Gość: Izabela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 23:17 Zwracam sie moze z nietypowym pytaniem.Pomóżcie gdzie mozna wyleczyc nadzerke, metoda laserowa lub poprzez zamrazanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obeznany Re: Gdzie wyleczyc nadzerke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 03:55 mówiła mi mamusia, że nadżerkę można wyleczyć w miejscu do którego wniknąć można poprzez wargi większe i mniejsze - popularnie zwane szparką. definicja: Nadżerka szyjki macicy, (części pochwowej), ubytek nabłonka (tkanka nabłonkowa) wokół ujścia zewnętrznego szyjki macicy z odsłonięciem podścieliska łącznotkankowego (tkanka łączna) i końcówek naczyń krwionośnych. Nadżerka przewlekła, której gojenie nie przebiega prawidłowo, jest traktowana jako stan przedrakowy (rak). Makroskopowa ocena nadżerek jako zagrożenia nowotworowego (nowotwór) jest trudna i rozpoznanie wymaga badania kolposkopowego i cytologicznego. Leczenie: przyczynowe - przeciwzapalne, elektrokoagulacja, krioterapia, zabieg chirurgiczny. To teraz wiesz! Zostaje pytanie: nie GDZIE a JAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Gdzie wyleczyc nadzerke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 08:53 Ej kolego..Ja dobrze wiem co to jest nadzerka, ja zadałam konkretne pytanie gdzie mozna ja leczyc poprzez zamrazanie lub laserem , poniewaz najczesciej sie ja usuwa przez elektrokoagulacje. Odpowiedz Link Zgłoś