jaleo 04.12.06, 17:34 Czy ktos z Was probowal terapii swieczkami Hopi dla zlagodzenia atakow migreny? Stosuje sie glownie przy problemach usznych/zatokowych, ale czytalam, ze na migrene tez pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Swieczki Hopi 04.12.06, 21:29 nie mam pojecia co to sa swieczki Hopi niemniej jednak nie slyszalam zeby ktos to (swieczki w ogole) stosowal na migrene. jesli to sa swieczki do czyszczenia uszu to bardzo watpie aby cos dawaly w migrenie, jesli zapachowe to niektore zapachy moga nieco pomoc w bolu np mieta, ocet ale w wiekszosci w czasie ataku migreny nie mozna zniesc zadnego zapachu. A przy okazji to przypomnialo mi sie- w Kanadzie jest taki sklep Lush, sprzedaja tam organiczne i swiezo spreparowane produkty do higieny ciala- mydla, maseczki, kremy szampony itp, m.inn. maja takie kule kapielowe ktore rozpuszczaja sie w wodzie jak oranzada. maja rozne zapachy. kiedys powachalam ktoras i juz po wyjsciu ze sklepu poczulam ze bol glowy znacznie sie zmniejszyl. nie na dlugo ale zawsze cos. potem szukalam ktory to zapach ale nie moglam sobie przypomniec.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
olka.l Re: Swieczki Hopi 06.12.06, 18:33 Coś podobnego do tego to chyba konchowanie uszu - nie stosowałam tego, ale bardzo mi polecano jako jedną z ewentualnych metod zapobiegania migrenie. Jestem dosyć sceptyczna, tym niemniej niewykluczone, że niektórym z nas moze pomóc. Ja się zbieram na to konchowanie od jakiegoś czasu - pewnie kiedys się wybiorę... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Swieczki Hopi 07.12.06, 00:43 od kiedy to usuniecie woskowiny z ucha woskiem ze swieczki zapobiegnie migrenie ?? hehehe. ale oczyscic uszka mozna. trzeba tylko uwazac zeby sie nie poparzyc. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Swieczki Hopi 08.12.06, 10:35 venus22 napisała: > od kiedy to usuniecie woskowiny z ucha woskiem ze swieczki zapobiegnie > migrenie ?? hehehe. Swieczki Hopi nie usuwaja woskowiny z uszu - jesli nawet to jest raczej efekt poboczny. Przede wszystkim maja dzialanie rownowazace cisnienie w uchu wewnetrznym. Do tego cyrkulacja powietrza wywolana przez cieplo swieczki "masuje" ucho wewnetrzne i wlasnie kombinacja tych dwu efektow ma zapobiegac atakom migreny. W kazdym razie ja ide na "swieczkowanie" w ten weekend - ewentualne efekty opisze (pewnie dopiero po kilku miesiacach bedzie mozna podsumowac). Odpowiedz Link Zgłoś
zolka24 Re: Swieczki Hopi 08.12.06, 18:11 Jeśli te świeczki mają równoważyć ciśnienie w uchu to powinnaś sprawdzić czy coś z twoim ciśnieniem jest nie tak (aby nie zrobić sobie krzywdy lub złudnych nadziei). Jeśli sądzisz, że twój ból ma związek z uchem (a może) to poproś laryngologa o zrobienie tympanogramu (badania ciścienia w uchu), jednak wiem,że nieprawidłowe ciśnienie w uchu nie boli. Może faktycznie pomoże to w leczeniu twoich migren. Wierzę w medycynę naturalną (czasami) jedna wizyta napewno Ci nie zaszkodzi ale na dłuższą metę... Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
am111 Re: Swieczki Hopi 08.12.06, 19:46 Ja sobie świecuje uszy efekty są.Też sie smiałam.W pewnym monencie stwierdziłam, że wydaje tyle kasy na leki, wątroba już mi nie wytrzymuje.Spróbowac mogę.Tak zaczęłam. Każdy ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Swieczki Hopi 08.12.06, 21:40 tak oczywscie, wybor ma kazdy i zawsze mowie 'sprobowac mozna'. ale jesli zrodla jakiej choroby sa neurologiczne to wyrownywanie cisnienia w uchu raczej niewiele da, jesli w ogole cos.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Swieczki Hopi 13.12.06, 19:59 Kiedys mialam kilka takich zabiegow, ale na migrene nie pomogly niestety w ogole. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś