25.06.04, 08:35
Poszly na Ede, Aniele i Miltonie. Zarza ida na fdj-ota. Komu, jeszcze komu?
Obserwuj wątek
    • netofil Re: Skanodrom 25.06.04, 08:58
      mi
      ;)
      • brezly Re: Skanodrom 25.06.04, 09:03
        Zaraz sie zrobi. Najpierw jednak puszcze ci majlem o czym to jest, bo jak cie to
        nie bedze bawic, to ten tego eee... Zaraz dostaniesz majla.
        • netofil Re: Skanodrom 25.06.04, 09:06
          po takiej zapowiedzi mozesz puszczać bez ostrzeżenia
          bo jak nie to zeżre mnie ciekawość ;)

• brezly Re: Skanodrom 25.06.04, 09:22
            Poszlo, ale z gazetowej, wiec losy moga byc poplatane. Daj znac jak dojdzei.
    • slovianecka wełyke spasybi 25.06.04, 10:01
      Brezly, poprosiłabym jeszcze o krótką notkę wyjaśniającą zanim zacznę czytać, a
      i Pejsowi poślę ;)
      • miltonia Cheche 25.06.04, 10:22
        Brezly, ile bylo tych zalacznikow, bo znowu z poczta jest cos nie tak?
        Aha, Eda i Pejs, Wasze zalaczniki tez mi sie nie otworzyly, zeby to szlag z ta
        poczta. Za to mejl Jagutki do Pejsa a i owszem;)
        • brezly Re: Cheche 25.06.04, 10:24
          Piec zalacznikow. Rzuc mi na fabryke jakis awaryjny adres.
          • miltonia Re: Cheche 25.06.04, 10:36
            brezly napisał:

> Piec zalacznikow. Rzuc mi na fabryke jakis awaryjny adres.

Postaram sie, mam ich kilka ale albo hasel nie pamietam albo nickow albo
            portalu na ktorym te poczty pozakladalam.
        • edzioszka Re: Cheche 25.06.04, 10:31
          hyhy, komentującą emalię od Jagutki i ja otrzymałam - ależ ta poczta figle
          płata ;)
          • czarnajagoda Re: Cheche 25.06.04, 12:29
            Znaczy nie rozumiem - czyżbyście materiału komentowanego nie dostały? czy
            czemuś inszemu się dizwicie??? bo komentarz to był wysyłany opcją odpowiedz
            fszystkim...
            • brezly Re: Cheche 25.06.04, 13:27
              Knuja cos, jak to zawsze w Warszawie :-))
              • babcia_walentyna nie w głowie mi już figle ani zbytki 25.06.04, 13:59
                odkąd otrzymałam dyplom ukończenia uniwerku III wieku, po kolejnej
                ciechocińskiej kuracji zapragnęłam się wreście ustatkować.. dotychczas
                żywotałam wedle zasady "carpe diem" - jak mawiał mój mąż nieboszczek "Walu,
                korzystaj z życia dopóki sił i energii nie brak" ;)

PS. no proszę - tylko się pojawiłam, a już jakiś ktoś mi forum poświęca :)
              • miltonia Re: Cheche 27.06.04, 10:25
                Jak we Wrocku, bo to Jagutka uknula.
                • brezly Re: Cheche 27.06.04, 10:46
                  Wrocek tez przeniosa do Warszawy, co sie ma marnowac na prowincji.
                  • miltonia Re: Cheche 27.06.04, 11:15
                    Warszawa to dopiero prowincja.
                    • brezly Re: Cheche 28.06.04, 09:29
                      Miltonia, no co ty?:-) 'Do Moskwy, do Moskwy!'??
    • slovianecka Brezly 28.06.04, 13:42
      doszły mnie słuchy, iż poszukujesz osobnika, któren wykonałby zdjęcie
      transparentowi przed kościołem Wizytek w Warszawie, następującej treści: "Św.
      Andrzeju Bobolo, patronie Polski, przed EuroSodomą uratuj nas" (nadmieniono oń
      w Rzeczpospolitej.. otóż, mógłbyś poprosić Skuchę, pruszkowskiego as-a,
      któren często się po stołycy z aparatem szwęda ;)

• brezly Re: Brezly 28.06.04, 14:12
        A ty bys nie mogla, jak to twoj znajomy? Ja goscia nie znam.
        • edzioszka Re: Brezly 28.06.04, 14:21
          ano, mogłabym :)
          • brezly Re: Brezly 28.06.04, 14:38
            A mialabys troche czasu zastanowic sie czyby ci sie chcialo moc moc?
            • miltonia Re: Brezly 28.06.04, 16:59
              Skucha jak sie dowie, ze taki smakowity kasek jest do sfotografowania to bez
              zachety popedzi.
              • sqh Re: Brezly 29.06.04, 21:52
                Meldujem, iż na rozkaz Mundurowej udałem się dziś z aparatem we wskazane
                miejsce, ale ani transparentu, ani stada babć-dewotek, które przed 1 V modliło
                się o cudowne nieprzyjęcie nas do Łunii, niestety nie stwierdziłem :-(

Kościół stoi jak stał, Wyszyński siedzi jak siedział, kwiatki pod nim leżą jak
                leżały, jednym słowem - nic nie mąci spokoju i atmosfery Krakowskiego
                Przedmieścia...

A szkoda. Milta ma rację. Chętnie sam sobie taki obrazek bym zdjął.

Odmeldowujem się zatem i zarazem informuję, że jestem na odwyku, albowiem w
                poniedziałek raczyła paść nasza firmowa sieć komputerowa i do tej pory się nie
                podniosła. Jako netoholicy wiecie, co to dla mnie oznacza...

P.S. Kościół i tak sobie sfotografowałem - bo przy zachodzącym słońcu jego
                fasada wygląda bardzo ładnie - przeto na żądanie mogę zawsze sprokurować
                stosowny fotomontaż :-)))
                • brezly Re: Brezly 29.06.04, 21:54
                  sqh napisał:

> Meldujem, iż na rozkaz Mundurowej udałem się dziś z aparatem we wskazane
                  > miejsce, ale ani transparentu, ani stada babć-dewotek, które przed 1 V
                  modliło
                  > się o cudowne nieprzyjęcie nas do Łunii, niestety nie stwierdziłem :-(

:-)))

A propos to znacie dowcip o paugach co paciorki rozanca w pazurach przebieraly?
                  • slovianecka Re: Brezly 29.06.04, 22:09
                    nie słyszeli my.. idu na spacer z psiarnią oraz "Sztukmistrza z Lublina"
                    nabyć :)
                    • brezly Re: Brezly 30.06.04, 08:40
                      A, to kolega z USA uslyszal w polskoamerykanskim od polskoamerykanskiego
                      ksiedza. Brzmialo to mniej wiecej tak:

Jedna pani w Buffalo, co byla w catholic parish, miala papuge, ja, to znaczy
                      pania papuge. I ta papuga miala dosc niedobry misbehavior, zle sie zachowywala,
                      bo jak tylko widziala kogos, kogo nie znala to sie darla *Hi, jestem Betty,
                      moze sie zabawimy?*. A ta pani od tej papugi miala na imie Betty i mila przez
                      te papuge dlatego duze problemy socjalne.
                      A byl w tej parafii proboszcz, co mial dwa papugi boys, co byli slynne jako
                      bardzo pobozni. Oni siedzieli caly dzien i przebierali w lapach paciorki
                      rozanca. I nawet bishop O'Reilly raz tam byl i nie mogl sei anchwalic tych
                      papugow.
                      Wiec ta pani Betty, przyszla do tego proboscia i mowi zeby moze ta jej she-
                      papuge zapozanc troche z tymi papugami boys ksiedza, to moze sie ej polepszy
                      behvior i nie bedzie kuz krzyczala tego swego *hi, jestem Betty, moze sie
                      zabawimy?* jak tylko zobaczy kogo nowego. I ksiadz sie zgodzil.

I siedza te dwa pobozne papugi i przebieraja te paciorki rozanca. I wchodzi ta
                      pani z ta ona papuga. Ta widzi tych dwoch papugow ksiedza i zaraz sie drze:

-Hi, jestem Betty, moze sie zabawimy ?!

A na to jeden z tych papugow mowi do drugiego: Widzisz, Bob? Nasze modly
                      zostaly wysluchane!
                      • miltonia Re: Brezly 30.06.04, 16:19
                        Brezly, Ty tak z pamieci tym poskoamerykanskim?
                        • brezly Re: Brezly 30.06.04, 17:20
                          W esencji tak. Doraznie improwizujac tworczo wzbogacam.
                          • miltonia Re: Brezly 30.06.04, 17:25
                            To mow tak czesiej, bo bardziej od dowcipu ta mowa mnie rozsmieszyla.
                • edzioszka Skucha 29.06.04, 22:06
                  dzięki wielkie za zaangażowanie w sprawę :)))

PS. już się zaczęłam zastanawiać, iż podejrzanie długo nieobecnyś..
                  wydedukowałam: urlopujesz albo zachorzałeś.. Palkera tyż ani widu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka