Dodaj do ulubionych

Nowe możliwosci przy GANCIE

IP: 195.117.94.* 14.10.03, 11:52
A ileż to razy nasi wspaniali kupcy zrobili festyn na PL.Wolnosci? Chyba ani
razu! A teraz biadolą że ich ktoś pogrążył!!!
Mam dla was rade. Zamiast sklepu miesnego PUB ROCK , zamiast jarzyniok KLUB
SUDENTCKI i tak daleJ.
Zobaczycie ze po paru miesiącach wasze obroty dogonia obroty knajp w
Gliwicach!
A Gantowi zostawcie handel bo wy handlowac nie potraficie , całą waszą
szansą
to młodzież która teraz błąka sie po Gliwicach i tam kase zostawia.
Troche pokory i do DZIEŁA!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Nowe możliwosci przy GANCIE IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 12:11
      Pawełku !
      Wkrótce sam będziesz mógł sobie wybrać jeden ze sklepików przy Wolnośći i
      otworzyc PUB ROCKA , KLUB STUDENCKI i gonić obroty knajp w GLiwicach.
      Pomysł już masz , doswiadczenie w prowadzeniu działalności również życze
      powodzenia.W swoją drogą ofiarami Geanta nie będą tylko kupcy pryzydent
      podobno zamierza zwolnic w grudniu 200 pracowników ZBK( pismo do urzędu pracy
      przesłał w zeszłym tygodniu ).Nie bedzie kupców płacacych miastu czynsze ,nie
      będzie z czego utrzymać miejsc pracy w ZBK.Ale kto się w tym mieście tym
      przejmuje ?Co to jest 200 miejsc pracy ?
      • busstop Re: Nowe możliwosci przy GANCIE 14.10.03, 12:27
        Nic tylko załozyć związki zawodowe!

W znajomej firmie (a w zasadzie w filii firmy z Waszawki znajdującej się w
        Katowicach) gdy groziły ludziom zwolnienia założyli firmę. Dyrektorka filii
        próbowała ludzim jak najdłużej zapewnic pracę a o związkach zawodowych
        dowiedziała się jako ostatnia z Warszawy. Większosci pracowników jest żal
        dyrektorki, bo bardzo się starała o dobro pracowników, a tu dostała od nich
        takiego kopa.

Co ciekawe: do zwiąków nie mogą zapisać się wszyscy pracownicy, tylko wybrani
        (ci starsi stażem), gdyż związki wystąpiły z petycją o zwalnienie wyłacznie
        tych młodszych stażem :-)))) Na dodatek zarzadu związków nie można zwolnić, bo
        po ich powstaniu przez 3 miesiące są chronieni. No więc teraz nowemu zarządowi
        nic się nie chce robić, bo czują się pewni siebie i leją na wszystko.

Krótko mówiąc - paranoja!

Drugim sposobem na zapewnienie sobie dłuższego zatrudnienia - przynajmniej
        dla "damskiej" części pracowników jest zajście w ciążę.

No więc plany Prezydenta JG mogą się do końca nie udać...
        • busstop Re: Nowe możliwosci przy GANCIE 14.10.03, 12:29
          busstop napisał:

> W znajomej firmie (a w zasadzie w filii firmy z Waszawki znajdującej się w
          > Katowicach) gdy groziły ludziom zwolnienia założyli...

NIE firmę LECZ ZWIĄZKI ZAWODOWE

Sorki
      • ewa_z Re: Do obserwator na temat ZBK 15.10.03, 09:52
        A dlaczego ZBK mają omijać zwolnienia??? Czy tam same święte krowy pracują??
        Raczej nie należą do najgorzej uposażonych a kompetencji żadnych.Mieszkam w
        budynku administrowanym przez ZBK, gdyby nie moje włożone w nie pieniądze toby
        się dawno rozwalił.Ostatnio przyjechali fachowcy z ZBK żeby wyczyścić rynny,
        oczywiście po moich 2 miesięcznych monitach.Rynny dalej nie są drożne i jedna z
        nich została urwana i teraz deszcz leje się po ścianie. A co, w końcu to ZBK
        jest gospodarzem, stać go na fuszerkę a miasto niech płaci.Myśle,że takich
        przykładów można by podać tysiące.
    • Gość: Paweł Re: Nowe możliwosci przy GANCIE IP: 195.117.94.* 14.10.03, 16:59
      Jasne! Najlepiej isc na łatwizne.
      Ile to razy widziałem jak własciciele budek na targu , własciciele
      tych "fantastycznych" sklwpów w Centrum kupowali w promocjsch rzeczy np w M1 a
      potam +30% sprzedawali u siebie!!!
      A ileż to zarabiają te biedne sprzedawczynie u tych skąpców? Moge sie założyc
      że jak pójdą na zasiłek będą mieć niewiele mniej.
      Sam pracowałem u takiegp palanta i wiem jak to jest!
      Ide o zakład że gdyby zaczęli otwierac PUBY same zwolniłyby sie z jażynioka a
      własciciel PUBU miałby kolejke chętnych!
      A co do zwolnien z Urzedu to bardzo dobrze! Tam zawsze pracowało więcej ludzi
      niż było krzeseł a i tak jak byłem coś załatwić to nie było chętnego do
      obsługi.
      • Gość: szarak Re: Nowe możliwosci przy GANCIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 18:33
        Kto ty jesteś?
        - karzel intelektualny.
        Jak się nazywasz?
        - Pawel de Bil.
        • Gość: Paweł Re: Nowe możliwosci przy GANCIE IP: 195.117.94.* 14.10.03, 18:43
          A co ci sie buraku nie podoba?
          • Gość: Zocha Re: Nowe możliwosci przy GANCIE IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 23:17
            Pawełku de Billu jeden.
            ZBK to Zarząd Budynków Komunalnych a nie jakiś tam urząd co nawet tyle nie
            wiesz.
            Żal mi twoich rodziców tyle pieniędzy zmarnowali na twoją edukację.
            • Gość: Paweł Re: Nowe możliwosci przy GANCIE IP: 195.117.94.* 16.10.03, 11:00
              Od moich rodzicow sie odpierdol OK?
          • Gość: Stanisław Sidor biedny Paulek IP: *.clan.pl 14.10.03, 23:40
            Czy pan, Pawle, chce tym wymyślaniem kupcom usprawiedliwić nową rzeczywistość,
            czy zagłuszyć wyrzuty własnego sumienia? To nic nie da. Kopanie pokonanych,
            sponiewieranych kupców czy wyrzucanych urzędników może wywołać jeszcze
            gorszego kaca moralnego. Może zostać niesmak do samego siebie.
            Szanowni kupcy, nie traktujcie tego typu hien, jak ten pan, poważnie. Oni
            przeżywają też wielkie rozterki - za parę euro muszą opluwać własnych
            współziomków a jak trzeba to i własne rodziny. Trochę się ich pojawiło ale
            nasz spokój i powaga spowoduje, że nie będą potrzebni - szybko stracą źródło
            dochodów.
            RÓBMY SWOJE.
            St.S.
            • busstop Re: biedny Paulek 15.10.03, 10:01
              Znowu się narobiło szumu koło kupców. A strona www Kuriera Kupieckiego nie jak
              nie działała, tak nie działa. Myślę, że nie tylko ja, ale i wielu innych z
              ciekawością przeczytałoby opinie kupców na temat ostatnich wydarzeń w naszym
              mieście. Zawsze powtarzam, że aby mieć jasniejszą sytuację trzeba posłuchać
              argumentów i opinii obu stron - więc śledzę sytuacje i czekam na słowo kupców...
            • Gość: sirk Re: biedny Paulek IP: 217.11.135.* 15.10.03, 11:40
              w sprawie kupców w centrum
              Ostatnio chciałem kupić skórzaną kurtkę - i ciekawostka dokładnie ten sam
              model, ten sam krój u jednego kupca kosztował 500 zł a drugiego 1100. Ciekawe
              jak ten drugi to sobie wyliczył. Nie biadolmy nad wszystkimi kupcami z centrum,
              bo tylko część z nich to ciężko pracujący ludzie, a inni to po prostu hieny
              chcące w jak najkrótszym czasie zrobić majątek i ani myślą jak przyciągnąć
              klienta do siebie. Liczy się tylko szybki zysk i to, żeby jak najszybciej
              zarobić na nową "brykę"
              • Gość: Non iron Re: biedny Paulek IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 16:10
                Sirk- Typowa polska mentalność.
                Największym zagrożeniem dla Polaka jest .....sukces innego Polaka.
                Kupców trzeba ,wytępić ,dokopać im ile się tylko da żeby przypadkiem coś im się
                nie udało. ? A jeżeli chodzi o ceny to podaj nazwę sklepów w których wystąpiły
                takie różnice w cenie. Przekonamy się czy mówiłeś prawdę czy łżesz jak pies.
                • Gość: sirk Re: biedny Paulek IP: 217.11.135.* 16.10.03, 08:00
                  chodziło mi o to, że niektórzy z kupców po prostu zdzierają i szukają naiwnych.
                  Na pewno nie będę u kogoś kupował tylko dlatego, że jest Polakiem. Mamy wolny
                  rynek i klienci będą kupować tam gdzie taniej. Mnie jako konsumenta nie
                  interesuje kto jest właścicielem sklepu, tylko gdzie taniej kupię. A ceny,
                  które chcesz porównać - proszę bardzo - sklep Hermes, a ten drugi za orbisem po
                  prawej sklep ze skórami.
            • Gość: Paweł Re: biedny Paulek IP: 195.117.94.* 16.10.03, 11:14
              HAHAHAHAHAHA !!!
              Aż mnie brzuch rozbolał!
              "Biedni sponiewierani kupcy"- dobre!!!!
              Hieną to akurat jesteście WY dojąc ludzi na każdym kroku (popsute wagi ,
              brudne łapy , brak możliwości wyegzekwowania jakiejkolwiek reklamacji )
              Przez rok pracowałem w Banku i widziałem "śmietanke" Zabrzańskiego hadlu -
              szkoda gadaC.
              A co WY zrobiliście w kierunku pozyskania klienta? NIC Potraficie tylko
              biadolić i robicie pod siebie zapominając o tym ze klient to tez człowiek.
              Przykład: 1kg arbuza M1 0,99zł , centrum 3,99 i gdzie tu logika?
              Sam widziałem pół roku temu jak jeden sklepikarz w M1 kupował 6 wózków pełnych
              pomidorów a u siebie sprzedawał 150% drozej! I tak właśnie wygląda handel w
              Waszym wykonaniu!
              A kasa dalej odpływa do knajp do Gliwic!
              A ja i pracuje i prowadze handel więc wiem w czy rzecz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka