Gość: meg22 IP: *.smrw.lodz.pl 13.03.10, 22:35 Przesyłam Wam link. Miał ktoś coś takiego? pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Alicji_w_Krainie_Czar% C3%B3w Podrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: " baśniowy objaw" 14.03.10, 08:11 a cos chyba w dziecinstwie, w snach... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: " baśniowy objaw" 14.03.10, 10:05 ja w czasie migreny nie maialm takich doznan..ale pamietam doskonale z dziecinstwa gdy mialam wysoka gorączkę i patrzyłam na moje ogromne ręce..poruszałam nimi a one jakby w zwolnionym tepie przesuwały mi sie przed oczyma.. pamietam to gdyz doznawalam tego wielokrotnie w czasie gorączki i bylo to dla mnie przezycie traumatyczne..nie wiem czy o to chodzi czy nie ale tak wlasnie bylo u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: " baśniowy objaw" 14.03.10, 14:28 Nigdy nic podobnego nie miałam... W dzieciństwie, po upiornym niewyspaniu (ciągle niedosypiałam, bo szkoła była na 8 rano, a ja dopiero po 23:00 zaczynałam sprawnie funkcjonować i brałam się za lekcje), przy bólach głowy zdarzało mi się takie uczucie "zobojętnienia" Odpowiedz Link Zgłoś
sirionna Re: " baśniowy objaw" 14.03.10, 15:06 zdarzało mi się przy migrenie miec coś takiego co opisała Eni. Moje dłonie wyglądają jak wielkie łapy tych dzielnych robotników z posągów pod Pałacem Kultury :) Taką ręką nie jestem w stanie podnieść szklanki do ust ale to jest bardziej związane z drętwieniem chyba. Nessi. W kinie byłam wczoraj, po długiej przerwie. Bałam się hałasu i migającego światła z ekranu. Ale jednak nie to było najgorsze. Wszechobecny smród kukurydzy jest nie do przeżycia. Nie wiem czy jesteś wrażliwa na zapachy ale na wszelki wypadek poszukaj małego, studyjnego kina a nie wędzarni. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: " baśniowy objaw" 14.03.10, 18:26 No właśnie tego smrodku też się boję :( Chyba będę musiała poczekać na DVD... Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_kochanka Re: " baśniowy objaw" 14.03.10, 18:39 Hej! To przed nami wielka kariera pisarska!:) nic tylko wykorzystać migreny i pisać o swoich dziwnych doznaniach. a może on za dużo leków brał po prostu?;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: " baśniowy objaw" IP: *.smrw.lodz.pl 14.03.10, 23:15 Tu macie linki do dwóch progamów o migrenie: www.tvp.pl/styl-zycia/zdrowie-i-uroda/badz-zdrow/wideo/glowa-mi-peka www.tvp.pl/styl-zycia/zdrowie-i-uroda/recepty-jedynki/wideo/boli-mnie-glowa-dokuczliwa-migrena www.tvp.pl/styl-zycia/zdrowie-i-uroda/recepty-jedynki/wideo/moja-glowa Między innymi jest mowa właśnie o tym syndromie. Może każdy znajdzie coś jeszcze dla siebie Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: " baśniowy objaw" 15.03.10, 07:25 Nie wiem, czy to podpada pod syndrom Alicji, ale czasami podczas ataku mam wrażenie, że moje ciało tak naprawdę nie jest moje. Gapię się na swoją rękę i wydaje mi się, że należy do kogoś innego. Białe króliki i tym podobne zdarzało mi się widywać w innych sytuacjach, ale to nie temat na ten wątek ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
donjuan Re: " baśniowy objaw" 15.03.10, 14:35 Zdarzyło mi się kilkakrotnie w wieku ok. 10 lat , że rano czułem jak puchną i powiększają mi się dłonie. A stany derealizacji i depersonalizacji miewałem po wyjściu z kina a i teraz przytrafiają mi się sporadycznie.Cóz , dla literata jest to niewątpliwe przeżycie wartościowe i stymulujace ale mnie raczej nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś