Gość: henryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 19:34 Dekoder zawiesza się kilka razy dziennie,powodując zanik obrazu i dźwięku,trzeba go wyłączyć i ponownie włączyć ,co staje się irytujące.czy ktoś ma podobne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amadeo214 Re: Vectra,problemy z dekoderem HD 16.10.11, 20:51 Nie zostaje nic więcej ,tylko wymienić dekoder. Coś podobnego miałem z Polsatem Cyfrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.stk.vectranet.pl 16.10.11, 20:55 Czy ktoś wie do czego służy gniazdo USB w dekoderze HD z Vectry? Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: Vectra,problemy z dekoderem HD 16.10.11, 21:05 forum.dobreprogramy.pl/upc-jak-przeniesc-pendrive-film-dekodera-t386906.html#p2491972 Odpowiedz Link Zgłoś
hindenburg.zabrze Re: Vectra,problemy z dekoderem HD 16.10.11, 21:12 Amadeo - czytaj ze zrozumieniem - autor wątku ma dekoder w VECTRZE, a nie w UPC... Mam też dekoder HD z gniazdem USB, niestety nie służy ono do odtwarzania multimediów. raczej gniazdo serwisowe... Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: Vectra,problemy z dekoderem HD 16.10.11, 21:32 Tyle że powód"zonk" będzie ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
simka.simka Re: Vectra,problemy z dekoderem HD 17.10.11, 12:30 Dobrze, ze o tym napisałeś. Właśnie mają mi zmienić dekoder, ale chyba poczekam aż się dorobią bezawaryjnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 20:00 Telefoniczne zgłoszenie usterki w poniedziałek,dzisiaj (aż się zdziwiłem że tak szybko)przyszedł technik i wymienił dekoder.Na razie chodzi bez zarzutu,ale jak pochodzi przez 2 tygodnie to wtedy będę mógł powiedzieć że jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrojnik Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.lebork.vectranet.pl 13.05.13, 23:40 klego u mnie czas reakcji dekodera mozna liczyc na epoki mul jakich malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonent Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.05.13, 17:57 Ja mam dekoder HD i działa bez zarzutu. Czasem pilot nie "współgra" z dekoderem i wyświetla co innego niż chcę ale serwisant powiedział, żebym nie wymieniał bo dostanę jeszcze gorszy szajs. Ja tam nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.11.13, 12:17 W przypadku zaobserwowania problemów z dekoderem telewizji cyfrowej (samoistne restarty bądź zawieszenia) prosimy o jego wyłączenie z zasilania i ponowne podłączenie. W momencie, gdy na wyświetlaczu pojawią się cztery poziome kreski prosimy nacisnąć na przednim panelu dekodera i przytrzymać kolejno przyciski MENU + strzałka w dół, aż do pojawienia się na wyświetlaczu komunikatu r86. Następnie proszę postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.ustka.vectranet.pl 11.11.13, 10:54 A skąd masz tą instrukcję jak postępować w razie zawiechy??? Ja też od kilku dni mam problemy z dekoderem więc pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.11.13, 19:54 Mnie też dzis cały czas zawiesza się dekoder HD vectry. Nie da się przełączyć kanału, wyłączyć dekoder z użyciem pilota - i nie jest to brak baterii :) bo zmieniłam. Muszę wyłaczyć z prądu żeby go zresetować. Ale ileż razy dziennie można. Czy to "od nich"?? czy dekoder do wymiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.13, 09:57 zrobiłam tak jak mówilaś i jak narazie działa. Ciekawe jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgv Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.elblag.vectranet.pl 12.11.13, 10:36 Mam podobny problem i po heroicznych probach dodzwonienia sie do vectry udało mi si dowiedzies ze problem.jest z oprogramowaniem podobno pracuja nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: udało się Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.11.13, 21:24 W przypadku zaobserwowania problemów z dekoderem telewizji cyfrowej (samoistne restarty bądź zawieszenia) prosimy o jego wyłączenie z zasilania i ponowne podłączenie. W momencie, gdy na wyświetlaczu pojawią się cztery poziome kreski prosimy nacisnąć na przednim panelu dekodera i przytrzymać kolejno przyciski MENU + strzałka w dół, aż do pojawienia się na wyświetlaczu komunikatu r86. Następnie proszę postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie telewizora. ZROBIŁAM TAK I DZIAŁA!!!! POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.lowicz.vectranet.pl 21.12.13, 21:23 Witam kochani mam właśnie problem z dekoderem vectra zawiesił mi się i wziąłem przywróciłem ustawienia początkowe, i niestety kicha pojawił się napis 576, i tyle zrobiłem jak wy pisaliście i nie pomogło to co można jeszcze zrobić w tej sytuacji do dzisiaj sobota a w poniedziałek znając życie nic nie zdziałam. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekoder Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: *.zabrze.vectranet.pl 22.12.13, 22:40 Może tu coś znajdziesz? www.google.pl/#q=dekoder+hd+vectra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waryniol Re: Najlepszy dekoder HD IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.06.14, 08:05 dlatego najlepszym dekoderem, który oferuje Vectra jest dekoder Technisat, niestety tylko SD... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia679 Re: Vectra,problemy z dekoderem HD 10.12.15, 21:27 Witam ja mam podobne problemy ,Mam problem z dekoderem z vectry a wejściem HDMI a mianowicie dwa lata wszystko hulało telewizor i dekoder pewnego dnia zaczęły się problemy z odbiorem ,, brak sygnału'' został wymieniony dekoder nadal nie odbiera w HDMI a co najdziwniejsze xbox360 działa na tym samym wejściu w telewizorze . na euro kablu działa dekoder ale co to za jakość obrazu .ma ktoś z vectry na to jakieś rozwiązanie bo już tracę cierpliwość siedzenia w vectrze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocnadlon Re: Vectra,problemy z dekoderem HD IP: 94.141.153.* 23.12.15, 06:37 andzia a jaki model dekodera masz? i nie jest czasem tak ze konsole masz ustawiona na 720p a dekoder na 1080 i telewizor po prostu nie daje sobie rady z taka rozdzielczoscia?? Odpowiedz Link Zgłoś