Dodaj do ulubionych

Kandydaci na posłów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:46
Szanowni mieszkańcy! Dzięki waszym głosom pan Chojnacki i J. Kubica zostali
posłami z hasłem na ustach, koniec z Senatem, z biedą i ubóstwem. Lepszymi
perspektywami dla emerytów i rencistów . Likwidacją bezrobocia przez
tworzenie nowych miejsc pracy. Co z tego zostało zrobione. Tylko hasła i
ogromne zyski osobiste tych panów. Proszę zapoznać się z ich oświadczyniami
majątkowymi . Głowa a pęka.
A władze naczelne ich partii już wyznaczyli ich na liderów list wyborczych do
sejmu. To brzmi jak horror. Niech dadzą innym parę groszy zarobić. czyżby im
nie wystarczył " zgromadzony " majątek który będzie służył ich pokoleniom?
Dopóki nie będzie jednomandatowych okregów wyborczych, tak długo magnaci
partyjni będą spijali śmietanę. Zastnówcie się na kogo chcecie głosować. Czy
nie wstyd panu Chojnackiemu miolionerowi poraz 4 -ty pchać sie do sejmu.
Trzeba ograniczyć kadencyjność do dwóch kadencji aby ktoś nowy mógł wnieść
coś nowego do życia społecznego tego kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: cola cola light TKM? - niekoniecznie IP: 212.106.128.* 10.07.05, 12:15
      Panie Polityku,
      Kończy się kadencja obecnego Rządu, zaczyna się walka nowych, przyszłych nomen
      omen -polityków- i nie mogę oprzeć się wrażeniu, po przeczytaniu Pana uwagi, iż
      Pana wystąpienie jest jedynie próbą zdeprecjonowania najsilniejszych i
      najbardziej rozpoznawalnych i w perspektywie najgroźniejszych konkurentów.
      Haseł i postulatów odnowy przecież się już nasłuchaliśmy tyle, że uszy puchły i
      proszę zwrócić uwagę, że wprowadzenie na naszą zabrzańską scenę polityczną, w
      czasach szerzącej się anarchii, a w najlepszym wypadku obojętności politycznej,
      politycznych dyletantów wywindowanych na najwyższe w mieście, dzięki
      populizmowi oraz demagogii jest dla Zabrza tylko i wyłącznie zagrożeniem.
      Potrzebne są osoby doświadczone i znające lokalne realia. Nie można wrzucać do
      jednego worka wszystkich, to nieuczciwe i nieszczere.
      Sama poznałam Posła i Eurodeputowanego JÓŻEFA KUBICĘ, to człowiek dużej kultury
      osobistej, osoba wykształcona i zaangażowana w życie naszego miasta <jego
      postawa wobec absurdalnych decyzji względem szpitala w Zaborzu na przykład>.
      Proszę unikać na przyszłość generalizacji, one zawsze są bardzo krzywdzące.
      Pozdrawiam Serdecznie.
      • zbyszek100 Re: TKM? - niekoniecznie 11.07.05, 11:25
        Ja, ja. JOŻEF jest gut.

Gość portalu: cola cola light napisał(a):

> Panie Polityku,
        > Kończy się kadencja obecnego Rządu, zaczyna się walka nowych, przyszłych
        nomen
        > omen -polityków- i nie mogę oprzeć się wrażeniu, po przeczytaniu Pana uwagi,

>
        > Pana wystąpienie jest jedynie próbą zdeprecjonowania najsilniejszych i
        > najbardziej rozpoznawalnych i w perspektywie najgroźniejszych konkurentów.

Trafiłaś w sedno, nasz ukochany biegacz Jasio Chojnacki zrobił wiele dla nas.
        Zawsze dbał o nasze wspólne dobro. Zaczynał jako znany racjonalizator w
        KWK"Pstrowski" miał na tym polu olbrzymie doświadczenia, następnie jako radny w
        Zabrzu przyczyniał się społecznie do promowania firmy POCH na rynku miejscowym
        z którą nie ma oczywiście nic wspólnego, kolejny krok w karierze to posłowanie
        i awans firmy POCH na głownego likwidatora KWK"PSTROWSKI". Jako prezes KWK
        udowadnia że wiele działań oszczednościowych kopalni jest bezsensownych,
        sensownymi stają się w wykonaniu POCH. Gdy już nie ma co zlikwidować okazuje
        się że jednak na tej kopalni może zrobić interes prywatna firma SILTECH.
        Nasz kochany i uwielbiany JASIO jeszcze tak wiele może zrobić dla naszego
        wspólnego dobra, ludzie brońcie Jasia, On to robi społecznie i nic z tego nie
        ma. Jego syn też.
        Ludzie nie pozwólcie oczerniać Jasia, jego bezinteresowne zaangażowanie w
        sprawy miasta i kopalni jest godne podziwu. Ja bym mu dał następną kopalnię do
        likwidacji.
        • Gość: kubus-2 Re: TKM? - niekoniecznie IP: *.Zabrze.Net.pl 11.07.05, 20:22
          Ja ,jaaa ,Jozef jest gut ...."Potrzebne są osoby doświadczone i znające lokalne
          realia "... .Powiem wiecej-jest bardzo gut .Jak na swoj czas ( ktory minal )
          znal doskonale realia ( i nabral doswiadczenia ).Osliniony ,nadety _bez kija
          nie podchodz_ dobrze dal sie zapisac w zabrzanskiej lodziarni " ROMANO " .Co
          poniektorych znajomkow dobrze poukrywal w spoleczkach gminnych( nie wypominajac
          rodzinki ).Ma dokad wrocic ,prawa reka ubija przedpole .
    • lernest Re: Kandydaci na posłów 10.07.05, 13:18
      Bądźmy sprawiedliwi!
      A gdzie posłowie z prawicy tzw. reformatoły?
      • Gość: POSEL Re: Kandydaci na posłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 02:02
        I Ci Lewa I ci czerowoni i ci Czrni ireformatoły mogą się zgłaszać:
        PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA !!!

Mieszkańcy, którzy wykupili mieszkania na własność od miasta powinni
        dostać zwrot wpłaconej zwaloryzowanej kaucji.

Informacje w sprawie odzyskania kaucji
        oraz wniosek można otrzymać w siedzibie
        Stowarzyszenia

Obywatelski Ruch Obrony Mieszkańców

ul. Wandy 1 Zabrze w wyznaczonych dniach
        i godzinach
        Poniedziałek 11 00 - 13 00
        Wtorek 11 00 - 13 00
        Środa 16 00 - 19 00
        Czwartek 14 00 - 16 00

Potrzebna jest kopia przydziału mieszkania lub umowa najmu i dowód wpłaty
        kaucji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka