Dodaj do ulubionych

pytanie...:(

15.10.11, 19:51
Czy możliwy jest ból z przerwami? Boli-przestaje-boli-przestaje? Właśnie tak mam i troche panikuje. Ból jest tetnąco-pulsujący, typowy dla migreny. Boli mnie tak juz od 3 dni. Dziś ból się nasilił ale pobolało 30 min, potem przestało i co jakiś czas się pojawia.A wczoraj silne nudnosci, wzrokowe zaburzenia (błyski). Moze kumulacja bedzie jutro? Sama nie wiem...Ja juz chyba panikuje...
Obserwuj wątek
    • katarina76-3 Re: pytanie...:( 15.10.11, 21:56
      Też tak mam, wczoraj mnie mdliło a dzisiaj rano wstałam z bólem głowy, gdy mam silne ataki podczas miesiaczki to wtedy juz robie glowa na calego, wymioty, nudności, potem lekko puszcza i już mam nadzieje ze to koniec, ale ból powraca, zdarza sie tak czesto, chyba mamy podobnie.
      • Gość: ania Re: pytanie...:( IP: *.ntlworld.ie 15.10.11, 23:09
        Ja tez tak mam,nie mam ciaglego bolu tylko wlasnie z przerwami...co 2-3 godziny bol trwajacy okolo 40 minut i tak potrafi mnie meczyc nawet tydzien...:(
        • azkk Re: pytanie...:( 16.10.11, 01:00
          U mnie te bóle bardzo się zmieniły od jakiegoś czasu, jeszcze miesiac temu miałam ćmienia potem silne migreny. Teraz właściwie żadnej konkretnej, za to pojawiły się silne bóle krótkotrwałe, raz 30min, innym razem 10 min, 5 min...I sie tak zastanawiam czy to migrenowe czy innego rodzaju bóle? Już różne rzeczy na myśl mi przychodzą...
          • minniemouse Re: pytanie...:( 16.10.11, 01:20
            przeczytaj wobec tego objawy bolu klasterowego i jego pochodnych - moze ty masz taki rodzaj bolow glowy?
            skorzystaj z wyszukiwarki, bo mamy wiele watkow o tym i gdzies jest podany link do
            b. dobrego forum o Klasterowych bolach glowy.

poza tym co jeszcze- oprocz tego ze owszme moze byc taka mniej typowa migrena,
            to moze akurat dopadla cie jakas infekcja? ja tak mam jak dostaje zapalenia zatok.
            u mnie nie musi pojawic sie katar, zwykle z rana splywa mi wydzielina do gardla (przepraszam za obrazowosc) i tyle. nawet goraczki sa bardzo nie mam
            tyle ze boli mnie w okolicy zatok, za oczami no i ta wlasnie nawracajaca potezna migrena.

Minnie
    • azkk Re: pytanie...:( 17.10.11, 09:35
      A mnie nadal boli...Już nie daje rady ;/ Codzienne bóle głowy, ćmiące w okolicy czoła, skroni, oczy jakieś opuchnięte, zmęczone, wstałam z bólem tak jak wczoraj i przedwczoraj. W zeszłym miesiącu głowa bolałam 9 razy (z 1-2 dniowymi przerwami). A teraz to już 5 dzień bólu (z 1 dniową przerwą), ale taki nie typowy ból, nieciągły...Choruję na hashimoto-może tu leży problem, hormony spadają (jestem na dolnej granicy), w przyszlym tygodniu zrobie badania...no i odwiedzę neurologa :( Psychicznie jestem w dołku :(
    • niu_82 Re: pytanie...:( 17.10.11, 10:22
      Ja też tak mam min. raz w miesiącu, przez ok. 3 dni.
    • katarzynka-3 Re: pytanie...:( 18.10.11, 21:13
      azkk napisała:

> Czy możliwy jest ból z przerwami? Boli-przestaje-boli-przestaje? Właśnie tak ma
      > m i troche panikuje. Ból jest tetnąco-pulsujący, typowy dla migreny. Boli mnie
      > tak juz od 3 dni. Dziś ból się nasilił ale pobolało 30 min, potem przestało i c
      > o jakiś czas się pojawia.A wczoraj silne nudnosci, wzrokowe zaburzenia (błyski)
      > . Moze kumulacja bedzie jutro? Sama nie wiem...Ja juz chyba panikuje...

To jest objaw migreny z aurą. Podobnie ja tak przechodzę. Moim zdaniem nie panikujesz , to jest ból niesamowity ,i te zaburzenia wzroku.. U mnie takie zaburzenie widzenia trwa kilka sekund , pożniej następuje atak bólu. Nawet po zjedzeniu kawałka czekolady dopada mnie taki atak. Może ktoś kiedyś wynajdzie typowo lek na migrenę. Na pewno wiele osób na to czeka.
      Pozdrawiam wszystkich migrenowców.
      • azkk Re: pytanie...:( 19.10.11, 10:00
        Migrena mnie jednak dopadła przedwczoraj od samego rana do wieczora (pomógł relpax), wczoraj cisza, zero bólu, a dziś rano znowu boli głowa :( I jak tu funkcjonować???
        • katarzynka-3 Re: pytanie...:( 19.10.11, 11:13
          Trudno przy takich dolegliwościach funkcjonować , wiem bo dziś mam to samo. Przy zmianach pogody nie nadaje się do niczego. Ból tętniący nie pozwala mi się skupić. Zadne leki mi nie pomagają ,przy tym jeszcze zaburzenia wzroku . I jak tu pracować??????
          • katarina76-3 Re: pytanie...:( 19.10.11, 11:56
            skad ja to znam? :) mnie juz zaczynają sie mdłości głowa robi sie ciężka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka