Gość: Mieszkańczyk
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
30.03.11, 03:54
Ale się uśmiałem, jak przez przypadek trafiłem na stronę www.sobieski.zabrze.pl/ i zobaczyłem napis:
(...) 10 słonecznych mieszkań o powierzchni od 32,3 do 103 m², w tym jedno dwupoziomowe, to oferta w której każdy znajdzie przestrzeń dla siebie i swoich bliskich.(...)
A następnie w zakładce wizualizacja zobaczyłem sposób oświetlenia słonecznego budynku.
Żal mi przede wszystkim ludzi, którzy kupią mieszkanie na parterze - oni zobaczą słońce jak wyjdą z budynku i trochę pospacerują - no, może trochę słońca zobaczy ten co kupi to dwupoziomowe na ostatnim piętrze, ale reszta mieszkań??
Budynek ma najwięcej okien od strony dokładnie północnej (czyli tam, gdzie słońca nie będzie raczej nigdy - no chyba, że po paru tysiącach trzęsień ziemi coś się zmieni), pozostałe okna, te od strony południowej wychodzą dokładnie na... drugi budynek podobnej wysokości i odległość od nich to ok. 4-6 metrów. Zapewne, ci, którzy będą mieli okna na zachód to być może przez ok. 1 godzinę w słoneczny dzień, słonko do nich zaglądnie.
Tak więc, uważajcie jak kupujecie za ciężkie pieniądze "słoneczne" mieszkania, bo może chodzi o to, że sprzedadzą wam je raczej tylko ze słonecznym uśmiechem.