marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 11.10.04, 10:16 Kawa pieknie pachnie,pije ja odziana w gruby szlafrok.Muzyka w tle,w reku gazeta.Do przekaszania ciasteczka o pasujacej nazwie Cafe Noir. Nie ma z kim pogadac ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 11.10.04, 10:20 Dzien dobry ML Pije cole light z cytryna.... zawszec to kofeina Odpowiedz Link
iwonax Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 11.10.04, 17:04 Ml napiosała, co prawda rano, że pije swoją kawę odziana w gruby szlafrok, (muzyczka w tle, a na dokładkę ciasteczka). Straaaaaasznie Ci zazdroszczę, ja swoją "na odwrót" prawie duszkiem spijam i dalej do galopu! Pozdrawiam, ix Odpowiedz Link
a.erie Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 11.10.04, 13:32 Zapach kawy snuje sie w powietrzu. Za oknem zimno, dzien dopiero sie budzi. Powoli, opieszale, jakis taki szary, wymiety... Nie chce mu sie za bardzo otworzyc oczu. Chowa glowepod pierzyne chmur... jesienny dzien traci duzo, bo nie zna zapachu i smaku swiezo zmielonej kawy. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 11.10.04, 15:33 Nalewam sobie kawy, bo cos mnie zmeczenie bierze... No dobra, jak dajecie to wezme tego koniaku )))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 11.10.04, 16:30 Wpadlam wychylic toast za cioteczne wnucze z Filadelfii.Urodzil sie chlopak,wazy 3,5 kg.Oczywiscie cala rodzinka/nieduza/ wisi na telefonie ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 10:10 ML, przepraszam, wczoraj mi umknelo... Gratulacje dla mamusi.. Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 09:34 Nie musi być mocna...nie musi być bardzo dobra...nie musi być z ekspresu - byleby była gorąca!!! Jest pierońsko zimno Odpowiedz Link
monia.i Re: P.S. 12.10.04, 09:36 Czy możemy w kawiarence mieć kominek? I ze dwa piecyki kaflowe? Tak, żeby można było sobie o ciepłe kafle rozgrzać łapki? Odpowiedz Link
jutka1 Re: P.S. 12.10.04, 10:13 Dzien dobry, Moniu Kocham piece kaflowe!! Z gory ostrzegam, ze jedno miejsce przy piecu rezerwuje dla siebie... nikomu nie oddam... bo lubie cieplo i kafle )) Odpowiedz Link
monia.i Re: P.S. 12.10.04, 10:23 Piece kaflowe są fantastyczne. W domu na działce mamy jeden taki, nieduży ale przytulny, obłożony mlecznobrązowymi kaflami..Miło potrzaskuje w nim drewno, gdy jest napalone...słychać takie dziwne piski i skwierczenia...i cudownie grzeje plecki Odpowiedz Link
jutka1 Re: P.S. 12.10.04, 10:34 Pamietam taki piec z dziecinstwa, tyle, ze byl na wegiel... Zimno tutaj. Koniaku sobie chyba wleje do tej kawy... ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: P.S. 12.10.04, 10:50 Pije kawe,dygocac z zimna i wizualizuje sobie owe piece kaflowe,ktore pamietam z dziecinstwa w Podkowie Lesnej. ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Piece 12.10.04, 11:57 W pracowni na poddaszu (w miescie) mamy piece kaflowe przerobione na grzanie elektryczne. Nigdy bym ich nie rozebrala - nagrzewaja sie blyskawicznie,trzymaja cieplo bardzo dlugo i uwielbiam stac przy nich i grzac sobie plecy. Piece oczywiscie przedwojenne,takie jak ML pamieta z Podkowy,a ja z mojego domu rodzinnego, gdzie tez potem byly przerobione na "grzalki". A w kawiarence prosimy o kominek z roznem ! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Piece 12.10.04, 12:20 mammaja napisała: > W pracowni na poddaszu (w miescie) mamy piece kaflowe przerobione na grzanie > elektryczne. Nigdy bym ich nie rozebrala - nagrzewaja sie > blyskawicznie,trzymaja cieplo bardzo dlugo i uwielbiam stac przy nich i grzac > sobie plecy. Piece oczywiscie przedwojenne,takie jak ML pamieta z Podkowy,a ja > z mojego domu rodzinnego, gdzie tez potem byly przerobione na "grzalki". > A w kawiarence prosimy o kominek z roznem ! O!!Tak,jaks kaczke z rozna albo szaszlyk,pod te aperitify,hm.Rozkosz dla podniebienia! ml Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 12:17 Wpadłam tu na chwilkę i nie na kawę-chociaż jeszcze dziś nie piłam-tylko na setkę,moze być czystej.Wróciłam z targowiska i jestem przemarznięta do szpiku kości.A do tej wódeczki....no w zasadzie nic,twardzi ludzie po jednym nie zakąszają). Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 12:21 Do kawy to bardziej jakis koniaczek albo likier,jesli o mnie chodzi! ml Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 12:24 marialudwika napisała: > Do kawy to bardziej jakis koniaczek albo likier,jesli o mnie chodzi! > ml Do kawy ,Aniele Ty mój, to może i koniaczek ale na obolałe serduszko to tylko czysta i to w dużych ilosciach) Bardzo proszę się nie opylać tylko lać! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 12:26 tutaj samoobsluga... Wodencja w zamrazalniku, sie panie czestuja.. ))))) ide na obiad. pa. Jutka (tez ruda ))) Odpowiedz Link
a.erie Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 12:57 dziwaczeje! Kawe pijam w filizance przywleczonej za soba z Polski. W innym naczyniu mi nie smakuje Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 12.10.04, 13:09 Pilnuj, zeby nie stluc! Oczywiscie ze w tej najlepiej smakuje! Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 09:33 Popijam pierwszą kawę i sprawdzam, co słychać. Dobrze, że w piecach napalone, bo zimno... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 09:39 dzien dobry Moniu a kawe to tutaj daja?... (wiem, ze nie zaczyna sie zdania od "a" )))) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 09:42 A czemu nie? Nie wiem, czy dają - sama sobie polałam. Kawa kawą...ale przyjemny byłby czajnik poświstujący stojący gdzieś na piecu...Tak wiejsko-sielsko.. No i dzieńdoberek, oczywiście!!! (Czy mogę zacząć zdanie od no i..?) Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 09:51 To sobie nalewam. Niskie cisnienie dzis i senna jestem Oczywiscie, ze nie zaczyna sie zdania od "no i", dzieki czemu masz pelne prawo to robic ))) (logika pokretna Czajnik moze byc, tylko zeby zbyt halasliwie nie gwizdal...... Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:15 No to niech jedynie szumi.... Jutka - bardzo mi się podoba twoja logika A ML nie wstała na kawę? A to śpioszek! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:20 Lubie pokretna logike - daje takie pole do popisu w temacie smiesznostek... ) Czajnik szumi, to i ML spi - szum usypia przeciez... a moze to o inny szum chodzilo, nie pamietam A w ogole to przynioslam patelnie w celu zrobienia jajecznicy. Tez sie moze przydac, zeby bezlep walic zamiast torepkom (ortografia zamierzona Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:27 Dzien doberek Kawoszom,wlasnie wkroczylam do kawiarenki i widze,ze jest milo tutaj ) ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:29 Milo i ujutnie a za oknem,przy ktorym stoi stolik dla palacych tak paskudnie,brrr. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:34 Dzien dobry ML W sekcji dla palacych niniejszym zaciagam zaslony, zeby nie widziec szarosci za oknem i nie psuc sobie i palaczom nastroju Zapalam swiece - przy okazji "wciagna" troche dymu... ML, chcesz lufe koniaku? Chrancuski, prosto z regionu... Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:58 Witaj, ML..Jutka - a co z tą patelnią? Dasz komuś przez czerep czy też usmażymy sobie bekoniku? Na to zimno i smutki? Odpowiedz Link
monia.i Re: P.S. do Jutki polewającej... 13.10.04, 11:01 ...a ajerkoniaku mogę chcieć? W jakimś płytkim kieliszeczku - żebym go mogła potem...hmmm..dokładnie opróżnić? Odpowiedz Link
jutka1 Re: P.S. do Jutki polewającej... 13.10.04, 11:02 Czesc Wojciechu. Nalewam koniak. Dla moni ajerkoniak na talezu od zupy ))) Spadam na razie, musze pilny list napisac... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:01 Moniu, na razie bekonik z jajkiem )) Patelnia tylko bedzie na podoredziu, na wszelki wypadek... Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:38 jutka1 napisała: > Oczywiscie, ze nie zaczyna sie zdania od "no i", dzieki czemu masz pelne prawo to robic ))) (logika pokretna ___________________ No i masz babo placek No - częstujcie się Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:50 no_no napisał: > jutka1 napisała: > > > Oczywiscie, ze nie zaczyna sie zdania od "no i", dzieki czemu masz pelne > prawo to robic ))) (logika pokretna > ___________________ > > No i masz babo placek > > No - częstujcie się ************** Dzien dobry, no_no ))) Placek z mila checia )))... chcesz koniaku? Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 10:58 Witajcie. Ja chcę koniaku! Mały kusztyczek. Może się obudzę całkowicie. Kawę wypiłem, śniadanie zjadłem, a co mi tam Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:13 jutka1 napisała: > Placek z mila checia )))... chcesz koniaku? ________________________ Piję sporadycznie, przy wyjątkowych okazjach. Jeżeli akurat to jest taka szczególna chwila, to proszę, nalej deczko... zamoczę usta... Wasze zdrowie piękne Panie... No Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:31 Nucac pod nosem "Na Francuskiej,na Francuskiej, jest malenka kawiarenka...." (pamieta jeszcze kto taka piosenke?) - dolaczam z kawa i calym wachlarzem spraw, ktorymi na szczescie nie bede was zanudzac.Zwlaszcza,ze jest tyle do czytania na forum! Czujta sie dobrze! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:37 mammaja napisała: > Nucac pod nosem "Na Francuskiej,na Francuskiej, jest malenka kawiarenka...." > (pamieta jeszcze kto taka piosenke?) - dolaczam z kawa i calym wachlarzem > spraw, ktorymi na szczescie nie bede was zanudzac.Zwlaszcza,ze jest tyle do > czytania na forum! Czujta sie dobrze! ********** Witaj, Mm )) Zajmuj sie nad kawa z koniakiem sprawami... my bedziemy cicho, zeby nie przeszkadzac Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:35 no_no napisał: > Piję sporadycznie, przy wyjątkowych okazjach. > Jeżeli akurat to jest taka szczególna chwila, > to proszę, nalej deczko... zamoczę usta... > Wasze zdrowie piękne Panie... *********** No_no, Okazja jest wyjatkowa, bo dostawa wina ma przyjechac za godzine )) Zamocz wiec swych ust korale )))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:43 Nie pilam jeszcze koniaczku o ta pora,ale kiedys musi byc ten pierwszy raz!! Najpierw jednak zjem jajeczniczke na boczku,a potem,jak juz wszyscy zjedza to postawie patelnie na podoredziu,moze byc uzywana do wszelakich funkcji )) Patelnia wielozadaniowa. ml Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:50 Dostawa wina, powiadasz...?)) Jakiego? Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 11:58 U mnie na rozpoczal sie zbior wina! Nasza nieoceniona krasnoludka wmeldowala sie, chociaz przychodzi w piatki i oswiadczyla, ze trzeba zbierac, bo ma w piatek padac deszcz! Bedzie pyszne wino, naprawde nie gorsze niz wiele "ze sklepu".Kilka dni temu umiescilam w albumie fotke winogron - zdazylam przed zbiorem!Zapraszam do degustacji za pare miesiecy! Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 12:03 Czuję się zaproszona Dobrze, żeś powiedziała o tym deszczu - uświadomię przyjaciółkę, która również ma swoje winogrona i też nastawia wino, że powinna się pośpieszyć Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 12:10 A moje wino zjadly kawki,zanim dokonalam zbioru. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 13:12 monia.i napisała: > Dostawa wina, powiadasz...?)) Jakiego? ********** Mojego ulubionego - brouilly Rocznik 2001 Zamowilam 10 skrzynek "na przeprowadzke", prosto od producenta )))) Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 21:33 Moi mili kawiarenkowicze! Melduje sie dzisiaj z ogrooooomna taca "pets de nonne" ( nazwijmy je "bakami" ;-P...zakonniczek. Sama pieklam!!! I same "zakonniczki" Te pierwsze sa z rodzaju "paczkowatych, najsypmatyczniejsza jest wlasciwie sama nazwa, te drugie to takie podwojne ptysie nasadzone jeden na drugi i przykryte plaskim "kornetem", polane czekoladowa kuwerturka. Do kompletu, ale juz od cukiernika Saint Honoré (od imienia swietego ich patrona ( lasucha widac. A wszystko dlatego, ze jestem zupelnie wytracona z kolein mojego normalnego zycia i nie moge sie odnalezc w przymusowym nicnierobstwie i przymusowym zamknieciu w 4 scianach. Rano zapowalam po wszelkich mozliwych tivizjach i radiach, w tym ostatnim niepocieszona, odkad nie moge przez satelite odbierac 1 Programu PR. "Z braku laku" wlaczywszy sasiedni kanal znalazlam sie na "radyju co ma...hm gueule" to dla unikniecia reklamy ale i tak pewnie wiecie, o co mi chodzi. Byla akurat audycyja jakiejs Siostry P..nilli, w ktorej owaz dyktowala usypiajacym glosem i w zdaniach rojacych sie od bledow (jak przystalo na radyjo mieniace sie jedynym "prawdziwie POLSKIM" srodkiem przekazu nader trzeba przyznac smakowite receptury. Rezygnujac z przygotowania salatki z 5 kg czerwonej kapusty wg wskazowek P...illi postanowilam jednak dokonac jakiegos wiekopomnego dziela ciastkologicznego, zerknelam do francuskiej ksiazeczki o deserach i przez skojarzenie zdecydowalam sie na wyzej opisane. Mam nadzieje, ze Wam zasmakuja. Gdyby komus nie odpowiadal nazbyt religijny ich charakter a mial dusze sportowca to ewentualnie jutro moge upiec "Paris - Brest" - krag ciasta identycznego jak na ptysie, eklery czy wyzej opisane "zakonniczki" . Ksztalt ciasta i nazwa upamietniaja tradycyjny wyscig kolarski miedzy oboma tytulowymi miastami. Wszystkie one doskonale z jakimkolwiek "bablowcem", dzis, zebyscie mnie nie posadzali o szowinizm bedzie to "Clairette de Dié". A Votre santé, à vos amours!!! Oj, jak tak dalej pojdzie to z koncem mojego 45 dniowego zwolnienia z pracy bede tlusta jak pularda!!!!!!! Odpowiedz Link
ada296 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 21:36 skuszę się na te zakonniczki pozdrawiam Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 13.10.04, 22:04 I ja skuszam sie ,tudziez na bablowca i wypijam za Twoje zdrowie Felinko,bys szybko nie musiala byc zamknieta w 4 scianach! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 11:23 Wpadlam na szybka kawe a tutaj pusto,slychac tylko trzask iskier w kominku i cicha muzyke z grajacej szafy.Milego dzionka zycze. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 11:41 nalewam kawy, zapalam papierosa, grzeje sie... dzien dobry ML Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 11:43 Stukam sie FC, za ciasteczka dziekuje, bo ze slodyczy najbardziej lubie schabowego.. ) Tak tu o tych winach i winach ... czuje, ze dla odmiany wypije wino do obiadu ))))) W drodze wyjatku, oczywiscie Odpowiedz Link
a.erie Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 14:45 Wwatku Eweliny "Winą jest - osiąganie"specjalnych" korzyści ?" wyspowiadalam sie z lapowkarstwa. nalezy mi sie wiec odrobina przyjemnosci. Przyszlam na mala czarna Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 14:57 Zanim lawa przysieglych wroci z wyrokiem, walnij sobie sete. Lzej bedzie czekac na wymiar kary. )))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 16:15 Wpadam na aperitif by miec apetyt na skromny obiad i dobrze trawic Prosit!! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 16:41 Mam juz dosc calodniowego gaszenia jednego pozaru za drugim Co jeden zagasze i na forum wejde, drugi mi sie wali na glowe. Dziwny dzien. Z tych nerwow nalewam sobie koniaku. Bez kawy. )))))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 16:46 He,he,patelnia jest przeciez uniwersalna a czasem dziala lepiej niz galazka oliwna Wedrowca ) Wiec spoko Jutko! Napij sie ze mna kieliszek winka! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 16:54 Jak juz zaczelam koniakiem, to koniakiem ci potowarZysze, ML Wino bedzie wieczorem Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:09 Poniewaz patelnie i kominek mamy juz "na stanie donosze, ze przynosze gruby gwozdz, mlotek i kosz kasztanow - tych jadalnych i proponuje na dzisiaj zatytulowac kawiarenke "café Pigalak". Zrobimy sobie najlepsze, oczywiscie, bo pigalskie prazone kasztany. Kto podpali na kominku? Tu jest swietne polano - nie - jutka, kolano to odsun, bo jeszcze ci iskra dziure (w spodniu) wypali. A zestaw widze taki: moje kasztany ( pieerwsza klasa, zbierane w ogrodzie MMZa osobiscie przez tegoz w towarzystwie osobistego psa - Dingue'go - nie Dingo, tylko "wariatuncia" i do tego Jutkowe Brouilly, a jakby poskapila to tam na dnie kosza jest butelka Cabernet Champigny, tez niezgorsze. A teraz ALARM! bo ja sobie zrobie...sucharka z czosnkiem - zakladajcie gazmaski!!! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:17 Kasztany wlasnorecznie MTZ z Wariatem zbierali??? to jeszcze bardziej cenne, dawaj je tutaj!!! (nad kominkiem wieszam portret Zuzanny, bo ona na Pigalaku tylko jesienia owe lubi ))))) FC, skad wiedzialas, ze na haslo polano nadstawie kolano, no skad?? )) Brouilly nigdy nie skapie, ale Champigny tez sie przyda, kazda kropla boskiego napoju jest mile widziana - zawsze i o kazdej porze (oprocZ do sniadania i w czasie snu.... No to wpadlas FC w doskonale towarzystwo, bo ja zapachem czosnku sie de-lek-tu- je, a sio z ta maska ))))))))) I tyle........ PS. Na okazje twojego i kasztanow zjawienia sie sukienke wlozylam, szpilki i koronkowa bielizne... Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:22 jutka winna, rocznik 2001 napisała: > No to wpadlas FC w doskonale towarzystwo, bo ja zapachem czosnku sie de-lek- tu- je, a sio z ta maska ))))))))) _________________ Fujjjj, ale tu cuchnie(( No - to ja skoczę po maskę pgaz Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:30 no_no napisał: > jutka winna, rocznik 2001 napisała: *********** Wysoki Sadzie, jam niewinna, ja nic nie wiem, bylam gdzie indziej.... poza tym ja jestem rocznik 196* ...... )) > Fujjjj, ale tu cuchnie(( > > No - to ja skoczę po maskę pgaz ********** ooooooo...... az tak zle?.... okna otwieram!! Dzien dobry, no_no Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:37 jutka1 nie winna, rocznik 1962 napisała: > ********** > ooooooo...... az tak zle?.... okna otwieram!! _______________ Ano żle Co ja poradzę, że taki delikutaśny jestem:--) Ty okna nie otwieraj, tylko buzię zamknij)) Dzień dobry wiśienki))))))))))))))))))))))) No - w masce Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:47 no_no napisał: > Ano żle Co ja poradzę, że taki delikutaśny jestem:--) > Ty okna nie otwieraj, tylko buzię zamknij)) > Dzień dobry wiśienki))))))))))))))))))))))) ********** No_no mi kaze zamknac buzie..... ide do kata i bede ciiichooo.... i z daleka..... Ale zarazara!!!! Ja tylko wachalam, to FC jadla!! ...biednemu zawsze wiatr w oczy .... ))))))))))))))))))) Jutka - pod wrazeniem spostrzegawczosci, dedukcji i pamieci, no-no-no-no- no... Tradycyjnie zza winkla... ) Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:55 jutka1 napisała: > Tradycyjnie zza winkla... ) __________ Ok, only w maskę No - delikatny Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 20:45 Ty mnie no_no nie irytuj bo przestane zza winkla, and I'm serious. Co to za po-twarze i do tego w maskach??? Ja nie jadlam, ja wa-cha-lam Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ z maską w tle:))))))))) 14.10.04, 22:00 Jucia, sorki, paciorki, schowaj pazurki i nie odstawiaj mnie od cycka Mówiąc: "w maskę", miałem na myśli, że masz mi to dać w moją niewinną gembę Nie miałem na myśli żadnych gumek, ani innych lateksowych wynalazków) No - daj się udo bruchać Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ z maską w tle:)))))))) 14.10.04, 22:11 no_no napisał: > Jucia, sorki, paciorki, schowaj pazurki i nie odstawiaj mnie od cycka >Mówiąc: "w maskę", miałem na myśli,że masz mi todać w moją niewinną gembę > Nie miałem na myśli żadnych gumek, ani innych lateksowych wynalazków) ********* No dobrze dobrze... Cmokam cie w takim razie otwarcie na znak, ze sie nie gniewam )) (pytanie sur-realistyczne: po co komu gumki w necie? odpowiedz, bo wirusy i robaki laza... )))))))) chyba to wymyslilam > No - daj się udo bruchać ******** Gdybym nie znala cie juz jako kulturalnego osobnika, moglabym zaczac podejrzewac, ze zapomniales jednego myslnika.... z a r t !!!! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ z maską w tle:)))))))) 14.10.04, 22:31 Ja pozyczam patelnie. Najpierw smaze omlet z warzywami typu srodziemnomorskiego i stawiam na piecu , zeby byl cieply dla wpadajacych znienacka gosci. Potem myje i praze kasztany , bo teraz jest sezon na kasztany. Wprawdzie caly rok jem marrons w roznych postaciach z roznych puszek , ale najlepsze sa te wlasnorecznie przypalone )) Kawe beez kofeiny stawiam i do kawy proponuje amaretto. K. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:37 A nie lepiej zjesc tez grzaneczke to i maska bedzie zbedna ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 17:51 Dopijam koniak, podkradam pare kasztanow (na droge), i przemieszczam sie ... Wpadne troche pozniej )))) Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 18:11 Jutka, excuse-me, ja zapomnialam cie uprzedzic, ale tym gwozdziem i mlotkiem to trzeba bylo w patelni dziury zrobic, zeby te pigalaki prazyc. teraz mamy jak znalazl durszlak do cedzenia spaghetti ;-P Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 18:21 Zmeczona,po foztkoterapii,ktora o dziwo dziala, dopraszam sie kilku maronow i kusztyczek kalwadosu.Znajdzie sie? Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 20:41 Mm, sie ordynuje: Calvados - RAZ! Marony - ile chcesz! ps. zepsuli mi nowo-naszykowana patelnie... buuuu.... biednemu to itepe... pps. przywloklam druga patelnie ))) zeliwna i ciezka jak jasny gwint, i ZADNYCH dziur sie w niej nie da zrobic!!! Nazywa sie "patelnia nawsiakijpozarnyjsluczaj", i wisi nad kominkiem. Jakby co, wiadomo co robic. ))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 20:47 Patelnia - przedmiot piekny i wielce uzyteczny! Rozumiem, ze przynioslas patelnie wielofunkcyjna, ktora moze byc takze (nie daj Boze!) narzedziem obrony lub wymiaru sprawiedliwosci.Poniewaz jednak w kawiarence sama kultura, bon-ton (mowiac po polsku), patelnia pozostanie doskonalaoscia w swym ksztalcie i posluzy do coraz to wymyslniejszych przysmakow. Rano moga byc nalesniki Foksala, o ktorych dawno temu pieknie napisal! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 20:54 Nalesnikow Foksala sie chetnie naucze Foksal, moze by tak podrzucic link do przepisu? Nastepnie proponuje PRAWDZIWE domowe bliny - dzisiaj umyslna dowiozla blinna make od zrodla czyli z Moskwy - miesza sie z letnia woda lub mlekiem i ciasto gotowe. Niestety kawior do blinow wyszedl, wiec bedziecie musieli na razie zadowolic sie wedzonym lososiem, z koprem i cytryna... No ale to menu na pojutrze... )) ps. Mm, powinnam moze na innym (-ch) watku (-ach), ale tutaj jestem i nie chce mi sie ganiac.... bardzo sobie cenie twoja subtelnosc. (pisze nie w ramach podlizywania sie, bo nie mam takiego zwyczaju) I tyle........ )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 21:20 Mm, wirtualnie proponuje à la tienne ))))) Paniowac sobie mozemy w realu (o ile potrzeba taka ))))))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:33 Jasne- ale to ladniej brzmi! I ja nie mam tych apostrofofow ani aksangrafow ! Ani nawet aksentegi! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:36 Mm, zartowalam )))) stukam sie brouilly Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:34 Na kawę o tej godzinie jedynie się popatrzę. Ale kieliszek wina - czemu nie...??? Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:38 monia.i napisała: > Na kawę o tej godzinie jedynie się popatrzę. Ale kieliszek wina - czemu > nie...??? No przeciez zaznaczylam , ze kawa bez kofeiny... Ale prosze bardzo przytargalam moj ulubiony Jacob ' s Creek. K. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:38 Mooooniaaaaaaaaaa Gdziezes ty byla czarna owieczko???? Nalewam ci brouilly niniejszym. Duuuuzy kieliszek. Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:39 Ale gwar w tej kawirence! Nie slysze polowy tekstow! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ -- Mammaja :-))) 14.10.04, 22:44 Mm.... Czy juz moge to ustrojstwo, czy jeszcze nie? ))))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:45 Napije sie z Wami winka,na kawe jakos brak ochoty,bez kofeiny tez! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:48 marialudwika napisała: > Napije sie z Wami winka,na kawe jakos brak ochoty,bez kofeiny tez! ********** Nalewam, ML... )))))))))))))))))) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:44 Się szwałędałam tu i ówdzie Twoje brouilly do jednej łapki. W drugiej - Castillo de Liria. Reszta łapek na klawiaturę Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:47 Moniu, lepszy patent.... Dluga slomka w kieliszku... Tym samym ruki swabodnyje (zeby klikac) )))))))))))) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:51 Przez słomkę ponoć łatwiej się wstawić. Nie wiem, na czym to polega, ale ponoć jest to jakoś uzasadnialne. Więc jest ryzyko, że albo się na słomkę nadzieję, albo nosem w klawiaturę wpadnę... A poza tym - jak mam słomkę w ustach - odzywa się taki głupi odruch, żeby zamiast pociągnąć - dmuchać...Chyba z czasów baniek mydlanych mi pozostał.. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:53 Moniu, wytlumaczenie jest medyczne... Jutro napisze bo teraz energii jeno na lapidarnie starcza... OK, pij obiema lapkami, a reszte lapek na klawiature ))) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:57 jutka1 napisała: > Moniu, wytlumaczenie jest medyczne... Coś tam chyba było o wchłanianiu się przez śluzówki - ale pewna nie jestem. Chętnie przeczytam, jak wyłuszczysz przy okazji, kiedyś... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 23:00 Wedki po gadu wlasnie Wojciech otworzyl a ja temat zadalam... Nie o slusowce bylo, ale o zastawce miedzy zoladkiem i jelitem... Jutro napisze.... ))) Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:48 Gadam na czacie z Borowskim, piję dobre tyskie. Jedno! Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:51 No a jak Borowski? Tez pije ? Tez tyskie? Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:53 Czy pije? Nie wiem, ale mówi rozsądnie Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 23:01 Niniejszym melduje, ze wlasnie dopuscilam sie rekoczynu na tylku Kicura, szczepiac go przeciwgrypowo (siebie zaszczepiwszy uprzednio). Donosze, ze wyzej wymienion nie tylko nie ucierpial ani cielesnie ani moralnie a nawet dlugo PO skonczonej operacyi zapytal "kiedy wreszcie go strzykne". To w ramach teoretycznie zabronionej nam tubibom reklamy, na wypadek gdybym mialaa kiedykolwiek sumasszedszy opuscic CHUjka iprzeniesc sie do "ukochanego" sektora prywatnego i *** kliniki gdzie ktoras (ys) z Was chcialby sobie cos powiekszyc, pomnniejszyc, pogrubic, podniesc °* niepotrzebne skreslic. Skoro juz osmielilam sie przemianowac kawiarenke Ma-Lutencji na café Pigalak to moze jutro urzadzimy sobie wieczor francuskiej piosenki? Na poczatek proponuje klasyke wszelijaka. A zeby jympreze zaanonsowac z odpowiednim hukiem proponuje juz dzis zaintonowac "trois jeunes tambours" et ran et ran et ranpataplan!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 23:04 FC ja tu od wielu godzin w sukni i szpilkach, koronkowej bieliznie, a ty znikasz... )))))))) Nic nie chce powiekszyc ani zmniejszyc, wiec na nic sie zdam ))))))))) Wieczor francuskiej piosenki moze byc, pod warunkiem ze sie za dnia odbedzie ))) Wieczorem ide na kolacje proszona ))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:51 Wojciech!!!! Nastepny czarny baran Dobry... Wracaj do nas Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.3/ 14.10.04, 22:54 Jutka - a gdzie są Twoje po-gadu-wędki? Poszły spać? Odpowiedz Link