Dodaj do ulubionych

Propozycja balowa 1

18.02.04, 10:29
Dzisiaj w nocy obudzilam sie i zaczelam myslec o naszym balu. Przyszedl mi
do glowy pomysl zabawy w postacie literackie. Kazdy moglby sie przebrac za
dowolna postac z literatury - od bajek po Kapuscinskiego - mielibysmy
mozliwosc odgadywania po opisie - jaka to postac. Opisy moga byc calkowicie
zgodne z pierwowzorem (np. dziewczynka z rudymi sterczacymi warkoczykami i
ponczochami przypietymi podwiazkami ,w zaduzych butach- oczywiscie przypadek
skrajnie latwy ),moze byc to postac rozpoznawalna przez jakies
rekwizyty,calkowicie zinterpretowana przez osobe - bo kto tam naprawde
wiedzial jak ubrana byla krolewna Sniezka,dopoki Disney nie narysowal
jej ,tak jak narysowal. Nie mozemy kamuflowac sie podwojnie - tzn.wystepowac
pod innymi nickami ,bo to chyba klopotliwe i jeszcze nalezie jakichs
nieproszonych gosci. Chyba ,ze ustalilibysmy z Markiem wczesniej ,ale to za
duzo zawracania glowy. Poza tym moze ktos przyjsc w ostatniej chwili.
Taka jest moja propozycja - dajaca mozliwosci i przebierajacym sie,ale i
szanse na zabawe dla odgadywaczy (mozna ustalic ze nie oglasza sie od razu
rozpoznania tylko np. o jakiejs godzinie,zeby wszyscy mieli szanse.
Miejsce balu zostanie opisane - tak,zeby kazdy mogl dodac ciag dalszy,bo
np.potrzebuje komnaty w stylu egipskim. To narazie tyle.Co wy na to? Mm.
Obserwuj wątek
    • rudakitka1 Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 11:00
      Mamajko-cudnie!!!
      Ja wprawdzie z sasady jestem przeciw,ale tym razem jestem za!!!!!!!!!!!!
      • marialudwika Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 11:14
        Jak sie przebierzemy za kogos, majac wlasny nick ,to kazdy nas "rozpozna" smile)))
        ml
        • rudakitka1 Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 11:16
          marialudwika napisała:

> Jak sie przebierzemy za kogos, majac wlasny nick ,to kazdy nas "rozpozna" smile)))
          > ml

Ale to postać chyba będzie trzeba rozpoznać?
        • wedrowiec2 Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 11:24
          Chyba chodzi o rodzaj konkursu. Ja wedrowiec oznajmiam, że wyglądam
          następująco: "spojrzały nań oczy czarne, aksamitene, a mieniące się, a
          ogniste,...Nad tymi oczymajedwabne ciemne brwi rysowałay się dwoma delikatnymi
          łukami, zarumienione policzki kwitnęły jak kwiat najpiękniejszy, spod kapturka
          spływały bujne czarne warkocze". Juz wiadomo, że jestem Helena Kurcewiczówna z
          Ogniem i mieczem.
          • olga55 Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 11:38
            Ja na pewno nie przebiorę sie za postać w jaką wcielili mnie rodzice na zabawie
            w przedszkolu.mimo iz mój kostium zajął pierwsze miejsce i postać była dość
            sympatyczna.Powiem tylko,ze przezywano mnie tak potem,a ja jakoś chyba nie
            miałam poczucia humoru.
            • lablafox Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 12:21
              Kupuję pomysł w całosci i jestem za .
              Lx
              • lablafox Pytanie naiwne 18.02.04, 12:34
                Wiem co to znaczy postać literacka, ale załóżmy ,że chciałabym się przebrać za
                gwóźdź z bajki o zupie z gwoździa. To co ? Mogę czy nie mogę?
                Lx
                • wedrowiec2 Re: Pytanie naiwne 18.02.04, 12:46
                  Oczywiście, będzie bardziej tajemniczosmile
                • ewelina10 Tak z malutkim komentarzem.. 18.02.04, 13:06
                  Pomysł dobry.
                  Malutka uwaga: "księgozbiory" mamy różne. Jeśli temat mógłby być bardziej
                  uściślony, pomysł uważam za trafiony.
                  Mogłoby na przykład okazać się, że ktoś wybrał sobie postać z książki, którą
                  tylko sam przeczytał wink
                  • mammaja Re: Tak z malutkim komentarzem.. 18.02.04, 14:27
                    Jak narazie ciesze sie z dotychczasowych wypowiedzi za ! Wedrowiec dokladnie
                    napisala to o co mi chodzilo. Bo przeciez jak inaczej urzadzic sobie zabawe w
                    zgadywanie kto jest kim? Co do uwagi Eweliny - to jest tak,jak na prwdziwy bal
                    kostiumowy przychodzi ktos "przebrany" a wszyscy pytaja "a za co ty sie
                    wlasciwie przebrales?" Trzeba byc na tyle "wyrazistym",zeby jednak do
                    zidentyfikowania. I lektury i w szkole i w zyciu doroslym mielismy jednak w
                    duzej mierze te same! Trzeba tak pokombinowac,zeby jednak dac sie
                    rozpoznac,nawet jako gwozdz z zupy na gwozdzie czy kaczka -dziwaczka.
                    Na Akademii Sztuk Pieknych byly (i pewnie sa) bale "tematyczne" - raz
                    np.Miasto noca" czy "Na dworze Nerona" = - ale to nam nie wiele da - bo musimy
                    widziec sie w wyobrazni. I dlatego pomysl literacki jest chyba najbardziej
                    uniwersalny.Tak mi sie wydaje! A jak trzeba bedzie troche poglowkowac to tez
                    dobrze.
                    Wyobrazam sobie ,ze np. o 21 wszyscy pisza swoje typy : kto jest kim -
                    przedtem moga rozmawiac, uscislac itp. Potem porownujemu kto ile zgadl.
                    Np. Rudakitka - Ania z Ziel.Wzgorza , Mammaja - Slon trabalski ,Glodny -
                    Jaskiniowiec (no nie,z filmow to juz nie!) itd.
                    • marialudwika Re: Tak z malutkim komentarzem.. 18.02.04, 14:44
                      Jestem w rozterce..a jak beda np. dwie Anie z ZW??Baba Jaga albo zaklinacz
                      wezy..i nic mi wiecej do pustej "makowki" nie przychodzi,ale jest sporo czasu!
                      Pozatym 99% mojego polskiego ksiegozbioru zostala w W-wie,emigrujac mialam
                      limit wagi...Czesc ksiazek sukcesywnie wywiozlam,ale cytaty,hm.Licze na czyjas
                      pomoc w tej materii.Pozdro
                      ml-lekko zestresowana smile))))
                      • mammaja Re: Tak z malutkim komentarzem.. 18.02.04, 15:48
                        Przeciez to nie musza byc cetaty! ML - a jak wyobrazasz sobie Balladyne ? nie
                        potrzeba do tego lektury.Albo Ofelie! No co ja ci bede podpowiadac!
                        • lablafox Re: Tak z malutkim komentarzem.. 18.02.04, 15:54
                          Taniec brzucha (zajrzyjcie na przed balem) będziemy wykonywać w takt "Bolera "
                          M. Ravela.
                          Ustal tylko Mammajo godzinę wykonywania.
                          Lx
    • jej_maz Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 17:00
      Swietne! Bardzo mi sie podoba! Ciekawe kto wybierze jaka postac, a juz
      najciekawsze bedzie, czy poszczegolne wybory pokryja sie z wyobrazeniem
      pozostalych uczestnikow w stosunku do danej osoby/postaci. Czy bierzemy pod
      uwage jedynie postacie literackie, czy tez i historyczne lub ogolnie znane?
    • omeri Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 20:27
      Pomysł przedni, tylko chyba trzeba zawęzić zakres.
      • mammaja Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 22:12
        Mysle,ze jednak poprzestanmy na literaturze - chociaz przeciez opisuje ona tez
        postacie historyczne ,ale moze to juz na inny bal. A jak Omeri widzialabys
        zawezenie?
        • marialudwika Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 22:49
          A czy zalkinacz wezy byl w jakiejs ksiazce?Jesli nie to wymysle jaks
          holenderska...Pozdro
          ml
          • lablafox Re: Propozycja balowa 1 18.02.04, 22:52
            Był w "Baśniach 1001 nocy"
            Lx
    • jej_maz Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 02:26
      Mamy kilka projektow, ktore wyszly w tym samym czasie. Proponuje uporzadkowanac
      i skoncentrowac sie na jednym a reszte po kolei.

Pierwsze primo; nie mam za duzego odzewu w sprawie adresu emailowego, ale
      poniewaz jest to cos co bedzie zawsze, kazdy bedzie mogl zarzadac wlasny w
      zaleznosci od potrzeby i kiedy zechce. Na razie mam zapotrzebowanie od ML,
      Wedrowieca i Bodzia - one beda gotowe w ten weekend.

Drugie primo; zdjecia okolo-maturalne. Te bede wrzucal na strone na bierzaco i
      wydaje mi sie ze w formie jaka zaproponowalem na wlasnym przykladzie, tzn.
      dzidzia, jakiestam kilkuletnie no i nastoletnie w jednym i tym samym okienku.
      Mysle, ze ciekawie wyglada takie ogladanie naszych transformacji. Czekam na
      zdjecia pozostalych chetnych.

Trzecie primo; zdjecia aktualne. Mamy album Feline, ktory kazdy moze ogladac -
      ja zaloze niebawem strony na password tylko dla tych, co sami wysla swoje. Jak
      tylko fundne sobie swoja swieza fotke (niebawem) to wsadze ja do tego okienka o
      ktorym pisze powyzej; a co? Jak transformacja to na bierzaco i jawnie wink)
      Wydaje mi sie, ze w ten sposob, kazdy bedzie mial do wyboru forma zabawy jaka
      mu odpowiada.

Wszystkie te prima wink sa wazne a do tych dwoch ostatnich potrzebuje... Em-Em i
      jej obrobki zdjeciowej a wiec prosze o cierpliwosc.

Dlaczego to wszystko pisze pod tym watkiem? Otoz aby ustalic pewne priorytety,
      a propozycja balowa Mammaji, jest na dzien dzisiejszy najwazniejsza. Zajmijmy
      sie wiec przygotowaniami. Nigdy nie pisalem o tym glosno i wyraznie, ale
      myslalem ze pewne sprawy sa ewidentne - forum jest caly czas otwarte i pisac
      moze kto i kiedy chce. W sumie bylo zamkniete przez raptem kilka dni w ciagu
      ostatnich kilku miesiecy. Nie bede ukrywal, ze uwazam na to co sie dzieje i kto
      co z nowych gosci pisze, ale jak widac, nie ma problemow i mam nadzieje ze tak
      pozostanie. Nowo pojawiajace sie nicki skrzetnie sa odnotowywane i w naglym
      przypadku, przez jedno klikniecie mozna uaktywnic filter, bez potrzeby
      rejestrowania wejscia dla tych co juz sa. Zwracam na to uwage, poniewaz Mammaja
      proponuje zabawe w kamuflowanie sie; na podstawie przybranych postaci i naszych
      wypowiedzi, mozemy miec pyszna zgadywanke kto jest kto. Daje to rowniez wolny
      wstep wszystkim innym zainteresowanym w udziale w naszym balu.

A wiec przygotowujmy sie do balu smile
    • jej_maz Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 21:51
      To co z tym balem? Watek calkowicie zignorowany sad
      • wedrowiec2 Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 21:53
        Termin ustalony, a zbyt dużo szczegółów może zepsuć zabawęsmile Żywioł jest ważny!
        • mammaja Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 22:00
          Bal jak napisala Wedrowiec ma ustalony termin, idee ,macie myslec nad
          kostiumami a jeszcze szczegoly beda omowione w week-end , ludzie tez pracuja!
          Zwlaszcza w tlusty czwartek szczekami!
          • mammaja Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 22:01
            A jak sa dalsze pomysly - to mozna rozbudowywac dowolnie! Osobne zaproszenia
            nie beda rozsylane ! Jedno wspolne!
          • marialudwika Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 22:14
            Mamajko!!Szczekasz????smile))))))
            ml
            • marialudwika Re: Propozycja balowa 1 19.02.04, 22:15
              Tak Ci ladnie literki przeskoczyly!!!!!Pozdrowka
              ml
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka