Dodaj do ulubionych

Nowe Centrum

IP: 213.227.64.* 10.10.03, 16:30
I jak Wam się podoba nowy fragment ulicy i pl. Wolności? Tylko bez
narzekania.Chyba, ze konstruktywnie. Chciałbym poznac opinie na temat
wizerunku centrum miasta a nie bluzgi na naczelników, prezydentów i ....
Przyznam szczerze, ze liczyłem na coś bardziej przestronnego. Myslale, że to
bedzie taki ryneczek, choć bez ratusza. Liczba latarń mnie troche martwi ale
moze jeszcze coś podratuje ta slynna już studnia. Najbardziej mnie zaskoczyły
klatki na kwiatki (czy raczej jakies krzewy). Ciekawe kto tam bedzie w tym
sprzatal.Wkrótce sie zobaczy. A jakie Wy macie wrażenia??????
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • quba Re: Nowe Centrum 10.10.03, 17:11
      mnie sie podoba bardzo !
      nie moge sie doczekac kiedy to juz bedzie gotowe w calosci
      pozdrowka
      • Gość: celcyk1 Re: Nowe Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 20:42
        A ja na tym wielkim otwarciu bede od 8.00 rano do 20.00 w "Teczy", chyba na
        stoisku piekarniczym, jak zglodniejecie wpadnijcie po buleczke, chlebek,
        opowiecie co tam slychac w szerokim swiecie :)
        pozdrawiam wszystkich i szczegolnie Ciebie.. quba:)
        • Gość: HugoBoss Re: Nowe Centrum IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 12.10.03, 12:14
          ul.Wolności jako deptak nawet wporzo...
          pl.Wolności to porażka...

Ps: Jeszcze odnośnie pl.Wolności... W dobie dzisiejszej komputeryzacji, aby
          zmajstrować tego typu projekt (o ile w ogóle taki powstał)to naprawdę trzeba
          mieć coś z deklem...(oczywiście deklem lampistym).
          Przebudowa kosztowała 3700 000 zł.
          • meg_s Re: Nowe Centrum 12.10.03, 12:27
            Gość portalu: HugoBoss napisał(a):

> Ps: Jeszcze odnośnie pl.Wolności... W dobie dzisiejszej komputeryzacji, aby
            > zmajstrować tego typu projekt ...to naprawdę trzeba
            > mieć coś z deklem...

abstrahując od zastrzeżeń obiektywnych i subiektywnych - oświeć - co ma
            komputeryzacja do dobrego projektu? to pomysł jest dobry albo nie - komputer to
            tylko taki lepszy ołówek
            • Gość: HugoBoss Re: Nowe Centrum IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 12.10.03, 15:05
              O dojrzałej i przemyślanej wizji od a do z przebudowy tego miejsca to ja nawet
              wspominać nie muszę bo to podstawowa sprawa...chodzi mi tylko o to, że taki
              projekt powinien być wykonany w komputerku (obawiam się, że nie był) i
              szczegółowo przeanalizowany przez fachowców w celu unknięcia... no właśnie
              efekt mamy jaki mamy...
              Pozdro 4all.
              • meg_s Re: Nowe Centrum 12.10.03, 15:53
                co do wizji - zgoda, co do analizy przez fachowców - zgoda
                ale wytłumacz mi na miłość boską wyznawco komputera ;-) czemu uważasz że fakt
                wykonania projektu przy pomocy takiego a nie innego narzędzia przesądza o jego
                (projektu) jakości - i jakim cudem kiedyś projektowano piękne miejskie
                "wnętrza" bez komputerów
        • quba Re: Nowe Centrum 13.10.03, 07:52
          Gość portalu: celcyk1 napisał(a):

> A ja na tym wielkim otwarciu bede od 8.00 rano do 20.00 w "Teczy", chyba na
          > stoisku piekarniczym, jak zglodniejecie wpadnijcie po buleczke, chlebek,
          > opowiecie co tam slychac w szerokim swiecie :)
          > pozdrawiam wszystkich i szczegolnie Ciebie.. quba:)
          dzięki Celcyku1 !
          pozdrowka wzajemne
          • Gość: kumak Re: Nowe Centrum IP: *.bielszowice.rudzka.com.pl 13.10.03, 11:54
            Trudno nie zauważyć zmian, które zachodzą na naszych oczach. Według mojej oceny
            są raczej pozytywne. Trzeba zauważyć, że nareszcie coś się w tym centrum
            zmieniło.
          • Gość: kumak Re: Nowe Centrum IP: *.bielszowice.rudzka.com.pl 13.10.03, 12:14
            Trudno nie zauważyć zmian, które zachodzą na naszych oczach. Według mojej oceny
            są raczej pozytywne. Trzeba wziąść pod uwagę, że nareszcie coś się w tym
            centrum zmieniło. Jak zwykle w takich przypadkach będziemy mieli zwolenników
            jak i przeciwników nowego centrum. Jednak uważam,iż w porównaniu do stanu
            poprzedniego wygląda to znacznie lepiej. Odnowiony teatr, sąsiedztwo nowego
            centrum, które wygląda znacznie lepiej niż szara huta, nowa nawierzchnia w
            centrum miasta. Mam nadzieje ,że znikną samochody z tego miejsca !!!
            Słusznie zauważyła obywatelka Meg, że niszczeją budynki dawnej pływalni, sali
            sportowej i pozostałe umiejscowione za teatrem. Jakoś to nie pasuje do reszty .
            Ponadto należy pamiętać czyją zasługą są przeobrażania, których jesteśmy
            świadkami.
            Kumak
            • Gość: ja Re: Nowe Centrum IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 11:06
              oczywiście trzeba chwalić zmiany tylko dlaczego te zmiany są brzydkie.
              Wszystko było ładne dopóki nie postawili białych lamp w żaden sposób nie
              pasujących do otoczenia. Dlaczego między stylowe latarnie wkradł się taki kicz?
              Odnoszę wrażenie, że najlepszą i największą zmianą w centrum jest wybudowany
              właśnie PLATAN.
              pozdr.
              • Gość: tyler Re: Nowe Centrum IP: *.jota.digi.pl 14.10.03, 13:20
                prznajmniej ładniej niz w gliwicach , gdzie poza zapuszczonym rynkiem jest
                paskudnie !!!!
                • emerson Re: Nowe Centrum 16.10.03, 11:26
                  Gość portalu: tyler napisał(a):

> prznajmniej ładniej niz w gliwicach , gdzie poza zapuszczonym rynkiem jest
                  > paskudnie !!!!
                  Co masz na myśli pisząc "zapuszczony"? Nie wiem czy wiesz ale w tym roku
                  odnowiono prawie wszystkie kamieniczki stojące przy rynku. W lecie w ogródkach
                  zawsze panuje tłok- tu się czuje pozytywną atmosferę ;-)
                  Co do ulicy i Placu Wolności to się nie wypowiem, dopóki nie zobaczę.
                  pzdr. Emerson
      • Gość: bolko von karierow Re: Nowe Centrum IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 09:05
        bolko von karierowitz:
        O mój Hindenburgu,jak bardzo się zmieniłeś przez te ostatnie ciężkie
        hutniczo-górnicze i bezrobotno-rynkowe lata,stałeś się bardziej atrakcyjny niż
        śląskie" miasta w Nordrhein-Westfalen i Ruhrgebiet,istna parodia i zemsta
        polskiej historii...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka