Dodaj do ulubionych

Czy wiecie że...

07.09.03, 23:26
Dzieki wyjatkowo płodnej niedizeli nastukaliśmy dzis ponad 200 postow? Ach,
jakze sie ciesze,ze moglem dostapic zaszytu znalezienia sie w tak zacnym
towarzystwie!
I czekam teraz na zarzuty o lizusowstwie - potrzebuje troche jadu zmiji, bo
mnie kolano boli. skapie z ekranu i bede zdrow :-)
Obserwuj wątek
    • betty-bt Re: Czy wiecie że... 07.09.03, 23:28
      sssssssssssssssssss............ :))))
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:29
      ....a dokładniej twą wiedzę z dziedziny.
      Ad rem: - musze postawić na 37 dni lemuzynę w garazu. Którąklemę mam odłączyć
      od akumulatora ( nowiuteńkiego ) by się nie zd.pczył ?? Pls !

sherlock_holmes napisał:

> Dzieki wyjatkowo płodnej niedizeli nastukaliśmy dzis ponad 200 postow? Ach,
      > jakze sie ciesze,ze moglem dostapic zaszytu znalezienia sie w tak zacnym
      > towarzystwie!
      > I czekam teraz na zarzuty o lizusowstwie - potrzebuje troche jadu zmiji, bo
      > mnie kolano boli. skapie z ekranu i bede zdrow :-)
      • betty-bt Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:40
        p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> ....a dokładniej twą wiedzę z dziedziny.
        > Ad rem: - musze postawić na 37 dni lemuzynę w garazu. Którąklemę mam odłączyć
        > od akumulatora ( nowiuteńkiego ) by się nie zd.pczył ?? Pls !

lubie ten temat :-) mow o akumulatorach. to mnie kreci :)))
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:43

ja tu na poważnie !! a ty mnie tu śmichu-chichu ??? a do tego szerlok poszedł
          zlec w łożu. Uuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... :((

betty-bt napisała:

>
          >
          > lubie ten temat :-) mow o akumulatorach. to mnie kreci :)))
          >
          • betty-bt Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:48

>
            > ja tu na poważnie !! a ty mnie tu śmichu-chichu ??? a do tego szerlok poszedł
            > zlec w łożu. Uuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... :((

oj, wroci, znam sherlocka :-) i napewno odpowie powaznie!
            • betty-bt Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:49
              a co, ja nie moge sobie wykorzystac??? :)
              • sherlock_holmes Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 08:21
                Ach, alez mi nsie dobrze tydzien zaczyna!!! Jestem wykorzystywany, i to przez
                dwie kobiety na raz :-)
                Dziekuje za zzaufanie i mile slowo, juz odpowiadam:
                "od zawsze" zalecano,aby odlaczyc kleme minusowa - to ze wzgledow
                bezpieczenstwa - w przypadku, gdyby odlaczyc najpierw plus, przy zetknieciu
                klucza z dowolnym elementem metalowym nastepuje przeskok bardzo duzej iskry.
                Sam tego kiedys doswiadczylem - klucz wylecial w gore na pol metra! Natomiast
                obecnie - w epoce samochodow "z komputerem", zaleca sie odlaczenie klemy
                plusowej jako pierwszej, a pozniej minusa - dla bezpieczenstwa - gdyby jakims
                cudem kabel od plusa spadl na kleme. Ja natomiast proponowalbym Ci, abys w
                ogole nie odlaczala akumulatora. Przez tak dlugi okres czasu moze sie cos tam
                stac z pamiecia komputera silnika i pozniej beda jaja. Nie wlaczaj alarmu na
                ten okres, jesli to mozliwe, odlacz tez radio. To sa urzadzenia, ktore kradna
                prad z akumulatora nawet gdy sa wylaczone (tzn. alarm na "czuwaniu"). Wg mnie
                bez problemow wtedy akumulator wytrzyma ponad miesiac, tym bardziej w wysokiej
                temperaturze.
                Na wszelki wypadek proponuje jeszcze podjechac do serwisu autoryzowanego,
                powiedz po prostu, czy cos sie stanie jesli odlaczysz na miesiac aakumulator.
                Jesli Ci nie beda chcieli odpowiedziec, powiedz,ze Twoim mezem jest ochroniarz
                i przyjedzie z kolegami zrobic u nich porzadek :-)
                • betty-bt Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 09:13
                  ja cos moge opowiedziec na ten temat! o dziwo :))
                  zalatwilam tak firmowego megane scenica. wyladowalam akumulator do zera i
                  wszystkie dane z komputera przepadly.
                  w sumie to nie ja. poszlam na dlugie spotkanie, a siostra, ktora zostala w
                  aucie zasnela z wlaczona klimatyzacja.
                  wszystkie liczniki sie wyzerowaly.
                  na dodatek bylam wtedy w poznaniu i musialam wracac do gdyni bez muzyczki
                  (oczywiscie po tym jak mnie specjalisci podladowali), bo do radia byl potrzebny
                  kod.
                  nie wyciagac akumulatora! bo bedzisz musiala sama spiewac :)
                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 14:07
                    betty-bt napisała:

> ja cos moge opowiedziec na ten temat! o dziwo :))
                    > zalatwilam tak firmowego megane scenica. wyladowalam akumulator do zera i
                    > wszystkie dane z komputera przepadly. *** to jest stary renault disel i nie
                    ma chyba żadnego komputra. A nowy- to ma tylko akumulator o jakiejs powalającej
                    ilości Ah.************
                    > w sumie to nie ja. poszlam na dlugie spotkanie, a siostra, ktora zostala w
                    > aucie zasnela z wlaczona klimatyzacja.
                    > wszystkie liczniki sie wyzerowaly. ***To JA BYM CHCIAŁA, żeby mi sie licznik
                    przebiegu wyzerował ;))))********
                    > na dodatek bylam wtedy w poznaniu i musialam wracac do gdyni bez muzyczki
                    > (oczywiscie po tym jak mnie specjalisci podladowali), bo do radia byl
                    potrzebny
                    >
                    > kod.
                    > nie wyciagac akumulatora!**** o wyciąganiu nie ma mowy, tylko klemę chcę
                    zdjąć i to jedną *****
                    bo bedzisz musiala sama spiewac :)
                    Betty, jak przyjedziesz, to coś ci zaśpiewam. Ponoć śpiewam bosko,;)) świat z
                    pewnym chórem ( nie ch..., lecz chórem ! ) objeździłam i nawet requiem WA
                    Mozarta pociągnę, że juz o innych kawałkach nie wspomnę.
                    >
                • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 13:58
                  dzieki ci Holmsie za dokładne porady praktyczne dla kobiet.
                  ---------------------------------------------------
                  sherlock_holmes napisał:

> Na wszelki wypadek proponuje jeszcze podjechac do serwisu autoryzowanego,
                  > powiedz po prostu, czy cos sie stanie jesli odlaczysz na miesiac aakumulator.
                  > Jesli Ci nie beda chcieli odpowiedziec, powiedz,ze Twoim mezem jest
                  ochroniarz
                  > i przyjedzie z kolegami zrobic u nich porzadek :-)
                  ----------------------------------------------------------------
                  ***uhahałam się po pachi :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))***
                  PS może lepiej powiem, ze moim znajomym jest slynny S.H. z forum MOTORYzacja;)
                  i napewno to im wystarczy i nawet o kolegach kolegi już dodawać nie będę
                  musiała !
                  • sherlock_holmes Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 14:29
                    Czy Twoje autko to R21? Moj brat ma takie, tyle ze 2.2 benzyna, na dodatek
                    Nevada (kombi) 7-osobowe. Na cholere mu to - nie wiem, bo go nie stac na
                    naprawy :-)
                    Faktycznie, nic mu sie nie powinno stac, mozesz spokojnie odlaczyc klemy, albo
                    przynajmniej jedna - od minusa.
        • gal_ja Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:52
          betty-bt napisała:

>
          >
          > lubie ten temat :-) mow o akumulatorach. to mnie kreci :)))
          >

To mi sen z oczu zdjęło. Padalcowa przeżywa, Betty to kręci...

Akumulatory...

No tak; Odłączyć trzeba obie klemy a akumulator w ciepłe miejsce przenieść.
          Kto kiedykolwiek pojazd pt. PF 126p użytkował - ten wie. A Padalcowa,
          zważywszy na lata w PRLu przeżyte, z tym pojazdem mieć do czynienia musiała,
          więc gdzie problem?

Gal
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 00:00
            Qrka wodna --
      • wo_bi Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:49

> ....a dokładniej twą wiedzę z dziedziny.
        > Ad rem: - musze postawić na 37 dni lemuzynę w garazu. Którąklemę mam
        odłączyć
        > od akumulatora ( nowiuteńkiego ) by się nie zd.pczył ?? Pls !
        >
        sugeruje obie, tak dla pewnosci ;)
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 07.09.03, 23:53
          a właśnie, że to trzeba tylko jedną. Wtedy jest lepiej.
          Zapomniałam - którą.
          O Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..A moze to już herr alzheimer?????????? Ratuuuunku !!!

wo_bi napisał:

> sugeruje obie, tak dla pewnosci ;)
          >
          • wo_bi Re: MAM OCHOTĘ CIĘ WYKORZYSTAĆ.... 08.09.03, 00:03

> a właśnie, że to trzeba tylko jedną. Wtedy jest lepiej.
            > Zapomniałam - którą.
            To sie poddaje... o pradzie wiem tyle, ze jak sie trzyma dwa kabelki
            jednoczesne to kopie.

> O Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..A moze to już herr alzheimer??????????
            Ratuuuunku !!!
            podobno jedzenie pestek dyni jest dobre na pamiec ;))
    • snow.white a czemu Cie kolano boli??? 07.09.03, 23:52
      tylko by wykorzystywaly,zero troski,wiecie co... ;))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka