Dodaj do ulubionych

STANISLAW SIDOR

IP: *.dyn.optonline.net 17.10.03, 04:40
wyjechalam z zabrza pare lat temu ale z zaciekawieniem zledze wasze forum.
nie zawsze wiem o co chodzi dlatego mam pytanie... kim jestes Stanislawie
Sidor? traktuja cie jak Boga! czy ty aby cos dobrego robisz dla zabrza?
za pare tygodni wracam w rodzinne strony i pomyslalam, ze warto wiedziec co
sie dzieje...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Stanisław Sidor Re: witam miła MALA IP: *.clan.pl 17.10.03, 11:11
      Nie odnoszę wrażenia, żeby mnie traktowano ze szczególną atencją. Nieraz byłem
      oceniany niezbyt łaskawie. Może ostatnio rzeczywiście sytuacja jest jakby
      szczególna. W centrum Zabrza wybudowano olbrzymi hipermarket (prawie 5 ha) na
      terenie huty. Handlowcy ze zrozumiałych względów walczyli z tą inwestycją.
      Mimo nierozstrzygniętych jeszcze spraw w sądzie, hipermarket dwa dni temu
      został otwarty. Ja jestem prezesem Zabrzańskiego Stowarzyszenia Kupieckiego,
      więc może stosunek do mnie jest trochę jak do nieboszczyka na własnym
      pogrzebie.
      Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w Zabrzu
      St.S.
      • Gość: mala odp IP: *.dyn.optonline.net 17.10.03, 12:51
        aaa, to teraz rozumiem...
        dziekuje i pozdrawiam
      • busstop Re: witam miła MALA 17.10.03, 13:00
        Ależ Panie Stanisławie!

Forumowicze w większości Panu i kupcom kibicują i dopingują. Nikt nie chciałby
        być potraktowany tak, jak zabrzańscy kupcy (empatia). Polacy są znani z tego,
        iż mimo wielu zawiści w sytuacjach krytycznych potrafią się zjednoczyć i podjąć
        wspólna walkę. Nikt nie wierzy (kupcy pewnie także) że Platana ktoś wyburzy
        (może za kilkadziesiąt lat), ale trzeba teraz stworzyć silną konkurencje dla
        sklepików w pasażu handlowym Platana, uzupełnić i rozszerzyć ich ofertę. Jeżeli
        uda się wykorzystać tą sytuację (wyłuskać z niej to co najlepsze), to powstanie
        Platana może być dla kupców korzystne. Oczywiście potrzeba do tego nie tylko
        dobrej chęci kupców, ale i działania władz miasta i samej świadomości
        obywateli. Jak wszystko to zostanie spełnione, machina ruszy. Na pewno na
        początku powoli, ale proces musi być ciągły i tego kupcom i Panu serdecznie
        życzę! Zresztą, sam Pan najlepiej wie, jakie działania podjąć. Proszę się nie
        poddawać i nie załamywać!

Pozdrawiam,

Przystanek
      • Gość: fox.ca Re: witam miła MALA IP: *.sympatico.ca 17.10.03, 16:37
        > jestem prezesem Zabrzańskiego Stowarzyszenia Kupieckiego,
        > więc może stosunek do mnie jest trochę jak do nieboszczyka na własnym
        > pogrzebie.<St.S

Podoba mi sie coraz bardziej Panski humor, choc jak zwykle mam klopot z
        przenosnia jakiej Pan uzyl powyzej.

Czy to nalezy rozumiec, ze jest Pan wazny a ednoczesnie nieszkodliwy, bo
        nieboszczyk nie moze wyciagnac nogi, zeby kopnac tego i owego? A szkoda.

Pozdrawiam.

PS: Zastanawiam sie czy nie napisac do Pana list w sprawie sugestii rowiazania
        narastajacego problemu niszczenia malych slepow. Wezme to pod rozwage, pytajac
        p. Hanki o opinie.
        • Gość: czarna owca powiem krótko IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 17:22
          optymizm to zwyciestwo nadziei nad rozumem [mam podobnie jak przystanek]
          pesymizm to przewidywanie,że sie spełni to na co liczymy[pan St nazywa to
          pragmatyzmem]
          oczywiste że w centrum handel tradycyjny upadnie............ale sa jeszcze
          usługi i gastronmia i rozrywka......sztuka, butiki itd.
          uwazam że atrakcyjne ciagłe skomunikowanie Platana z centrum [kolejka
          szynowa,linowa[ul Powstańców]..........pomysłów jest wiele] moze być szansą
          nie liczyłabym jednak na kreatywnosc władz miasta...wręcz przeciwnie
          należałoby spodziewac sie wyłacznie przeszkód
          • Gość: ajwaj Re: " wkleje " krótko IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 23.10.03, 11:34
            Zabrzańscy kupcy chca ożywić centrum miasta

Czwartek, 23 października 2003r.

"...Na czas trwania remontu ulicy i placu Wolności handlowcy otrzymali od
            miasta taryfę ulgową. Ówczesny prezydent miasta, Roman Urbańczyk obniżył im
            czynsze o 23 proc., później Jerzy Gołubowicz obniżył je o kolejne 27 proc.
            Właściciele sklepów i restauracji usytuowanych przy głównej ulicy miasta
            płacili więc czynsz z pięćdziesięcioprocentowym rabatem.

Kiedy roboty zostały zakończone, stawki powinny wrócić do swojej pierwotnej
            wysokości.

Tymczasem wszyscy kupcy, którzy korzystali z obniżki czynszu za lokale (tj.
            prawie sześćdziesiąt osób) złożyli wnioski o wykup lokali i do czasu
            rozstrzygnięcia sprawy chcą nadal płacić tylko połowę należności.

- Teraz powstał nowy problem - uruchomiono Centrum Handlowe Platan, co już
            przez te kilka dni odbiło się na naszych kieszeniach ? mówi Stanisław Sidor,
            prezes Zabrzańskiego Stowarzyszenia Kupieckiego.... " za "Dziennik Zachodni "

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka