sarkaaa 25.05.11, 13:24 Jak to jest u Was/Waszych dzieci? Czy zdarzyło się, że zez powrócił i konieczna była kolejna operacja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja285 Re: Trwałość efektów operacji zeza 25.05.11, 19:53 hmmm, u nas ciężko powiedzieć, po pierwszej oczy były ustawione idealnie, z czasem to co zezowało bardzo ( 40st) zaczęło znowu trochę uciekać do środka (8 st.) teraz po drugiej, minął dopiero ponad tydzień, mam wrażenie że oczy wogóle jakoś świrują i jest gorzej niż po pierwsze :( u nas cały szkopuł w tym że M. nie ma widzenia obuocznego. Odpowiedz Link
sarkaaa Re: Trwałość efektów operacji zeza 25.05.11, 21:24 To pewnie zależy od przyczyny zeza. Tak po cichutku jednak liczyłam, że już za pierwszym razem się uda i powtórna operacja nie będzie konieczna. Zobaczymy... Maja285, z tym efektem końcowym poczekaj jeszcze trochę, przeczytałam wypowiedzi kilkorga rodziców, że oczy dziwnie się zachowywały po operacji i na efekt ostateczny czekali nawet 3 m-ce...Trzymam kciuki za Was! A przy zezie to chyba niewiele osób ma obuoczne widzenie? Twój M. miał zeza od urodzenia? Korygowaliście go plastrami/okularami? Odpowiedz Link
maja285 Re: Trwałość efektów operacji zeza 25.05.11, 22:22 Maja ma zeza od 2 rż. teraz ma 6,5 roku. Leczyliśmy okularkami, zaklejaniem, ćwiczeniami ortoptycznymi......nic to nie dało :( Teraz jeszcze idziemy na tydzien do Centrum Pediatrii w Chorzowie na intensywne ćwiczenia, nadal walczymy o to widzenie obuoczne. Odpowiedz Link
sarkaaa Re: Trwałość efektów operacji zeza 26.05.11, 10:57 Ah, to u Was jest inny rodzaj zeza. My mamy go od 5 m-ca życia, tzw. niemowlęcy. Powodzenia, trzymajcie się! Odpowiedz Link