Dodaj do ulubionych

Kiepski weekend..

01.05.06, 22:35
Mialam dosc kiepski weekend bo codziennie wieczorem dostawalam dosc silnej
migreny, takiej ze musialam zazyc 3- 4 Zomigi dzien w dzien pod rzad, bo bol
nie ustepowal po jedenej.
dzisiaj mamy silny wiatr, obudzilam sie z lekkim BG i znowu Zomig.. jestem
juz taka zmeczona..

Venus
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Kiepski weekend.. 02.05.06, 00:44
      U nas w PL tak samo
      • teresa995 Re: Kiepski weekend.. 09.05.06, 00:01
        Ja ten tydzień przeżyłam bez migreny, ale miałam jakieś dziwne szumy w uszach,
        chyba też te zmienne pogody dają mi się we znaki.
        Przestałam brać już dihydroergotaminę, nie pomaga mi przy silnym bólu głowy, a
        przez nią nie mogłam brać sumamigrenu. Teraz zaczęłam aplikować sobie magnez - 2
        tabletki dziennie, na razie mam spokój z silnymi bólami, zobaczęmy co będzie
        dalej, nie chcę się zbytnio cieszyć tym krótkim okresem bezbólowym, nie chcę
        zapeszyć.
        Venus, czy stosowałaś już kiedyś kurację magnezem (Aspargin)? Jeśli nie, to
        spróbuj, warto próbować wszystkiego, byle bóle stały się rzadsze i niezbyt silne.
        Współczuję i pozdrawiam T
    • deindra Re: Kiepski weekend.. 02.05.06, 18:14
      Ja od czwartku się męczyłam. Dopiero wczoraj pierwszy dzień czułam się
      normalnie.U mnie jednak do dziwacznej pogody dołaczyła się comiesięczna
      przypadłość kobieca... :-/
      • venus22 Re: Kiepski weekend.. 02.05.06, 20:37
        Dzisiaj mamy bardzo sloneczny dzien. Co spojrze w okno to jakby mi wbijalo dwa
        sztylety w oczy.
        Nie jest dobrze. Znowu od rana migrena juz wzielam Zomig ale nie ustapilo 100%.
        czai sie czai ten diabel z mlotem. Ale moze sie zmeczy i pojdzie sobie...

Venus
        • mika.g Re: Kiepski weekend.. 02.05.06, 23:53
          Venus trzymaj się:)
          Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja też miałąm okropny weekend:(
          Była ładna pogoda, a ja nigdzie nie wyszłam, bo denerwował mnie każdy zapach i
          dźwiek. W dodatku cały czas ktoś przychodził i radził, żebym wyszła na spacer,
          to się lepiej poczuje. Rzeczywiście wyjście na ulicę śmierdzącą spalinami,
          stanie obok wyperfumowanych ludzi itd. to ulga dla mojej głowy.
          Weekend spędziłam więc w łożku, mimo że powinnam się uczyć do egzaminów. Dzisiaj
          stwierdziłam, że już się nie będę uczyć, tylko relaksować i odpoczywać, żeby
          migrena nie złapała mnie na maturze.
          Pozdrawiam
          • suchyxxx Re: Kiepski weekend.. 03.05.06, 22:30
            prawdopodobnie thc syntetyczne takie w tabletkach oczyszczone nie szkodzi na
            organizm ani na psychikę a pomaga w nerwobólach u osób z hivem czy rakiem a
            także co zaczynają udowadniać jest to najskuteczniejszy lek na migreny i leczy
            podobno je na stałe nawet.W Usa jest burza czy zlegalizować maryśkę do celów
            leczniczych ale rząd robił badania niepełne i marycha wypadła conajmniej
            tragicznie dla zdrowia(oczywiście rząd robił takie badania tylko nad złym
            działaniem) a okazuje si że odpowiednio oczyszczone tabletki z małą ilością thc
            są niesamowicie korzystne dla zdrowia i nie ingerują w psychikę jak skręty które
            to wiadomo że mają duuużo thc i są maxymalnie chemiczne.Teraz chcą zrobić
            badania nad marychą czyszczoną do połykania ale rząd nie chce finansować badań
            bo nie chce dopuścić na jaw że maryśka może być zdrowa bo chce aby ludzie dalej
            bali się tego i żeby dilerzy podupadali
            • suchyxxx Re: Kiepski weekend.. 03.05.06, 22:32
              a o migrenowców to nie dbanają a jest już udowodnione że na migreny thc działa
              natychmiast i tak mocno że nie ma szans na bóle głowy czy inne dolegliwości i
              jeszcze odpowiednio brana dłuższy czas leczy migren,ę na stałe-to by było
              wybawienie wielkie jakby dali do leczenia tabletki z thc
              • venus22 Re: Kiepski weekend.. 04.05.06, 02:08
                produkuja wszakze nadal Marinol dla rakowcow i SM i jest kilka osob na forum
                USA ktorzy pala maryske -owszem pomaga ale nie kazdemu tak mocno. Niektorym
                wcale.
                badania owszem FDA zrobila bardzo tendencyjnie- przeciwko.

Venus
                • suchyxxx Re: Kiepski weekend.. 04.05.06, 10:24
                  marinol to słaby lek-mi chodzi o wyprodukowanie leków bazujących na konopii
                  nowej generacji-marinol był jakimś niewypałem:)
                  • nessie-jp Re: Kiepski weekend.. 04.05.06, 13:10
                    Nawet jak zrobią, to będzie tak samo, jak z opiatami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka