Dodaj do ulubionych

ZSM sraszy Policją

IP: 195.200.212.* 21.12.15, 10:33
W ostatnim numerze "Naszych osiedli" z jednej strony zwraca się uwagą na niewpuszczanie kominarzy na przeglądy instalacji wentylacyjnych, a z drugiej podaje się "chore" terminy odczytu wodomierzy.

Czy w naszej szanownej ZSM ktoś może wreszcie zauważy prawidłowość, że jeżeli termin przeglądu przewodów wentylacyjnych (tak jak w tym roku na ul. Sobieskiego) wyznaczony został na wakacje - to raczej ciężko będzie zastać właścicieli lub najemców.
Analogicznie - odczyt wodomierzy zaplanowano bezpośrednio po świętach, a dodatkowy już na 4-5 stycznia, czyli jeżeli ktoś na ten czas wyjeżdża i wraca na 3 Króli to na życzenie samej ZSM sztucznie zostaje wygenerowany problem odczytu wodomierza.

Pan Kierownik B.K. z ADS Centrum stwierdza w artykule, że pracownicy administracji próbują się kontaktować z osobami, lecz do mnie nikt taki nie dotarł od wakacji. Nikt nie bierze pod uwagę że ten kontakt to tylko Pani sprzątaczka która próbuje nawiązać kontakt ale tylko w godzinach pracy lub późnym popołudniem, co jest skuteczne tylko w przypadku emerytów (ale ich problem nie dotyczy bo przeważnie i tak siedzą cały rok w domu).
W dalszej części pan Kierownik STRASZY POLICJĄ słowami "Prawo daje administratorom wejścia do takich mieszkań bez zgody ich właścicieli, w asyście policji".
Ludzie - zakładajcie wspólnoty. Coś się komuś pomieszało. Dawniej spółdzielnia była władcą nad LOKATOREM. Teraz większość z nas ma mieszkanie WŁASNOŚCIOWE i ZSM pełni rolę wyłącznie ADMINISTRATORA - czyli za nasze pieniądze wykonuje usługę.
A wszystko co jest ZGODNE z prawem budowlanym i przepisami ogólnymi jest DOZWOLONE a w szczególności nie ma obowiązku o różne zgody pytać ZSM.
Wyjątkiem są zapisy regulaminy ZSM, ale pamiętajmy, że dotyczą one wyłącznie członków ZSM. Żeby posiadać mieszkanie przez nich administrowane NIE TRZEBA być członkiem ZSM.

Poniżej pojawią się tradycyjnie posty pracowników ZSM, że jest inaczej - ale to jest tylko ich troska o zachowanie pracy (za nasze pieniądze).

Obserwuj wątek
    • Gość: j24 Re: ZSM sraszy Policją IP: 178.212.43.* 21.12.15, 11:28
      Myślę że Policja ma ważniejsze rzeczy do roboty niż szlajanie sie po domach z pracownikami administracji. A ty chłopie weź drzwi otwieraj pracownikom ZSM a nie rób sztucznych problemów.
      Bo widze że znasz swoje prawa ale obowiązki masz w d.....
      • Gość: j23 Re: ZSM sraszy Policją IP: 195.200.212.* 21.12.15, 14:28
        Chętnie otworzę, ale cały rok pracuję po 12 godzin/dzień i w wakacje wypoczywam, podobnie między świętami a 3 Królami. Nie zrozumiałeś istoty mojego maila - chodzi mi o chore terminy tych wizyt - albo środek wakacji albo między świetami a nowym rokiem i zaraz drugi termin po nowym roku. Może Ty cały czas siedzisz w domu - ja nie, a obowiązek to ma zleceniobiorca wobec zleceniodawcy który mu płaci za wykonywane usługi, a nie na odwrót (już nie te czasy). :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka