Dodaj do ulubionych

A4, A5, A6 - najczestsze usterki

02.08.05, 18:54
Witam,
w najblizszy piatek odbieram mieszkanie w A4. Mam pytanie do sasiadow, ktorzy
maja juz to za soba: na jakie usterki natrafiliscie? Kto uczestniczy w
odbiorze ze strony BP? U mnie zapowiedziala sie Pani Wanda Sokolowska. Czy
ktos odbieral mieszkanie z ta Pania? Pomaga nam (mieszkancom) czy wykonawcy?

pozdrawiam,
Arek A4/21
Obserwuj wątek
    • magda_bemowwo_park Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 02.08.05, 19:48
      nie wiem:( my odbieramy 24 sierpnia i razem z panem poleconym na forum. nie
      zwiazanym z bemowo park
      • michalfront Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 03.08.05, 10:19
        ja odbierałem z panem z BP i byłem bardzo zadowolony - znalazł takie rzeczy, do
        których ani ja, ani mój majster nawet nie pomyśleliśmy że możnaby się
        czepiać :)))))
        a o tej pani nic nie wiem...

ogólnie jest ok, usterek nie było dużo i raczej drobiazgi
        • sbrzuc Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 03.08.05, 13:15
          Ciekawe kto się pierwszy wprowadzi do A4-A6 :) Na ile planujecie urządzanie
          mieszkania?
          • magda_bemowwo_park Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 03.08.05, 17:50
            my pewnie pod koniec września do a5
        • rogowski25 Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 03.08.05, 22:24
          jaki to Pan polecony na forum a jaki z BP?
          • magda_bemowwo_park Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 04.08.05, 00:37
            pzesle ci info jak wroce do domu - teraz jestem poza wawa
      • ochmanki2 Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 04.08.05, 09:31
        Proszę spr dokładnie kąty wszelkie przy oknach, narożniki ścian oraz wym.
        wszelkich wnęk (czy na głębokości są równe) u mnie jest roznica, niedawno
        odkryłem ze sufit jest pofałdowany, czy wyprowadzenia elektryczne sa po środku
        lub w prostej linii. i czy oświetlenie działa tak jak powinno (rożnie z tym
        bywa, nie raz można sie ubawić po pachy). Prosze tez spr czy lampki na
        balkonach nie rdzewieją i czy nie ma juz od nich zacieków. Duzo by można pisać

• ula.kowalczyk Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 09.08.05, 11:27
          Proponuje sprawdzić odległość Geberitu od gniazdka elekt. - u mnie były za
          blisko siebie, poza tym pofalowana sciana tez w łazience - reszta właściwie ok..
    • asia_a4 Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 18.08.05, 23:10
      Witam,
      Ja już odebrałem. Przyprowadziłem oczywiście fachowca i wykrył on kilka
      drobnych usterek:
      - pęknięcia betonu na podłodze, w jednym miejscu beton uginał się pod naciskiem
      stopy!
      - dziury w dolnych narożnikach przy drzwiach balkonowych - palec można było
      wsadzić!
      - niedomyte ramy okienne
      - uszkodzona okleina drzwi wejściowych
      - wadliwie zamocowane gniazdko elektryczne (odstawało z kawałkiem tynku)
      poza tym: zostały zerwane nalepki z przydatnymi informacjami dotyczącymi
      parametrów technicznych okien. Warto też zadać pytanie o gwarancji producenta
      okien i drzwi. Należy zwracać uwagę czy nie ma rys na szybach, warto pomierzyć
      kąty ścian i podłogi oraz piony i poziomy - wykonawca dysponuje odpowiednimi
      narzędziami do tego celu. W moim mieszkaniu nie było jeszcze prądu więc
      sprawdzenie gniazdek itp. było niemożliwe. Doradzono mi aby zaraz po otrzymaniu
      kluczy sprawdzić drożność kanałów na kable telewizyjne i internetowe. Uwagę
      moją zwrócił jeszcze fakt występowania na ścianach malusieńkich ale z bliska
      widocznych rdzawych plamek - ja będę i tak malował od nowa na jakis kolor ale
      jeśli ktoś chce mieć biel to proszę zwracać uwagę na jakość pomalowania ścian.
      To tyle co pamiętam, generalnie jestem zadowolony z jakości i życzę tego samego
      sąsiadom
      Piotr z A4
      • sbrzuc Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 21.08.05, 17:58
        Witam!

Mam dwa pytania:
        - ile od odbioru technicznego musieliscie czekac na odbior kluczy? a moze
        dostaliście od razu?
        - jak umawialiście sie na poprawki? bo zalezy nam na jak najszybszym wejsciu
        ekipy i nie wiemy czy mozna sie umawiac z developerem na "rownoległe" prace

Dzięki z góry za odpowiedź!
        • asia_a4 Re: A4, A5, A6 - najczestsze usterki 21.08.05, 18:41
          Witam, na zlikwidowanie usterek w moim przypadku wykonawca potrzebował 2
          tygodnie. Odbiór kluczy uzgadnia się indywidualnie i jest to uwarunkowane
          wpłaceniem trzeciej transzy na zakup lokalu. Jeżeli informacja o wpłacie dotrze
          z księgowości Spółki do biura wykonawcy, to jest bardzo możliwe, że klucze
          otrzymacie już przy drugim odbiorze technicznym czyli po usunięciu usterek.
          Pozdrawiam

Asia z A4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka