Dodaj do ulubionych

od dziś zaczynam walkę

06.07.07, 14:33
W aptece zostawiłam ok. 60 zł, kupiłam: magnez,wit B, korzeń arktyczny,
intrakt z jemioły, zioła na mieszankę Klimuszki i zobaczymy. Przez chwilę
zastanowiłam się co lepiej: Cinie, czy te wszystkie specyfiki, ale
postanowiłam spróbować.

2 razy dz. Rutovit, wit B complex,
2 razy korzeń arktyczny
1 raz 500 mg Mg+B6

W stanach podniesionego ciśnienia 3 razy dz krople z jemioły
Z ziołami czekam bo nie mam wszystkich.

Migreny 2-3 razy w m-cu po 3-4 dni ostatnie 2 m-ce co tydzień. Bez mdłości.
Obserwuj wątek
    • dororka Re: od dziś zaczynam walkę 06.07.07, 22:01
      Od ostatniego, pełnego ataku systematycznie zarzywam Mg + B6. od tamtego czasu
      miałam dwa razy kilkudniowy silny ból głowy i mdłości, ale ani razu nie
      wystapiła aura. Sam ból udało się złagodzić srodkami pbołowymi. Ani jednego
      dnia nie miałam całkowicie wycietego z zycia. Myśle, że to pod wływem Mg -
      swoja drogą juz dawno zalecała mi to moja neurolog, tylko ja nie wierzyla, że
      coś takiego może mi pomóc. Życzę powodzenia.
      (Puk, puk w niemalowane - ponad dwa m-ce względnego spokoju)
      • venus22 Re: od dziś zaczynam walkę 07.07.07, 10:05
        Cinie i inne tryptany to tylko leki przerywajace atak migreny.
        dzialaja przez zwezenie naczyn krwionosnych. nie maja dzialania zapobiegawczego.
        Zycze jak najbardziej aby mieszanka pomogla, ale i trzeba liczyc sie z tym
        ze od czasu do czasu Cinie moze byc potrzebna.

Oby jak najrzadziej, albo najlepiej wcale.

Venus
    • eni40 ika 07.07.07, 05:44
      to sprawdzona receptura , ktorą stosowała tu venedig i podała na forum.. ja ja
      ciut wzbogacilam o meteo i wlasnie korzen arktyczny.. na początku brania efekt
      byl calkiem niezly.. natomiast venedig czula sie po tym dobrze przez kilka
      miesięcy.. moze sprobuj tego..
    • eni40 ika..p.s. 07.07.07, 05:46
      zapomnialam załaczyc link..sorki
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=62331146&a=62331338
      • ika997 Re: ika..p.s. 07.07.07, 12:04
        Ja właśnie zainspirowana m.in. przez venedig. Tylko nie kupiłam głogu, wapna i
        asparginu. Musze venedig podziękować za pomysły. Jemiołę próbowałam wczoraj, bo
        jestem niskociśnieniowcem i jak zaczyna mi się podnosić, gdy słońce wychodzi,
        czuje sie fatalnie. Albo pomogło, albo zbieg okoliczności.

"Stay hard strong as steel!!!"
        • venus22 Re: ika..p.s. 07.07.07, 22:38
          zycze aby pomoglo. ale tez przypominam ze wlasnie w innym watku Mcbeal
          wspomniala zeby sprawdzic z lekarzem czy pewne LACZNE dawki tych suplementow
          (magnez, wapn) nie sa za wysokie.

Poniewaz niektore z tych preparatow sa zlozone, i maja powtarzajace sie
          skladniki.

Venus
          • eni40 wlasnie odpisalam tam na ten problem 08.07.07, 09:18
            sluchajcie kochane..w poprzednim watku pisalyscie o biegunce przy tym
            zestawie.. jestem przekonanan na 1000 procent ze dostalyscie jej po magnezie..
            bo tak wlasnie reaguje organizm gdy jest go za duzo.. ja nie mialam takich
            sensacji bo pije kawe i pale papierosy a jak wiadomo wtedy magnez "paruje z
            organizmu jak szalony".(podobnie jest w wit B, ktora wytraca sie nawet przez
            stres) wszystkie dawki ktore sa w zestawie obliczalam wedlug tabeli
            zapotrzebowania na nie naszego ogranizmu.. wszystko jest w normie, nic nie jest
            przekroczone.. a jezeli zareagowalyscie biegunką to zmniejszcie dawke
            magnezu..wszystko sie uspokoi..
            • ksywa Re: wlasnie odpisalam tam na ten problem 08.07.07, 11:06
              przepraszam, że się wtrącam, ale:
              1. ja biegunkę miewam właśnie po Rutovicie, po Askoruticalu i zwyczajnie po
              witaminie C;
              2. 500 mg magnezu nie oznacza, że to rzeczywiście az tyle, czyli 500 mg
              magnezu;-) np. magnezin 500 to tylko 130 mg jonów magnezowych i zalecana dawka
              to nawet 1x3 dziennie;
              3. ja od ponad roku biorę codzienie 2x Filomag B6 (600 mg wodoasparginianu
              magnezu, co odpowiada 40 mg magnezu - spisane z opakowania) i zero biegunki
              pozdr,
              ksywa
              • nessie-jp Re: wlasnie odpisalam tam na ten problem 08.07.07, 14:16
                Po magnezie faktycznie można mieć biegunki - kiedyś stosowano go jako lek
                przeczyszczający :) Dlatego warto rozłożyć dzienną dawkę na kilka razy, np. rano
                2 tabletki, w południe 2 i wieczorem 2, a nie od razu 6 pełną garścią. Wtedy
                również jest większa szansa, że magnez rzeczywiście się wchłonie, a nie tylko
                pobudzi jelita ;)

Dobrze, że mi przypomniałyście o magnezie... muszę znowu zacząć brać. Ostatni
                miesiąc miałam paskudny, aż się odechciewało. Jestem już chyba uzależniona od
                kodeiny, bo nic innego nie pomaga, a i to słabo :/ Zaczynam ładować się
                magnezem, wit. B6 i wit. B2!
              • eni40 no wlasnie 08.07.07, 19:12
                ja biore jedna tab magnezu 500mg..a tych jonow jest tam znacznie mniej i jest
                ok..a biore juz kilka miesiecy.. ascorutical forte biore ze wskazan lekarza tez
                codziennie.. i nie miewwam biegunek..a ostatnio to nawet o nich marzę :))bo...
                • nessie-jp Re: no wlasnie 09.07.07, 00:32
                  eni40 napisała:

> ja biore jedna tab magnezu 500mg.

Ja biorę 6! 6 x 500 mg :) Bo takie dawkowanie mam napisane na pudełeczku: w
                  niedoborach 3 razy dziennie po 2 tabletki...

Więc przy 1 to na pewno ci nie grozi przedawkowanie! :)

A właśnie, czy to prawda, że arktyczny korzeń działa odchudzająco?
                  • eni40 nessie 09.07.07, 11:03
                    podalam ci link w poscie o arktycznym korzeniu..cale dzialanie korzenia jest
                    szczegolowo opisane.. ja biore 2 miesiace..systematycznie dwie tab dziennie i
                    nie zauwazylam bym jakos schudla..no ale nie tyje.. moze dlatego ze od zawsze
                    dbam o sylwetke...
                    • nessie-jp Re: nessie 09.07.07, 15:33
                      Dzięki, zaraz tam zajrzę.

Ja jestem jednak strasznie upasiona po Polomigranie... który w dodatku już na
                      mnie nie działa :( Chyba spróbuję tego korzenia.
                      • eni40 Re: nessie 10.07.07, 20:28
                        wlasnie dlatego nie zaczelam kuracji polomigranem..mimo ze zalecil mi ją
                        lekarz.. pogadalam tu na forum o tym apetycie..i mi sie go odechcialo..wolalam
                        juz migrene niz migrene i wielki brzuchol i tylek:))
                        a tak serio to wrocilam do divascanu i chyba jest troche lepiej..
                        • ika997 Re: co mi pomaga?? 20.08.07, 15:23
                          Teraz doszły mi od gina mastodynon i duphaston.

Jak mi pomoże to nie będę wiedziała co, ale może to jest metoda?? Wszystkie siły
                          skumulowane przeciw migrenie.

Oczywiście piję zielsko o.Klimuszki jak sie należy 3 razy dz. O poprawie będę w
                          stanie stwierdzić jak wrócę do pracy, bo na razie to głównie brak stresu i
                          możliwość spania do woli robi swoje.
    • ika997 Re: od dziś zaczynam walkę 05.09.07, 22:02
      Oj się dzieje. Zaczynam drugą porcję ziół po przerwie 7 dniowej. Jem wszystko i
      zauważyłam: zwiększoną wrażliwość na zbliżający się atak tzn. na 2 dni przed
      wiem, że nastąpi choć nic jeszcze nie boli. Zmniejszoną intensywność bólu.
      Oprócz tego to masakra, bo wróciłam do pracy i już mnie dopadło na 3 dzień.Załamka.
      • venus22 Re: od dziś zaczynam walkę 05.09.07, 23:41
        No coz trzymaj sie. moze wobec tego jakies ziola odloz, jakies
        dodaj? jesli mozna tak modyfikowac...

Venus
        • eni40 ika 08.09.07, 20:20
          ja tez skumulowalam sily suplementow przeciw migrenie..narazie jakos
          dzialam..wlasciwie to juz od roku nie dzialalam tak dobrze jak
          teraz.. w ostatnim miesiącu...jesoooo mam nadzieje ze "licho
          ogłuchło i jest analfabeta..wiec nie slyszy i nie czyta"..wrocilam
          do pracy po roku..na widok szefowej babie wyjatkowo mi nieprzyjaznej
          az mnie skreca..ale wracam do domu i koniec!! nie mysle...zostawiam
          za drzwiami!to rada venus..i jest ok:)
          • ika997 Re: ika 30.12.07, 15:34
            Ze smutkiem informuję o wynikach kuracji. Nic nie dało, ataki jak miałam tak mam
            2-3 w miesiącu. Po ziołach schudłam ładnie i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka