05.02.07, 18:46
Hej Kobietki? Czy sa tu jakies z Was,ktore, tak jak ja, gola codziennie
twarz? Tzn.używaja żelu, maszynki, czyli robia to po mesku? Chciałabym
żebyśmy wymieniły sie doświadczeniami, receptami na ukrycie podraznień,
porównały doświadczenia w stosowaniu golarek, żeli, pianek itp. Mam
nadzieję,ze nie jestem jedyna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aniuch23 Re: twarz 05.02.07, 21:50
      No i co jak golisz sie to nie wyrastaja mocniejsze i ciemniejsze wloski??ja wole nie ryzykowac i wole pomeczyc sie i powyrywac je niz potem by mialy mi wyrosnac jeszcze gorsze ;/
      • gosia82300 Re: twarz 05.02.07, 22:00
        Wyrastają :( Kilkanascie lat temu, w czasach gdy nikt nie słyszał o tej
        chorobie, ani o depilatorach, popełniłam ten błąd i zgoliłam włoski,ktore rosły
        na brodzie. teraz juz jest dla mnie za późno.Nie gól swoich pod żadnym pozorem.
    • czerwiec_2006 Re: twarz 07.02.07, 12:38
      img242.imageshack.us/my.php?image=imgp2306resizeyd3.jpg
      img462.imageshack.us/my.php?image=imgp2307resizepy0.jpg
      witam
      przelamalam się i postanowiłam umiescic te dwa fotosy tylko dlatego bo poprostu
      nie mogę już powstrzymywac się od uzycia golarki. Co ja mam z tymi włoosami
      robić. sami zerknijcie to nie jest już jakieś 3 włoski to są długie włosy i to
      jeszcze na szyji... częśc jest wyrwanych więc są rzadsze ale niektórych jeszcze
      nie ruszyłam..

cholernie mi wstyd ale nic nie poradzę wykonałam ten krok by wrzucic zdjęcia aby
      moze któraś z was powiedziała co mam z nimi zrobić ...........
      Z tym się nie da życ
      w szaliku mozna chodzic tylko na dworze i w ziemie
      Ja już nie daje rady :(
      mam obawy, że niedlugo bedzie tak wygladac moja klatka piersiowa i wogóle cała JA
      • littleee Re: twarz 07.02.07, 13:31
        na szczescie nie mam włosów na twarzy ani na szyji.Ale moja mama je ma.. i o
        wiele wiecej chyba od Ciebie.. usuwa je pęsetą.Ale wydaje mi się ze mimo
        wyrywania pęsęą czy woskiem widac male czarne kropeczki,jak po goleniu gdy
        wlosy odrastaja.ale zawsze lepsza pęseta lub wosk niz maszynka.
        A Tak pozatym To Naprawde Nie Masz Ich Tak Duzo.Pewnie Cię To Nie Pociesza ale
        Nie Jestes Sama !Pozdrawiam Ciepło ;*
      • devika82 Re: twarz 07.02.07, 13:46
        WItaj czerwcu :)
        jesli moge cos doradzic:
        jesli masz zaburzenia hormonalne i je leczysz to moze warto zacząć skladac na
        laser i zapytać o zdanie lekarza dermatologa, który tym się zajmuje.

Może też warto mieć u swego boku mężczyznę, który wloski lubi i będziesz dla
        niego skarbem i je zaakceptujesz. Są przecież mężczyźni, którzy lubią wloski u
        kobiety i te na twarzy i na piersiach też.

A może wystarczy te wloski ufarbować? to też je podobno oslabia.

P.S.
        któraś z Was pisala, że woli wyrywać wloski niż golić. Wydaje mi sie, że
        wyrywanie też je wzmacnia, tak jak golenie, co widzę po wyrywaniu brwi :)

• basiula1984 Re: twarz 07.02.07, 15:22
          Sorry koleżanko ale płaczesz nad takim czymś??? Zdjęcia pokazują większą część
          twojej twarzy i jak widzę, że masz gładkie policzki i gładkie "pod nosem" to
          mnie chce się wyć. Jestem zarośnięta jak małpa (ktoś mi powie - przecież od
          nich pochodzimy - ale to nie o to chodzi). Nawet stopy mam zarośnięte :( Nie
          stać mnie na cholernie drogie badania hormonalne. Golę więc jedynie łydki kiedy
          chcę iść do pracy w spódnicy i cały rok chodzę w długim rękawie (latem to
          cholernie ciężkie). Nie becz więc bo tak naprawdę nie masz nic wspólnego z
          hirsutyzmem.
          • czerwiec_2006 Re: twarz 07.02.07, 17:14
            Hey Basiu
            nie chce sie licytowac, która z Nas ma gorzej bo to nie ma rzadnego znaczenia
            wiem, że mam hirsutyzm. Wasik uwuwam woskiem raz w tygodniu a prawie codziennie
            wyrywam pojedyncze które pomimo usuniecia woskiem sie pojawiają. Z brodu wyrywam
            codziennie przez 30 min z samego rana (niektóre już zaczynają wrastać) Wrzuciłam
            zdjęcie szyji bo jej jeszcze nie ruszałam ale obawiam się że jak zaczne to
            dopiero bedzie gąszcz. Baczki też czasem wyrywam ale nie wszystkie. Na
            policzkach mam pojedyncze jeszcze jasne. Narazie moja zmora jest szyja i klatka
            piersiowa to co mam na szyji mam też na klatce takimi plackami no i całe piersi
            i wokół sutków.

a oprócz tego całt brzuch, dół pleców i wszystko jak u hirsutki po koleji -
            jende czarne ciemne bo je wyrywałam inne blade rude bo je jeszcze nie ruszałam-
            ale je moge zakryć rycze tylko latem i jak mam spotkanie z facetem i dzien
            wczesniej siedze 2 godz w łazience z rozjaśniaczem połozonym prawie na całym
            ciele. A tak to zakryta po sama szyję :(

Każda z nas niezaleznie jaki ma stopien H....... cierpi to samo tylko róźnica
            jest taka, że jednej łatwiej to ukryć a u innej ciężej. Jedne z nas umieją sobie
            z tym radzić inne wciąz maja problemy......

Wiem że na wąsik najlepszy jest wosk ale co na ta cholerną szyję i brodę.......
            Jak można mieć włosy na szyji :(:(
            • basiula1984 Re: twarz 08.02.07, 12:34
              Przepraszam...:( Miałam wtedy okropny dzień i nie miałam się na czym wyładować
              więc zrobiłam to na necie... :((( Głupio mi...Naprawdę przepraszam :)
              Ja już nie daję rady...Kocham swoje zbędne kilogramy (a mam ich sporo), kocham
              swój niski wzrost ale tego cholerstwa nie potrafię zcierpieć :( Kiedy rozmawiam
              z siostrą, bratem czy rodzicami - potrafię to obrócić w żart typu: "skoro mam
              takie futro to cieplej mi zimą" albo że tatuś się za bardzo starał bo tez ma
              sporo tego "g****". Ale tak naprawdę z każdym takim żartem płacze moja dusza bo
              wstydzę się siebie i wiem że nigdy się z tego nie wyleczę. Przepraszam, że Cię
              uraziłam - nie chciałam. Taka paskudna już jestem...
              • czerwiec_2006 Re: twarz 08.02.07, 15:21
                Basiu
                Ja mam tak samo jak ty ........ tylko Ja nawet nie mam z kim pożartować bo w
                sumie jeszcze przed nikim sie nie wygadałam o tych włochach. Mama i siostra
                musza coś wiedzieć i kojarzyć ale porozumiewamy sie bez słów na ten temat. Raz w
                wielkiej tajemnicy postanowiłam powiedzieć mojej koleżace by pomogła mi znależc
                w Radomiu jakiegoś dobrego lekarza.. a ona stwierdziła, że przesadzam napewno
                nikt nie może miec tylu włosów wyśmiała mnie co Ja gadam i wogóle taka moja
                uroda po co mam się leczyć. NIe chciałam jej udowadniac pokazując te włochy tu i
                ówdzie i sprawa umarła śmercią naturalną.
                Lekarze w Radomiu odsyłali mnie jeden do drugiego i sie poddałam Od dwóch lat
                nic nie robie tylko usuwam ............. i jest z miesiąca na miesiąc gorzej.
                Ale mam nowe postanowienie od marca wziąść się w garść i spróbowac jeszcze raz
                chociaż określić poziom hormonów. Mam nadzieje, że zapału mi starczy.
                Skoro udało mi się zrzucić sporo kilogramów to może uda się znaleść chociaż
                przyczyne H.. choć to mniej zalezne odemnie niż odchudzanie.
                I nie wiem czy odchudzanie nie pogorszyło hormonów
                w sumie to nic nie wiem
                H... to podła zagadka

• stokrotka1115 Re: twarz 08.02.07, 15:30
                  Witaj, czerwiec 2006. Przykro mi, że masz złe doświadczenia z lekarzami. Ja
                  również nie mam za najlepszych. Ale nie powinnaś się poddawać. Spróbuj jeszcze
                  do jakiegoś uderzyć i zrób sobie badania. Myślę, że laser byłby chyba
                  najlepszy, bądź też elektoliza. Skóra na szyi jest bardzo wrazliwa, więc myślę,
                  że wsoskowanie odpada. Pisałaś, że masz faceta. To powinno Cię pocieszyć. Jest
                  przy Tobie ktoś kto Cię kocha i Ciebie taką akceptuje. Można zapytać o Twój
                  wiek?
                  • basiula1984 Re: twarz 08.02.07, 15:34
                    Ja próbowałam z tymi lekarzami nie raz. Badania na które mnie wysyłają kosztują
                    500zł. Nie stac mnie na nie. Ale chyba muszę w końcu odłożyć bo samo usuwanie,
                    tak jak mówisz, nic nie da jeśli nie usunie się przyczyny tego diabelstwa :(
                    Nie wstydzę się chodzić do lekarzy. Jeśli tylko mogą mi pomóc to jakoś się
                    zawezmę i rozbiorę. Ale latem w pracy jest najgorzej... :( Eh..Zyć sie
                    odechciewa.
                    • aanulka78 Re: twarz 11.02.07, 16:02
                      Może spróbuj je rozjaśnić rozjaśniaczem Joanny tym 4-6 tonów.
                  • czerwiec_2006 Re: twarz 08.02.07, 15:55
                    Hey Stokrotka
                    Mam 26 lat
                    Nie mam faceta na stałe... Mam przyjaciela jeśli go tak mozna nazwać, poprostu
                    czasem się spotykamy i jest nam dobrze. Chociaz rzadko się widujemy i chyba
                    nasza znajomość zbliża się ku końcowi, on o niczym nie wie i nigdy mu nie
                    powiem... nigdy też nie dał mi odczyć, że włosy mu przeszkadzają chociaż na
                    kazde spotkanie z nim tam gdzie mogłam usuwałam włosy ale zawsze cos zostaje
                    (szyja, biust, plecy .itp) NIe wiem jak to jest byc z facetem na stałe i budzić
                    się przy nim i kłaśc się z nim spać NIe wiem tego czy wtedy dałabym radę to
                    ukrywac czy szybko bym mu o tym powiedział i czekała na reakcje odwetową.

wiem, że nadzieja w laserze........ Jak tylko uda mi się przebadać hormony i coś
                    z wyników wyjdzie zaczne zbierac na laser i zaczne od twarzy, chyba tylko tak
                    można z tym walczyć.
                    • amannam do czerwiec _2006 19.02.07, 21:16
                      Witaj wspomnialas o Radomiu i laserze - ja wlasnie skonczylam zabiegi na twarz i
                      polecam ci studio na witolda. Mam buzie gladka i chocbym miala powtarzac zabieg
                      co jakis czas to bede to robic bo efet u mnie piorunujacy
                      • anka2313 Re: do czerwiec _2006 19.02.07, 21:24
                        A usuwacie laserem meszek taki jasny czy czarne wloski?I czy wogole taki meszek
                        jest sygnalem do niepokoju czy on moze byc?
                        • zanilk Re: do czerwiec _2006 13.03.07, 11:36
                          Tak wspominając o odchudzaniu-uważa się,że odchudzanie jest generalnie wskazane
                          w przypadku pcos czy hirsutyzmu, ale wedle diety ustalonej przez dietetyka, a
                          nie samodzielnych głodówek. To tak na marginesie.

> A usuwacie laserem meszek taki jasny czy czarne wloski?I czy wogole taki meszek
                          >
                          > jest sygnalem do niepokoju czy on moze byc?
                          Zależy co nazywasz meszkiem. Meszek ma właściwie każdy, ale jeśli włoski robią
                          się dłuższe, wzmacniają się, ciemnieją, jest ich coraz więcej to polecam wizytę
                          u lekarza.
            • aniek77 Re: twarz 13.03.07, 10:15
              Ja mam troszkę owłosioną szyję i depiluje ją od czasu do czasu gorącym woskiem
              (wosk kupiłam w hurtowni kosmetycznej)i to bardzo osłabia włosy, stają się cieńsze
              i jaśniejsze, dłużej odrastaja. Spróbuj tej metody!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka