eni40 14.11.07, 16:58 nie moge go znależć a jestem ciekawa co z tego " warszawskiego leczenia" wynikło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: gdzie jest post o tej cudotwórczyni z warszaw 14.11.07, 17:46 Eni, ja nic nie kasowałam :) ale mogę ci powiedzieć, że... nic nie wynikło. Autorka i propagatorka cudownej metody ograniczyła się do napisania tylko pierwszego postu i znikła :( Poczekajmy na wypowiedź Venus, może ona oznaczyła ten post jako niepożądany Odpowiedz Link Zgłoś
melolonta.melolonta nie jestem cudotwórczynią - szkoda :-D 14.11.07, 18:29 Nie znikłam;-)) NIE JESTEM CUDOTWÓRCZYNIĄ!!!!! Jestem zwyczajną warszawianką. Jedna osoba z Warszawy się do mnie (na razie mailowo) zgłosiła i zobaczymy co będzie dalej. Nie zaglądałam wczoraj do komputera bo nie miałam możliwości, przepraszam Melo Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: nie jestem cudotwórczynią - szkoda :-D 14.11.07, 18:38 Melo - proszę, zaakceptuj nasze zasady: tu na forum dzielimy się wiedzą bezpośrednio. Do tego służy to forum Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 ha 14.11.07, 19:49 melo zachowuje sie jak przedszkolak ktory ma jakas wyimaginowana "tajemnice " i na zainterseowanie kolegow mowi "wiem, ale nie powiem"..dajmy sobie spokoj z tymi podpuchami.. wiem ze czasem mozna we wszystko uwierzyc..ale kaszpirowskiego juz przerabialismy dawno..on liczyl a melo sie usmiecha.. hahah boze ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melolonta.melolont Re: ha IP: *.chello.pl 14.11.07, 21:21 Nie mam strony internetowej :-(. Nie jestem przedszkolakiem ale mój wiek.... Pewnie jestem zdziecinniała. W każdym razie w moim wieku mogę już być zdziecinniała. Aaaa, co do Kaszpirowskiego: Na mnie zupełnie nie działał. Raczej mnie śmieszyło to co mówił, że mówił. Znam jednak OSOBIŚCIE człowieka, który po gadaniu tegoż pana zrzucił gorset gipsowy (czy tam nie wiem z czego on był ten gorset, to było sporo lat temu). Pomógł mu Kaszpirowski. Wiem o co tu chodzi, to TEMBR GŁOSU, nie sama treść oczywiście. DRGANIA, drgania są bardzo ważne. Tego przecież uczą w szkole. Wojsku nie wolno iść marszowym krokiem po moście bo ten mógłby sie zawalić. Są urządzenia leczące, diagnozujące i wiele innych - dźwiękiem. Eni, czy nie pamiętasz jak w szkole na fizyce nauczyciel zawiesił kulki na sznureczkach i rozbujał.... Jeśli masz kilka dzwonków, w tym dwa IDENTYCZNE. Stukniesz w jednego z "bliźniaków". Wszystkie dzwonki pozostaną głuche a drugi "bliźniak" zacznie grać. Bez dotykania go. Mój znajomy był właśnie takim "bliźniakiem". Tyle, że łatwo jest zrobić dwa identyczne dzwonki. Gorzej znaleźć ludzi, których drgania zsynchronizowałyby się. Eeee co ja tam będę pisać. W każdym razie mam zasadę: jeśli coś wydaje mi się dziwne to może najpierw sie pośmieję ale potem z babskiej/dziecinnej ciekawości lubię dociec i sprawdzić w czym rzecz. Albo w literaturze albo doświadczalnie (lepiej :-)). Teraz o "moim cudzie": Ponieważ jedna osoba się zgłosiła - ona Wam opowie. Jeśli zechce, jeśli sie spotkamy, jeśli nie stwierdzi, że jestem kaszpirowski :D. Cieszę się Eni, że masz dobry nastrój. Chciałabym, by tak było długo i by nie bolała Cię głowa o nic i "ot tak" - migrena. Pozdrawiam serdecznie, Chętnie się z Tobą pośmieję na mój temat. W domu mówią, że zbyt często się obrażam. TU mi się łatwiej wyluzować i zdystansować. Potrenuję (nieobrażanie się) na Tobie ;-))). Melo Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 hmm 14.11.07, 21:35 no coz melo..trenuj..trening czyni mistrza :D dobry nastroj mam zawsze i nigdy sie nie obrazam :) zawsze jestem ponad to czym ktos probuje mnie urazic:) za zyczenia dziekuję..nie wypada chyba mowic nawzajem no bo ty masz juz problem migreny "z głowy". o drganiach slyszalam.. ale chyba mi nie powiesz ze z ta zgłoszona do ciebie osoba bedziecie sobie razem drgac i sie zgrywac w tych drganiach??? matko chyba zaraz umre ze smiechu.. no ale w sumie dobrze ze ze smiechu a nie z bolu glowy.. melo: (Aaaa, co do Kaszpirowskiego: Na mnie zupełnie nie działał. Raczej mnie śmieszyłoto co mówił, że mówił. " tu calkowicie podzielam twoje zdanie ale za pozwoleniem odniose je rowniez do ciebie.. mielismy tu juz węgorki a teraz bedziemy miec drgania?? to chyba juz za duzo jak dla mnie..ide spac..rano pracka.. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: hmm 15.11.07, 10:20 Eni, zapomniałaś dodać, że oprócz węgorków jeszcze ostatnio mieliśmy doktorka z Australii, który propagował wodę z solą... Melolonto, jeżeli naprawdę tak lubisz pomagać ludziom jak deklarujesz, to po prostu podziel się swoim sposobem na forum, tak jak robi to każda z nas. Pisanie długaśnego postu pod tytułem "wiem, ale powiem tylko wybranym i tylko na priva" nakazuje wątpić w szczerość Twoich intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: hmm 15.11.07, 14:46 o własnie..jeszcze woda była..!! czyli juz mamy cudowne trio..woda, wegorki i drgania..ludzie..ciekawe co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melolonta.melolont Re: hmm IP: *.chello.pl 15.11.07, 14:50 Jeszcze jest BSM ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: hmm 15.11.07, 16:05 Gość portalu: melolonta.melolont napisał(a): > Jeszcze jest BSM ;-) Hmmm, czy Ty na serio o tym BSM?? Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Re: hmm 16.11.07, 09:54 Jest jeszcze jakaś "cudowna lampa", lecząca podobno wszystkie dolegliwości. Ostatnio próbowano na bezczela wcisnąć mi coś takiego za ciężkie pieniądze. I co ciekawsze wciskał mi to ktoś z rodziny... Wyobrażam sobie te teksty lecące za moimi plecami: widocznie lubi tą migrenę albo udaje, skoro nie chce skorzystać z tak cudownego wynalazku... grrrr Odpowiedz Link Zgłoś
melolonta.melolonta Re: hmm 16.11.07, 14:09 > Jest jeszcze jakaś "cudowna lampa", lecząca podobno wszystkie > dolegliwości. Ostatnio próbowano na bezczela wcisnąć mi coś takiego > za ciężkie pieniądze. I co ciekawsze wciskał mi to ktoś z rodziny... > Wyobrażam sobie te teksty lecące za moimi plecami: widocznie lubi tą > migrenę albo udaje, skoro nie chce skorzystać z tak cudownego > wynalazku... grrrr Dziwna ta rodzina. Fakt. przyszłabym z lampą i pomogła. Lampa może cudowna ale rodzina dziwna. A może Ty nie chcesz nawet spróbować? To wtedy Ty jesteś dziwna ;-)). Ja bym tam spróbowała. A nuż widelec pomoże? Nikt mi lampy nie proponował gdy bolało :-(. Melo Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Re: hmm 16.11.07, 15:56 Faktycznie dziwna rodzina (na szczęście nie ta najbliższa) i określenie "dziwna" traktuję jako eufemizm. Użyczenia swojej lampy na próbę nikt mi nie proponował... Na moje argumenty, że nawet gdybym chciała kupić to niestety kasy nie mam (to cudo kosztuje chyba jakieś 2 tys.zł), zasugerowano mi pożyczkę od rodziców (będących na emeryturze) :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melolonta.melolont Re: hmm IP: *.chello.pl 17.11.07, 20:18 Faktycznie dziwna rodzina (na szczęście nie ta najbliższa) i > określenie "dziwna" traktuję jako eufemizm. Użyczenia swojej lampy > na próbę nikt mi nie proponował... Na moje argumenty, że nawet > gdybym chciała kupić to niestety kasy nie mam (to cudo kosztuje > chyba jakieś 2 tys.zł), zasugerowano mi pożyczkę od rodziców > (będących na emeryturze) :/ =================== Ja zaproponowałam za darmo (nie lampę oczywiście, coś innego) ale mnie TU wyśmiano. Potraktowałam to jako reakcję DZIWNĄ. A w każdym razie inną od mojej w analogicznej sytuacji. Co byś zrobiła? Nie wiem. Ale wiem co ja zrobię. Oczywiście zajrzę TU jeszcze (ze zwykłej babskiej ciekawości, której ukrywać nie mam zamiaru) ale klikać (pisać) to już raczej nie :-((. Pa, Melo Odpowiedz Link Zgłoś
melolonta.melolonta Re: hmm 15.11.07, 15:52 eni40 napisała: matko chyba zaraz umre ze smiechu.. Nie umieraj, bo ja umrę z rozpaczy, że to przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 melo 16.11.07, 17:45 doscy tej przepychanki slownej..daruj sobie..dla mnie twoja propizycja jest zwyczjnie smieszna jak dla ciebie kaszpirowski.. o takich jak ty trabi sie w tv jako o naciagaczach..nawet dzis slyszalam o cudownych metodach uleczenia..a do za sprawa wyciagu z czosnku, a to wody nasyconej duchowo.. teraz ty tu przyszlas i o jakichs draanich blizniaczych nam fanzolisz...o lampie o ktorej piszecie tez niedawno byl caly reportaz..naiwna melo nie jestem raczej twardo stapam po ziemi i w takie pierdoly wybacz ale nie wierze... skonczylam juz ten temat..tyle mialam do powiedzenia..no ale moze ktos sie znajdzie kto w te banialuki twoje uwierzy..powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pocahontas3 Re: nie jestem cudotwórczynią - szkoda :-D 16.11.07, 22:31 Odnoszę nieodparte wrażenie, że najzwyklej w świecie się z nas naigrywasz... Na tym forum mamy bardzo proste zasady dotyczące leków, terapii, metod alternatywnych etc. Polegają one na tym, iż dzielimy się doświadczeniami oraz informacjami w sposób jak najbardziej skrupulatny i nieodpłatny. Doświadczenie życiowe oraz wrodzona intuicja podpowiadają mi, że Twoje intencje są zgoła odmienne. Mam nadzieję, że się mylę. W każdym bądź razie są tu osoby, które zmagają się z chorobą kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt lat i nagłe "cuda" opowiadane w mocno ogólnikowy sposób naprawdę nie uwierzą. Na marginesie - migrena nie jest chorobą powodującą niedorozwój umysłowy, czy też cofanie się w rozwoju intelektualnym, więc bardzo proszę, nie rób z nas idiotów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melolonta.melolont Re: nie jestem cudotwórczynią - szkoda :-D IP: *.chello.pl 17.11.07, 20:08 Nie robię z Was idiotów. SŁOWO Jednak nie przyjdę TU więcej. I - nie odpiszę pięknym za nadobne. Nie muszę Wam robić przykrości. Życzę zdrowia (SZCZERZE) Pozdrawiam Melo Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: nie jestem cudotwórczynią - szkoda :-D 17.11.07, 22:55 """"Melo: A może Ty nie chcesz nawet spróbować? To wtedy Ty jesteś dziwna ;-)). Ja bym tam spróbowała. A nuż widelec pomoże? Nikt mi lampy nie proponował gdy bolało :-(. Melo""" A ja ci zaproponuje co innego skutecznego jak cie bedzie cos bolalo- skocz do rzeki. Nagla zmiana temperatury, walka o wyplyniecie spowoduje taki skok adrenaliny ze 100% wszelkie bole odejda jak reka - w tym wypadku - skokiem odjal. Jestem pewna ze sproboujesz bo ty na wszystko jestes gotowa, metoda jest za darmo, a nuz widelec pomoze. Nie sprobujesz? a to dziwna jestes, bo ja bym sprobowala. Jakim prawem ty sie wtracasz i oceniasz kogos co on wyprobowal a co nie, co ma OCHOTE wyprobowac co NIE? Czy tobie ktokolwiek zaglada do gara, kaze spowiadac sie ze swojegpo postepowania, stylu zycia albo myslenia? NIE ?? to mam do ciebie taka prosbe- na przyszly raz jesli masz komus cos do zaproponowania "za darmo", to zrob to OTWARCIE, PO LUDZKU, a sowje wszelkie prywatne uwagi na temat cudzego postepowania zachowaj dla siebie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 no prosze 18.11.07, 08:50 wiedzialam ze gdy venus sie pojawi wszystko zalatwi tak jak trzeba..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: gdzie jest post o tej cudotwórczyni z warszaw 23.11.07, 19:40 NO comments :) Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re ANDRE 23.11.07, 19:58 ....ale chciałem powiedzieć, że można z migreną zwyciężyć. Jest to proces złożony, ale możliwy do zrealizowania. Od wielu lat zajmuję się naturalnymi metodami uzdrawiania, w tym również bezinteresownie i wiem jak bardzo można pomóc drugiemu człowiekowi w ten sposób. Oczywiście pod warunkiem, że szczerze pragnie takiej pomocy.... chcesz nam powiedziec ze nie bardzo pragniemy pomocy dlatego wciąz zmagamy sie z ta chorobą? ja cos ci poradze..Ty tu nie wywoluj wilka z lasu bo naprawde forumowiczki potrafia o wiele "mocniej" rozmawiac niz ja.. kazda z nas byla juz prawie u samego diabla szukac pomocy wiec prosze cie nie zaczynaj gadki w stylu Melo.. co sie pisze , gdzie i co o migrenie to my tu wiemy..moze nie wszystko ale na pewno baaardzo duzo.. i nie sadze aby ktoras znas czula sie zacofana i ciemna w tym temacie.. wracajac do twojej wypowiedzi chetnie wszyscy przeczytamy co masz do powiedzenia o swoich metodach..ale pod warunkiem ze bedzie konkretnie i do rzeczy.. bo takie tu mamy zasady... nie w stylu Melo.. nie bede pisala do ciebie na prywatne konto..rozmawiam tu na forum tak aby wszyscy mogli ewentualnie z czegos skorzystac..a juz samo zapraszanie mnie na priv jest dla mnie dziwnie podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Re ANDRE 24.11.07, 11:56 Drogi Andre, jesli sobie zyczysz to usune twoje posty, ale na przyszlosc chcialabym dac ci dobra rade. Wiesz co od razu odpycha, zniecheca i wqu..a chorych ludzi? niemile, nieprzemyslane i gruboskorne uwagi typu: """Oczywiście pod warunkiem, że szczerze pragnie takiej pomocy."""" """"A może Ty nie chcesz nawet spróbować? To wtedy Ty jesteś dziwna""" Mam wrazenie ze jestes milym czlowiekiem tylko nie przemyslales sobie pewnych spraw, dlatego sie do ciebie zwracam. Otoz ludzie ktorzy sa ciezko chorzy, z czasem imaja sie wszystkiego aby tylko ulzyc sobie w chorobie, wiec i na tym forum jest calkiem sporo ludzi ktorzy probowali, probuja i beda probowac metod takze alternatywnych, i wlasnie dzieki takim osobom wiemy co one sa warte. A jesli nawet ktos sobie po prostu nie zyczy, bo nie wierzy, w metody alternatywne to jego wolna wola i demokratyczne prawo. Nikt nie ma prawa zmuszac nikogo do jakiejkolwiek terapii, zeby nie wiem jaka cudowna i sprawdzona ona byla poprzez ponizanie, wywolywanie poczucia winy, zawstydzanie, krytykowanie czy wyszydzanie. Zrobiles blad po pierwsze: ~ niepotrzebna wstawka "trzeba tylko bardzo pragnac". Zapewniam cie, przytaczajac stary przyklad, ze gdyby ciebie codziennie kopali po "ja...ach" to bys bardzo pragnal wydobrzec, ale bardzo watpie abys po ktoryms z kolei zawiedzionym razie byl wciaz zachwycony kazda jedna "cudowna" metoda. kazda liszka swoj ogon chwali, poza tym. po drugie, ~ mieszkam w Kanadzie i zapewniam cie ze jeszcze nie spotkalam nikogo kogo by wyleczyly metody alternatywne. I nie tylko pod wzgledem migreny ale kazdej innej choroby. Jezeli sa jakies choroby nieuleczalne, to ani tradycyjna medycyna ani alternatywna jednakowo nie ma na to lekarstwa, kropka. A wiec na przyszlosc jesli chcesz rzeczywiscie komus pomoc, to po prostu napisz ze jestes bioenergoterapeuta i jesli ktos jest zainteresowany to pomozesz, mozna takze od razu napomnknac ze albo za oplata albo za darmo. I wystarczy :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
andre_rumian Re: Re ANDRE 24.11.07, 17:31 Dziękuję Venus za cenne uwagi i rady. Jeżeli mój wpis kogoś uraził, naprawdę bardzo przepraszam, aczkolwiek uważam, że jego treść nie odnosi się dokogokolwiek personalnie, lecz traktuje temat ten jako taki. Venus, mój wpis zawierający ofertę pomocy był naprawdę szczery. Przykro mi, że mógł być odebrany w taki sposób. Proszę kliknij, aby moje wpisy zostały usunięte. Serdecznie pozdrawiam Cię- Andre. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Re ANDRE 24.11.07, 23:22 Wierze cie ze nie chciales nikogo urazic, i nie ma za co przepraszac, bylo to po prostu nieporozumienie, a wczesniej atmosfera byla juz naladowana negatywnie poprzez irytujace wypowiedzi innej osoby swoja droga. naturalnie, usune post w/g twojego zyczenia ale rowniez zachecam abys oglosil swoja oferte w nowym watku :) wbrew temu co sie moze wydawac, chetnych na probowanie metod alternatywnych oferowanych szczerze i po prostu jest wiele :) Rowniez serdecznie pozdrawiam, Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Re ANDRE 25.11.07, 07:30 szkoda ze nie mwiles od razu w czym rzecz Andre.. moj kolega korzystal z uslug bioenergoterapeutki, jego migreny troche zmalaly..ale potem wrocily..ja tez juz bylam pod jej gabinetem ale zwiałam w ostatniej chwili.. jesli ktos z okolic Lublina chciałby udać sie do tej Pani(mieszka w Nałęczowie) moge podać jej nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 p.s 25.11.07, 07:38 owa pani nie jes szarlatanka..jezdzi do niej mase ludzi i bardzo sobie chwala..ponoc ma wiele osiągniec w tym co robi..taka jest u nas o niej opinia..no ale ja jakos nie skorzystałam , moze szkoda a moze nie..nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Do Nessie 25.11.07, 09:26 Nessie, poniżej zacytowałam kawałek Twojego postu do Melolonty, po to żeby zapytać dlaczego nie zabanujecie niejakiej Maryni, która notorycznie prowadzi tu działalność reklamową? "Jako moderatorka Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Do Nessie 25.11.07, 11:50 hmm, Marynia przyszla i od razu wylozyla kawe na lawe co i jak. w sumie to nie wyglada na to aby reklamowala swoje uslugi. Nie wstawiala enigmatycznych tekstow w stylu chodz do mnie na prywate to cos ci pokaze...". I nie obrazala nas, pomimo ze spotkalo ja sporo miazdzacej krytyki. a nawet z czasem cala ta historia stala sie smieszna. moze dlatego. Venus Odpowiedz Link Zgłoś