Dodaj do ulubionych

Zmiany w EEG a migrena

IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 11:32
Witam,
Chciałabym poradzić się osób, które tutaj na pewno mnie zrozumieją. Bo tak to słyszę, że każdego boli głowa, a migreny mają tylko starsze panie :/ Ogólnie porażka. Ja po porodzie miałam bóle głowy, ale wystarczyło, że wzięłam tabletkę i położyłam się i wtedy mi przechodziło. Ale od kilku miesięcy to jest jakiś koszmar. Jak się zaczyna to tak może trwać i dwa dni. Potworny ból, łzawienie, nudności a raz straciłam przytomność. Trafiłam do neurologa, który przepisał divascan i stwierdził, że badań nie ma sensu robić. Ale było coraz gorzej. Zmieniłam lekarza i od razu dostałam skierowania na EEG i TK. I tak na szczęście tomografia wyszła ok. A EEG wyszło nieprawidłowo z podsumowaniem: "Zapis nieprawidłowy ze zmianami napadowymi w obu półkulach mózgu". Biorę teraz Valprolek i jest tak, że przez ok, 2 tygodnie czuję się bardzo dobrze, ale przychodzi TEN dzień i 2,5 dnia mam dosłownie z głowy. Nie mogę normalnie funkcjonować.....I jestem psychicznie tym wszystkim wykończona... Nie mam jeszcze postawionej jasnej diagnozy. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: Zmiany w EEG a migrena 03.11.11, 14:39
      Na podstawie Twojego opisu to może być migrena, ale niekoniecznie.

Najlepiej byłoby, żebyś się jak najszybciej dostała do lekarza, który zlecał badanie, żeby Ci wyjaśnił wynik EEG, bo takie czekanie w niewiedzy wykańcza. Daj znać, co powiedział lekarz.
      • Gość: sweetdream Re: Zmiany w EEG a migrena IP: *.play-internet.pl 03.11.11, 20:35
        Jestem po wizycie lekarskiej i wiem już na czym stoję. Oczywiście jest to migrena i podobno wiele osób z tą chorobą ma takie zmiany w EEG. Nadal biorę leki przeciwpadaczkowe i czuję się po nich bardzo dobrze. Zmienił się mój komfort życia, kiedy czas między atakami się wydłużył. Dowiedziałam się również o tryptanach i dostałam receptę. Mam nadzieję, że połączenie tych wszystkich środków przyniesie efekt.
        • annthonka Re: Zmiany w EEG a migrena 04.11.11, 06:55
          A no to super. Pamiętaj tylko, żeby tryptanów nie łączyć z tramalem ani dihydroergotaminą.
          A jaki tryptan dostałaś?
    • Gość: sweetdream Re: Zmiany w EEG a migrena IP: *.icpnet.pl 04.11.11, 07:11
      Dzięki, będę pamiętać :)

Receptę dostałam na Sumamigren lub Cinie do wyboru.
      • annthonka Re: Zmiany w EEG a migrena 04.11.11, 13:58
        Aha, czyli sumatryptan - chyba najpopularniejszy i najłatwiej dostępny. Muszę Cię niestety ostrzec przed możliwymi skutkami ubocznymi, więc na początek zacznij od małej dawki (25 mg), którą ewentualnie możesz zwiększyć jeżeli nie pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka