rudakitka 21.01.04, 20:41 weszłam na wagę pierwszy raz od wakacji........nie muszę chyba nic więcej tłumaczyć.Pomóżcie.muszę 5 kilo w ciągu miesiaca!!!!!!!!!Ratynku!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodzio49 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 21.01.04, 21:02 Nie wiem co to jest ratynek ale znam kilka dobrych i przyjemnych sposobów ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 21.01.04, 21:11 Moja droga Rk , wybralam sie dzis z corka na wyprzedaze do Galerii i widok wlasnej osoby w tych cholernych przymierzalaniach i proby wcisniecia sie w dotychczasowa numeracje sprawily ,ze widze jak spelnily sie te najgorsze przepowiednie dotyczace rzucania palenia.Natychmiast juz robie diete! Nie czekam do uplywu 3 miesiecy! A taka bylam dumna ze przez ladnych pare lat trzymalam te sama numeracje! Buuuuuu. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 21.01.04, 21:12 Najlepsza metoda =JP/jedz polowe/ i duzo spaceruj z pieskiem! ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 21.01.04, 21:21 Sex,sex,sex,sex,sex,sex,i jeszcze raz ... rano ,po śniadaniu,przed obiadem ,po też, a po kolacji do kwadratu)))) Odpowiedz Link
foxal Re: Pomozecie - w czym? 21.01.04, 21:54 > sex,i jeszcze raz ...rano ,po śniadaniu,przed obiadem ,po też, a po kolacji do kwadratu))))<glodn-y Glodn-y, Ja zawsze slyszalem, ze sex pomaga na zrzucenie nadwagi, ale jesli sie go uprawia w odpowiednim towarzystwie. Propangandzisci od sexu, twierdza, ze z malzonka, to kosztuje to tylko 500 kcal, a z przyjaciolka to 5,000 kcal. Teraz pozostaje do sprawdzenia, czy to jest prawda, polprawda, czy moze tylko zacheta na zrocenie wagi. Z mojej obserwacji, to jest polprawda, bo z przyjaciolka mozna zgubic moze 3,000 kcal z takim podzialem: 750 na sam sex a 2,250 na szukanie odpowiedniego miejsca, zeby nikt nie widzial, czyli przez latanie za...... Odpowiedz Link
olga55 Re: Pomozecie - w czym? 21.01.04, 23:14 Ja nie mam tyle silnej woli,ale moja bliska koleżanka stosowała tzw dietę kopenhaską,obserwowałam ją codziennie-zawzięła sie.Scchudła 5 kg w dwa tygodnie. Ja kiedyś zaszalałam i byłam na wczasach odchudzających.Codziennie duużo ćwiczeń (były do wyboru:aerobic,callanetics,klasyczna gimnastyka),zajęcia na basenie.Za dodatkową opłatą step.Dieta 1000kalorii (tak naprawde ok 1200).Ja sie zawzięłam-skoro zapłacone.Ani razu nic nie podjadłam dodatkowo.Ćwiczyłam zawzięcie.W dwa tygodnie schudłam 3 kg,ale w obwodzie brzucha i bioder po ok 8 cm,ud 5 cm,ładnie wypracowane mięśnie.No i jaką miałam niesamowitą kondycję.Gdybym miała kasę tobym jeszcze raz pojechała. Acha, spowrotem wbiłam kilogramy po ok 3 latach,niestety częściowo dzięki rodzinie. Odpowiedz Link
ada296 Re: Pomozecie - w czym? 21.01.04, 23:21 kopenhaską przerabiałam trwa 13 dni ale ja przy mojej silnej słabej woli wytrwałam 4 dni schudłam 2 kg i już nie przytyłam ta dieta jest u nas bardzo modna dziewczyny chudną 5 - 7 kg tak się zabieram, żeby jeszcze raz zaczać ale nie mam takich dwóch tygodni, żeby nie mieć jakiś spotkań towarzyskich więc nie wiem kiedy się zmobilizuję pozdrawiam Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pomozecie - w czym? 21.01.04, 23:33 Moja wnunia "uprawia" rozne diety!!!Wmowila w siebie,ze jest za gruba,co jest bzdura.Odchudza sie razem ze swa mama,ktora utyla 20 kg po rzuceniu palenia.Na szczescie wnunia "wytrzymuje" diety naogol kilka dni/dla mlodej dziewczynki diety uwazam za niewskazane/ a nastepnie wyjada pol lodowki!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
jamajka10 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 00:21 Tylko pytanie,kto wtedy schudnie? Jamajka Odpowiedz Link
rudakitka Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 08:50 Widzę,ze panowie jednym chórem preferują metodę na SEX,bardzo ciekawa propozycja,niestety mąz często w drodze i chyba ewentualnie on ją moze zastosować.No wprawdzie jaki przyjaciel by się znalazł,niestety do tych spraw to on sie zupełnie nie nadaje. Pozostaje więc ruch i dieta.O tej kopenhaskiej jeszcze nie słyszałam,zaraz pobiegne poszukać w internecie.A co do tych luster w sklepach,to to jest faktycznie koszmar.One sa jakieś bardzo "pokraczne",jeszcze za komuny to z przyjemnością sie w nich przeglądałam a teraz .....wystraszyć się mozna.....R. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 08:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917 To jest dieta kopenhaska z forum fitness. Zajrzyj do poczty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rudakitka Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 09:17 edeka5 napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917 > To jest dieta kopenhaska z forum fitness. > Zajrzyj do poczty. Bardzo dziękuję i zaczynam pełną mobilizacje. Odpowiedz Link
em_em Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 10:23 ponieważ jestem akurat jedynie po kawie z ekspresu - gnam natychmiast do sklepu żeby skompletować resztę menu na dzisiejszy dzień - tylko czy to jest pora na sałatę ?? i po oleju okrutnie mi się (excuse moi) odbija Odpowiedz Link
edeka5 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 10:29 Sałatę widziałam, chyba gorzej będzie z pomidorami. Dajcie znać jakie będą efekty, to może i ja wreszcie się zmobilizuję. Odpowiedz Link
monia.i Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 10:36 O tej porze roku te wszystkie zieleniny typu :sałata, ogórek, pomidor są straszliwie plastikowe... Ja od jakiegoś czasu przestałam jadać pieczywko z wedlinką - i spożywam je na zasadzie albo-albo. Tak samo z ziemniakami: albo w towarzystwie warzyw, albo same - nigdy z mięsem. No i waga się nieco uspokoiła.. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 10:33 Stosuje te diete pod wzgledem sniadania- od lat!!!!Kawusia bez cukru +papierosek.Trudno to nazwac zdrowym "posilkiem",hi,hi.Odbiera natomiast apetyt do 13-tej....Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 10:46 Też pijam kawusię bez cukru - przez mojego Męża. Jak zaczęliśmy razem na Mazury wyjeżdżać to stwierdziłam, że będzie strasznie kłopotliwe, jeżeli jedna kawa będzie słodka a druga gorzka - na łódce miejsca mało, kubki blisko siebie, złapię oczywiście za ten nie swój i będzie ból - więc stwierdziłam, że lepiej mi zrobi kawa bez cukru niż jemu słodka - i w ramach przygotowań do wyjazdu odzwyczaiłam sie od słodzenia...Przez jakieś 3-4 dni strasznie sie krzywiłam a potem - przywykłam Żebym tak jeszcze potrafiła się od dosalania odzwyczaić... Odpowiedz Link
em_em Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 11:06 pomidory - 7 zł/1 kg - jeden najmniejszy -,80 sałata (z Holandii !! - 5 zł malutka główka szpinak - 3 zł była tylko wołowina "zrazówka" - czy to podpada pod "filet lub schab"? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 11:23 Podziwiam Cię za tempo zakupów i zazdroszczę, że wszystko masz tak blisko. Odpowiedz Link
em_em Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 11:42 DLACZEGO ?????? dlaczego sama myśl o diecie powoduje atak wilczego apetytu ? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 11:54 A ile kosztuje kg tej zrazowki?? "U nas" 12,75 euro.A jeden befsztyk z poledwicy ok.8 euro...pomidory sprawdze jutro i salate.. Ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 13:19 Ja juz rano zabralam sie za siebie. Przedewszystkim - weszlam na wage -co samo w sobie jest aktem bohaterstwa.Okazalo sie przez to nie palenie przybylo mi 5kg! W ciagu niecalych 3 miesiecy.Wiec nie jest jeszcze tragicznie ,ale ostatni moment zeby uchwycic. Przyznam ze metoda opracowana byla juz przed rzuceniem palenia - co dodawalo mi otuchy w chwilach wilczego glodu. Wiec na sniadanie - woda mineralana, koktail z herbalifu i potem kawa bez cukru. Teraz wejde na podana stronke i poczytam co proponujecie na obiad.Mam wprawdzie przygotowana lekture i diety,ale nigdy tego za duzo.Na kolacje znowu bedzie ten koktail a herbalifu. I tak przez 3 tygodnie.Zobaczymy co bedzie .Jak sie rozochoce i schudne w sumie 10 kg to wroce do bardzo dobrej wagi sprzed lat! Tylko ubranka trzeba bedzie zwezac - bo na -5 to akurat mam wszystko.Milego dnia! Odpowiedz Link
monia.i Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 13:37 A powiedz mi - czy ten te dodatkowe 5 kg jest jak najbardziej zasłużone, tzn. przejedzone, czy też przemiana materii Ci się zmieniła i wolniej się te wszystkie kalorie spalają ? Odpowiedz Link
mammaja Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 13:37 Chyba umre z glodu .Przeczytalam te diete - jest niezla,ale mam tez taka z Lodzi od znanej z dobrych rezultatow lekarki (gabunet bidajze Sabina - na Piotrkowskiej).Jezdzilam tam kiedys z moja corka,ktora miala nadwage w wielu lat 15-tu.Schudla 9 kg.Ale bylo wspomaganie lekami.Potem chudla juz sama - bo sie przekonala ,ze moze. Wreszcie doszla do 61 kg przy wzroscie 176.Teraz tez jeczy ze przytyla przez niepalenie, ale poprost je wtedy tylko geifruta - ryby lub kurczaka z rusztu i jarzyny.A i tak jest laska,szkoda gadac. Ja w swoim czasie ,przed wyjazdem do Stanow,chcialam schudnac 3 kg i zrobilam to bezbolesnie na zupach jarzynowych - zwlaszcza barszcz ukrainski z mrozonek polecam. Uwazam,ze dieta prezydencka ma wiele dobrych stron,bo czlowiek nie jest taki oslabiony. Odpowiedz Link
em_em Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 18:09 mammaja napisała: > Chyba umre z glodu ..... to będzie nas dwie i jak mam funkcjonować bez drugiej kawy ?????? napęd na wodę to nie to Odpowiedz Link
rudakitka Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 18:24 A ja się dzisiaj żegnałam z jedzenie,bardzo się żegnałam.rano była taka chrupiaca bułeczka z masełkiem i szyneczką,paluszki lizać.Potem też kilka przyjemnuch drobiażdżków.To jest coś strasznego,kiedy zaczynam myśleć o odchudzaniu-ogarnia mnie szał jedzenia,przecież normalnie nie ma aż takiego apetytu.Postanowiłam od jutra do niedzieli zacząć ograniczać jedzenie,bo taka dieta bez przygotowania to jest zabójstwo.Dzisiaj już nic ,oprócz herbatki-oczywiście gorzkiej.Serdecznie pozdrawiam wszystkie "siostry" w odchudzaniu.Kocham Was))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 23:38 Przez Wasze odchudzanie chyba wreszcie utyje!!!Bo mysle tylko,co bym zjadla!!! Pozdro ml Odpowiedz Link
rudakitka Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 22.01.04, 19:02 Dobiłam sie do reszty,weszłam na tę stroneę,swojego BMI wam nie podam(((((((( kaliszok.republika.pl/bmi.htm( Odpowiedz Link
rudakitka Dobry link 22.01.04, 19:03 rudakitka napisała: > Dobiłam sie do reszty,weszłam na tę stroneę,swojego BMI wam nie podam(((((((( kaliszok.republika.pl/bmi.htm Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dobry link 22.01.04, 19:24 Ruda Kitko! Na dietach nie znam się za bardzo bo i aktualnie nie potrzebuję. Ale z 10 lat temu trochę mną wstrząsnęło pewne zdjęcie, które ktoś mi zrobił znienacka. Leżałem sobie na trawce boczkiem a brzuszek niemal leżał obok hi,hi. Zacząłem od dodatkowego ruchu. Ale o tym już pisałem. Ale druga sprawa to eliminować ile się da z diety ziemniaków i pieczywa. Do dużego kawałka kiełbasy na gorąco na śniadanie zjadam kromeczkę chleba lub małą bułeczkę z masłem. Podobnie ziemniaki na objad. Sztuk 1 na osobę. Żona też tak robi. Paweł tylko je więcej. To naprawdę daje wyniki. Jeśli mięso się znudzi to makaron lub ryż do woli ale bez mięsa. To chyba lepsze od tych strasznych diet. Powodzenia. Odpowiedz Link
glodn-y ReDobra dietka:) 22.01.04, 19:34 Właśnie wstałem od dietetycznego stołu. Była zupka ogórkowa nieżle zabielona śmietaną(nie jakąś tam 12%) Kluseczki z sosem. Mięsno jarzynowym(cebula,cebula,papryka ,czosnek,pomidor +zioła, dużo) Kawał sernika (no powiedzmy dwa"kawałeczki") A teraz wieczorny "Żywczyk" DZIEWCZYNY trzymam za was kciuki,ale na obiadek się nie wpraszam)) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dobry link 22.01.04, 19:37 Do Moni- powiedziala lekarka ze zmienia sie gospodarka cukrem po rzuceniu palenia.Dla mnie to nic nie znaczy i nie wiem czy ma racje,mowi tak ,bo sama utyla jak rzucila.Ale cos w tym jest.Faktem jest nadmierne jedzenie slodyczy ,na co nalozyl sie okres swiateczny i te wszystkie racuszki i nalesniczki i nie zalowalam sobie. Bo to jednak jest szok jak sie palilo wiele lat i nie jeden obiadek zastepowal papieros z kawa. Wiec troche swiadomie sobie robilam takie przyjemnosci - jak :w sklepach Mini Europa sa rewelacyjne cistka bezowe z dwoma rodzaju przelozenia -niebo w gebie - np.,albo chlebki marcepanowe ,ktorych nigdy nie kupowalam. Wiec juz koniec z tym wszystkim.Bylam na zakupach - u nas salata jeszcze drozsza .Ale np,porcja lososia w galarecie 3,5 zl' a moze byc postawa obiadu.Wiec dzis oprocz tego koktailu z blonnikiem zjadlam o czwartej popoludniu pol (czyli 50g tego lososia gotowanego i porcje szpinaku bez zadnego tluszczu ,z odrobinka mleka chudego i 2 jajka na parze i jedna zytnia tekturke na deser.I to by bylo na tyle. Wieczor jak bede b.glodna to przysluguje mi jeszcze jeden blonnik i koktail. Kawe mozna pic byle bez cukru i mleka. Bardzo sie ciesze,ze Ruda wrzucila ten temat bo mnie podtrzymuje na duchu.I moze pojade w marcu na narty ,a tak nie zapialby sie zaden suwak w spodniach. Kocham was za wsparcie! I mysle ,ze jak bedziemy o tym pisac,to bedzie nam latwiej. A poniewaz nie mialam czasu na dluzszy spacer kilkadziesiat razy weszlam na schody - wprawdzie to tylko 16 stopni,ale zawsze.No i steper trzeba odkurzyc! Odpowiedz Link
ada296 Re: Dobry link 22.01.04, 22:45 www.puella.pl/tabela.php3 www.dieta.pl/endregister.asp?s=1 przy odchudzaniu wspomagałam się powyższymi stronkami na drugiej trzeba się zalogować i chodzi ona jak czołg ale jest sympatyczna we wtorek wracam z Warszawy w środę odreaguję wyjazd i może od czwartku zacznę kopenhaską pozdrawiam Odpowiedz Link
ada296 Re: Dobry link 22.01.04, 23:01 a o kopenhaskiej dowiedziałam się dużo z tego linku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=7726185 Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dobry link 22.01.04, 23:18 Uważajcie ze stosowaniem tej diety, szkody mogą byc wyższe niż korzyści. Efekt jo-jo i tak murowany. Odpowiedz Link
ada296 Wędrowiec 22.01.04, 23:19 jak to w życiu bywa na temat efektu jo - jo po kopenhaskiej są dwie szkoły pozdrawiam Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Wędrowiec 22.01.04, 23:28 Jo-jo jak jo-jo, ale bardziej szkodliwa jest silna ketoza organizmu (zakwaszenie) towarzysząca tej diecie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Wędrowiec 22.01.04, 23:43 Ja dodam tylko,ze moja synowa odkad zaczela sie odchudzac to WLASNIE przez efekt jo-jo jest coraz grubsza bo po kazdym odchudzaniu i schudnieciu z powrotem tyje i to duzo.Malo tego zaczela chorowac etc.Dlatego,gdy uslyszaklam o odchudzaniu wnuni omal sie nie wscieklam.Uwazajcie Dziewczyny!!!!Pozdro dobranocne! ml Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 02.02.04, 08:56 Po ostrej głodówce zrzuciłam 1,5 kg-mało.zapisałam sie więc na aerobik+basen,3 wieczory w tygodniu będę miała zajęte.Ciekawe jakie będą efekty). Odpowiedz Link
elde23 Re: Pomozecie!!!!!!!!!!!????????????????????????? 02.02.04, 09:13 Dieta kopenhaska jest dużym wysiłkiem dla organizmu,dlatego można ją stosowac raz w roku,najlepiej co dwa lata.Stosując tę dietę schudłem 8kg przez dwa tygodnie,a potem jeszcze dwa.A od efektu jojo można się ustrzec.Po prostu po zakończeniu diety nie można rzucić się na jedzenie,co niestety większość czyni.Pozatem radzę poczytać coś o dietetyce i odżywianiu, ale nie w kolorowych czsopismach,bo tam są same brednie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
ada296 Ruda 02.02.04, 21:39 Ruda trzymam za Ciebie kciuki i jestem pełna podziwu ale się zawzięłaś mam nadzieję, że uzyskasz zaplanowany efekt tak Ci zazdroszczę Twojej silnej woli, że zaplanowałam od jutra też zacząć coś zrobić by zmniejszyć sadełko nie wiem na jak długo starczy mi zapału ale i tak pomysł mi się podoba zwłaszca po wpisie Elde pozdrawiam Odpowiedz Link