Dodaj do ulubionych

ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 03:54
Ale się uśmiałem, jak przez przypadek trafiłem na stronę www.sobieski.zabrze.pl/ i zobaczyłem napis:
(...) 10 słonecznych mieszkań o powierzchni od 32,3 do 103 m², w tym jedno dwupoziomowe, to oferta w której każdy znajdzie przestrzeń dla siebie i swoich bliskich.(...)
A następnie w zakładce wizualizacja zobaczyłem sposób oświetlenia słonecznego budynku.

Żal mi przede wszystkim ludzi, którzy kupią mieszkanie na parterze - oni zobaczą słońce jak wyjdą z budynku i trochę pospacerują - no, może trochę słońca zobaczy ten co kupi to dwupoziomowe na ostatnim piętrze, ale reszta mieszkań??
Budynek ma najwięcej okien od strony dokładnie północnej (czyli tam, gdzie słońca nie będzie raczej nigdy - no chyba, że po paru tysiącach trzęsień ziemi coś się zmieni), pozostałe okna, te od strony południowej wychodzą dokładnie na... drugi budynek podobnej wysokości i odległość od nich to ok. 4-6 metrów. Zapewne, ci, którzy będą mieli okna na zachód to być może przez ok. 1 godzinę w słoneczny dzień, słonko do nich zaglądnie.

Tak więc, uważajcie jak kupujecie za ciężkie pieniądze "słoneczne" mieszkania, bo może chodzi o to, że sprzedadzą wam je raczej tylko ze słonecznym uśmiechem.
Obserwuj wątek
    • Gość: agent nieruchomy Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.play-internet.pl 30.03.11, 10:40
      Pzry tej cenie tj. 5000 zł/m2 to chyba ściany będą pozłacane ;)
    • Gość: jo Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 31.03.11, 19:25
      po pierwsze nikt nie kupi. wybudowali to gó.... przed wyborami. a ty chłopie płać czynsz na szaleństwa panny mańki
      • Gość: mieszkaniec Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 17:46
        Cóż ZBK Zabrzańskie może wybudować jak Zarząd to mądrzy inaczej. Przecież oni powinni znaczki na koperty z języka kleić. Do tego się nadają chociaż nie jestem do końca tego też pewien bo kriszowi może jad kapać.
        • Gość: też kierowca Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 01.04.11, 22:04
          Ludzie kupią wszystko, ale współczuję przyszłym mieszkańcom. Nie dość, że słoneczne mieszkania bez grama słońca, to za blisko sąsiedniego budynku, będą sobie zaglądać do okien i pokazywać faka, bo przecież kiedyś ci ze starego bloku mieli luźno przed oknami, a teraz mają chyba wrogie zamiary wobec "nowych". Poza tym, co to za atrakcja mieszkać w tym miejscu?
          • Gość: Bob Budowniczy Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.net 02.04.11, 10:29
            Od kiedy spółka gminna ZBM-TBS bawi się w tak drogiego dewelopera? To czyn nieuczciwej konkurencji wobec spółek prywatnych.
            • Gość: mama Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 04.04.11, 19:19
              jak nikt nie kupi to dajmy te lokale cyganom. Im się w końcu należy!!!!!
              • Gość: misiek Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 28.07.11, 21:08
                Wrogo nastawieni to moze nie ale mieszkanie w takich warunkach to masakra .Ciekawa jestem czy Manka i szanowni radni chcieli by miec tak bliskie sasiedztwo . A moze im podarowac te mieszkania ? Pani Szulikowa sama wbila 1 lopate pod budowe tylko wyobrazni niestety nie . Wydacie tyle pieniedzy na byle co gdzie na rynku wtornym mozna kupic mieszkanie w ladniejszej okolicy i pelnej zieleni a to jest bunkier bez wyrazu . A mialo byc cacy .Ulica jak na Marszalkowskiej w Warszawie a w nocy huk tirow z towarem . Za takie pienadze taki luxus .
                • Gość: Bo Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 22:17
                  przy ul Sobieskiego jest jeszcze kilka wolnych działek ciekawe dla kogo?
    • Gość: pati Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 22:52
      ceny deweloperów są chore.

Jak narazie najlepsze oferty ma DOMBUD: www.dombud.pl/
      jeśli miałbym kupować mieszkanie to tylko od nich - ceny to ok 3tyś za metr za nowe mieszkanie.

Znajomy który tak pracuje mówił, że przy tej cenie i tak mają ogromną marże.

nie dajcie się robić w konia i nie kupujcie tak drogich mieszkań
      • Gość: naprzeciwko Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 23:09
        A kto kupi to zbk-owskie badziewie, gdzie sześć rur kanalizacyjnych wychodzi na taras? Ten na ostatnim piętrze to smród będzie wąchał nieustannie.
        • Gość: egon Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 06.08.11, 19:02
          wszystko na sprzedaz,reklamy w glosie nonstop.
          W Zabrzu podaz przewyzsza popyt!
          • Gość: ujek Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.play-internet.pl 06.08.11, 20:24
            Mogę kupić za 3 - 3,5 tyś/m2. Więcej to nie jest warte.
            • Gość: Merry101 Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 21:59
              Przejeżdżałam dziś obok...na drzwiach budynku pisze,że 12sierpnia ZNOWU dzień otwarty.

Może by w ramach wycieczki przejść się i pooglądać?
              W "słonecznym" spotkajmy się :)
    • Gość: pytacz Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.212.40.218-internet.zabrze.debacom.pl 07.08.11, 16:50
      Po ile tam teraz mieszkania chodzą?
      • Gość: jedynie Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.bnet.pl 07.08.11, 18:01
        4050 brutto/m2
        • Gość: caligula Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 09.08.11, 23:37
          Rozwiązaniem jest przykład z Czeladzi:termy rzymskie.
          • Gość: misiek Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 13.09.11, 18:05
            Z tego co sluchy chodza to ten dom budowal synus Manki .Mamusia w takim razie robila wszystko by mogl sie realizowac . Jak nikt nie kupi to moze razem w nim zamieszkaja ? Przeciez taki ladny i nowoczesny ! Jak mozna bylo wybudowac takie g....no z takim polotem , w kazdym razie Mance udalo sie wygrac wybory i jak widac rzadzi z wielkim polotem . Tylko tak dalej a bedziemy mieli wiecej glupich jej pomyslow .
    • Gość: jasoo Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.stk.vectranet.pl 14.09.11, 19:09
      ten budynek jest przeklęty. kto tam zamieszka ......
      • Gość: widz Re: ZBM-TBS - "Słoneczny" budynek dla ciemnoty !! IP: *.play-internet.pl 14.09.11, 19:54
        Gołym okiem widać że to budowlany bubel. Jeszcze jakiś gamoń zasadził drzewa tuz pod oknami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka