anonim_ka 12.02.04, 00:38 Ciekawa jestem odzewu www.strefaleppera.gower.pl/index.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada296 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 00:47 znam stronkę od dawna bawi mnie Lepper i przeraża patrząc na przypadek Tymińskiego i Hitlera... założyłam się ze znajomym o skrzynkę wódki, że Lepper zostanie prezydentem... Odpowiedz Link
2525m Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 05:45 patrząc na przypadek Tymińskiego i Hitlera... przez ostatnie kilka minut zastanawialem sie jaki jest wspolny mianownik tych dwoch panow.Moze mi pomozesz... Odpowiedz Link
em_em Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 11:48 ada296 napisała: > znam stronkę od dawna > bawi mnie Lepper > i przeraża > patrząc na przypadek Tymińskiego i Hitlera... mnie bardziej przerażają ich fani - w równej mierze jak fani Ojca Dyrektora - generalnie przeraża mnie to jak wieloma ludźmi można manipulować Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 12:18 Obawiam sie ,ze zwolennicy Leppera nie ogladaja tej stronki,a jego populizm trafia do wielu ,ktorzy chca zeby bylo im dobrze ,bez zdnego zainteresowania w jaki sposob.Troche sie pousmiechalam - ale w sumie smutne to - kariera Nikodema Dyzmy to maly mis przy tej karierze. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 12:50 Lepper i inni to wyzsza szkola manipulacji,perfidnej bo zerujacej na tragicznej sytuacji innych.To sa tzw.falszywi prorocy!!!!! ml Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 15:59 Niczego nie jestem pewien ale wiem, że i tu jesteśmy manipulowani. A co myślicie o założycielu tej strony i sponsorach tego pomysłu? Czy wierzycie, że to ktoś komu tylko dobro kraju leży na sercu? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 16:05 Raczej nie wierze poniewaz wszystko jest wielka manipulacja..komu teraz wierzyc? Wszedzie "wietrze" podstep!!Pewnie bylo tak od poczatku swiata..... ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 16:18 Nie otwieram podanego linku. Lepper i jego kompania jest dla mnie symbolem jednej z najgorszych rzeczy, jakie mogą się wydarzyć w polskiej polityce. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 17:05 I ja nie otwieralam poniewaz ten typ mnie poprostu brzydzi.Pozdrowka ml Odpowiedz Link
anonim_ka Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 19:57 Mnie przeraza wspolny mianownik ady... UWAGA NIEBEZPIECZENSTWO!!!!!!!! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 20:02 Odpowiem za adę296 - obaj potrafili, mając doskonale opanowane metody socjotechniki, pociągnąć za sobą nie tylko ciemny motłoch, ale i masy ludzi, których niestety do motłochu zaliczyć nie można. I to jest niebezpieczne Odpowiedz Link
2525m Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 20:19 tak,wiec wg twojego rozumowania kazdego czlowieka ktory wygrywa wybory z przyczyn opanowania socjotechniki mozna postawic w jednym rzedzie z Hitlerem.Nie dociera do mnie ten argument.To o czym piszemy to demokracja.Daleki jestem rowniez od nazywania wyborcow ciemnnym motlochem. Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 20:59 Mysle,ze od slowa do slowa zrobil sie duzy skrot myslowy. Za Ade sie nie wypowiem, ale wspomniany pan T byl wielkim faworytem wyborow mojej kuzynki/ oprocz tego "wyskoku"- bystrej, wyksztalconej,ale nie zaintersowanej politycznie i... wlasnie bardzo podatnej na wplywy mas / zadne konkretne argumenty nie dzialaly - bo jej zdaniem " wiekszosc nie dalaby sie zmanipulowac" . Na szczescie argument " bije zone" zadzialal na nia jak plachta na byka, i od razu go wykreslilaWiec trudno przewidziec co komu moze pomoc w wyborach... Odpowiedz Link
jej_maz Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 21:57 Madre slowa (ten skrot myslowy). Czy jednak wiekszosc nie glosuje na osobe, image, lub na zlosc bo nie lubi jej przeciwnika niz na program? Wowczas bysmy mowili o emocjach, ktorymi mozna manipulowac a nie o logicznym wyborze najlepszego rozwiazania. Odpowiedz Link
ada296 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 23:21 już jestem i pieszę nie miałam na myśli porównania Hitlera i Tymińskiego ale ich podobieństwo do Leppera - w pewnym sensie Hitler był człowiekiem małego lotu ale miał ideę i charyzmę pociągnął masę za sobą Tymiński nie powinien w ogóle zaistnieć na naszej scenie politycznej a jeśli zaistniał - nie powinien mieć aż takiego poparcia społecznego człowiek znikąd a Lepper ma ideę, charyzmę(dla mnie nie), bojówki przygotowane do stosownego działania - jak Hitler i ma duże poparcie wśród pewnych środowisk (jak Tymiński),z tym, że Lepper zwłaszcza wiejskich (patrz: sondaże) jak już ktoś wspomniał dla mnie Lepper to NIEBEZPIECZEŃSTWO zupełnie realne Odpowiedz Link
jej_maz Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 23:36 Napisalem ze szkoda, bo juz myslalem, ze konczymy rozmowe nim sie zaczela. Podmucham w ta iskierke; nie nazwalbym Hitlera czlowiekiem malego lotu, tym bardziej, ze jak sama piszesz mial i idee i charyzme. Dodam, ze moim zdaniem, trzeba na prawde cos soba reprezentowac, aby az tak awansowac w spoleczenstwie. Tyminskiego i Leppera nie znam, ale jestem sie w stanie zgodzic z mysla, ze jest pewien gatunek ludzi, ktorzy maja odwage i wizje aby wybic sie ponad przecietnosc, a to czy wykorzystuja ta dla dobra czy zla, to... tez kwestia interpretacji; zalezy czy mieszkasz na wsi i zyjesz jej problemami. Odpowiedz Link
ada296 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 23:50 nie znasz Leppera nie wiem jak go osądzi historia prosty człowiek puste słowa oklepany frazes: Balcerowicz musi odejść ale zaplecze mocne jestem emocjonalnie związana z problemami wsi aczkolwiek wielkopolska wieś jest na pewno "mocniejsza" niż w innych regionach moi rolnicy są za PSL nie chcą Leppera ale biedniejsze wsie widzą w Lepperze swojego zbawcę a Hitler... kiedyś dużo o nim czytałam prosty człowiek z wielkimi marzeniami człowiek z zaburzeniami psychicznymi ale wziął wszystkich "za pysk" rozbudowany system donosicielstwa, tortur, eliminowanie ze społeczeństwa opozycji taki będzie Lepper gdy liźnie więcej władzy będzie ordnung, że aż strach ale Hitler wierzył w to co robił w swoje idee a Lepper nie wierzy on chce władzy tylko więc jest gorszy od Hitlera (ale bardziej opalony Odpowiedz Link
jej_maz Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 23:57 Opis Hitlera bardziej mi pasuje do Stalina - nie zapomnij, ze ten pierwszy zaczal w warunkach wzglednej demokracji, a wiec nie mogl tak od razu za morde. Moze troche wiecej pozniej bo ide do domu - na razie pa. Odpowiedz Link
lablafox Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 14.02.04, 10:27 jej_maz napisał: > Napisalem ze szkoda, bo juz myslalem, ze konczymy rozmowe nim sie zaczela. > Podmucham w ta iskierke; nie nazwalbym Hitlera czlowiekiem malego lotu, tym > bardziej, ze jak sama piszesz mial i idee i charyzme. Dodam, ze moim zdaniem, > trzeba na prawde cos soba reprezentowac, aby az tak awansowac w spoleczenstwie. > > Tyminskiego i Leppera nie znam, ale jestem sie w stanie zgodzic z mysla, ze > jest pewien gatunek ludzi, ktorzy maja odwage i wizje aby wybic sie ponad > przecietnosc, a to czy wykorzystuja ta dla dobra czy zla, to... tez kwestia > interpretacji; zalezy czy mieszkasz na wsi i zyjesz jej problemami. Hitler i owszem , miał ideę , idee na miarę chorego mózgu , bardzo wcześnie zachorował na Alzheimera i świadomość tej choroby , oraz jej przebieg spowodowały m.innymi to ,że wojnę rozpoczął w 1939 roku. Lx Odpowiedz Link
ada296 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 12.02.04, 23:26 i dalej w moim mieście ostatnie wybory do władz miasta były negatywne tego wybieram bo tamten mi podpadł tamtych nie chcę więc wybiorę kogoś spoza... a burmistrza mamy takiego a nie innego - bo po pierwsze - zmęczenie SLD, po drugie - pan burmistrz jest (podobno) przystojny i pięknie się uśmiecha (fakt!!) i wybrały go kobiety Odpowiedz Link
jej_maz Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 02:57 Ciekawa opinia; jak nie ma na kogo glosowac, to glosuje sie na usmiech Nie mysl ze jest to jedynie problem Polski; niedawno mielismy wybory prowincjonalne w Ontario i bylo (jest) tragicznie - nasz nowy premier nawet nie ma ladnego usmiechu Wracajac na moment do tematu zasadniczego; mielismy juz dowody w historii ze demagogia potrafi omotac tlumy. Czy w Niemczech lat trzydziestych to byl motloch? Nie sadze. Uwazam, ze byli to obywatele kraju, ktory mial powazne problemy gospodarcze, a Hitler wykorzystal rozgoryczenie i frustracje tych ludzi, mowiac im dokladnie to, co chcieli uslyszec. Z tego, co tu sie wspomnialo o Lepperze, to widac ze robi podobnie, jadac na lawinie problemow polskiej wsi. Czy nie ma wyjscia? Absolutnie jest; glosowac! To wlasnie dlatego uczestnictwo w wyborach jest tak istotne; kazdy glos sie liczy a zostajac w domu, pozwalamy soba rzadzic, nawet wbrew naszej woli. Piszac to po prostu nie wierze, ze nagle cala Polska bedzie glosowac na tupet, zapominajac o logice. No, chyba, ze ci co mysla logicznie po prostu machna reka i oleja wybory, ale wlasnie; czy ma to sens? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 08:55 Wydaje mi się, że demonizujemy trochę Leppera. To nie te czasy. A mi wydaje się, że on wierzy w to co mówi tylko jest za głupi żeby zdawać sobie sprawę z konsekwencji swoich „wizji” . A metod socjotechniki to może dopiero się uczy. Fenomen jego popularności to chyba to, że czuje się że on mówi to szczerze. Drugą sprawą jest jego odwaga – przyznajmy to. I to działa na masy. I na tle nie „zmęczenia”, a raczej moralnego rozkładu SLD wygląda to pozytywnie. Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 17:25 O lepperiadzie jako bardzo groznym zjawisku - juz wspominalam wczesniej. On zbiera punkty - bazujac na cudzych potknieciach / politycznych, gospodarczych/.I jakos wciaz jest bezkarny za swoje niesplacone kredyty, za demagogie, populizm; bo obiecuje biednym "janosikowa" sprawiedliwosc - przywileje socjalizmu oplacone z cudzej kieszeni I umiejetnie lwiruje zgodnie z zasada " gdzie 2-och sie bije,tam trzeci korzysta". No coz wierze,ze wszyscy swiadomi zaglosuja zgodnie z wlasnymi pogladami. Mnie natomiast zaczyna martwic gwaltowny wzrost "popularnosci" PO - i przerazac - wzrost ilosci czlonkow PO. To raczej dowod wlasnie na chec zysku nowych sympatykow, czyli ewidentne podazanie za potencjalnym zwyciezca, wlasnie zeby byc przy podziale lupow/ wladzy... ehhh, a Jej_maz mysli,ze u nas jest normalnie? Ale tu kiedys bedzie normalnie! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Popieram Warum 13.02.04, 17:31 Nie chciałam zabierać więcej głosu w tej dyskusji (wystarczy, że wywołałam motłoch), ale chcę poprzeć całą wypowiedź Warum. Odpowiedz Link
mammaja Re: Popieram Warum 13.02.04, 17:54 Tak,ja tez nie chce sie tu wypowiadac - niektore stwierdzenia troche mnie raza ,ale nie na tyle zebym musiala z niemi polemizowac. To co napisala Warum jest sluszne - ale co do popularnosci PO - to takze jest normalne -ludzie ida za tym ,kto wrozy powodzenie. Programy czytaja naogol pozniej . Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 18:06 Watpie by u nas bylo kiedys normalnie,ale czy wogole gdzies tak jest??? ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 18:29 Wielokrotnie przedstawiałam swoje poglądy. Jestem wrogiem wszelkiej polityki. Najchetniej, gdyby było to możliwe ustaliłabym procedurę naboru pracowników najemnych do pracy w rządzie: przyjmowanie aplikacji i konkurs na stanowiska. Praca za solidnym wynagrodzeniem, ale z pełną odpowiedzialnością. Niestety, od kandydatów na posłów nie ma wymogu posiadania odpowiednich kwalifikacji, rząd jest jaki jest, każdy widzi, odpowiedzialności zero. O panu L. szkoda mi mojego czasu. Odnośnie Platformy nie zgadzam się w Waszej opinii. Jeśli nie ona, to kto w zamian ??? Nie widzę nikogo na scenie odpowiedniego. Od lat popieram Platformę i jej wcześniejsze "odmiany". Moje poparcie jest dostosowane do obecnych realiów na naszej scenie politycznej. A w gruszki na wierzbie nigdy nie wierzyłam. Odpowiedz Link
jej_maz Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 18:45 Z tego co czytam, to wnioskuje, ze Polsce wcale nie jest potrzebny jakis spektakularny sukces gospodarczy czy polityczny, ale po prostu zwykle poczucie stabilnego rozwoju w odpowiednim kierunku (Europa - jak juz tam jestesmy ) W kazdym kraju znajda sie rzeczy, gdzie w zaleznosci od osobistych pogladow czy doswiadczen uznamy za normalne lub nie. Uwazam i jestem wrecz gleboko przekonany, ze w Polsce jest normalne i mam ogromna wiare w nas jako narod ze bedzie calkiem dobrze. Kazdy powinien zdac sobie sprawde, ze zmiany, ktore zaszly w ostatnich pietnastu latach, nie sa mozliwe do przelkniecia bezbolesnie i szybko, a Lepper (z tego co opisujecie) jest dla mnie przykladem, ze wszystko zmierza we wlasciwa strone; w koncu uczymy sie demokracji na wlasny rachunek a ona polega miedzy innymi na tym, ze kazdy ma prawo powiedzec co mysli, a reszta ma prawo i obowiazek wybrac tego, ktory uwazamy ze mysli najrozsadniej. Gdybym uwazal ze jest nienormalnie, czy wysylalbym tam syna? PS; Co to jest PO i dlaczego nie napisac swojego zdania jak cos razi, nawet tylko troche? Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 13.02.04, 20:25 w wielkim skrocie: www.radiozet.pl/wiadomosc.html?wid=4864063&kat=340&widn=Samoobrona+goni+PO Skrajnie "na lewo" jest SLD, a "na prawo" LPR / choc wielkoscia SLD>LPR/ w srodku PO / Platforma Obywatelska - powstala z inteligenckiej i prawicowej Unii,czlonkowie : starsi -z Solidarnosci /wzbogaconej o liberalna gospodarke/, mlodsi to biznesmeni- otwarci na zachod, operatywni, wyksztalceni, ale deklaruja "podloze" koscielne / Prawo i Sprawiedliwosc- prawicowa, radykalna i podkreslajaca swoje "czyste rece" w srodku Samoobrona / Lepper/ i PSL - partie z elektoratem chlopskim. nie chcialam tym uproszczeniem nikogo urazic, to moja wersjakazda inna do dyskusji))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do Eweliny 13.02.04, 20:40 Przepraszam -cos mi sie "wymsklo" . Ja nie zajmowalam stanowiska wobec PO - w ogole - czytaj uwaznie! Napisalam ze ludzie ida za tymi ,ktorzy rokuja sukces w wyborach.To samo bylo z AWS w 98r, kiedy zanosilo sie na sukces - nalazlo rozmaitych hmmmmm..... karierowiczow. Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do Jej Meza 13.02.04, 21:18 PO - czyli Platforma Obywatelska - powstala na bazie " centrystow" - wyszli z Unii Wolnosci ,przylaczyl czesciowo KLD (Kongres Ludowo - Demokratyczny),bez grupy Aleksandra Halla. Liderzy : Danald Tusk , obecnie J.M.Rokita,Zyta Gilowska - grupa warszawska - byly prezydent Piskorski i jego nastepca Kozak. Obecnie koalicjant PiS, acz dosc dziwnie ta koalicja sie uklada.W tej chwili jest ostra walka o dalsze losy tej koalicji.Ale jak nie taka to jaka? Odpowiedz Link
jej_maz Warum, Mammaja 13.02.04, 22:14 Dzieki ogromne... troche sie rozjasnia, ale uswiadamiam sobie jak niesamowite mam braki Nic dziwnego, poniewaz ostatni raz jak zagladalem, to byla tylko Solidarnosc i PZPR (ciagle przy wladzy). Nazwy mi nic nie mowia, nazwiska tym bardziej, a nie chce juz Was denerwowac pytajac np; a ki diabel to PiS... dam spokoj, za to sprobuje troche na wlasna reke. Swoja droga temat uwazam za interesujacy; nie koniecznie nalezy prowadzic walke polityczna, aby o niej rozmawiac. Czasami takie rozmowy, pomagaja zrozumiec pewne niuanse, trudne do uchwycenia samemu. Powiem wiecej; takie rozmowy sa potrzebne, gdyz - tu moim zdaniem - kazdy powinien byc w jakim stopniu w polityke zaangazowany. W koncu to politycy decyduja o tym jak i w jakim kraju zyjemy a my mamy glos decydujacy; my tych politykow wybieramy! Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do Jej Meza 13.02.04, 23:14 Przepraszam - napisalam Ludowo - oczywiscie mial byc Kngres Liberalano - Demokratyczny! Ale mi glupio - takie faut pas! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do mammai 13.02.04, 21:32 uuupsss ??? Nie przypominam sobie, żebym komentowała Twój post. A tak w ogole nie znam się na polityce i pewno coś mi się wydawało....Z autopsji wiem, że do niczego dobrego te rozmowy nie prowadzą. Mój komentarz był przypadkiem. Nie wiem na jakich zasadach Ci panowie prowadzą działalność gospodarczą. Kompletnie nic a nic mnie nie obchodzą. Aby tylko nie wchodzili w moje "podwórko" ? Myślę, że tyle lat sobie jakoś radziłam z ich indolencją to i teraz krzywda mi się nie powinna stać. Mam ciekawsze zajęcia i nie mam czasu na politykowanie. Z dwojga złego wolę przepisy na obiadki domowe Dobranoc wszystkim. Wprawdzie piątek przed wolną sobotą, ale jutro też jest dzień. Przed nam Walentynki. Miły i nie kontrowersyjny temat. Myślę, że będzie sympatycznie Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do mammai 13.02.04, 21:45 Tutaj wykazalas brak konsekwencji Ew albo typowa kobieca "kaprysnosc" charakteru!!Zawsz narzekasz,ze lukier,landryny i t.d. a jak sie zacznie "co tam panie w polityce" to tez zle!!!Mnie osobiscie to interesuje poniewaz mam za male wiadomosci na te tematy...Pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do mammai 13.02.04, 21:50 Dlatego ML mówię dobranoc. Temat polityki nie uważam za interesujący i atrakcyjny dla mnie. Miałam dzisiaj naprawdę ciężki dzień. Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do mammai 13.02.04, 23:13 Ja poprostu zrozumialam ,ze bronisz Platformy przedemna , co byloby pomylka.Przepraszam. Dlaczego nie mamy rozmawiac na tematy polityczne? Troche mozna - niestety zyjemy w takich ukladach jak zyjemy - i nawet nie chcac npotykamy na polityke w kazdym dzialaniu spolecznym. Bo raz jestes be - a raz cacy - chociaz np. dzialasz tylko dla biednych dzieci.I dlatego musi uplynac wiele wody w Wisle nim bedzie normalnie. Najprostszy przyklad na 2 organizacjach harcerskich - jedna zalatwia dotacje przez ZPIS ,a druga bardziej przez SLD. A co to obchodzi te dzieci ,ktore chca pojechac na zimowisko? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! - do mammai 14.02.04, 10:01 Masz rację, polityka wkracza w nasze życie i trudno o niej nie rozmawiać. Nie zawsze mam ochotę brać udział w takich dyskusjach, a zwłaszcza kiedy jestem źle zrozumiana. Na szczęście człowiek ma wolny wybór. Wczoraj miałam zakręcony dzień i stąd brak mojej cierpliwości. Temat jest atrakcyjny "bezczasowo", więc nie jeden raz nadarzy nam się jeszcze podyskutować. Jesteś jedną z osób, z którą mi się bardzo dobrze rozmawia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lablafox Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 14.02.04, 10:24 bodzio49 napisał: > Wydaje mi się, że demonizujemy trochę Leppera. To nie te czasy. > A mi wydaje się, że on wierzy w to co mówi tylko jest za głupi żeby zdawać > sobie sprawę z konsekwencji swoich „wizji” . A metod socjotechniki > to może > dopiero się uczy. Fenomen jego popularności to chyba to, że czuje się że on > mówi to szczerze. > Drugą sprawą jest jego odwaga – przyznajmy to. I to działa na masy. I na > tle > nie „zmęczenia”, a raczej moralnego rozkładu SLD wygląda to pozytyw > nie. Uważam ,że Lepper doskonale zdaje sobie sprawę z konsekwencji swoich wizji. Lx Odpowiedz Link
ada296 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 14.02.04, 19:59 Lepper chce władzy chce rządzić, być ważnym, zaistnieć i czerpać z tego korzyści ma w nosie rolników a żeby dodać pieprzu nie będę już brać udziału w żadnych wyborach jestem (byłam) za lewicą przyłożyłam rękę do Kwaśniewskiego, Millera, Wagnera i innych czuję się zawiedziona przekręty jak inni do PO się nie przekonam (mój brat jest fanem PO) więc mojego obowiązku obywatelskiego nie będę już wypełniać niech to się dzieje poza mną Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 14.02.04, 20:10 ada296 napisała: > więc mojego obowiązku obywatelskiego nie będę już wypełniać Wypełniaj Ado, wypełniaj. Partia, z którą jestem silnie emoconalnie (i formalnie związana) nawet nie weszła w ostatnich wyborach do Sejmu, a do Senatu, tylko nieliczne osoby. Teraz też ma niskie (ok.4%) poparcie Mimo to pójdę do wyborów, by nie dać argumentów zwolennikom Leppera. W dodatku on jest posłem z mojego województwa Odpowiedz Link
ada296 Wedrowiec 14.02.04, 20:16 będę myśleć gdy przyjdzie czas wyborów wiem, że bierna postawa jest najgorsza ale też w pewnym sensie najbezpieczniejsza zawsze można powiedzieć: ja do tego ręki nie przyłożyłam kokietuję pewnie bo nie wyobrażam sobie wyborów beze mnie Odpowiedz Link
em_em Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 15.02.04, 00:07 wedrowiec2 napisała: > Partia, z którą jestem silnie emoconalnie (i formalnie związana) nawet nie > weszła w ostatnich wyborach do Sejmu, a do Senatu, tylko nieliczne osoby. > Teraz też ma niskie (ok.4%) poparcie poczułam przez skórę towarzyszkę )))) ???? Odpowiedz Link
jakbar2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 14.02.04, 20:40 Byłamd Dzisiaj na wystawie kotów.To stanowi punkt pierwszy.(rozrywka) Zakochałam się w jednym z 380 kotów. To stanowi pkt2:rozwadze" Nie jeżdzę na wystawy, nie wychodzę z domu, nie ogldam działkowych poprzypalanych w ognisku kotów.Dzialam jako wolontariusz na rzecz zwierząt.Żeby było smieszniej, jestem z wykształcenia pedagogiem od bardzo dorosłych ludzzi Odpowiedz Link
lablafox ?????????? 14.02.04, 21:00 jakbar2 napisała: > Byłamd Dzisiaj na wystawie kotów.To stanowi punkt pierwszy.(rozrywka) > Zakochałam się w jednym z 380 kotów. To stanowi pkt2:rozwadze" > Nie jeżdzę na wystawy, nie wychodzę z domu, nie ogldam działkowych > poprzypalanych w ognisku kotów.Dzialam jako wolontariusz na rzecz zwierząt.Żeby > > było smieszniej, jestem z wykształcenia pedagogiem od bardzo dorosłych ludzzi Nie rozumiem , jesteś wolontariuszem na rzecz zwierząt i nie wychodzisz z domu? To jak działasz? Teoretyzujesz? Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: ?????????? 14.02.04, 21:40 Tez nie wszystko zrozumialam Jakbar!Pozdrowka ml Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 15.02.04, 00:14 jakbar2 napisała: > Byłamd Dzisiaj na wystawie kotów.To stanowi punkt pierwszy.(rozrywka) > Zakochałam się w jednym z 380 kotów. To stanowi pkt2:rozwadze" > Nie jeżdzę na wystawy, nie wychodzę z domu, nie ogldam działkowych > poprzypalanych w ognisku kotów.Dzialam jako wolontariusz na rzecz zwierząt.Żeby > > było smieszniej, jestem z wykształcenia pedagogiem od bardzo dorosłych ludzzi Zrozumiałam wszystko.Ona zakochała się w jednym z 380 kotów tylko nie wie w którym,bo wszystkie koty w nocy sa czarne.I jest taka załamana,że nigdzie nie wychodzi i czeka,bo moze on do niej przyjdzie i może sie okazac bardzo dorosłym ludziem.Proste? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 18.02.04, 16:00 Konia sprzedałem, ale rower też zna drogę do domu.... www.pokojdowynajecia.pl/pict/zdjecieroku.jpg Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 19.02.04, 12:05 Piekne zdjecie! Tez mialam kiedys taki rower - chyba skladak - te nowoczesne juz nie sa takie .Niska kierownica, wysokie siodelko,nie maja pojecia jak poprowadzic potrzebujacego - ciagle tylko w gory i w gory! Odpowiedz Link
anonim_ka Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 15:45 Dzieki za komentarze)Leper wlasnie rozpoczal kampanie wyborcza((( Chyba niektorym z Was zazdroszcze > Tym bardziej wszystkich pozdrawiam ze slonecznej Wawa Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 16:28 Ponura wiadomosc....Pozdro ml Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 17:14 Mna wstrzasnelo dzis to/ mimo,ze jestem odporna na glupote innych/ serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1938903.html I nie zamierzam leperiadzie robic zludzen, ze jestem nimi zaiteresowana/ ale slabe punkty wrogow musze poznac/ . Jak popatrze na ich poczynania, a wlasciwie, wykorzystywanie slabosci elit, to wlasnie mnie porusza. Toz ten "twor" jest karykatura. Przeraza mnie fakt,ze....zadna ze znanych z mediow twarzy nie jest w stanie mu sie przeciwstawic. Bo "madre glowy" uzywaja argumentow, ktore nie trafiaja do opinii przecietnych, biednych ludzi,a rownie cwanego populisty jak szef samoobrony zwyczajnie nie ma. To ewenement na skale Polski. Ratunku!! czuje ze kolejne kilka lat zmarnowane bedadzizuss, i za co mnie to spotyka, ze takie miernoty rwa sie do wladzy? Odpowiedz Link
jamajka10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 17:35 Ja na przykład,kategorycznie sobie nie życzę,aby w jakiejkolwiek sprawie reprezentował mnie ten pan.Czy powinnam założyć partię przeciwników lub jakoś inaczej protestować? Zgodnie ze swoim wychowaniem ignoruję raczej głupotę,nie chcąc się zniżać do nie swojego poziomu.Podobnie czynią inni- a jak to się ma do rzeczywistości? Miało nie być o polityce,ale to raczej kategoria "kultura i obyczaje"? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 18:05 Sama Warumko raz przyznajesz, że nie ma drugiego równie cwanego populisty a zaraz nazywasz go miernotą. Więc nie jest to takie proste. Już mówiłem, że jego popularność będzie rosła proporcjonalnie do deprecjacji "elit" przy władzy. Po prostu jest na niego zapotrzebowanie. Mnie dzisiaj zdziwiło bardziej to, że praktycznie upadł plan Hausnera. Znów się nie dogadali. A może to i lepiej. Może prędzej znajdzie się ktoś, kto odważy się na coś na miarę potrzeb. Nie wiem czy mnie zrozumiecie ale spróbuję. Uważam, że dopóki nie pozbędziemy się tych kolesi przy korycie (nie myślę tylko o SLD) nie mamy szans na dobry plan wyjścia z kryzysu a nawet taki problematyczny jak Hausnera nie przejdzie. A boję się, że żadna z tzw. mądrych głów nie jest w stanie tego przeprowadzić. Tak jak żadna z mądrych głów nie mogła zrobić tego co zrobił Wałęsa. Więc może taka miernota jest do tego lepsza? A zmienić miernotę będzie o wiele łatwiej niż tą klikę co teraz rządzi. Popatrzcie jak się rozwija sprawa z komisją śledczą, z Jaskiernią ile ciekawych innych wątków? Jest tylko jeden problem. Skąd wziąść tych mądrych i uczciwych? Tym jestem przerażony naprawdę. No, pogadałem sobie. Nie bijcie, nie jestem politykiem. Mam prawo się mylić. Moja specjalność ekonomia i finanse.A z tego punktu widzenia niewiele już mozna zepsuć. Pozdrawiam )) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 18:09 bodzio49 napisał: > Mam prawo się mylić. Na szczęście masz. Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 18:18 Juz wychodzilam ale musze Bodzio, ja zawsze w SLd podziwialam za "organizacje" - w sensie - sluzalczosc, hierachia i... nagrody za wiernosc.Tak bylo od PZPR az do dzis. natomiast w leperiadzie- nie to jest istotne- tam "charyzmatyczny"/ hmmm brak mi odpowiedniego slowa, wiec dostal takie ladne/ wzodz... sprawia wrazenie,ze sie troszczyc bedzie- a nie zmaierza i ludzi - lojalnych mu, ktorzy mu zawierzyli/ w jego sugestywnie przedstawiane hasla/ sa.... pdnozkiem. Mam tylko nadzieje, ze nie dojdzie do wladzy najgorszy scenariusz: 1. PO, a na 2. i 3. po rowno-Samoobrona i P. R.Jagielinskiego/ klub spadkowiczow, ktorzy nie ponosza konsekwencji za naduzycie/.Wtedy bylby juz koszmar. musze isc, i moze zbyt chaotycznie pisze. do potem Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 18:31 Ludzie. Nie jestem fanem Leppera. Ech.. Napisałem coś o potrzebie porządnej lewatywy dla niektórych z elit ale wykasowałem. Nie chcę psuć względnie poprawnego nastroju. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 18:54 bodzio49 napisał: > Ludzie. Nie jestem fanem Leppera. Ech.. Napisałem coś o potrzebie porządnej > lewatywy dla niektórych z elit ale wykasowałem. Bodziu ..... porządna lewatywa byłaby dla nas, a nie dla elit (( Elity zawsze mają się dobrze. Scenariusza pana L. nie biorę w ogóle pod uwagę. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 19:16 porządna lewatywa byłaby dla nas, a nie dla elit (( Elity zawsze mają się dobrze. I takie myślenie właśnie mnie osłabia. Byłoby słuszne gdyby to rzeczywiście były elity. Ale co z nich za elity? W każdym państwie zdarzają się czarne owce. Ale nasze(owce) robią to nagminnie, jawnie i bezkarnie. Najwyższy czas trochę dyskomfortu im zafundować. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 19:22 Cokolwiek rozumiesz pod nazwą "elity" z pewnością najdotkliwiej odczują to zwykli ludzie. Wolałabym uniknąć takich eksperymentów. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 19:50 I tu się zgadzamy. Najdotkliwiej odczują to zwykli ludzie. Nie ma nic za darmo. Tylko nie chciałbym, żeby znów ta ofiara poszła na marne. Chociaż uważam, że i tak pomału idziemy do przodu. Tylko ciężko iść kiedy wciąż sypią piasek w tryby. Na szczęście nie wszystko zależy od polityków i gospodarka zaczęła już się rządzić własnymi prawami. Odpowiedz Link
omeri Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 19:54 Na szczęście, ale te nasze elity to niestety często "elyty". Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 20:01 Gospodarka przestanie rządzic się własnymi prawami bo: Lepper: Jak dojdę do władzy... • Lepper rozpoczął kampanię wyborczą (01-03-04, 02:00) not. w, jk 01-03-2004, ostatnia aktualizacja 29-02-2004 17:46 ( Przeprowadzimy rozliczenie prywatyzacji, lustrację majątkową i gospodarczą. Żadnej zemsty nie będzie, tylko uczciwe rozliczenie. Za przestępstwa gospodarcze dożywocie i kamieniołomy. Jak się czterech znajdzie w więzieniu, będą nam mówić, że to zamach na wolny rynek. A Putin w Rosji się nie boi - patrzcie, najbogatszego zamknął. ( Zahamujemy prywatyzację, uratujemy resztkę zakładów pracy - energetykę, kopalnie, zagłębie miedziowe, banki. Nie będziemy nikomu nic odbierać, ale przestrzegałem firmy zachodnie w Polsce. Niech jeden punkt umowy nie będzie dotrzymany, to mamy prawo zabrać tę firmę. To jest prawo międzynarodowe. ( My wiemy, gdzie są pieniądze i po nie sięgniemy. Zlikwidujemy agencje rządowe i firmy zachodnie niepłacące podatków. Zlikwidujemy podatek CIT od firm. Dla wszystkich wprowadzimy 1-2-proc. podatek obrotowy. ZUS obniżymy do 10 proc. Zlikwidujemy PIT-y dla emerytów i rencistów. Więcej: wszystkie PIT-y zlikwidujemy. ( Wprowadzimy minimum socjalne 900 zł na osobę. Jak ktoś nie będzie miał pracy nie z własnej winy, musi dostawać takie minimum. A posłom pensje obniżymy do 3 tys. zł. Podobnie zrobimy ministrom. ( Wprowadzimy w sklepach górną granicę marży. Dzisiaj marża jest 200-300 proc. Za złotówkę kupuje, a za trzy sprzedaje. Odpowiedz Link
dado11 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 20:11 Jakos tak sie dziwnie zlozylo, ze dzis weszlam na te strone i dzis ten koszmar (lepper) stanowil gros dyskusji. Tlo strony chyba najlepiej oddaje kolor mych mysli na ten temat. Jestem przekonana, ze za tym krzykliwym burakiem stoi blyskotliwie inteligentna gnida, zadna wladzy i wszystkiego co za tym idzie, jak wampir krwi. A zalosna, zachlanna i godna jedynie pogardy betonowa "elita" robi wszystko by w/w duetowi ulatwic droge do wladzy. Sam fakt ze tylko ok. 10% rodakow ma wyzsze wyksztalcenie na pewno nie ulatwi nam przejscie do upragnionej normalnosci. Mial byc mily wieczor, a chyba sie upije z zalu. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 20:37 Dado?? Co za brak odporności. Wieczór jest nadal miły Wymieniamy poglądy. Ale Wędrowcze. Nie przesadzajmy. Nie musimy się bać scenariuszy całkiem nierealnych. Chyba nie masz nic wspólnego z lustracją i "złodziejską" prywatyzacją żeby się bać Leppera . A kilka z tych haseł jest całkiem do rzeczy he, he. Odpowiedz Link
em_em Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:08 bodzio49 napisał: > A kilka z tych haseł jest całkiem do rzeczy he, he. a które ???? bo tak czytam i czytam ? Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:17 pedofili kastrować na żywca??? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:19 Kastracja nic nie pomoże, bo TO jest w mózgu, a nie w jądrach. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:27 Nie wnikam w we wszelkie bio...i psy... Ale wytłumacz to słuchaczom lepera Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:31 glodn-y napisał: > Ale wytłumacz to słuchaczom lepera Wytłumacz to Bodziowi, bo ja spasowałam Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:32 Wedrowcze! dziekuje za wklejenie tu tego , co wlasnie jest u L." w ramkach" Chyba sobie wytne i .... wloze do mojej "skarbnicy" na pamiatke dla nastepnych pokolen, ku przestrodze. Mam tam juz i czyjs dyplom za wspolzawodnictwo w socjalistycznej pracy, i kilka medali / bo to metale kolorowe/ i a nawet obwieszczenie o stanie wojennym. Bedzie pasowac No i ide na strone)))40+ Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:34 em_em napisała: > > A kilka z tych haseł jest całkiem do rzeczy he, he. > > a które ???? > bo tak czytam i czytam ? Na przykład też jestem za likwidacją większości agencji rządowych (straszliwe marnotrawstwo), PIT-y dla emerytów i rencistów to też bzdura, minimum socjalne też by się przydało, a pensje, dodatki, bezzwrotne pożyczki i zwolnienia z podatków posłów to uważasz że jest w porządku? Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:48 bodzio49 napisał: > em_em napisała: > > > > A kilka z tych haseł jest całkiem do rzeczy he, he. > > > > a które ???? > > bo tak czytam i czytam ? > > Na przykład też jestem za likwidacją większości agencji rządowych (straszliwe > marnotrawstwo), PIT-y dla emerytów i rencistów to też bzdura, minimum socjalne > też by się przydało, a pensje, dodatki, bezzwrotne pożyczki i zwolnienia z > podatków posłów to uważasz że jest w porządku? Bodzio!! o agencjach rządowych ,to mysle ,że pan L. nie ma pojecia. A pity dla emerytów ,czyściutka demagogia,przecież nie wypełniaja, no chyba ,że namówię "staruszków"na jakiś remoncik,i zwrot im się należy. Toż to inna para kalesonów Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:25 bodzio49 napisał: > Ale Wędrowcze. Nie przesadzajmy. Nie musimy się bać scenariuszy całkiem > nierealnych. Chyba nie masz nic wspólnego z lustracją i "złodziejską" > prywatyzacją żeby się bać Leppera .... yyhhhm, czy my już czegoś podobnego nie przerabialiśmy w przeszłości ? Jakiś totalitaryzm bolszewików i ich wodza ....? Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 21:36 Nie tylko bolszewików,faszystów ,no może nie my bezposrednio, ale czy tego typu "uzdrowiciele"nie biorą się z frustracji i poczucia beznadziei. My tu na f. mozemy wygłaszac piekne i górnolotne teorje, lecz trzeba przyznac ,że jestesmy najmniej reprezentatywną grupa spoleczną.Moze 5% i to z górką,wcale nie małą Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:00 Glodny, zgadzam sie,ze tu niewiele mozemy. Ale szlag mnie trafia jak taki p. L. wyswiechtuje moje zaciskanie pasa - surowy ale sprawiedliwy plan Balcerowicza, ze obiecuje z sufitu po 900 zl/ osobe, bo jego poslanka B. w tv stwierdzila z wdziekiem kozy, ze ona "wie" jak sie zyje za 500 zl i nie musi sprawdzac na sobie./ z 460 poslow raptem 2 przezylo i to ze bolem/. Mnie oburza wlasnie ich demagogia i tyle mego,co sie zapluje z emocji mowic: ja juz przezylam "drukownie" pieniedzy, i puste polki.I nie chce powtorki! A te mlode wilczki stajace za jego plecami w pasiastych krawatach- to szczury przegryzajace przewody. Nie maja ZADNEGO programu, ale Sugeruja,ze maja fachowe zaplecze. Kogo??? P. Czarneckiego? Ich trzeba by najpierw przeszkolic lektura "Obycie umila zycie" J.Kamyczka, a nastepnie kazac zaliczyc test ze zrozumienia sensu slow, ktorych uzywaja publicznie. Bo " cytuja" bez swiadomosci konsekwencji dla nmarodu. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:04 Nie mam dziś energii na walkę, ale popieram w 100% wypowiedź Warum. Balcerowicz musi wrócić! Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:07 Mammajka na prezydenta!!!!!!)))) Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:17 warum napisała: > Mammajka na prezydenta!!!!!!)))) Popieram,ale tu trzebaby nowy wątek,i to dużymi literkami Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:31 Pan L. to taki dobry człowiek. Dużo myśli o ludziach biednych i emerytach. Obiecuje, że nikomu nie da zrobić krzywdy, co najwyżej zabierze tym co mają i odda tym co nic nie mają. Nasz kochany bolszewik, będzie dbał o sprawiedliwość społeczną, ażeby ukochany kraj rósł w potęgę, dobrobyt zawitał do każdych drzwi. A tych wszystkich kapitalistycznych inwestorów przegoni, aby więcej tych swoich brudnych pieniędzy nie chcieli inwestować. Nie wiem tylko dlaczego ściągnął tych talibów do naszych Klewek. Tutaj nie mogę się z nim zgodzić, przecież to zupełnie inna kultura. Mamy już swoją religię i żadna inna nam nie jest potrzebna. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:43 Oj!Ewelinko! Zściankowość przez Ciebie przemawia,a gdzie?otwarcie na: nowe teorie świat inne kultury(rasizm?-Klewki} średniowiecze przemawia Twym głosem ) Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:15 A wiecie! że ten L.bardziej mnie śmieszy niz,doprowadza do strachu. czego się boicie?? Ze dorwie się do władzy? bez szans! A nawet gdyby(tfu.tfu,tfu....)to co? Gówno! nic ze swych teorii nie zrealizuje,byl już taki co puszczał w skarpetakach i co?? Ja osobiscie najbardziej się boje bezchołowia i demagogi w przypadku gdy: sld 15% po 15% sam 15% pis 15% lpr !0% Co wtedy???A taki scenarjusz b.prawdopodobny. Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:24 To wtedy Tylko Mammajka na RREZYDENTA!!!A my jej pomozemy i kupa mosci panowie, kupom Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:27 Udaje ,ze nie czytam tego watku ! Mammajka na prezydenta bylo dobrym dowcipem w ktoryms momencie - obecnie jednak nie podjelabym sie tej zaszczytnej funkcji! Coraz mniej wydaje mi sie ze cos rozumiem.Pojde w czwartek na spotkanie z p.Zyta Gilowska. Zobaczymy co ona ma do powiedzenia. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:30 Mammajko,po co Tobie Zyta,ja ci powiem to samo ,tylko przystępniej )) Odpowiedz Link
warum Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:46 Glodny wierze w Twoje zdolnosci ale p. Zycie naprawde mozna pozazdroscic cietych dowcipow i trafnych osadow.Hmm...Mammajko, gorzej to juz bylo,a moze UE wymusi na politykach pewne standardy zachowan, albo... chetnych do stolkow bedzie tak duzo,ze wreszcie bedzie zdrowa , a nie partyjna konkurencja. Ale sie dzis rozgadalam, sorki. Jutro obiecuje cisze w eterzedobranoc. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re:Wedrowiec od 01.03.04, 22:24 Lubię lakoniczne wypowiedzi, ale nie do tego stopnia Odpowiedz Link
glodn-y Re:Wedrowiec od 01.03.04, 22:27 wedrowiec2 napisała: > Lubię lakoniczne wypowiedzi, ale nie do tego stopnia Entery mi się po.... Odpowiedz Link
glodn-y Re:Wedrowiec od 01.03.04, 22:25 polityki ucieka pod pierzyne,a sygnturka to zachęca do rodzinnych wypadów na basen)))) Odpowiedz Link
mammaja Re:Wedrowiec od 01.03.04, 22:41 Najlepiej to wszystko przespac, moze jutro bedzie inaczej? Odpowiedz Link
glodn-y Re:Mammajko zgody nie ma 01.03.04, 22:47 Będzie gorzej,chyba ,że M na prezydenta Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ku rozrywce i rozwadze??!!! 01.03.04, 22:47 A co tam nowoczesność, kiedy mamy obietnice życia w dobrobycie Odpowiedz Link
anonim_ka Re: Ku rozgrywce i rozwadze??!!! 03.03.04, 21:15 Piszac wprost) potrzebowalam pocieszenia,ze ... moze nie bedzie tak zle. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ku rozgrywce i rozwadze??!!! 03.03.04, 21:17 Jedyne pocieszenie to to,ze nie moze byc tak zle by nie moglo byc gorzej((((. Pozdro ml Odpowiedz Link
witekjs Re: Ku rozgrywce i rozwadze??!!! 07.03.04, 11:08 Wybaczcie, że podnoszę wątek, w którym już chyba powiedzieliście to co chcieliście. Dopiero teraz przeczytałem całość. Trochę obawiałem się co tutaj znajdę. Cieszę się, ponieważ właściwie wszyscy macie podobne podejście, do tego niebezpiecznego problemu, jak ja. Moje poglady zbliżone są bardzo do tych, które przedstawiła Ada. Jestem poważnie zniepokojony możliwością dojścia do władzy Leperra i jego zwolenników (!!). Niezwykle to przypomina drogę Hitlera. Nie można zapominać, że wśród jego zwolenników, również ogromną grupę stanowili żądni rewanżu, sfrustrowani, byli komuniści... Nie wiem co robić ale wydaje mi się, że jest już najwyższy czas aby uzmysławiać ludziom czym grozi taki "wódz" ! Rzadko dyskutuję o polityce. Tuż przed pojawieniem się u Was odszedłem z zamkniętego forum, gdzie spotkałem się z gwałtownym sprzeciwem. Jako trzeci /decydujacy głos/, zawetowałem przyjęcie kogoś o bardzo lewicowych poglądach, jawnie popierajacego Leperra i powiedziałem, że na takiego kogoś się nie godzę. Stwierdzono, że niedopuszczalne i godne potępienia jest odrzucanie kogoś poprawnie sie zachowującego w FA, kto jedynie (?) ma "inne" (!!) poglądy. Nie mogłem wcześniej pisać o tym problemie. Jednak chciałem przedstawić Wam swoje zdanie. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ku rozgrywce i rozwadze??!!! 07.03.04, 11:11 W takim razie na Forum40+ jesteś wśród swoich Odpowiedz Link
mammaja Re: Ku rozgrywce i rozwadze??!!! 07.03.04, 11:21 Rowniez milo mi i to samo co Wedrowiec! Odpowiedz Link