Dodaj do ulubionych

juz nie moge-codzienne bóle gowy

09.08.06, 16:01
mam juz serdecznie dosc...codziennie napieciowe bole glowy, a co 2 miesiace
jeszcze migrena..jak tu zyc?
Jakosc zycia diametralnie sie obnizyla
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: juz nie moge-codzienne bóle gowy 10.08.06, 17:13
      Nie wiem, jak ci pomóc
      • mcbeal28 Re: juz nie moge-codzienne bóle gowy 11.08.06, 17:20
        mam zapisane przeciwdepresyjne:amitriptilina...czy jakos tak...dopiero 3 razy
        wizielam,ale zobacze...
        • nessie-jp Re: juz nie moge-codzienne bóle gowy 12.08.06, 14:17
          Bierz koniecznie! To lek "starej generacji", więc zaczyna działać dopiero po
          miesiącu... ale za to ma dużą skuteczność. No i działa też uspokajająco, więc
          przy okazji trochę złagodzi stres związany z bólem.

Muszę powiedzieć, że odkąd lekarz dwukrotnie zwiększył mi dawkę antydepresantu,
          bóle głowy jakby osłabły. Boli dalej, ale już nie tak bardzo
          • akkra Re: juz nie moge-codzienne bóle gowy 12.08.06, 15:12
            Hej,
            Próbowałam terapii amitryptyliną przez pół roku, ale nic mi nie pomogła. Może dawka była za mała?? Nie wiem... Miałam też efekt uboczny w postaci strasznej suchości w ustach - ciagle piłam mineralną, a poniewaz było to w środku mroźnej zimy ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkę, kiedy szłam ulicą w sniegach syberyskich i popijałam jakąs tam Multiwitę ;-))) Aha - w końcu dostałam depresji od tego antydepresantu - to oczywiście żart, ale strasznie się podłamałam, że mi już nic nie pomaga...
            Pozdrawiam
            A.
            • suchyxxx Re: juz nie moge-codzienne bóle gowy 13.08.06, 21:52
              amitryptylina na migrenę? Chyba żartujecie-to stary lek i nie działa na migrenę
              specjalnie.Ludzie nie lepiej brać seroxat albo jakiś podobny np. cital czy
              efectin? Są to nowe leki z małymi objawami ubocznymi-prawie ich nie czuć i ból
              mija już kilka godzin od przyjęcia tabletki.
              • mcbeal28 Amitryptylina 14.08.06, 19:47
                suchyxxx napisał:

> amitryptylina na migrenę? Chyba żartujecie-to stary lek i nie działa na
                migrenę
                > specjalnie.Ludzie nie lepiej brać seroxat albo jakiś podobny np. cital czy
                > efectin? Są to nowe leki z małymi objawami ubocznymi-prawie ich nie czuć i ból
                > mija już kilka godzin od przyjęcia tabletki.

Nie każdy antydepresant może być stosowany na migrenę-musi uspokajać.Jak sadzę
                seroxat( po nazwie) działa przede wszystkim na wydzielanie serotoniny.
                Amitryptylina tez działa na wytwarzanie serotoniny , ale ma też efekt uspokający
            • mcbeal28 sucho w buzi... 14.08.06, 19:49
              akkra napisała:

> Hej,
              > Próbowałam terapii amitryptyliną przez pół roku, ale nic mi nie pomogła. Może
              d
              > awka była za mała?? Nie wiem... Miałam też efekt uboczny w postaci strasznej
              su
              > chości w ustach - ciagle piłam mineralną, a poniewaz było to w środku mroźnej
              z
              > imy ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkę, kiedy szłam ulicą w sniegach
              syber
              > yskich i popijałam jakąs tam Multiwitę ;-))) Aha - w końcu dostałam depresji
              od
              > tego antydepresantu - to oczywiście żart, ale strasznie się podłamałam, że
              mi
              > już nic nie pomaga...
              > Pozdrawiam
              > A.
              masz rację! piję i piję...wode:może się trochę oczyszczę...
              • nessie-jp Re: sucho w buzi... 15.08.06, 12:17
                Hehe, też pamiętam to przysychanie. Nie rozstawałam się z butlą wody. (Teraz
                biorę inne leki, ale czasem po większych dawkach kodeiny też wysycham na wiór).

Pamiętaj, pilnuj jelit! :)) To wysychanie dotyczy całego przewodu pokarmowego.
                Trzeba jeść dużo błonnika i dbać o to, żeby nie było zaparć.
                • suchyxxx Re: sucho w buzi... 16.08.06, 11:41
                  amitryptylina działa na serotoninę ale seroxat działa selektywnie na serotoninę
                  co nie daje praktycznie objawów ubocznych i szybko działa na migrenę.Powiem
                  tylko tak : seroxat z reguły pobudza np. mnie pobudzał bardzo i migreny ani
                  śladu,fevarin mnie uspokajał wewnętrznie i przymulał ale migreny były duże non
                  stop.Petylyl mnie pobudzał strasznie(jak amfa) a migren ani śladu.Cital jaki
                  teraz biorę ani nie pobudza ani nie uspokaja-może delikatnie uspokaja ale jakoś
                  nie czuję tego i migren nie mam.To zależy od organizmu bo na 1 działa dany
                  antydepresant a na drugiego wogóle nie i migreny są:) Podam jeszcze 1 przykład-
                  mianseryna i doxepin bardzo otępiały i spałem po tym non stop i byłem ostro
                  nieprzytomny-takie skutki uboczne i nawet nie wiedziałem kim jestem po tym i
                  tylko spałem w dzień i noc no i miałem sacharę w buzi-niby uspokajały aż za
                  mocno a migreny jak były tak były
      • kajaja2 Re: juz nie moge-codzienne bóle gowy 16.08.06, 16:34
        hej.na tym forum jestem nowa ale ja tez walczez migrena.w styczniu poszlam do
        lekarza ktory nastawil mi kregi szyjne i piersiowo ledzwiowe na tych kregach
        mialam ucisk nerwow.nastawil mi kregi i od stycznia nie wiem co tzn
        migra.owszem pojawi m sie bol glowy ale bez wymiotow,nic mi nie
        przeszkadza.wezme pyralgine lub aspirene przeciw migrenie i bol odchodzi.moze
        ci pomoze.powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka