Dodaj do ulubionych

made in CHINA ! opinie

14.01.11, 09:14
co sądzicie o produktach z chin ? mają tanie podróbki (sprzęt ubrania itd)

teraz juz sprowadzają warzywa i owoce czy takie produkty mogą byc szkodliwe dla zdrowia ?

czy my nie mamy swoich produktów ? dlaczego kupujemy tani badziew ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Nie kupujcie u tych brudasow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 09:47

Chinczyki to najwieksze cwaniaki, nie polecam u nich kupowac, po pierwsze tandeta i syf a po drugie dajmy zarobic polakom a nie tym brudasom.
      • Gość: loli Re: Nie kupujcie u tych brudasow IP: 46.113.2.* 14.01.11, 10:15
        Patrzmy na siebie na swoją urodę. Nie chcesz to nie kupuj w ich sklepach. Fakt pełno produktów ich pochodzenia jest również w tzw, "eksklusywnych " sklepach. Tylko cena inna za ten sam produkt. Jestem również za tym aby dać zarobić Polakowi.
      • net.kielonek made in china 14.01.11, 10:16
        Nawet drogie, dobre i powszechnie znane firmy swoje wyroby produkują w Chinach.
        Komputery i laptopy, przy których teraz siedzicie większość swoich "bebechów" mają
        wykonanych w tym kraju i złorzeczenie chińczykom wydaje mi się bezpodstawne.
        Natomiast taniego szmelcu w przeróżnej postaci nikt kupować nie musi, ale ceny mają
        magiczną siłę.
        Wódki chińskiej jeszcze nie piłem.
        Zdrówko.
        PS. Nazywanie Chińczyków brudasami jest w polskim wydaniu zabawne.
        • mat.cz Re: made in china 14.01.11, 13:02
          no własnie nawet drogie,znane firmy ......

kupiłem buty firmy NIKE w sklepie ACTIVE w platanie po 3 miesiącach się rozleciały czy te podroby są tez sprzedawane w markowych sklepach ?

nie polecam tego sklepu reklamacje na nic

mi się wydawało ze badziew od chnczyka mozna tylko na targu lub szaber placu zakupic ale jednak okazuje się ze nie tylko
          • Gość: . Re: made in china IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:36
            kung fu maja bardzo dobre
    • Gość: omasta Re: made in CHINA ! opinie IP: *.stk.vectranet.pl 14.01.11, 18:55
      spożywki z Cin radzę unikać. nigdy ie wiadomo z jakiego regiony to sprowadzane . a niektóre regiony są bardziej zanieczyszczone noż śląsk w latach 70 tych
      • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 14.01.11, 21:26
        Podaj jakie to regiony, będę się wystrzegał czosnku z tych okolic.
        • chilli-and-vanilla Re: made in CHINA ! opinie 15.01.11, 10:37
          dlaczego ludzie kupują produkty z Chin? Bo są dużo tańsze, a wielu Polakom jest wszystko jedno byleby było dużo i tanio :]
          • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 15.01.11, 12:07
            Wszyscy kupujemy, świadomie lub nie.
            Ty kupujesz tylko towary made in france?
      • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 15.01.11, 13:39
        ok omasta tylko skad ja bede wiedzial ze czosnek w sklepie lub na targu jest krajowy ? a nie wlasie z chin ?

• tiki-tak-bum-cyk Re: made in CHINA ! opinie 16.01.11, 00:10
          Musisz jeść czosnek ze sklepu albo targu?
          W aptekach jest czosnek w kapsułkach, masz pewnośc, że nie jest zatruty.
          • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 16.01.11, 00:14
            Proponujesz doprawiać potrawy tabletami z apteki?
            Smacznego!
          • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 16.01.11, 10:55
            riki tiki tak ale pierdoly piszesz ,moje pytanie było inne skąd bede wiedzial ze czosnek w sklepie lub na targu nie pochodzi z chin ?
            • Gość: boczek Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 11:41
              wszystko jest chinskie jakby polskie produkty byli tansze do ludzie by kupowali polskie a nie chinskie kurde mol
            • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 16.01.11, 11:45
              Tere fere kuku.
              Czosnek z Chin zawsze bielutki, zawsze czyściutki, zawsze zdrowy(cudownie nie gnije nigdy)
            • Gość: czosnek Re: made in CHINA ! opinie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 13:51
              Chinski czosnek jest gumowaty i bardzo czesto nie puszcza pedow. Krajowy jest bardziej ostry, kruchy a glowki sa roznych rozmiarow.
        • Gość: omasta Re: made in CHINA ! opinie IP: *.stk.vectranet.pl 16.01.11, 12:21
          chiśski czosnek jest zazwyczaj ładny, biały , bardzo reuralarny. są polskie odmiany białego też. chiński ma delikatne łupinki i niewiele ich. polski- trzeba się naobierać żeby dostać się do jadalnej części. i najważniejsze: chiński czosnek ma słaby aromat nawet da się go zjeść jako cały ząbek. polski jest tak silny , że raczej cały ząbek , pogryzając nie bardzoo da się zjeść.
          w każdym razie jak kupisz polski i chiński położysz je obok siebie na stole popatrzysz , powąchasz, to wtedy zobaczysz wyraźną różnice i raczej już się w sklepie nie pomylisz. powodzenia :)
          • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 16.01.11, 12:50
            a powiedzcie mi czy sprzedawca nie ma obowiązku informowania czy produkt jest polski czy chinski ? jedno wiemy ze tanszy to pewnie chinski tylko gdzie sanepid takimi produktami mozemy się zatruc ,co do ubran to laczki mozemy wyrzucic do kosza i juz ,ale podobno ktos poruszał ubrania takie jak koszulki, majtki bo to jest kontakt ze skorą i czy to jest zdrowe ?

naczynia tez z chin nie mają atestu kubki, patelnie itp są robione z szkodliwych materiałów , dlaczego tego nik nie kontroluje ?
            • Gość: omasta Re: made in CHINA ! opinie IP: *.stk.vectranet.pl 16.01.11, 13:00
              by ło konkretne pytanie to konkretnie odpowiedziałem.
              co do sprzedawców ... to jak pójdziesz do sklepu kupić kota a sprzedawca będzie miał same psy to on ci wmówi , że wszystkie te psy w sklepie to właściwie niczym od kotów się nie różnią one nawet reagują na kici kici. dlatego lepiej wiedzieć swoje
              • Gość: milosnik ptactwa. Re: made in CHINA ! opinie IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.11, 13:18
                Chyba ze szukasz prawdziwego kota z miasta Lodzi, ale w Lodzi juz kotow niema Chinskie Imbisy je przerobily na mieso. A Lodzianie je wpie...li az im sie uszy czesly ,do tego Chinski czosnek i przyprawy, polecam Lodz / Widzew/ jest tam kolo dworca wspanialy imbis . Specjalnosc Psy Pekinskie i koty Lodzkie, potrawa sie nazywa Mial-Mial, lub Hau -Hau,smacznego.
                • Gość: jerzy.m Re: made in CHINA ! opinie IP: *.bater.net.pl 16.01.11, 13:22
                  była w realu afera z chinskimi kubkami do picia nie miały atestu z jakich materiałów zostały zrobione i dlaczego trafiły do sklepu ?
                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 16.01.11, 19:32
                    Wniosek.
                    Nie pić wódki z plastikowych i papierowych kubków, pić z flaszki lub szklanki.
                    • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 17.01.11, 13:16
                      to dupku były porcelitowe kubki !!!
                      • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 17.01.11, 18:00
                        Dupek?
                        Półdupek?
                        Nareszcie mam do czynienia z kulturalnym człowiekiem, znawcą porcelany z dynastii Ming.
                        Wódki się pan napij i wyluzuj ździebko.
                        • Gość: don pedro Re: made in CHINA ! opinie IP: *.stk.vectranet.pl 17.01.11, 20:08
                          zgadzam się z kolegą paździochem. jesteś jednym z większych idiotów na tym forum. namawiać ludzi w każdym poście do picia alkoholu to kretynizm
                          • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 17.01.11, 21:23
                            Jednym z większych?
                            To zastanawiające, ale jakoś mnie nie porusza.
                            Może dlatego, że idiotów niewiele porusza.
                            Mylisz się jednak twierdząc, że zachęcam do picia alkoholu w każdym poście.
                            Czasami zapominam o tym, i tym samym twoje twierdzenie jest nieprawdziwe.
                            Pozdrawiam idiotycznie.
                            Kielonek.
                            PS.Zdrówko!
                            • chilli-and-vanilla Re: made in CHINA ! opinie 17.01.11, 21:27
                              do kogoś tam wyżej: kupuję świadomie, nie zawsze to co najtańsze, na kraj pochodzenia rzadko zwracam uwagę.
                              p.s. polski czosnek rulez! to jest moc :) nawet z AH1N1 sobie poradzi
                              • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 18.01.11, 11:24
                                mi się wydaje ze większosc produktów w marketach pochodzi z chin ,ale czytajcie kto jest producentem a kto dystrybutorem
                                • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 18.01.11, 20:15
                                  dystrybutor sciaga badziew z hong kongu i robi kase a polaczki kupuja
                                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 18.01.11, 21:20
                                    Rozbij młotkiem komputer, który masz przed sobą(pod, nad, lub obok)i zobacz w jakim kraju
                                    wyprodukowano jego bebechy.
                                    Niezależnie od miejsca gdzie go kupiłeś jest chiński i nic na to nie poradzisz.
                                    • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 19.01.11, 12:25
                                      ja akurat sprzęt mam made in thailand a nie china i działa

ale my tu piszemy o ubraniach,warzywach czyms co moze nam zaszkodzic po zjedzeniu lub bliskim kontaktem ze skórą

a tobie to chyba odmiana chinskiej sake juz zaszkodziła
                                      • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 19.01.11, 19:40
                                        Wódki chińskiej nie piłem, nie miałem okazji.
                                        • mat.cz Re: made in CHINA ! opinie 23.01.11, 22:06
                                          to lepiej nie pij bo będziesz pisał jeszcze większe głupoty
                                          • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 23.01.11, 22:52
                                            Dobrze, że mnie ostrzegłeś dobry człowieku.
                                            Twoje zdrowie!
                                            Chińskiej wódki nie tknę, pozostanę przy krajowej.
                                            • donpedrozabrze Re: made in CHINA ! opinie 23.01.11, 23:11
                                              a jest chinsa wodka myslalem z jest biolurski spirytus tylko?
                                              • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 23.01.11, 23:14
                                                Chinsa wodka!
                                                Tak, czasami bywają kłopoty z wymową po spożyciu, znam ten ból.
                                              • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 24.01.11, 16:14
                                                spirol jest dobry po spozyciu chinskich produktow
                                                • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 24.01.11, 16:23
                                                  Gdzieś czytałam, że nie ma gorszego świństwa, niż smak chińskiej wódki.
                                                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 24.01.11, 21:24
                                                    W przypadku wódek nie wolno sugerować się czyjąś opinią, bo nie to dobre, co dobre, ale to, co komu smakuje.
                                                    Zdrówko!
                                                  • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 24.01.11, 22:14
                                                    Za wódką nie przpadam, wobec tego wierzę zasłyszanej lub przeczytanej opinii.
            • Gość: zet Re: made in CHINA ! opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 23:02
              sprzedawca czesto zapewnia ze towar nie jest Chinski a okazuje sie, ze na opakowaniu jest tajemnicze PRC... W kodzie kreskowym tez idzie odczytac kraj "produkcji" ale wystarczy przepakowac by byl made in niechina...
        • Gość: Merry101 made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 16:59
          w sklepie łatwiej bo zazwyczaj pisze kraj pochodzenia a na targu to już możesz poprosić o jakieś dokumenty skąd pochodzi dany owoc warzywo powinni mieć takie rzeczy ale wiem jak wygląda rzeczywistość targowa dlatego licz na uczciwość sprzedawcy....może na takiego trafisz.
        • Gość: Tamagoczi Re: made in CHINA ! opinie IP: 80.50.4.* 02.08.12, 18:03
          ten z Polski będzie 4 razy droższy niż ten z drugiego końca świata
    • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:40
      Masowo sprowadzane ...............felgi stalowe. Do zmyłki przylepia się polskie metki. Są w Zabrzu.
      Szmelc na 102,gną się od przeciągu przy otwartej bramie garażu.
      • mat.cz Re: made in CHINA ! opinie 25.01.11, 20:19
        telefony tez są podrobkami chyba z chin
        tech.wp.pl/kat,1009781,title,Co-piaty-telefon-podrobka,wid,13062694,wiadomosc.html
        • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 25.01.11, 22:02
          Widziałem też Chińczyka wyglądającego na podróbkę Chińczyka, oraz pekińczyka, który pekińczyka nie przypominał.
          Taki już ten świat zagmatwany.
          • mat.cz Re: made in CHINA ! opinie 26.01.11, 12:59
            ty tez jestes podróbką kielonka online
            • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 26.01.11, 22:00
              Dla ciebie mogę być nawet chińskim mandarynem.
              Zdrówko!
              • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 27.01.11, 19:56
                kolezanka kupiła ostatnio chyba chinskie perfumy "tanio"
                • mat.cz Re: made in CHINA ! opinie 29.01.11, 14:23
                  pewnie "tanio"
                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 29.01.11, 22:58
                    Niezależnie jakiej jest produkcji, ważne aby zabijał smród.
                    • Gość: yoker Re: made in CHINA ! opinie IP: *.stk.vectranet.pl 29.01.11, 23:25
                      Może zabić smród z butów.
                    • mat.cz Re: made in CHINA ! opinie 31.01.11, 20:21
                      tylko takie podroby to na długo nie zabiją tego smrodu
                      • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 31.01.11, 22:53
                        Myć się trzeba przynajmniej raz w tygodniu!
                        • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 02.02.11, 11:38
                          ale podrobka z chin jest tansza niz woda
                          • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 05.02.11, 10:46
                            moze wode tez chin będziemy importowali ?
                            • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 08.02.11, 17:13
                              kupujcie made in poland
                              • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 08.02.11, 21:36
                                Twój apel to przejaw patriotyzmu, czy naiwności?
                                • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 17.02.11, 17:00
                                  głupi i naiwny kupuje u chinczyka
                                  • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 17:32
                                    A zalew chinszczyzny świadczy że, dużo w Polsce ......................... .
                                    • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 17.02.11, 18:44
                                      Większosć ubrań markowych jest szyta w Chinach.
                                      • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 17.02.11, 20:04
                                        no fakt i nawet te markowe ciuchy nie przepuszczaja powietrza wiec czlowiek sie poci ,buty markowe to samo
                                        • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 20:09
                                          Bo jest różnica jakości między marką a "marką". Widoczna i w cenie
                                          • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 20.02.11, 11:00
                                            tak kupujesz badziew tylko więcej płacisz a to to samo co badziew w nizszej cenie
                                            • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 16:04
                                              a co się dzieje z majtkami chinskimi po wypraniu ?
                                              • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 16:47
                                                Łot ciekawe pytanko ?
                                              • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 20:10
                                                To samo co z polska autostradą zaraz oddaniu jej do użytku.
                                                Jedno i drugie nie nadaje się do niczego.
                                                • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 20:18
                                                  To jedno to nawet ,nawet.
                                                  Chwała Wielkim Chinom!
                                                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 21:55
                                                    Widzę, że pani Jaspis bezwzględnie ufa medialnym opowieściom.
                                                    Zna się pani na budownictwie drogowym?
                                                    Kawałek autostrady budowany oprzez Chińczyków pani oglądała i sprawdzała jego jakość?
                                                    Kielonek się nie zna, kielonek to burak i pijak.
                                                    Zdrówko!
                                                  • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 22:11
                                                    Wielce Szanowny Panie Kielonku, myli się szanowny Pan, ponieważ rozśmieszylo mnie porównanie autostrady do majtek chinskich i dlatego napisalam o tym na forum.
                                                    Nie ufam bezkrytycznie temu co pisze prasa.
                                                    Szanowny Panie, nigdy ani o Panu ani o innym forumowiczu nie pisalam, że jest burakiem albo pijakiem.
                                                    Uprzejmie Szanownego Pana proszę, żeby Pan nie przypisywał mi takich wypowiedzi.
                                                  • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 22:16
                                                    Aczkolwiek o ile nawet by były, to o dziwo za dużo od prawdy by nie odbiegły.
                                                    Niekiedy !!!
                                                  • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 22:23
                                                    Nie mam w zwyczaju nikogo wyzywać, obrażać ani poniżac nawet jak na kogoś jestem zła.
                                                    Do sprawdzenia na forum. Nikt czegoś takiego nie znajdzie.
                                                    Mogę być czasami złosliwa. Do tego przyznaje się bez bicia.
                                                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 22:18
                                                    Skoro nie pisałaś to napisz.
                                                    Tutaj wszystko można pisać, tutaj nie ma odpowiedzialności za słowo.
                                                    I nie bądź taka smiertelnie poważna.
                                                    Buźka!
                                                  • jaspis-jaspis Re: made in CHINA ! opinie 23.02.11, 22:37
                                                    Nawet jak nie ma tutaj odpowiedzialści za słowo nie będę rzucała bluzgami.
                                                    To nie mój styl.
                                                    Czy rzucanie bluzgami jest równoznaczne z poczuciem humoru?
                                                    Buzka!
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 26.02.11, 14:25
                                                    jednym słowem badziew
                                                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 26.02.11, 19:43
                                                    Samo życie, nie badziew.
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 12.03.11, 13:54
                                                    wiec trzeba cos zmienic i nie kupowac tego badziewia
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 28.03.11, 20:16
                                                    ciekawe czy pod metka made in poland kryja sie materialy z chin ?
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 12.04.11, 14:33
                                                    jak myslicie ?
                                                  • Gość: Amadeo Re: made in CHINA ! opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 18:30
                                                    Znając smykałkę naszych "przedsiębiorców" do zysków to pewne na 100%.
                                                    Znam taki przypadek podklejania polskich metek na napisie Made in China
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 27.06.11, 10:53
                                                    tak nie mozna robic czy inspekcja handlowa to sprawdza ?
                                                  • amadeo214 Re: made in CHINA ! opinie 27.06.11, 14:23
                                                    Takimi "duperelami" nie zajmują się.
                                                    A ludziska kupują z nadzieją że to towar orginalny,a czasem trzeba go przerabiac,przeróbke zatuszowac. I takim towarem handluje sie na Alegro.
                                                    Dla jasności jest to towar który ma duże znaczenie w bezpieczeństwie na drogach.

Na Alegro jest wyjaśnienie właściciela firmy ,ale ani słowem nie wspomina skąd ten towar,dlaczego "polski kod kreskowy",i czy jest dorabiany do odpowiedniego modelu auta.
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 27.06.11, 22:03
                                                    widze ze amadeo214 interesujesz sie tez motoryzacja co sadzisz o dzisiejszych kierowcach ? link forum.gazeta.pl/forum/w,120,94638382,94638382,prawo_jazdy_gdzie_w_zabrzu_.html
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 19.09.11, 16:36
                                                    j/w
                                                  • pazdziochzabrze Re: made in CHINA ! opinie 12.10.11, 12:21
                                                    ostatnio nawet barwnik cukierkow jest sprowadzany z chin i moze byc grozny dla zdrowia i zycia
                                                  • amadeo214 Re: made in CHINA ! opinie 12.10.11, 12:27
                                                    Byle "byznesmeni" robili kase, nawet kosztem zdrowia dzieci.
                                                  • leotti Re: made in CHINA ! opinie 15.10.11, 10:23
                                                    Gość portalu: Amadeo napisał(a):

> Znając smykałkę naszych "przedsiębiorców" do zysków to pewne na 100%.
                                                    > Znam taki przypadek podklejania polskich metek na napisie Made in China

Oczywiscie ze tak .Jakieś 10 lat temu firmie ,ktora jest wiodacym producentem kas fiskalnych po imporcie z Tajwanu 10 calowych monitorów kasowych tylko skracano kable połączeniowe i naklejano firmowa tabliczke informacyjna z napisem Made in Poland
                                                  • gotti7 Re: made in CHINA ! opinie 13.11.11, 09:51
                                                    ciekawe ile to dzialalo ? i tak mozna się dorobic !
                                                  • net.kielonek Re: made in CHINA ! opinie 28.02.12, 01:25
                                                    Czy dorabianie się to konieczność?
                                                    Nie sądzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka