Dodaj do ulubionych

PDF - prośba o korepetycje

07.11.12, 21:12

Powinnam opracowanie wysłac w PDF, wgrałam program i pojawił mni się jako karte blanche jakis PF kreator.
Wrzuciłam tekst do PDF z worda , jako zapisz w pdf ,ale tam już nic nie można poprawić.
Zakładam,że mam jakąs blokade psychiczna bo boje sie,ze to co juz zrobiłam strace.Prosze mi podpowiedziec czy istnieje możliwośc pracy z tekstem po wrzuceniu do pdf,czy tylko wrzuca się tekst ostateczny?
Problem z przypisami ,bo to co mam zrobione, w pdf nie zawsze jest na właściwym miejscu.No dooopa pdfowa jestem i już.
Wdzięcznam będe za wszelkie ŁOPATOLOGICZNE instrukcje, podpowiedzi, wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: PDF - prośba o korepetycje 07.11.12, 21:19
      Wrzucasz tylko ostateczny, i nie możesz w pdf-ie redagować (chyba, że masz super-hiper wersję Adobe dla grafików komputerowych, ale masz chyba normalny Adobe?).
    • goskaa.l Re: PDF - prośba o korepetycje 08.11.12, 09:58
      Program PDFcreator to wirtualna drukarka. Korzystam z niej często, także w pracy. Jasne, że w PDF niczego się nie zmienia, bo właśnie po to jet ten format. Musisz mieć tekst dokładnie i dobrze przygotowany w podstawowym programie, a potem drukujesz i jako drukarkę wybierasz ten właśnie program. Zwróć uwagę na to, na jakim formacie papieru "drukujesz" i na sposób zadrukowania strony. Może tu się coś rozmija z Twoimi ustawieniami, bo PDF jest jakby dokładnym odzwierciedleniem wyglądu wydruku dokumentu z Twojego programu.
      Jeśli Twój tekst w PDF nie jest taki, spróbuj innego ustawienia, i do skutku. Zapisywać możesz pod różnymi nazwami, różnych (kolejnych) wersji, a potem wybrać odpowiednią i zmieniając jej nazwę na właściwą, masz gotową do wysłania.
      • goskaa.l Re: PDF - prośba o korepetycje 08.11.12, 09:59
        Tu masz link do tego programu, zainstaluj i spróbuj:
        www.dobreprogramy.pl/PDFCreator,Program,Windows,12691.html
        • lablenka_x Re: PDF - prośba o korepetycje 08.11.12, 12:17
          Jesteście nioceniona.Dziekuję
          A że ja głupek jestem i wszystkiego się boję (najgorszy pierwszy raz , potem śmigam) to rozumiem,że cały tekst , łącznie ze stroną tytułowa i innymi ,a potem z tekstem wrzucam do tego kreatora. Tak?
          Wszystkie poprawki itp robie poza.Tak? I ćwiczyć mam aż mi się przytrafi to co chce widzieć tak?
          • goskaa.l Re: PDF - prośba o korepetycje 08.11.12, 12:28
            Tak, zachowujesz się jakbyś miała normalną drukarkę. Poprawki robisz w tekście oryginalnym.
            I do skutku.
            Powodzenia, to bardzo sympatyczny program. Nie musisz korzystać z niego, w nowych wersjach Worlda i Excela jest możliwość przekształcenia na PDF, ale ja nie korzystam.
            • lablenka_x Re: PDF - prośba o korepetycje 16.11.12, 16:56
              kreatora to ja mam, to ta moja biała karta. Z tego co napisałyście zrozumiałam,że wrzucam materiał już dopięty na ostatni guzik.Dziekuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka