Dodaj do ulubionych

Impresja - DNO nie resturacja

IP: *.ip.mgk.pl 24.03.13, 15:01
We wtorek, 19 marca, zarezerwowałam w "Impresji" stolik dla trzech osób na godzinę 21-21.15 w piątek 22 marca.
Ku memu zaskoczeniu w piątek na mnie i moich gości czekał...stolik bez krzeseł. Oczywiście opuściliśmy lokal niemal natychmiast. Obsługa nas nie zatrzymywała, o ewentualnych przeprosinach nie wspominając i generalnie, od samego przekroczenia progu restauracji, wydała się być kompletnie nie zainteresowana nami jako potencjalnymi klientami.
Z podobną nonszalancją, brakiem profesjonalizmu oraz elementarnym brakiem dobrych manier nie spotkałam się dotąd w ŻADNEJ z restauracji w jakiej gościłam.
Z pewnością nigdy więcej nie skorzystam z usług "Impresji" i stanowczo wszystkim odradzam ten "przybytek".
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.215.203.91-internet.zabrze.debacom.pl 24.03.13, 17:18
      sami sobie jesteście winni. zarezerwowaliście sobie stolik więc taki dostaliście. trzebabyło zarezerwować stolik z krzesłami to i one by się znalazły. a tak na poważnie to nie mogliście im zwrócić uwagi na brak krzeseł? może wystarczyło tylko poczekać chwilkę i nie byłoby problemu? nie wiem, zgaduję...
      • Gość: waryniol Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.03.13, 17:34
        Jak zobaczyli nadętych bufonów to nie dziwie się brak reakcji obsługi lokalu.
      • Gość: Parkingowy Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 17:36
        Ich noga więcej już tam nie postanie. Szkoda Impresji , teraz pewnie zbankrutuje...:)
        Zgadzam się z przedmówcą, pewnie wystarczyło chwilę poczekać i wyjaśnić nieporozumienie ,no ale BYWALCY LOKALI nie nawykli do tak marnej obsługi.
        Swoją drogą ,jeśli ktoś faktycznie czasem rezerwuje stoliki i bywa w restauracjach częściej niż pisze o tym na forum ,to wie ze czasem coś się nie uda i w 9 przypadkach na 10 wystarczy minimum dobrej woli z obu stron aby wyjaśnić problem.
        A po drugie, rezerwować stolik w Impresji ? Heh, zdecydowany przerost formy nad treścią , przy całej sympatii ,to nie jest knajpka pretendująca do gwiazdek Michelina.
        • Gość: byłem tam Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.03.13, 19:58
          Piszcie co chcecie, a ja lubię Impresję i będę tam chodził:)
    • Gość: salmon Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.ip.mgk.pl 25.03.13, 08:37
      W tej całej "Impresji" nigdy nie byłem, ale komentarze ciekawe.
      Wychodzi, że większość komentujących uważa, że jak obsługa knajpy ma ich gdzieś, to jest OK.
      A jak ktoś się upomina o normalne traktowanie - w końcu jest klientem- to jest to postrzegane jako coś nienormalnego. Smętne.
      • Gość: gość Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.03.13, 09:23
        Może nie było krzeseł po to by ktoś się nie zajął stolika? Może wystarczyło może zgłosić przyjście i wówczas dostawiono by te krzesła...
        • Gość: K Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.03.13, 18:15
          W normalnym lokalu na stoliku jest info ze stolik zarezerwowany , ew z podana godzina rezerwacji. Z tym zabieraniem krzesel to chyba jakas nowa swiecka tradycja ;)
          Chyba ze powod byl calkiem inny- ale to warto wtedy spytac obsluge.
          Pozdrawiam
    • Gość: ola Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.bnet.pl 25.03.13, 16:06
      Nie warto tam chodzić - śmierdzi papierosami
      • dwadziescialattemu Re: Impresja - DNO nie resturacja 25.03.13, 23:00
        Nie , no dajcie spokój. Rezerwuje stolik , przychodzę z gośćmi i szukam sobie krzeseł??? To ja czekam na ZAREZERWOWANY stolik ( z krzesłami ), czy on na mnie? Bez przesady to chyba standard w restauracjach na poziomie, czy jednak nadal jesteśmy sto lat za całym cywilizowanym światem?
        • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 26.03.13, 21:31
          Impresja to specyficzny lokal. Normalnym jest że kelnerki zapominają co kto zamówił i gdy przyjdzie się tam w kilka osób to bywa zabawnie w sytuacjach kiedy dostajemy nie to co zamówiliśmy. Fajnie też jest z napojami, jak im braknie np Coli to idą sobie do platana po 1butelkę :-) a już zupełnie odjechana jest sprawa mocniejszych alkoholi. W zasadzie ich nie serwują ale jak już pisałem platan jest blisko więc różnie z tym bywa. Trzeba jednak dodać że ostatnio jedzenie się tam bardzo poprawiło
          • Gość: zdziwienie Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.03.13, 22:27
            Czy kelnerki informują klientów o tym, że biegną po cole lub alkohol do Platane, jeżeli im braknie?
            Bywam w Impresji od czasu do czasu, ale nigdy z czymś takim o czym piszesz nie spotkałam się. Może ja mam szczególne szczęście albo Ty masz szczególnego pecha?
            • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 28.03.13, 20:07
              Własnie tak było - kelnerka stwierdziła że trzeba poczekać bo im coli brakło i muszą iśc do platana
              • Gość: też kierowca Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 28.03.13, 21:21
                Zgadzam się, że Impresja jest dość dennym lokalem. Zawsze śmierdzi papierosami, zawsze zimno, zawsze obsługa jest niekompetentna, zawsze czegoś brakuje i zawsze w godzinach, kiedy się siedzi w knajpie, nie ma JUŻ kucharza. Przy kominku jest za gorąco, a z brakiem krzeseł to jest tak, że inni klienci je podbierają (sam tak robiłem), ale obsługa powinna byc przygotowana na różne takie zdarzenia i mieć zapas, nie tylko krzeseł, Coli też. Z drugiej strony klient, który nie zrobił awantury, lub chociażby nie upomniał się o swoje, to dupa.
    • Gość: kelnerka Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.13, 11:49
      Drodzy Państwo, pozwólcie, że jako kelnerka pracująca w tym lokalu też się wypowiem. kojarzę sytuację z pustymi stolikami( bez krzeseł), które były rezerwowane na konkretną godzinę. niestety, mimo napisu rezerwacja i określonej na niej godziny krzesła zostały zabrane przez innych klientów bez pytania. niestety jeżeli taka sytuacja zdarza się na górnym piętrze i nie widzimy tego w danym momencie nie jesteśmy w stanie zareagować, a nie będę również podchodzić do losowo wybranych klientów i pytać, "czy ukradł Pan krzesło ze stolika obok?". owszem, mamy zapas krzeseł, ale niestety został on wcześniej już rozdysponowany, bo jak wiadomo stałym bywalcom, w piątki i soboty jeżeli chodzi o miejsce, to często jest jak z "walką o ogień". Niestety muszę też poinformować, ze jako obsługa mamy ręce pełne roboty w takie dni i nie pałamy entuzjazmem, jeżeli ktoś też nie jest dla nas specjalnie miły. wypowiadam się teraz osobiście, służba wymarła wraz z rewolucja, jak to się mówi. Jestem miła z zasady na wejście, jeżeli ktoś jest tez miły, to jest miło dalej, a jeżeli ktoś zachowuje się nieodpowiednio, to ja nie mam zamiaru zachowywać się jak wylewny paź. Przepraszam wszystkich, których niesprawiedliwie spotkała jakaś nieprzyjemność w naszym lokalu. Co do " coli", zdarzają się sytuacje że czegoś nie ma albo się skończyło, bo popyt w piątek wzrasta, nie ma się co za to wyżywać na kelnerów, nie nasza wina. Nasza "Impresja" faktycznie nie jest lokalem na *ki Michelina, jak to napisał Przedmówca, ale uważam, że jedzenie jest całkiem smaczne i już nie można u nas palić wiec zapraszam Sympatyków( o dziwo i tacy są;)), Bywalców i wszystkich potencjalnych Gości.
      kelnerka.
      • Gość: Bolo Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.182.97.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.13, 13:02
        Zastanawiacie sie skąd taka szybka reakcja na ten wątek? Skąd tyle napastliwych wypowiedzi przypominających te w wątkach dotyczących Mańki i Skutecznych?... Tak własnie reagują Skuteczni na wszelką krytykę, a Impresja to Skuteczny wlaściciel, menadzer, kelnerzy, goscie i imprezy. Chociaz w przypadku obsługi i menu nalezałoby uzyc jednak terminu "nieskuteczni"
        • Gość: bywalec Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 03.04.13, 17:16
          Droga kelnerko, jeżeli klient rezerwuje stolik to choćby się paliło, waliło czy Bóg wie co jeszcze to TEN STOLIK MA NA NIEGO CZEKAĆ Z KOMPLETEM KRZESEŁ!!! I takie tłumaczenia, ze "ktoś" podebrał i dostawił do innego stolika są głupie i świadczą o Waszym nieprofesjonalizmie, wręcz o amatorszczyźnie. PO PROSTU NIE POWINNIŚCIE PROWADZIĆ LOKALU JEŚLI NIE POTRAFICIE PORADZIĆ SOBIE Z PODBIERANIEM KRZESEŁ.
          Jeśli klient rezerwuje stolik i przychodząc stolik jest bez krzeseł, a obsługa nic z tym nie robi bo "zabrakło" krzeseł to Ty chcesz żeby ktoś był miły? Ktoś zaplanował wieczór, zaprosił bliską osobę w celu miłego spędzenia czasu, a Ty, kelnerko twierdzisz, ze wyczerpała się rezerwa krzeseł? Ty kpisz czy aż tak głupia jesteś? Zmień pracę bo na kelnerkę się nie nadajesz.
          I ostatnia sprawa. Piszesz, że jak ktoś przyjdzie i jest niemiły to Ty też taka jesteś. A co Ty ku*wa łaskę komuś robisz? To jest twoja robota i Ty masz być MIŁA niezależnie od tego jaki jest klient!!! Jesteś jak du*a od srania żeby usługiwać bo TAKĄ MASZ ROBOTĘ księżniczko!!!
          Chcieliśmy u Was zorganizować spotkanie z pracy (50 osób) ale jak widzę musimy poszukać innego lokalu. Szkoda kasy na Waszą "usługę" a raczej łaskę, że usługujecie.
          Księżniczka się znalazła i jeszcze miły bądź bo "księżniczka" się obrazi i krzesełka pozabiera. Kpina nie lokal.
      • Gość: matrix Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: 80.50.136.* 05.04.13, 13:27
        A mówią, że u prywatnego pracodawcy źle... klient nie jest miły, to ja też nie:-( dlatego lubię chodzić po urzędach, szczególnie w jednym śląskim mieście, można się drzeć na urzędnika, a on jak nic, cały czas miły, może tak musi, chyba na pewno tak musi, bo sądząc po Twojej wypowiedzi już byś mnie wyrzuciła. A uwierz często widzę, że ten urzędnik ma dużo roboty...
    • Gość: lilka Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.silesia-region.pl 04.04.13, 10:40
      Uważam ,że lokal jest w porządku, ale panienki pracujące tam jako kelnerki kompletnie się nie nadają do tej pracy. Jedynym, kompetentnym, sympatycznym pracownikiem wśród obsługi jest młody kelner, który potrafi polecić, doradzić w wyborze dania jak i napoju. Kiedyś miałam w tym lokalu przekomiczną sytuację właśnie z panienką-kelnerką. Wybrałam się z mamą na herbatę z rumem. Złożyłyśmy zamówienie. Po jakimś czasie panienka przynosi herbatę, ale ...... z cytryną, informując ,że rumu zabrakło to ona z cytryną przyniosła:D Myślałam,że coś takiego może się zdarzyć w komediach Barei:P
      • Gość: wiemcopiszę Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.04.13, 11:01
        Widzę, że konkurencja zawsze prężna i gotowa zeby dolożyć, zniszczyć i wykonczyć jak tylko
        nadarzy się okazja.
        Lokal jest fanjny i lubię tam od czasu do czasu wsptąpić ze znajomymi na pogaduszki.
        Dziwna sprawa, ze my nigdy nie mieliśmy takich zdarzeń jak opisują krytykujący to sympatyczne miejsce.
        Wszyscy znacie się na wszystkim, to postarajcie się o zatrudnienie w Impresji i pokazcie kielnerkom, włascicielowi, komu jest to tylko możliwe jak należy prowadzić lokal.
        Naszą cechą narodową jest dokopywanie bliźniemu jak tylko jest okazja, bez okazji też można
        dokopać i dowartościwać siebie samego.
        • Gość: bywalec Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.04.13, 12:55
          Słuchaj, nikt tu nie chce nikogo zniszczyć czy komuś dołożyć ale jak kelnerka pisze, że jak ktoś się do niej nie uśmiechnie to ona też będzie niemiła albo jak ktoś ma zamówiony stolik to nie ma krzeseł bo "ktoś" podebrał to wybacz ale coś jest nie tak.
          Ta kelnerka - księżniczka sama sobie dokopała tym co napisała. Nawet jakby przyszedł najgorszy cham i prostak to ONA ma obowiązek się do niego uśmiechać i obsłużyć , a to czy mu napluje do żarcia zanim mu je poda to już inna sprawa. Ona tam pracuje i ma obowiązki m.in. taki jak uprzejmość do klienta, a że jest chamką i prostaczką co sama powiedziała to już inna kwestia.
          Szukam innego lokalu. Ciekawe co by na jej wypowiedź powiedział jej szef jakby się dowiedział, ze stracił kilka tysięcy utargu przez głupotę swojego pracownika?
          • Gość: stop Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.04.13, 13:29
            nie nadymaj się już tak, bo cały czerwony jesteś gdy to piszesz.
            • Gość: waryniol Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.04.13, 14:42
              obiektywnie patrząc nie przyjmuje do wiadomości usprawiedliwienia "kelnerki" bowiem przy zarezerwowanym stoliku krzesła powinny być i nie ma tu tłumaczenia, że ktoś inny wziął, poza tym osoba obsługująca jeśli dostosowuje się do charakteru klienta oznacza, że nie nadaje się do pracy jako kelner i pochodnych zawodów zawartych w kategorii obsługa klienta.
              • Gość: Też bywalec Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 13:00
                Jak powinna być reakcja właściciela,który ma amatorski personel ?
                Przeproszenie gości,publicznie,na forum.
                Wypociny "kelnerki"to dowód,na kompletną nieznajomość materii.
                "Zarezerwowane"-powinno być w gotowości.Nikt ,w poważnym lokalu,nie kradnie krzeseł.To przecież nie remiza.A może jednak ?
                • dwadziescialattemu Re: Impresja - DNO nie resturacja 05.04.13, 14:38
                  Czytam wypowiedź "kelnerki" i teraz to już zupełnie nie wiadomo czy się śmiać, czy tez płakać , no to lecimy "Misiem" - bez krawata ani za próg!
                  www.youtube.com/watch?v=7sLiAebWM7U
                  • kipen1 Re: Impresja - DNO nie resturacja 05.04.13, 17:06
                    Myślę, że tym linkiem dosadnie określiłeś "kelnerkę" o ile tak tego "kogoś" można nazwać.
                    Swoją drogą to niezła ta knajpa musi być. Rezerwujesz stolik, przychodzisz, a Jaśnie Pani "kelnerka" Ci mówi, że krzesła "ukradli" hahahahahaha.
                    Dobrze, że jest to forum i są poruszane takie tematy. Teraz wiem gdzie nie mam chodzić, a tak mnie ciągnęło ostatnio w tamtym kierunku. No cóż, jakie "kelnerki" takie knajpy bo restauracją tego nazwać nie można.
                    Pewnie obiady też mają z Lunch Station z Platana heheheh.
                    • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 07.04.13, 08:56
                      Fajna jest też restauracja Wenecja, chociaż w zupelnie inny sposób, otóż jedzenie jest tam REWELACYJNE obsługa również tzn baardzo długo się czeka na potrawy ale wygląda na to że przyrządzają je od zera i tyle to trwać musi. Natomiast w soboty lokal jest najczęściej zamknięty, tzn zarezerwowany :-( Rozumiem własiciela, który z wynajęcia całej sali ma zapewne lepszą kasę ) ale szkoda, że dobra knajpa nie jest czynna codziennie
                      • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 26.01.14, 14:49
                        Odwołuję swój poprzedni post !!! Wenecja zeszła na psy - Byłem tam po dłuższej przerwie i Jedyne co tam jest nadal wielkie to rozczarowanie. Porcje zmniejszyli o połowę cen zmniejszyć zapomnieli, czas oczekiwania chyba jeszcze się wydłużył :-(
                        Ja teraz jeżdżę do Apollo w Zbrosławicach :-) Lokal bardzo niepozorny tzn nie dla snobów ale polecam kuchnię grecką i gdyby ktoś się tam wybierał to radzę mieć pusty żołądek
          • Gość: bywalczyni Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.free.aero2.net.pl 09.12.13, 22:33
            Nie chcesz tam przychodzić to nie przychodź. Bywam w tym miejscu i uwierz mi, że szef się nie przejmie jednym, czy drugim chamem przychodzącym poniżać obsługę. Dużo bardziej ceni się stałych, wyrozumiałych klientów. Obsługa się "nie wyrabia" w piąty czy soboty? Fakt. Ale to nie jest tylko wina ludzi, ale budowy lokalu (na którą obsługa nie ma wpływu). Zwróć uwagę jak duży jest lokal, a jak mały bar... co za tym idzie????? Ilość obsługi jest ograniczona z powodu braku miejsca. Jeżeli wybieram ten lokal w piątkowy wieczór jestem przygotowana, że na zamówienie będę musiała dłużej poczekać.
            Moim zdaniem warto...miejsce ma swój unikatowy klimat, a jedzenie jest przepyszne :)
    • Gość: chleb_i_wino Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.ip.mgk.pl 06.04.13, 13:27
      Przeczytałam wszystkie komentarze pod wątkiem i przeraża mnie fakt, że część osób uznaje totalne olewanie klienta za standard, a brak krzeseł przy zarezerwowanym stoliku za całkowicie normalny w miejscu, które aspiruje do miana restauracji... Ręce opadają. Jeśli Zabrzanie dają się tak traktować, to nic dziwnego, że poziom usług "Impresji" jest jaki jest. Dodam jeszcze, że marca wysłałam im maila, w którym oczywiście wyraziłam swoje zdanie na temat jakości obsługi w "restauracji i galerii sztuki". Oczywiście jak na kulturalny i na najwyższym poziomie lokal przystało odpowiedzi nie otrzymałam do dziś:):):). Cóż , można by rzec; dno - muł- "Impresja".:):)
      • Gość: . Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.04.13, 16:59
        Mój wniosek jest jeszcze jeden. Jak można komuś dołożyć, to się dokłada "ile wlezie".
        Mam także pytanie, czy wówczas kiedy jest się zadowolonym z lokalu, to należy wyładowywać swoje frustracje, bo robią tak inni ?
        Czy Ty zawsze jesteś taki układny jak wymagasz tego od kogoś ?
        • Gość: też bywalec Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.play-internet.pl 07.04.13, 08:24
          Rozbawił mnie post wyżej !
          Napisany przez personel,lub kół zbliżonych do niego !Co to znaczy dowalanie ?Jeśli gdziekolwiek jestem źle traktowany (za własne pieniądze)to ma prawo pisać !!!
          To jest sygnał,że Impresja to klubik ,lub piwiarnia,a nie RESTAURACJA.Choć do takiego miana aspiruje .
      • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 07.04.13, 09:00
        Czemu tu się dziwić - naród mamy skutecznie ogłupiony przez media i nie tylko i ludzie którzy dopominają się o normalność uznawani są za pieniaczy. Poczekaj jeszcze z 10 - 20 lat i młodzi przestaną rozumieć humor Barei uznając np Misia za głupi film opowiadajacy zmyślone historie, a nie takj jak np Klan czy inne g...... opowiadajacy prawdziwe dzieje ludzi
        • Gość: . Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 07.04.13, 17:28
          Jak ktoś ma odmienne zdanie od sceptyka, jest ogłupiany przez media. Sceptyk ma zawsze racje i wie najlepiej, taki kolejny wielki nauczyciel forumowy.
          Oświadczam, ze nie jestem pracownikiem Imprasji, tylko czasami tam bywam i będę nadal
          tam bywać, ponioeważ nigdy nic niemiłego nie spotało mnie w Imprasji.

Sceptyku za 20 lat młodzi ludzie wcale nie muszą rozumieć humoru Barei, bo będą śmieszyły mlodych całkiem inne dowcipy, będą prawdopodobnie mieć inne poczucie humru, a Ci których
          śmieszy jeszcza teraz Bareja, prawdopodobnie będą na wymarciu.
          Do wypowiedzi sceptyka trzeba podchodzić z wielkim sceptycyzmem :(
          • Gość: odpowiedź Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 09:26
            Skoro jest Ci tam dobrze,to dobrze.Pisz komplementy.Temu,któremu jest źle,tez chyba wolno pisać ?
            Bareja,to KLASYK.Nie ośmieszaj się pisząc takie głupstwa.
            • Gość: odpow.na odpowiedź Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 08.04.13, 14:51
              No wreszcie zrozumiałeś, ża jak kogoś spotkało coś przykrego w jakimkolwiek miejscu nie musi spotykać z automatu wszystkich.
              Jeżeli chodzi o Bareję to, co śmieszy mnie i ja rozumiem nie musi śmieszyć mojego praprawnuka, nie musi tez rozumieć mojego świata pokazanego w krzywym zwierciadle.
              Czy teraz rozumiesz ?
              • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 12.04.13, 19:43
                Ideą takiego forum jest swobodna wymiana opinii, czyli to że każdy może napisać co uważa za stosowne. Nie wiem czy ja kogoś obrażam czy nie, szczerze mówiąc nie sadze - raczej nazywam rzeczy po imieniu co jak widać dla niektorych bywa bolesne ale zwykłem głupka nazywać glupkiem i razej tak mi to już pozostanie. Natomiast dawno temu pewien człowiek powiedział że nietolerancja jest cechą głupców, więc śmieję się w kułak czytając te posty zacietrzewionych obrońców tego czy tametgo, co śmiem w moich postach krytykować. Co ta cała dyskusja ma wspólnego z poziomem tego podrzędnego lokaliku w starej pływalni tego nie rozumiem ale jak pisałem na wstepie knajpa jest denna choć trzeba im przyznać że jedzenie baardzo się tam poprawiło. Czasem tam bywam ale raczej z obowiązku niż z wyboru. Dowcip Barei dzisiaj w epoce urzędowych idiotyzmów jest aktualny jak nigdy przedtem, a jak ktoś tego nie rozumie, to znaczy że ma poziom inteligencji nogi od krzesła ( ups, czyżbym znowu kogoś obraził ?? ) niieeee to niemożliwe przecież tu sama elita intelektualna pisze :-)
                • Gość: bywalczyni Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.free.aero2.net.pl 09.12.13, 22:41
                  wątek już nie dotyczy impresji?
                  • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 26.01.14, 14:44
                    Wątek sam stał się impresją :-)
          • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 12.04.13, 19:30
            Nic ich nie będzie śmieszyło bo w wyścigu szczurów na humor i dowcip nie bedzie czasu. Poza tym rośnie nam społeczeństwo debili i żadnego dowcipu nikt nie zrozumie. To zjawisko widać doskonale np po poziomie dzisiejszych kabaretów.
            • Gość: . Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.04.13, 21:37
              Uważaj bo ci żyłka pęknie, a może już pękła tak się naprężasz tym gadaniem z sobą samym.
              Zastanawiasz się czy kogoś obrazieś swoimi postami ?
              Zupłnie niepotrzebnie się zastanawiasz, bo żeby kogokolwiek obrazić trzeba być kimś, a ty jesteś tylko anonimowym forumowiczem odwaznym, bo schowanym za nickiem.
              • Gość: wielki sceptyk Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.wieszowanet.pl 12.04.13, 23:03
                cześc filozofie - na tym polega takie forum że jest się anonimowym :-) Inaczej byłoby tu bardzo spokojnie bo jak podejrzewam sporo osób ma po dwa - trzy nicki i sami sobie napędzają posty. Ciesze się że tak myślisz jak myslisz no bo to znaczy że cię nie obrażam. Ty też jesteś anonimowy, schowany za nickiem, czyli jak napiszę że jesteś kompletnym debilem, to i tak nie ma powodów byś się obrażał, nawet jeśli debilem nie jesteś :-)
    • Gość: amma Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: 46.77.124.* 12.12.13, 10:29
      Bo to nie restauracja a impresja restauracji.
    • Gość: Milena sala dla palących IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.01.14, 01:31
      Przestaliśmy tam chodzić odkąd zlikwidowali salę dla palących.
      • Gość: wielki sceptyk Re: sala dla palących IP: *.wieszowanet.pl 26.01.14, 14:54
        Gessleryzm u restauratorów staje się powszechny. Coraz więcej z nich czyni absolutnie nielogiczne kroki. Tzn. są przeświadczeni, że wiedzą lepiej czego chce ich klient niż on sam
    • Gość: Krzystof Re: Impresja - DNO nie resturacja IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 21.11.15, 10:53
      Abstrahując od Bareji, którego mimo młodego wieku cenie i dalej pozostaje w zgodzie z jego humorem i podejściem do życia. Chciałbym jeszcze nawiązać to najbardziej gorącego wątku tej dyskusji, a mianowicie wypowiedzi "kelnerki" o byciu miłym dla klientów, kiedy to oni sa mili. Na wstępie podsumuję. Nie oceniajmy profesjonalnie nieprofesjonalizmu... Po co...? To właśnie to sformułowanie pani tam pracującej skłoniło mnie do napisania, myśle obiektywnej opinii na temat tego przybytku. Z racji tego, ze jestem młody i trochę obracam, lub tez trochę znam ludzi tam pracujących pozwolę sobie coś napisać. Uważam, ze głównym problemem, a zarazem zaleta jest to, ze to miejsce tworzą młodzi i niedoświadczeni ludzie. Z tego co wiem, większość tych osób studiuje, a impresje traktują jako możliwość dorobienia na "bilet autobusowy", zeby dojechać na uczelnie. Sadze, ze niezrozumiana przeze mnie, na sile, próba poczucia sie lepszym (przecież ja studiuje, po co mam byc miła/miłym, nie zasługuje na miano kelnerki) powoduje właśnie takie komentarze kelnerki. Młoda damo, niezależnie od tego, czy sie uczysz, czy sie nie uczysz, to jest Twoja praca, wiec ten komentarz jest żałosny. Jeżeli sytuacja zmusiła Cie do pracowania jako kelnerka, to zrób wszystko, zeby po prostu było dobrze. moge wysnuć wniosek, ze cieżko będzie Ci w przyszłości znaleźć prace, w której będziesz sie realizować. W myśl idei "żadna praca nie hańbi", proponuje Ci, żebyś troszkę spokorniała, bo działasz jedynie na niekorzyść swojego miejsca pracy... Kontynuując, drugim problemem jest PANI MENADZER. Młoda i niedoświadczona, ale jeszcze sie uczy, dajmy jej trochę czasu. Jeszcze niedawno była kelnerka, a dziś wkracza w nieznana sferę, jaka jest gastronomia. Każdy jednak kiedyś musiał od czegoś zaczac. Impresja nie jest jeszcze restauracja, pracują tam ludzie, którzy sobie dorabiają. Mimo to ostatnio zalicza duży progres. Jedzenie znacznie sie poelpszyło. Obsługa troszkę spokorniała, dajmy im czas na rozwiniecie sie. Zgodzę sie, ze często czegos nie ma, a pierogi to chyba znają jeszcze czasy Mojżesza... Wycofać z karty, jak wiecznie nie ma. Tatar wołowy.... Nie komentuje. Reasumując, jest to całkiem miłe miejsce, aspirujące do miana "restauracja". Jeszcze duzo czasu musi upłynąć zanim profesjonalizm zagości w ich ścianach, ale czy to źle..? Nie wiem...........
      • xq.xq.q Re: Impresja - DNO nie resturacja 16.06.18, 20:06
        Szanowny Panie polecam Kuchenne Rewolucje !!!!! człowieku tatar to tylko wołowy chyba że chcesz umrzeć ty mądry człowieku
      • xq.xq.q Re: Impresja - DNO nie resturacja 16.06.18, 20:08
        a pierogi uwielbiam mniam mniam
      • xq.xq.q Re: Impresja - DNO nie resturacja 16.06.18, 20:19
        Moim zdaniem mimo mojego starego wieku jesteś zakompleksionym małym człowieczkiem a jakaś kelnerka dała ci kosza i teraz się wyżywasz i piszesz bzdury bo nikt normalny nie pisze wypracowania oceniając restauracje ha ha ha
    • xq.xq.q Re: Impresja - DNO nie resturacja 16.06.18, 19:59
      Jak mi przykro ... w jakich restauracjach Pani bywała? Bo chyba w żadnych ?! Na drugi raz Proszę niech się Pani zorientuje bo łatwo pisać DNO moim zdaniem to był przyrost formy nad treścią chciała Pani zabłysnąć a się nie udało . Ja lata robię rezerwację i nie robię z siebie Księcia Karola no lepiej na drugi raz polecam rezerwacje w McDonalds.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka