Dodaj do ulubionych

Placze z bolu

10.05.14, 21:02
Ja juz nie dam rady :( pisze z komorki ptlrzepradzam za ewrntualne bledy! Ja juz nie dam rady kochani ;( od rana mam migrene gigant tylko sie obudzilam wzielam nurofen potem sumigre nic nie pomoglo umieram teraz z bolu juz nie wiem co ja mam robic zaplacze sie ;(;(;(;(;( na dodatek nikt mnie nie rozumie... ;(;(;(
Obserwuj wątek
    • nina_4 Re: Placze z bolu 10.05.14, 21:26
      Weź jeszcze jedną tabletkę Sumigry razem z Nurofenem. I jakiś zimny kompres na głowę.
      Ja stosuję kompres żelowy oziębiony w lodówce.

Współczuję Ci serdecznie. Wiem co to jest migrena.
      W środę walczyłam z migreną od 5 rano do 8 wieczór.

Trzymaj się.
      • kimiko90 Re: Placze z bolu 10.05.14, 21:35
        Dziekuje tylko ze na ulotce jest napisane ze hak nie zadzuala to nie wolno brac w tym samym napadzie ;( ja tez wszystkim wspilczuje co maja to dziadostwo bo juz inaczej nie umiem tego nazwac... ;( ja dzis walcze od 4 nad ranem ;(((( caly czas mam na sobie zimny kompres i nic na dodatek zbiera mi sie na wymioty chyba mi juz dzis nic nie pomoze :((((( zyc sie odechciewa
        • nina_4 Re: Placze z bolu 10.05.14, 23:22
          Można brać po trzech godzinach. Ja tak robię i jakoś żyję.
          A na wymioty plasterek imbiru do ust lub w proszku.
          Inaczej będziesz długo się męczyć.
          Uwierz mi.
          • nina_4 Re: Placze z bolu 10.05.14, 23:26
            A w necie jeszcze znalazłam, że można brać Sumigrę do 300 mg na dzień. Tak, że spokojnie weź jeszcze.
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: Placze z bolu 11.05.14, 03:48
              nie zawsze pierwsza, nie zawsze druga tabletka pomoze.
              to nie jest wcale prawda ze jak pierwsza nie pomoze to drugiej nie mozna wziac wtym samym napdzie. nie wiem czemu wciaz tak pisza..

przeczytaj, co ile mozesz brac nastepne tabletki i sprobuj wziac razem ze srodkiem przeciwbolowym. powodzenia!

Minnie
              • kimiko90 Re: Placze z bolu 11.05.14, 07:16
                Aha nie wiedzialam o tym :// obudzilam sie wlasnie i dalej mnie boli ale troche mnie moze nurofen wezmej :// a czy ktos tak z was mial ze biorac tryptan skoczylo mu cisnnienie (wiadomo to norma bo jest o tym w ulotce), a potem glowa go jeszcze bardziej bolala?? :// bo ja juz nie wiem czy to sama sie tak rozchulala czy to po sumigrze :/// chyba musze isc do lekarza :/ i poprosic o te tryptany rozpadajace sie na jezyku :/ uzywa ich ktos? :/ :(
                • nina_4 Re: Placze z bolu 11.05.14, 09:23
                  No to weź nurofen, po nim nie rośnie ciśnienie.

Tryptany zwężają naczynia krwionośne i dlatego rośnie ciśnienie, ale tylko chwilowo, potem wraca do normy.

Z tryptanów rozpuszczalnych na języku brałam Maxalt. Pomógł mi bardzo szybko. Tylko jest drogi. Teraz jest jeszcze Zolmiles 2,5 mg lub 5 mg. Spróbuj.

A głowa dojdzie do normy. Weź sobie coś na uspokojenie :-) Te leki też normują ciśnienie.

• ach_dama_byc_z_kanady Re: Placze z bolu 12.05.14, 00:51
                    cisnienie skacze w ogole od bolu. w szpitalu, na pogotowiu pielegniarka czesto orientuje sie ze pacjent jest naprawde w bolu wlasnie po wysokim cisnieniu.

ale tak od tryptanow tez moze skakac cisnienie.

tu mam artykul ale po angilesku niestety, po polsku nie moglam znalezc ze ludzie z przewleklym bolem maja czesciej wyokie cisnienie niz ludzie bez bolu.
                    wysokie cisnienie

Minnie
                    • Gość: stef63 Re: na wymioty IP: 109.95.25.* 13.05.14, 20:17
                      Na wymioty spróbuj brać Metoclopramid - w zasadzie jest na receptę, ale czasami sprzedadzą bez - jest tani.
                      Idź do neurologa i niech Ci zmieni tryptan, a może jeszcze da jakieś inne leki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka