Dodaj do ulubionych

II Zabrzańska Noc Muzeów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:44
Zabrzanie spotkajmy się na "II Zabrzańskiej Nocy Muzeów".Szczegółowy
harmonogram w:najbliższym numerze "Nowin Zabrzańskich", na plakatach
rozwieszonych na mieście,oraz rozdawany w czwartek oraz piątek przez młodzież
(wolontariusz)w zabrzańskim "Multikinie" oraz Centrum Handlowym "Platan".
Obserwuj wątek
    • aka-jo Re: II Zabrzańska Noc Muzeów 16.05.07, 22:12
      fajna sprawa;)
      Ciekawa inicjatywa chyba ewenement na skale Europy//
      • Gość: xyx Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.zabrze.net.pl 18.05.07, 12:08
        Ewenement? Katowice już to organizowały rok czy dwa lata temu ;)
    • Gość: mi Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:35
      Super impreza
    • Gość: xyx Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.zabrze.net.pl 18.05.07, 12:21
      Program

www.um.zabrze.pl/index.php?option=com_events&task=view_detail&agid=1535&year=2007&month=05&day=19&Itemid=0
      • Gość: ... Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.zabrze.net.pl 18.05.07, 17:57
        mało sie o tym mówi, zbyt mała promocja
        • Gość: xyx Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.zabrze.net.pl 19.05.07, 10:01
          DOKŁADNIE !!!
          A później będzie mówione, że małe zainteresowanie i lepiej nic organizować :(
    • Gość: kustosz Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.zabrze.net.pl 19.05.07, 11:34
      Bardzo dobra inicjatywa, tylko szkoda,że mało atrakcji. Byłem wczoraj na nocy
      muzeów w Krakowie - prawie 50 muzeów otwartych za darmo - masa ludzi wspaniała
      atmosfera, imprezy plenerowe, wstępy do pierwszej w nocy. Kolejka tylko na Wawel
      była bardzo długa - otwarte komnaty, poza tym wszędzie kilkunastominotowe
      czekanko. Powinniśmy się uczyć promocji miasta od najlepszych...
      • yakoob77 Re: II Zabrzańska Noc Muzeów 20.05.07, 13:17
        Byłem wczoraj na nocy muzeów w Zabrzu... nie mamy tylu muzeów co Kraków bo tylko
        65 lat historii (jako miasto) nie mniej bardzo mi się podobało. Mimo słabego
        rozreklamowania kolejka do zejścia pod ziemię do "Luizy" liczyła sobie chyba ze
        100 osób (ja byłem tam ok 21 i dostałem się dopiero ok 22.30 a jak wychodziłem
        było 2x więcej ludzi w kolejce). Muzeum Górnictwa przed północą było pełne
        ludzi... Moim zdaniem bardzo udana impreza, czekam z niecierpliwością na
        przyszłoroczną III noc muzeów w Zabrzu, może będzie można zjechać do Guido
        • Gość: Zabrze Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.07, 17:01
          > rozreklamowania kolejka do zejścia pod ziemię do "Luizy" liczyła sobie ze
          > 100 osób (ja byłem tam ok 21 i dostałem się dopiero ok 22.30 a jak wychodziłem
          I okazało się, że nasza pani prezydent słusznie zalicza się do "Skutecznych".
          Bez kolejki weszła... BUUUUUUUUUUU!!!

Duża ilość chętnych spowodowała, że przewodnicy trochę przyśpieszyli i miałem
          wrażenie takiego trochę 'po łebkach' - co nie znaczy, że źle.

• yakoob77 Re: II Zabrzańska Noc Muzeów 20.05.07, 20:44
            przewodnik faktycznie był już mocno "przechodzony" ;)) ale chyba nie do końca o
            to chodzi żeby dobrze obejrzeć raczej żeby zachęcić... dokładnie tak jak piszesz
            "co nie znaczy że źle"
            • Gość: kitka Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: 217.11.130.* 21.05.07, 15:50
              Byłam świetna impreza, trudno porównywać z innymi miastami ale sporo sie
              działo, dla miasta doskonała promocja, chyba zbyt mało rozreklamowana.
        • Gość: pytacz Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 20:33
          yakoob77 napisał:

> ... w Zabrzu... nie mamy tylu muzeów co Kraków bo tylk o 65 lat historii ..

Skąd te dane o latach istnienia zabrskich muzeów? Z moich informacji wynika, że
          muzeum miejskie ma powyżej 65 lat, a górncitwa węglowego poniżej. Ale co tam,
          przyjezdni lubią się wymadrzać.
          • yakoob77 Re: II Zabrzańska Noc Muzeów 21.05.07, 22:43
            > Skąd te dane o latach istnienia zabrskich muzeów?

Skąd zrozumiałeś że to dane o istnieniu zabrzańskich muzeów to ja nie mam pojęcia :D
            • Gość: pytacz Re: II Zabrzańska Noc Muzeów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:35
              yakoob77 napisał:

> Skąd zrozumiałeś że to dane o istnieniu zabrzańskich muzeów to ja nie mam
              > pojęcia :D

Być może źle Cię zrozumiałem, albo jestem zbyt drobiazgowy. Miałem do wyboru
              albo te Twoje "65 lat historii" dotyczy miasta, albo muzeów. Pierwsze wykluczam,
              bo:
              " prawa miejskie z dniem 1 października 1922 roku" [podaje strona internetowa
              miasta Zabrze], co daje 85 lat istnienia miasta! Dalej chyba rozumiesz.
              • yakoob77 Re: II Zabrzańska Noc Muzeów 23.05.07, 15:54
                Racja - rąbnąłem się z tym latami historii miasta, co jednak nie zmienia faktu
                że przyrównywanie oferty muzealnej miasta o ile dobrze pamiętam z jakichś spotów
                reklamowych ostatnio 750 latach tradycji do takiego które nie ma 100 jest trochę
                nieuzasadnione. Owszem uczmy się od większych i pewnie lepszych, ale też nie
                mówmy ze nasze jest "be" bo byłem na imprezie i uważam ją za udaną.

> Dalej chyba rozumiesz.
                Nie, złośliwej dygresji na temat wymądrzania się przyjezdnych nie rozumiem bo
                nic nie wnosiła do dyskusji. Jednak kultura osobista to temat na zupełnie inny
                wątek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka