Gość: J.R IP: 195.205.202.* 24.07.09, 20:44 Co myslicie o zarządcach wspólnot mieszkaniowych w Zabrzu? Np. AJJ, Avente, Complex, Domus, Makdom, ZBM, PGM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.83.230.22.130.debacom.pl.e-zabrze.pl 25.07.09, 18:30 Moja bezstronna opinia: Generalnie Complex i Terma Dom na plus, ZBM na minus, z resztą nie miałem do czynienia. Jeśli szukasz zarządcy to możemy się umówić na piwko i pogadać (e-mail: joami@o2.pl), bo może miałbym dla ciebie ciekawą ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofifi Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 25.07.09, 18:33 Nie wiem co Kogo laczy z Complexem,ale generalnie z kompleksow nalezy sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.R. Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.07.09, 20:44 Liczę na konstruktywne opinie. Np jak wygląda kontakt z zarządcą, rozliczanie i obsługa klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Zarządcy w Zabrzu IP: 195.205.202.* 31.07.09, 23:11 A ZBM to przejmuje jakies Wspólnoty czy tylko je traci ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 27.08.09, 01:38 JOfGN - jest chyba nielegalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:20 AJJ nie polecam, nie gra uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 27.08.09, 15:52 JOFGN nie zarządza wspólnotami! AJJ to klęska, tak jak Complex. Ja polecam ZBM-TBS. Z góry uprzedzam nie pracuję tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkan Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 21:57 Avente sie u nas bdb sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urywek Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 19.02.10, 00:07 Czy zarzadcy wspolnot mieszkaniowych tez tak gola z pieniedzy jak ZSM (rozliczenie za wode i cieplo)? Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 -------------------------------- 19.02.10, 09:16 Przyjrzyj się bacznie cenom remontów i usług to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crisss Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 08.03.11, 11:19 A dlaczego wg Ciebie AJJ nie gra uczciwie? jakieś konkretniejsze sprawy? bo chciałbym zmienić zarządce i po wstępnych rozmowach wydają się konkretni Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 --------------------------------- ------ 28.08.09, 07:56 Funkcja zarządcy występuje tylko we wspólnotach, które nie wybrały zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarząd Re: --------------------------------- ------ IP: *.centertel.pl 19.02.10, 14:50 najpierw doczytaj a potem sie wypowiadaj, chyba że nabijasz sobie posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: --------------------------------- ------ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 15:07 WOW, coś nowego, a ja "znam" wspólnotę, która posiadała wybrany zarząd i powierzyła zarządzanie profesjonanemu zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net bez idiotów ostrzegam przed "specjalistą"makbetem IP: *.stk.vectranet.pl 21.02.10, 15:55 ostatnio sporo dyskutowałeś o zarządach wspólnot i nawet sadzałeś zarządy do "pierdla" - jak to określiłeś za to , że coś się stanie na części wspólnej (ale pewnie nie wieszco to jest). to co napisałeś teraz to jest kompromitacja . to świadczy że zielonergo pojecia nie masz o tematach na które wypisujesz. wszystko co piszesz to banialuki i bzdury. nie kompromituj się na tym forum. lepiej pisz sobie na karteczkach i od razu je wywalaj do śmieci bo tam ich miejsce. niestety fora ciągle są zaśmiecane przez takich leczących sobie na nich kompleksy , nie mających żadnej wiedzy ale za to wprowadzających notorycznie ludzi w błąd. dlatego fora są w 90 % treściami bez żadnego sensu a tym bardziej pożytku. najgorsi są tacy jak ty , którzy przywołują jakieś ustawy a potem totalnie wprowadzają ludzi w błąd. ludzie mają wrażenie , żae pisze ktoś poważny a nie ktoś taki jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 --------------------------------- 22.02.10, 09:18 Jeżeli choć raz przeczytałeś ustawę o własności lokali to musisz wiedzieć, że niemożliwe prawnie jest wystepowanie łączne zarządu i zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net bez idiotów Re: --------------------------------- IP: *.stk.vectranet.pl 24.02.10, 16:02 następne pierdoły. jak to w ogóle czytałeś , jasiu, to nie rozumiesz co czytasz. to nie przypadek że egzaminu nie zdałeś. ale nie jest niespodzianka. niespodzianka by była jak byś zdał. i to duża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo do makbet1 IP: *.stk.vectranet.pl 19.02.10, 16:24 hej to znowu ja. Po raz kolejny się kompromitujesz piszą że jak jest zarząd to nie ma zarządcy. Prawie każda wspólnota ma zarząd i zarządcę z którą podpisuje umowę o zarzadzanie , a więc ceduje na niego sprawy wspólnoty. Znowu nic nie kumasz , a jesteś przy władzy. wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelo Re: do makbet1 IP: 109.243.161.* 19.02.10, 17:16 odradzam na 100% Domus to istny folwark Mieczysława Cupiała, wydają pieniądze wspólnot na prawo i lewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorek Re: do makbet1 IP: *.stk.vectranet.pl 19.02.10, 18:12 komplex nie zgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek k. Re: do makbet1 IP: *.stk.vectranet.pl 19.02.10, 22:03 moze dlatego tak musi sie reklamowac w platnych reklamach Glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 --------------------------- 23.02.10, 07:49 Daj znać gdy doczytasz ustawę, wtedy podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: --------------------------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 08:54 Wiesz co Makbet, oni mają racje, to chyba Ty nie rozumiesz różnicy między zarządem i zarządcą, doczytaj ustawe, polecam też komentarz do niej poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 Re: --------------------------- 24.02.10, 12:12 Nie każdy ma taką wiedzę jak ty. Podziel się nią i objaśnij mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopNetowymIdiotom Re: --------------------------- IP: *.stk.vectranet.pl 25.02.10, 18:17 matrix, ten jasiu makbet to cztał bo zdawał z tego egzamin . tylko nic do łba nie weszło to żadne tłumaczenia i czytanie komentarzy nic już nie pomoże. nie zrozumie już tego do śmierci. taki łeb i nic nie poradzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Re: Zarządcy w Zabrzu IP: 77.255.84.* 23.02.10, 08:55 PGM nie jest i nigdy nie będzie zarządcą-bankrut!!!. ZBM- stary beton. CompleX i Awente - może być. Domus -to były wice Prezydent Cupiał- dał by sobie spokój. AJJ- może być Odpowiedz Link Zgłoś
domostwo7 Re: Zarządcy w Zabrzu 24.02.10, 15:35 Co do zarządców to też wiele zależy od zarządu (różne wspólnoty różnie oceniają te same firmy) jak i też od konkretnych osób w danej firmie kontaktujących się z daną wspólnotą. Oferujemy profesjonalne zarządzanie wspólnotami mieszkaniowymi: www.domostwo.e-zabrze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 25.02.10, 18:20 domostwo - odradzam. jak widać z powyższego tekstu są zdania , że wszystkiemu winne są zarządy wspólnot. Odpowiedz Link Zgłoś
domostwo7 Re: Zarządcy w Zabrzu 25.02.10, 19:51 To lekka nadinterpretacja ;-)) Po prostu znam wiele osób, które mają często różne zdania na temat różnych firm. Dla jednego właściciela/członka zarządu poziom obsługi x będzie zadowalający, a dla drugiego nie....Na ok. 2,5 tysiąca wspólnot i kilkanaście firm naprawdę można różne zdania usłyszeć. To tak trochę jak z podejściem do wielu rzeczy. Jedni lubią piłkę nożną, a drudzy siatkówkę ;-)) Być może kiedyś ktoś zrobi profesjonalne badania ankietowe zarządów wspólnot i wtedy poznamy wyniki, które w miarę odpowiadają prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 00:20 Witam, Czytam od pewnego czasu różne wypowiedzi forumowiczów na temat zarządców, zarządzania, rozliczenia zarządców... Który najlepszy, który najgorszy... Proponuję, niech każdy z Was przed zadaniem pytania czy też udzieleniem odpowiedzi, dodania opinii zastanowi się i oczywiście "dokształci" w następujących zagadnieniach: 1. Jakie są Twoje oczekiwania względem zarządcy Wspólnoty; 2. Na podstawie litery prawa - zapozna się z funkcją ustawową zarządcy, jego rolą, funkcjach. Uważam, iż wielu mieszkańców oczekuje od ZBM-TBS rzeczy, które przekraczają kompetencje firmy. Przykład. Byłem świadkiem rozmowy lokatora z pracownikiem ZBM-TBS. Ów lokator miał pretensje do pracownicy, iż nic nie zrobiła już od roku by wyremontować dach. Oczywiście pracownica poinformowała, iż decyzję o remoncie (finansowaniu) podejmuje w formie uchwały Wspólnota, no i, że mimo licznych telefonów oraz pism do właściciela - ten nie przybył na zebranie, jak również nie zgłosił się w administracji. Odpowiedź pracownicy - lokatora nie zadowoliła, wręcz powiedziałbym rozłościła go do tego stopnia, że ten zaczął się wydzierać i przeklinać. Na koniec rozmowy lokator dodał, iż przeszkadza mu jak jego sąsiad z góry spuszcza wodę - więc ma coś z tym zrobić. Słuchając tego sam byłem w szoku!!! No, ale to taki trochę skrajny przykład :) Jestem mieszkańcem w budynku, gdzie zarządcą jest inna firma. Z moich obserwacji powiem tylko tyle, iż na początku każdy był zadowolony, iż oderwał się od ZBM-TBS. Ale oczywistość okazała się całkiem inna. Zarządca potrafił jedynie pięknie rozmawiać, obiecywać, całować rączki... Właściciele początkowo radośni, iż mają o wiele mniejsze zaliczki niż w ZBM-TBS - teraz płaczą, bo nie ma pieniędzy na zapłacenie faktur. Odczyty wodomierzy - wzięte z sufitu. Mało tego - zarządca po 3 latach przekazał dopiero do ZBM- TBS rozliczenie mediów. Moja mama jest natomiast we Wspólnocie zarządzanej przez ZBM-TBS (gdzie również za jej pełnomocnictwem się udzielam), i powiem, iż moim zdaniem gwarancją dobrego zarządzana nieruchomością jest stały kontakt, a przede wszystkim współpraca z administracją. Jeżeli właściciele przedstawią zarządcy swoje oczekiwania i cele - efekt murowany! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 ----------------------------------- 23.03.10, 07:43 Ty, Szymek, długo tam już pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 Re: ----------------------------------- 23.03.10, 09:20 Ostatnio ktoś mi pokazywał "Regulamin rozliczania mediów" czy jakoś tak, proponowany wspólnotom przez pewną firmę w Zabrzu. Regulamin ów, w zamyśle tfurcy tego dzieła ma ponoć być uniwersaly do wszelkich rozliczeń. Ile trzeba wypić, aby takie dzieło wymyśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: ----------------------------------- IP: *.ip.netia.com.pl 23.03.10, 09:54 według mnie wybór takiego albo innego zarządcy nie ma znaczenia. Znaczenie ma natomiast determinacja i konsekwencja założonej przez lokatorów wspólnoty mieszkaniowej. Ja swoją upierdliwością(czytaj: wywieraniem systematycznego i długotrwałego nacisku na zarządcę) doprowadziłem do wyremontowania budynku w którym mieszkam. Przełożono dach, wyremontowano kominy, instalacje wodne i elektryczne, wymieniono okna i drzwi na klatce i w piwnicy, ocieplono i pomalowano budynek itp. Wynegocjowałem u zarządcy znaczne podniesienie funduszu remontowego, sprawdzam też regularnie całą dokumentację wspólnoty, wszystkie liczniki odczytywane są w mojej obecności. Po prostu pilnuję swojego interesu. Teraz jest tak, że jak wchodzę do administracji to się sami mnie pytaja co jest do zrobienia. Wiem, że bardzo mnie tam nie lubią(nie tylko tam), ale co mają zrobić. W końcu im za to płacę w kosztach zarządu. Pozdrawiam i nie dajcie się biurokratom - bądźcie upierdliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wokal79 Re: ----------------------------------- 23.03.10, 10:26 Zgadzam się, że każdemu trzeba patrzeć na ręce, bo staropolska mądrość mówi - "Pańskie oko konia tuczy". "Wynegocjowałem u zarządcy znaczne podniesienie funduszu remontowego," Zdradź mi na czym polegały te negocjacje, bo to jakaś wyjątkowa wspólnota, w której to zarządca ma wpływ na fundusz remontowy, bo w innych po prostu właściciele podejmują uchwały (np. na dorocznym zebraniu ogółu właścicieli) o wysokości FR. Natomiast rolą zarządcy jest przygotowanie stosownych projektów uchwał (w tym rocznego planu finansowego, wraz z proponowaną stawką FR) i ewentualne wyrażenie swojej opinii co do zmian w uchwałach proponowanych przez właścicieli. Radzę też przeczytać ustawę o własności lokali, a szczególnie art. 22. Przykro mi to powiedzieć, ale niestety Twoje ustalenia z zarządcą w sprawie wysokości FR są złamaniem ustawy i nie mają żadnej mocy prawnej, dla pozostałych właścicieli. Jeśli Twój zarządca podwyższył FR bez uchwały właścicieli (tylko na podstawie negocjacji z Tobą) to świadczy o totalnym braku profesjonalizmu i grozi konsekwencjami prawnymi ze strony pozostałych współwłaścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 Re: ----------------------------------- 23.03.10, 13:35 " ... założonej przez lokatorów wspólnoty mieszkaniowej". Nie wiem czy to ważne, ale lokatorzy nie tworzą wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 Re: ----------------------------------- 23.03.10, 13:40 " ... jak wchodzę do administracji to się sami mnie pytają co jest do zrobienia". Lubią cię i to bardzo, jesteś ich dobrodziejem. Przestaną lubieć cię dopiero wtedy, gdy ... . Pomyśl i dokończ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: ----------------------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 18:58 W 100% zgadzam się z wypowiedzią autora "mieszkaniec" Natomiast bardzo dziwią mnie złośliwości i głupie docinki forumowiczów!!! Panie i Panowie!!! To jest forum dyskusyjne!!! Niektórym stałym użytkownikom tego forum radzę dowartościować się w inny sposób :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wokal79 Re: ----------------------------------- 24.03.10, 10:32 Witam, Ja jestem dowartościowany ;-))) Moje uwagi dotyczą spraw merytorycznych, bo niestety wypowiedź "Mieszkańca" świadczy o braku podstawowej znajomości Ustawy o Własności Lokali, która jest podstawą funkcjonowania wspólnot mieszkaniowych Polecam lekturę www.wspolnota.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Gump Re: ----------------------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:20 > mojej obecności. Po prostu pilnuję swojego interesu. Teraz jest tak, > że jak wchodzę do administracji to się sami mnie pytaja co jest do > zrobienia. tak, a ja jak wchodzę do Zagłoby to pani Tereska się pyta jakie piwo podać. miałem do czynienia z Complexem i ZBM-TBS, a o firmie córki pana Cupiała sporo słyszałem. Complex na początku się starał, teraz płyną z prądem (Har-dom podobnie - ze słyszenia). ZBM-TBS działa tak, jakby grał na pozbycie się wszystkich wspólnot, a to co słyszałem o Domusie to powinno spowodować zainteresowanie prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 Re: ----------------------------------- 26.03.10, 10:40 "Po prostu pilnuję swojego interesu." Ty, mieszkaniec, jeżeli naprawdę pilnujesz swojego interesu to podpowiedz nam, w której gazecie lub w innym medium ogłaszałeś przetargi na roboty, które wymieniłes? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agulkab Re: każdy lepszy niz ZBM-TBS 26.03.10, 16:03 każdy zarządca będzie lepszy niz ZBM -TBS. Trakuja tam ludzi jak intruzów i jak zło konieczne , bynajmniej tak jest w Rokitnicy pan kierownik rejonu uważa że w,łaściciele mieszkań to banda którą trzeba trzymać krókto za pysk ,jest bardzo niemiły i arogancki w rozmowie nawet w stosunku do starszych osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COŚSŁYSZAŁEM Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.centrum.gliwice.pl 26.03.10, 16:28 Wiem jedno że niema grabi co grabią od siebie bez względu na miejsce jedynie czasem trafiają się tekie co pozostawiają troche za sobą . Resztę w logiczny sposób mozna sobie wyjaśnić samemu. Opisywać poszczgólnych ? szkoda czasu i słów i tak sie nic nie zmieni . Wiem jedno że większość tylko pięknie gada troche steropianu na ścianę jakiś tynk i "budynek jak nowy" a ludzie się cieszą ,sory ale to żałosne i tak jest wszędzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.chello.pl 26.03.10, 21:42 Jak dla mnie to jest potrzebne jak zającowi dzwonek w sezonie odstrzału, Można samemu (lokatorzy) zarządzać wspólnym budynkiem oszczędzając przy tym niezłe pieniądze i wspólnie decydować pardziej rozgospodarować włąsne pieniądzę a w kwestiach nie pewnych uzyskać informacji u osób wykfalikowanych z papierami na nie teoretykami i nie do końca dziwnymi przypadkami. Nie macie takiego wrażenia?? Jedna wypowiedz w Urzędzie Miasta mnie skłoniła do tego przypuszczenia słysząc że w przypadku wspólnoty jeśli np. na 100mieszkań 80 mieszkań jest pod zareządzaniem ZBM co znaczy że własnościcielem jest gmina a 20 wykupione przez prywatnie osoby i wspólnota może wybrać firmę sama bez przetargu Osobiście uważam i myślę że gmina jako twór państwowy jest zobowiązana do przetargu. Jedynie gdy by było odwrotnie 80 mieszkań wykupionych oni mają decydujący głos i jako prywatna wspólnota może zdecydować bez przetrgu . Więc powiedzcie jak to jest bo ktoś tu kręci tylko nie wiem kto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólnota Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 27.03.10, 17:47 Najlepszy zarządca w Zabrzu to ZBM-TBS. Nie pracuje tam , ale współpracuje z wieloma zarządcami z terenu Zabrza i mogę powiedzieć jedno: nie ma lepszych w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Zarządcy w Zabrzu 28.03.10, 20:32 Nie wierzę w takie kategorczyne osądy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z bdowlanej Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.83.230.24.248.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.03.10, 23:45 lie ludzi tyle opini , ale zgdadzam się co do zbm-tbs z rokitnicy, najlepiej z obslugą to tam nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 08:39 Rada jest na wszystkie bolączki jedna! Może warto rozważyć zarządzanie budynkiem bez udziału zarządcy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wokal79 Re: Zarządcy w Zabrzu 29.03.10, 10:11 Witam, Do Zabrzanina - wspólnota nie ma obowiązku ogłaszania przetargu na usługi zarządzania/administrowania czy wywózkę śmieci (jest stosowna interpretacja Ministerstwa Finansów). Procedura jest taka, że po wykupie pierwszego mieszkania dotychczasowy zarządca zwołuje zebranie właścicieli, które podejmuje stosowne uchwały zgodnie z UOWL. Tak naprawdę wiele zależy od układu procentowego udziałów, a przede wszystkim charyzmy i wiedzy właścicieli. Uwaga - to nie lokatorzy a właściciele mieszkań tworzą wspólnotę. Do Szymka - zarząd własny dobra opcja, ale dla zaawansowanych graczy. Wymaga pewnej wiedzy i doświadczenia. Kolejna sprawa, że czasami zarząd staje przed delikatnymi sprawami np. kwestia windykacji niezapłaconych zaliczek sąsiada z którym prywatnie jutro idę na grilla ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokitka Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 02.07.10, 22:36 to skandal.co tydzien placa kase za reklame w Głosie,a tu taki atak.Rodzinny Complex doczekal sie takiej niewdziecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Zarządcy w Zabrzu 15.07.10, 20:00 Tak z reguły też piszą doradcy finansowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Complex to rodzinne badziewie IP: *.stk.vectranet.pl 15.07.10, 21:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Complex to rodzinne badziewie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 21:03 Avente to jest nieporozumienie. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzierzyński Re: Complex to rodzinne badziewie IP: *.stk.vectranet.pl 17.07.10, 23:44 Ciekawe kto zarządza Oś.Dzierzonia?Co za debile robią przycinkę krzewów i żywopłotów w gorącym lipcu !Wg mnie przycinkę wykonuje się wiosną,a nie jak już wszystko sie rozwinęło i rozrasta.Ktoś wywala nasza kasę na takie niedoróby,bo przycieto albo u spodu,albo przyjęto poziom przycinki wg wzrostu "maszynistów".Trawniki też tak skoszono tak jakby bezzębny ją powygryzał.Może robiła to najtańsza firma,ale Kto odbiera taką fuszerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Complex to rodzinne badziewie IP: *.stk.vectranet.pl 18.07.10, 14:15 rachunek ekonomiczny podpowiada:zrób raz,a dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Complex to rodzinne badziewie IP: *.182.74.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.07.10, 21:07 Możesz napisać coś więcej na ten temat? Jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 ------------------------------------- 20.07.10, 10:18 Zielsko można wycinać w każdym czasie, a zwłaszcza wtedy gdy sprawia ludziom problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.215.205.130-internet.zabrze.debacom.pl 22.11.10, 18:30 Podbijam watek ZBM zdecydowanie odradzam - doprowadzili do zadłużenia naszej wspólnoty na jakieś 20 000 tys zł. A słyszeliście coś o firmie Atena s.c. bo chcemy jak najszybciej zmienić zarządce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 22.11.10, 20:47 Jak kretynie zarządca może cie zadłużyć? twój zarząd się nie zgodził na uchwałę i zrobili to za plecami wspólnoty? nie wiesz o czym piszesz to siarap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qosiul Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 22.11.10, 21:30 Kretynem to chyba Ty jesteś. Oczywiście że zarządca może zadłużyć wspólnotę, choćby poprzez nie przekazywanie pieniędzy, które wpłacają co miesiąc właściciele, do wodociągów, za śmieci, energię itp. Niestety są tacy "uczciwi", aż mi jako zarządcy wstyd za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.215.205.130-internet.zabrze.debacom.pl 24.11.10, 09:49 nicki szkoda słów na takich jak ty (oby ich jak najmniej było). I scenariusz był dokładnie taki 11 lokali przekazywała co miesiąc całe kwoty 2 lokale nie i zarządca z naszych pokrywał SWOJE należności za niepłacących nie przekazując dalej pieniędzy dostawcy wody. Ponawiam pytanie o firmę Atena s.c. ? Odpowiedz Link Zgłoś
castelia.com.pl Re: Zarządcy w Zabrzu 03.03.11, 09:33 Szanowni Państwo, Zapraszam do zapoznania się z ofertą na zarządzanie nieruchomością wspólną naszej firmy. Wyróżnia nas to, że proacuje u nas 5 osób z licencją, mamy dostęp do sald przez internet, oraz możemy zaproponować usługę wysyłania wiadomości sms do właścicieli o stanie nieruchomości i ich salda. Szczegóły można zobaczyć na www.castelia.com.pl O ofertę można pisać na adres marketing@castelia.com.pl Zespół Castelia S. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: tylko nie complex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 13:19 manipulanci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos Re: tylko nie complex IP: *.stk.vectranet.pl 08.03.11, 22:33 REKLAMA : manipulacje kompleksowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: tylko nie complex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 16:12 Najlepszym zarządcą nieruchomości w Zabrzu jest bardzo pracowity i mobilny leńdowski. Nawet Niemcy i Żydzi chcą go mieć na wyłączność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .;.;. Re: tylko nie complex IP: *.stk.vectranet.pl 19.06.11, 16:32 Jaką macie oponię o complexsie ? Dostaliscie rozliczenia indywidualne? Jak się Wam podobają te rozloczenia? Czy w pełni zgadzacie się z rozliczeniami i czy uważacie, że są przejrzyste, jasne i czytelne? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.pretzel Re: Zarządcy w Zabrzu 19.06.11, 17:17 To przykre, że człowiek nie wie kiedy nadejdzie jego koniec. Możesz to zmienić !! Sprawdź najnowszy kalkulator śmierci, kliknij na link i dowiedz się ile czasu Ci jeszcze zostało !!! vsevidno.com/vipozi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytekdrogi Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 19.06.11, 21:08 To Leńdowski będzie kandydował do nagrody "Sprawiedliwy wsród ..... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwon Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 21:29 Raczej do nagrody Komu bije dzwon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: Zarządcy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 11:58 Domusa nie polecam ze wzgledu na zarządzanie nieruchomościami na Koperniku w bloku moich ordziców dopuszczona na remonty nalkonów bez gwarancji na ich funkcjonowanie oraz ze szkodą dla mieszkańców poprzez remont zostały naruszone a w chwili obecnej częśc lokatorów walczy z grzybem...zarządce całe szczęście wymienili na plus po tylu latach ślepego wierzenia społeczników w słowa Pana Cupiała. Wiem też ,ze nie tylko te balkony były sposobem na jakieś dziwne transakcje wyprowadzania gotówki...miały być też duże kredyty na docieplenia których koszty były zupełnie nie zrozumiałe dla mieszkańców. Naszczęście ta epoka się zakończyła i teraz wszystko gra i buczy jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś