Dodaj do ulubionych

Na migrene polecam chiropraktyke

28.11.09, 18:59
Witam w bólach migrenowych oraz innych bólach głowy polecam zabiegi chiropraktyki czyli odblokowywania kręgosłupa. Szyjnopochodne bóle głowy często swoja przyczyne maja w wadliwym ustawieniu kręgów znajdujacych się w części szyjnej kregosłupa. Czesto juz po pierwszym zabiegu pacjenci odczuwaja poprawe.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Na migrene polecam chiropraktyke 28.11.09, 20:15
      Problem w tym, że migrena NIE jest bólem szyjnopochodnym... Ból migrenowy
      zaczyna się od fali depolaryzacji komórek nerwowych mózgu.

Niemniej, jeśli ktoś ma oprócz migreny problemy z kręgosłupem, to na pewno
      leczenie u dobrego ortopedy i fizjoterapeuty przyniesie duże korzyści. Bóle
      kręgosłupa, zębów czy oczu nie są przyczyną migreny, ale mogą prowokować lub
      zaostrzać ataki.
      • biojasio Re: Na migrene polecam chiropraktyke 30.11.09, 10:48
        Nie do końca nessie-jp - kolega powyżej wspomniał tylko o kręgosłupie szyjnym jako przyczynie problemów, a ja juz pisałem w wątku o akupresurze iż problemem mogą byc tu napięcia w oponach twardych ośrodkowego układu nerwowego, tak wiec zaburzenia w układzie ruchu moga wplywać na mózg poprzez napięcia w oponie twardej i wpływie na płyn mózgowo-rdzeniowy i mózg, dlatego niezmiernie istotne jest prawidłowe ustawienie aparatu ruchu aby przywrócić własciwe warunki pracy oponie twardej, co dotyczy również kości czaszki, którym też przywraca się wlaściwe ustawienie poprzez mobilizacje. Powyższe wywodzi się z chiropraktyki Mc Timoney-Corley. Pisałem już częściowo o tym w temacie akupresura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka