Dodaj do ulubionych

Nasze dziurawe drogi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 22:38
Drogi w Naszym ukochanym mieście to jeden wielki syf.
Nie ma drogi, w której nie jeździ się slalomem.
Droga w okolicy DMiT posiada dziurę na dziurze.
Jazda po tej drodze odbywa się slalomem.
To samo jest na ul.Piłsudzkiego, dziura na dziurze.
Pawliczka to łata na łacie z dziurami.
Czy doczekamy się lepszych nawierzchni?
Wymieniłem tylko niektóre drogi, o ul. 3 Maja aż się nie chce pisać.
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 11.04.11, 23:16
      Ameryki raczej nie odkryłeś. W całym kraju takie drogi, nasze polskie drogi.
      • Gość: ada Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 20:08
        Jeżeli przyjąć obecne tempo naprawy dziur to w niedługim czasie trzeba będzie ustawić znaki ograniczające prędkość jazdy. A może o to chodzi.
        • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 13.04.11, 20:23
          Tempo też jest ogólnopolskie, szybciej jedynie się tu pije wódkę.
          • hindemburg Re: Nasze dziurawe drogi 13.04.11, 20:29
            Z racji wykonywanego zawodu, dużo podróżuję - obiektywnie muszę stwierdzić, że gminy w województwie opolskim w dużo większym stopniu kładą nacisk na stan dróg. Nie wiem z czego to wynika, może z wrodzonej gospodarności, rzetelności niemieckiej. Zarówno drogi jak i nawet małe miejscowości są schludne, czyste zadbane - coś w tym jednak jest. Ktoś podziela moją opinię?
            • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 13.04.11, 20:37
              Sprawdź jakość nawierzchni w Krapkowicach, Zawadzkim lub Kielczy i zmienisz zdanie.
              Odnośnie czystości w miasteczkach to masz rację, ale samo Opole do czystych nie należy.
              Byłem, widziałem, piłem i puszki zbierałem.
              • hindemburg Re: Nasze dziurawe drogi 13.04.11, 20:47
                Ja nie twierdzę, że Opolszczyzna obfituje w same idealne drogi, daleki jestem od tego. Ale w porównaniu z naszą śląską aglomeracją jest o niebo lepiej - to jedynie moje pewnie subiektywne spostrzeżenie. Jak zauważyłeś, duże miasta rządzą się innymi prawami - można to pewnie tłumaczyć tym, że dużej części zamieszkują ją napływowi mieszkańcy, którzy nie zawsze utożsamiają się z miejscem zamieszkania. W małych społecznościach oprócz tzw. patriotyzmu lokalnego występuje też zbiorowa odpowiedzialność za miejsce w którym się ci ludzie się rodzą, żyją a w końcu umierają. Z pokolenia, na pokolenie mają to wpajane. Utożsamiają się jednym słowem z tym miejscem - ono jest dla nich taką małą ojczyzną, która zasługuje na szacunek.
                • Gość: gorol Re: Nasze dziurawe drogi IP: 69.71.222.* 13.04.11, 20:59
                  Dużo jest w tym racji. Rodowici ślązacy mają odmienne podejście do życia, niż osoby przyjezdne. Nie można tu w żaden sposób generalizować, ale występują róznice w kwestii cociażby szanowania własności publicznej. Do niedawna Ci ludzi byli napiętnowani w szkołach, zakładach pracy - jednak ich stosunek do życia, własności własnej i społecznej jest godny do naśladowania. Jako mieszkaniec "napływowy" utożsamiam się z miejscem w którym teraz mieszkam, staram się bym swoim postępowaniem, codziennym życiem, nie utwierdzał stereotypów o tzw. gorolach. Pozdrawiam wszystkich zacnych Ślązaków i zacnych Goroli.
                  • magdalena33m Re: Nasze dziurawe drogi 15.04.11, 17:40
                    No no, jak ładnie...zero podziałow :)
                    • Gość: dr.no Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.11, 20:21
                      Bo zgoda buduje.
                      • magdalena33m Re: Nasze dziurawe drogi 18.04.11, 19:35
                        to odnosnie tych naszych dróg (dziurawych) wnioskuje ze zgody za duzo nie było:D
                        • magdalena33m Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 20:53
                          demotywatory.pl/szukaj?q=japonia+drogi
                          TAk się buduje :)
                          • jaspis-jaspis Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:22
                            Wyślijmy naszych budowniczych dróg, na szybkie szkolenie do Japonii.
                            Będziemy mieli tym sposobem drugą Japonię.
                            • amadeo214 Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:23
                              Z pewnością polubią ..........SAKE
                              • jaspis-jaspis Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:35
                                Nie zdązą, będą na naprawdę krótkim szkoleniu.
                                • amadeo214 Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:40
                                  Ale jak każde szkolenie,należy zacząc od ................flaszki.
                                  • jaspis-jaspis Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:43
                                    Zwykle flaszką kończono.
                                    • amadeo214 Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:44
                                      .........i zaczynano
                                      • jaspis-jaspis Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:49
                                        Jak się tak upierasz, to mogę Ci ustapić.
                                        Niech Ci będzie.
                                        • amadeo214 Re: Nasze dziurawe drogi 29.04.11, 21:52
                                          To nie upartosc,to fakty.
                  • Gość: Francik Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.formlessnetworking.net 03.05.11, 20:05
                    gorol - zgadzam się z Tobą w 100% tzw napływowa społeczność nie ma poszanowania dla publicznego mienia. Potrafią tylko narzekać - co widać w postach na tym forum. Brak im wrodzonej gospodarności i pracowitości.
                    • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 03.05.11, 22:30
                      Tobie niczego nie brak, jesteś pewien?
                      • Gość: Francik Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.torservers.net 04.05.11, 19:57
                        net.kielonek - wybacz ale z Tobą nie będę polemizował na te tematy, niejednokrotnie zaprezentowałeś swój żenujący poziom na tym forum. Wróć człowieku do flaszki i odpuść sobie swoje zbędne komentarze, ok?
                        • Gość: ktoś Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 20:02
                          święta racja, kielon wracaj do flaszki - daruj sobie te jałowe teksty.
                          • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 04.05.11, 21:26
                            Niejednokrotnie wspominałem już o konstytucyjnej wolności wypowiedzi.
                            Możecie mnie drodzy państwo w dupę pocałować.
                            Zdrówko!
                            • Gość: zabrzanin Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 21:43
                              Właśnie kielonek udowodnił - nie po raz pierwszy zresztą - jaki on poziom reprezentuje. Żenujący zapijaczony mały człowieczek, który bez złośliwości nie potrafi żyć normalnie.
                              • Gość: . Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 21:50
                                mało rozumiecie z tego co pisze kielonek
                                • Gość: ktoś Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 21:53
                                  trudno zrozumieć pijacki bełkot
                              • Gość: kłopotek Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 21:53
                                to chyba jakis osamotniony homos szukajacy coraz bardziej wyrafinowanych przyjemnosci
                              • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 04.05.11, 21:53
                                Pozostaję pod wrażeniem tej wypowiedzi, która swoją przenikliwością odsłania prawdę
                                o mnie, małym, głupawym człowieczku.
                                Twoja wielkość budzi szacunek i poważanie, ale to nie zmienia faktu, że też możesz złożyć
                                pocałunek w miejscu wszkazanym przeze mnie w poprzednim wpisie.
                                Życzę samych przyjemności.
                                • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 04.05.11, 21:56
                                  Jeszcze jedno.
                                  Zabawa w przegadywanie mnie nie interesuje, dlatego temat mojej osoby jako raczej nieciekawy pozostawiam na pastwę losu.
                                  Zdrówko!
                                  • Gość: Achim Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.torservers.net 04.05.11, 22:03
                                    Najwyraźniej czyjaś zapijaczona i zakompleksiona duma ucierpiała,hi, hi, hi...
                                • Gość: kakalko Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 22:09
                                  pocalunek i moze jeszcze swiderek jezyczkiem swintuchu
                                  • Gość: . Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 04.05.11, 22:23
                                    widzę, że znasz się na rzeczy. Praktykujesz na codzień ?
                                    • Gość: urzędnik Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.net 05.05.11, 10:17
                                      I tak oto net.kielonek rozmył temat "nasze dziurawe drogi". Czy nie o to chodziło?
                                      • Gość: urzędniczka Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 05.05.11, 12:14
                                        Nie można rozmyć czegoś, co jest rozmyte.
                                        • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 05.05.11, 20:10
                                          Niczego nie rozmyłem, tutaj po prostu nikt, niczego nowego o drogach nie napisał.
                                          Bo czy jakimkolwiek odkryciem jest stwierdzenie faktu, ze drogi są do dupy?
                                          To truizm, banał i nudne narzekanie, które niczego nowego do tematu nie wnosi.
                                          Moze ktoś napisze skąd wziąć pieniądze na remonty, jak je wykonać aby były szybkie i skuteczne.
                                          Ja nie wiem, ja tu tylko wódkę piję.
                                          Zdrówko!
                                          • Gość: podejrzliwy Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.zanmo.com 05.05.11, 20:17
                                            Śmiem podejrzewać po tym wpisie, że jesteś kielonku Małgorzatą Mańką-Szulik.
                                            • net.kielonek Re: Nasze dziurawe drogi 05.05.11, 20:20
                                              Twoje prawo sadzic jak tam sobie chcesz.
                                              Dla Ciebie mogę być Napoleonem, Kaczyńskim, idiotą lub żulem.
                                              • Gość: lolek65 Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 23:59
                                                wystarczy tą kasę co ma iść ( 20 mln rocznie przez 15 lat ) na ten idotyczny stadion ( jednej dyscypliny sportu) przeznaczyć na remonty i budowę nowych dróg( np. droga zaborze -biskupice, przedłużenie Korfantego do Mikulczyc, przedłużenie ulicy Piłsudskiego do skubacza , czy choćby budowa infrasktruktury pod osiedle słoneczna dolina gdzie mogłoby powstać dużo mieszkac czy domów ) . To powinny być priorytety a nie jakiś cyrk pod tytułem stadion za 250 mln zł plus odsetki . Poza tym za 250 mln zł można zbudować 3 tys. mieszkań , czyli 10 tys. rodzin miałoby dach nad głową . Ale ważniejsze w Zabrzu są igrzyska od chleba .
                                                Stadion niech sobie buduje firma Alianz skoro jest bogata i niby jest zainteresowana wspieraniem sportu lub niech będą to dobrowolne składki kibiców , ( jeśli w Zabrzu jest 25 tys. wiernych i oddanych kibiców to niech wyłożą ze swojej kasy po kilka tys. zł i będą mieć stadion a miasto nie będzie mieć długów . Dlaczego kibic siatkówki, tenisa stołowego,brydża itp. ma płacić na jakiś głupi stadion którego roczne utrzymanie będzie prawdopodobnie więcej kosztować niż wszystkie przedszkola w Zabrzu?
                            • mat.cz Re: Nasze dziurawe drogi 12.05.11, 12:29
                              narazie pewnie wszystkie fundusze idą na otwarcie kolejnego urzędu juz 5 tego , jeden na ul.wolnosci , 2 na ul.powst ,3 na ul.piastowska, 4 w m-1 no i piąty na ul.bytomskiej więc jest gdzie wydawac kase a nie na drogi !
                              • magdalena33m Re: Nasze dziurawe drogi 15.05.11, 17:41
                                Narzekać każdy potrafi, gorzej z dobrym pomysłem.. ;]
                                • pazdziochzabrze Re: Nasze dziurawe drogi 15.05.11, 22:21
                                  pomysł jest ukarac tych urzędników którzy odbierają buble drogi studzienki które na nowym asfalcie są zle osadzone szpary pomiędzy łączeniami gdzie zimą woda się dostanie a mróz załatwi ale jak by jeden z drugim miał płacic z własnej kieszeni to innaczej by odbierał zrobioną robotę !
    • Gość: Kasia Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.stk.vectranet.pl 16.05.11, 15:42
      Coś się dzieje...zaczeli w końcu kleic dziury.....ostatnio na ul.sobieskiego, dziś na 3maja
      • pazdziochzabrze Re: Nasze dziurawe drogi 16.05.11, 19:32
        a kto odpowiada za osiedlowe ?
        • magdalena33m Re: Nasze dziurawe drogi 16.05.11, 22:42
          Kleją...za chwile bedzie łatka na łatce...i gorzej niż po gruntowej sie jeżdzić będzie..
          • Gość: kurde Re: Nasze dziurawe drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 19:32
            Zaś pana na dziurze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka