mammaja 07.01.05, 20:48 W rekordowym tempie mija nam czas - zycze karnawalowych przezyc i radosnych wpisow! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfredka1 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 07.01.05, 20:52 A czuła dusza moja.... 0byśmy jeszcze kilka przynajmniej tych setek się doliczyli. Pozdrawiam "wczorajników", "dzisiajników" i "jutrzników")) Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 07.01.05, 20:57 Mialas racje, Alfredko! Mam nadzieje, ze te setne beda super! Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 07.01.05, 20:56 No to mamy piekny, dzisiajkowy jubileusz)) Moje gratulacje Mammaju)) Pozdrawiam, stolat, stolat )) D. Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 - Kanoko:) 07.01.05, 21:19 Dzieki za ciekawy link, ale mam nadzieje, ze w koncu zima nastanie, chocby na kilka tygodni. Zawsze takie nienormalnosci pogodowe kiepsko sluza naszym drzewom i krzewom owocowym. Jutro jednak zakasam rekawy, wyciagne sekator, grabie i mietle, i zabiore sie za przedprzedwiosenne porzadki. Termin do ciecia drzew dopiero za miesic, ale przy takich temperaturach nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam wiosennie, D. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 07.01.05, 21:39 ... już 100 ? A 100 * 100+ = 10 000 + ... To już niemała liczba. Otwieram szampana. Życzę wszystkim, a zwłaszcza tym, którzy nas codziennie witają następnej szczęśliwej setki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 07.01.05, 22:40 Witam Panie Stukam sie czerwoncem ))) jutka Odpowiedz Link
jan.kran Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 07.01.05, 23:47 Popijajac szampana prosze o wpisy zyciowo - dzisiajkowe . Nie tylko pozytywne , bo zycie jest rozne. Ja jestem troche zaniepokojona przyszloscia. Nie umiem do konca sie zdecydowac a nie ma mi kto doradzic. W Oslo panuje zdecydowana anomalia pogodowa , +7 stopni) I bardzo lubiana pacjentka umarla. Bylo do przewidzenia, ale smutno. K. Odpowiedz Link
lablafox Re: sobotnio... 08.01.05, 09:46 W Poznaniu też słońce i niebo błękitne i teraz , w cieniu +8. Pozdrawiam słonecznie. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: sobotnio... 08.01.05, 10:01 Piękna,wiosenna pogoda nastraja opotymistycznie.Czas się pożegnać-PA Odpowiedz Link
skynews Re: sobotnio... 08.01.05, 10:18 Nic dziwnego ze niebieskie niebo: www.wetter-welt.de/c03.shtml a tsk bylo jeszcze wczoraj: www.wetter-welt.de/d2.shtml Odpowiedz Link
mammaja Re: sobotnio... 08.01.05, 11:01 Wszystko prawda - slonce,niebo blado niebieskie,szkoda tylko ze znowu kilka spraw naraz - a tak chcialabym troche spokoju! Pozdrawiam sobotnio i wesolo! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: sobotnio... 08.01.05, 11:38 Witam Serce raduje się patrząc w okno. U mnie roślinność tonie w słońcu. Rano zrobiłam sobie już wycieczko-spacer w stronę zalewu i objeździłam okolice. Zaraz wyruszamy po najprzyjemniejszy zakup: wózek. Zamierzaliśmy zrobić tylko prezent finansowy, ale latorośl nie przepuściła nam naszej obecności przy zakupie. Cisss ... z mojej strony nie będzie ani mru mru ... za wyjątkiem pochwalenia ich za dokonany wybór Odpowiedz Link
marialudwika Re: sobotnio... 08.01.05, 11:56 Milych zakupow Ew! U nas slonce i sztorm,podobno 10 w skali B.Mimo to ruszam zaraz "w miasto". Milego dnia. ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: sobotnio... 08.01.05, 12:06 Dzięki ML ... i ja słyszę już samochód pod domem...muszę lecieć. Pa. Gdy słońce świeci lepiej być poza domem. ML miłego pobytu w mieście. Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 08.01.05, 18:07 Dzien byl piekny, jak marzenie (o wiosnie +11 st. w cieniu, slonce, lekki wietrzyk, blekitne niebo, a o zachodzie gama pomaranczy i czerwieni, w otoczeniu z indygo, w najpiekniejszym zestawie Psy ganialy po ogrodzie do upadlego, zagrabilam jesienne resztki, przycielam suche galazki na iwach, wymiotlam zime za plot Czuje sie fantastycznie, choc pewnie to szok tlenowy Mm, zycze fantastycznej zabawy i zasluzonych komplementow Pozdr. D. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 08.01.05, 18:09 Choinka rozebrana, opadłe igliwie wessane przez odkurzacz, meble wróciły na swoje miejsca. Nie myslałam, że mam tak duże mieszkanie. Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiajki Nr 100 z kulturką, proszę państwa 08.01.05, 18:32 A moja chójinka trzyma się jeszcze dzielnie. Postanowiłem sobie w tym roku, że będę mniej żeglował, a więcej cycał, bo to panie zuważyłem, że sie jakiś chamowaty robię) Aktualnie na składzie mam dwie książki: Regulamin tłoczni win - Johna Irvinga i Zagadka neandertalczyka - James'a Shreeve'a. Nie wiem tylko, za którą się zabrać w pierwszej kolejności. no_no - z kulturką proszę) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiajki Nr 100 z kulturką, proszę państwa 08.01.05, 18:50 Bez wątpienia za "Regulamin...". Naprawdę warto! Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiajki Nr 100 z kulturką, proszę państwa 08.01.05, 18:56 Dziękuję bardzo Pani docent za podpowiedź) Zagłębiam się wobec tego w regulaminie no_no - miłego wieczoru życzę i nieprzespanej nocy) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiajki Nr 100 08.01.05, 22:55 W Oslo wiosna i paki zaczynaja sie pojawiac na drzewach. Nie komentuje tego)) Dzien jak codzien , wypoczeta i naczytana po kokarde ruszylam znowa energia do pracy. Mala chmurka w milym dniu(( czyjas niepotrzebna i bezuzasadniona zlosliwosc. K. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzisiajki Nr 100 z kulturką, proszę państwa 08.01.05, 18:55 za Regulamin zabierałam się potrzykroć, czytaj drugą a w międzyczasie pisz tutaj Jeżeli zaczniesz od pierwszej,poproszę o pozytywną recenzję, abym się trochę zażenowała i szybciutko sięgnęla po nia /4. raz/ Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiajki Nr 100 z kulturką, proszę państwa 08.01.05, 23:59 Kulturka w dniu dzisiejszym, była muzyczna Byłam dzisiaj na występie syberyjskiego barda w DK „Dorożkarnia” .Bardzo mi się podobało, więc polecam, zwłaszcza tym którzy lubią piosenkę rosyjską i to w nietypowej aranżacji. Dotychczas znałam oczywiście Wysockiego i Okudżawę z kaset, płyt i radia (byli super - zwłaszcza Wysocki, ale i Bułat też!), oraz Aloszę Awdiejewa.... z programów TV, . Evgen Malinovski(Eugeniusz Malinowski??), śpiewa zupełnie inaczej, czuje się, że na co dzień gra w zespole bluesowo – rokowym. Inny styl. Co jeszcze mnie zdziwiło, to to, że jego rosyjski jest twardy, nie ma tej śpiewności, wydawałoby się takiej typowej dla języka rosyjskiego..... Jeżeli kiedyś usłyszycie, że gdzieś ma podobny do dzisiejszego występ – warto pójść. A tutaj o bardzie syberyjskim: www.ikc.waw.pl/index.php?m=w&d=2005.01.05&dk=2005.01.30&a=11198&page=13&ilosc=194 Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki Nr 100 z kulturką, proszę państwa 08.01.05, 23:50 ja w ramach buntu oraz - bardziej w tym wypadku prawdziwe - przedluzenia przyjemnosci, choinek nie rozbieram do konca miesiaca. Bo takie sa slodkie, ze nie moge sie nacieszyc )) No_no, zacznij te, ktora na wierzchu lezy A u nas wieje halny... no prawie... Odpowiedz Link
jutka1 sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 08:57 j.w. wschod slonca zlapalam, czerwono-zlocisto-srebrny, mmmm... tylko, ze aparat ciagle w otchlani jakiegos pudla.. dziendobrybardzo i milej niedzieli Odpowiedz Link
verbena1 Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 11:49 Witam rowniez slonecznie z krainy depresji. Wczoraj wial porywisty,szalony wicher. W powietrzu fruwaly wielkie konary drzew,w moim ogrodzie wiatr poprzewracal donice i stol ogrodowy. Mam nadzieje ,ze wiatr nie dotarl do Polski tylko rozwial sie gdzie nad Niemcami. Dzis slonce i cieplo. Zaraz wyruszam na wiosenny spacer. Odpowiedz Link
marialudwika Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 11:55 U mnie jest tak,jak pisze Verbena i tak bylo wczoraj..Jest slonce,ale dosc chlodno.Zaraz jade do Hagi. ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 11:56 Verbeno, własnie myślałam jak Ty i ML przetrwałyście huragan. Doniesienia prasowe są straszne. W Polsce też są straty, ale nie tak wielkie jak w w innych krajach. Wiatr wieje okrutny, wyje, całą noc miałam wrażenie, że pod oknami jeżdżą tramwaje, albo insze ciężkie pojazdy. Zaraz muszę wyjść z domu. Droga prowadzi pod wiatr. Jeśli zobaczycie coś dużego, bladego unoszącego się w powietrzu, to znaczy, że to ja nie dałam rady utrzymać się na stałym lądzie Odpowiedz Link
ewelina10 Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 12:03 Witam Jest w tym coś niesamowitego: słońce mocno świeci i dosyć ostro wieje. Wyłapałam przelotnie uchem w wiadomościach radiowych, że na północy szalała wichura i kilka miejscowości jest odciętych od prądu. Pewno dlatego taka ciiisza na forum. A może niektórzy poszli wspomóc "orkiestrę" zbierającą datki na szlachetny cel ? I ja zaraz opuszczę pielesze domowe. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
verbena1 Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 12:51 Wlozylam do albumu pare zdjec wczorajszych burzowych chmur. Szkoda ,ze bez dzwieku, wiatr wyl niesamowicie. Odpowiedz Link
lablafox Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 13:07 Dziś słonecznie i bardzo witrznie. Wczoraj wieczorem , około 20:00 dotarła wichura do nas , razem z ulewnym deszczem. Szalało całą noc, ale bez strat. Wiatr wyje w kominie i wywietrznikach jak potępieniec. Z tego co przeczytałam huragan przeszedł górą Polski Odpowiedz Link
omeri Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 13:22 U mnie w nocy wiało mocno, nawet bardzo, ale też jest blisko wisły. Dzisiaj nawet czasem słoneczko wygląda. Odpowiedz Link
jutka1 Re: sloneczna niedziela :-) 09.01.05, 14:16 .. u mnie tez wczoraj w nocy wialo niesamowicie... dom wyl, a razem z nim drzewa moze dlatego zle spalam. Odpowiedz Link
no_no Re: Mówcie co chcecie:) 09.01.05, 13:14 ... kocham POLSKĘ)) Czy jest gdzieś taki drugi piękny kraj? Czy jest gdzieś takie drugie miejsce, gdzie tyle gorących serc? no_no - dumny, bo Polak) Odpowiedz Link
lablafox Re: Mówcie co chcecie:) 09.01.05, 13:34 No to No_no nie jesteś sam , ja też kocham Polskę , a szczególnie Wielkopolskę , i co ja za to mogę. Są regiony piękniejsze od niej , ciekawsze od niej , a ja jak waryjot( ort. zam , naśladując Jutkę)tracę dla niej głowę i serce , a do Poznania w szczególności. Choć są miasta piękniejsze......i dalej w tym stylu. Odpowiedz Link
no_no Re: Mówcie co chcecie:) I co ja za to mogę:))Lbx 09.01.05, 14:39 że jo tyż lubię Poznań, Wielkopolskę, że uwielbiam jej gwarę)) Ech, wiara, wiara Kiej jo był wew Poznaniu, jo wszyndzie wetkał swój ślip i szpycował naobkoło Roz jo waryjot wloz na "Wagę" wew Starym Rynku. Ha, do dzisiej pokutuję) Czynsto jo łaził wew tyatr "Nowy" i w kintopy: "Wilda", "Apollo". Hmm, wszystko wew Poznaniu buło fertig Pozdrawiam kolebkę i poznańską wiarę) no_no Odpowiedz Link
mammaja Re: Mówcie co chcecie:) I co ja za to mogę:))Lbx 09.01.05, 16:39 Witam popoludniowo calkowicie zbalowana! Udalo sie swietnie, mnostwo znajomych spotkalam, wspaniale byly wystepy grona wnukow z piosenka okolicznosciowa oraz tance, od poloneza po walca z figurami! Jestem komplentie snieta,a musialam pojechac po samochod zostawiony wczoraj na parkingu.Ale warto raz na czas tak sie zszargac! Niech zyje bal!Jeszcze mi w duszy gra Odpowiedz Link
kanoka Re: Mówcie co chcecie:) I co ja za to mogę:))Lbx 09.01.05, 16:51 Witaj, MM) Jak odpoczniesz, opowiedz coś wiecej. Dzisiaj wieje, wieje, wieje,..... Mieliśmy iść do Ogrodu Botanicznego w Powsinie,podziwiać wiosnę w zimie, ale przestraszyliśmy się wichury(gałęzie!), no i ja wczoraj złapałam katar, ale po kuracji domowej, już mi lepiej. knk Odpowiedz Link
terem Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 17:32 Piękny dzień był tu, kolejny zresztą.Słońce robiło, co mogło. Prawie wiosna. To światło słoneczne, to ciepełko. Ech, zamarzyłam o wiośnie!.A co, wolno mi! Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 21:52 Dzień był piękny,cichnie huragan... życzę wszystkim miłego tygodnia i proszę .... nie dajmy się sprowokować, nie psujmy spokojnego wieczoru i nie podejmujmy tego co znów zostało rzucone , to napewno nie rękawica( Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 22:27 Ml i Verbeno, ciesze sie zescie cale i zdrowe, i ze wichura was nie porwala Mm, slychac, ze wybalowana i opowiedz cos jeszcze! U nas wialo i wieje, ale jakby coraz slabiej W kazdym razie prad mamy. Dzien byl przemily - nic sie nie dzialo)) No, moze poza obiadem u cioci, tez milym Jedzonko pyszne i nie trzeba bylo go robic, a i dyskusje ciekawe. Ciocia - emerytowana pani profesor, o mocno skomplikowanym zyciorysie, przemily rozmowca, choc czasem ostro wymagajacy. Nasze rozmowy przypominaja nieco ewolucje na cienkim lodzie i zawsze stanowia wyzwanie, szczegolnie przy trudnych tematach A tych nie brakuje, tyle ze na ogol dostaje male fory, ale bywa, ze nie nadazam. Z innej beczki - zlozylam bron przed "Gra w klasy", tak mnie zaczela irytowac, ze odpuscilam. Wzielam sie za "Auteczko" Hrabala i na razie jest swietnie. Cieplo, madrze, delikatnie i dowcipnie, no i tlumaczenie chyba dobre Pozdr. przed okropnym tygodniem D. Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 22:31 Co tu, droga Dado pisac o balu Jeszcze sie komus naraze, ze tak baluje! Ale mam ochote na wklejenie pary fotek do albumu - chociaz sie waham A ty obiecalas z Sylwestra ! Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 22:46 Wiem, ale chociaz w skrocie, muzyka, menu, kreacje. A poza tym znow tak strasznie nie balujesz, tylko czasem i z klasa)) Zdjecia na razie mam tylko takie sobie, sprzed wyjscia, i dlatego sie wstrzymuje, moze beda jakies lepsze Jak masz jakies niezle to wklej, choc na chwilke. Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 22:55 To jutro wkleje, bo musze skasowac swoje zdjecia najpierw! A menu - mnostwo wedlin,zakasek,ryb, salatek,naprawde doskonale,na goraco strogonoff i jeszcze cos drugiego - cisteczka,sery, wina czerwone i biale do woli! Pod koniec nalazl taki tlum ludzi - moze z innych imprez, ze chociaz wejscia byly za imiennymi zaproszeniami ,chyba ci na dole troche powpuszczali "znajomych znajomych".Suknie czesto czarne,mlode w bardzo obcislych i wydekoltowanych, starsze rozmaicie - ale to nie jest najwazniejsze na tym balu tylko atmosfera naprawde wielopokoleniowej zabawy (od 15-tu do chyba 80 ciu). Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 09.01.05, 23:12 Mniam, mniammm, no to fajnie chyba bylo)) Powklejaj i nie wycinaj za wiele Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 10:30 Dziendobry poniedzialkowo! Wichura przycichla przez chmury przswituje blask,ciagle mam wrazenie ze to juz wiosna. Milego tygodnia! Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 12:39 Dado, troszke dodalam do Sylwestra w albumie! Odpowiedz Link
kanoka Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 14:54 Wiatr ucichł, ale i słońca brak.... Rok małpy kończy się burzliwie i tragicznie ( Nadchodzi pechowy rok koguta - ciekawe, czy pechowy tylko dla nowożeńców? info.onet.pl/1034774,69,item.html I w dodatku, będzie on zielony i....wcale nie kogut, tylko kura.... www.chineseastrologyonline.com/2005.htm Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 15:08 Tutaj slonce swieci na calego,jest 13 stopni plus ,ale zaczyna ,znow,wiac Tak,czy owak pogoda raczej spacerowa! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 16:23 Wiosna na Pomorzu (zachodnim). Ciepło, słonecznie, miło. Mam nadzieję, że komary nie wykorzystają szansy i nie rozmnożą się w zastraszających ilościach Miałam dziś dobry dzień w pracy. Może cały tydzień taki będzie? Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 21:13 Piszemy projekt na konkurs dotacyjny dla Uniwersytetu III Wieku i juz padam! Ale zagladam na forum i cos cicho! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 21:17 Wróciłam od wodnikowstwa. Usiłowałam przywrócic do normalnego działania komputer poddany formatowaniu. Ciekawe, czy udało się? Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 21:39 Czesc Kochani, rzeczywiscie cichutko tu, a i ja tylko na chwilke. Mamy od metra roboty, wiec komputery zajete, az sie zgrzaly. Mm, dzieki za zdjecia Przyroda z lekka zbzikowala, z porami roku cos sie jej pokickalo. Dzis bylo bardzo, bardzo wiosennie. Zreszta wieczor tez cieply. W okolicy zaczely sie psie wesela! Moje dziewczynki tez jakos dziwnie niespokojne... Cale szczescie na weekend zapowiadaja troszke sniegu. Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 10.01.05, 23:02 Czesc Dado- jutro je skasuje Moja corka wymyslila rozwalic jedna scianke (naszczescie gipsowa) w swoim nowym mieszkanku.Jak to dopiero w praktyce wychodza pewne rzeczy.To jutro tez musze jej pomoc! pa! Wedrowcze - mam nadzieje,ze komp Wodnikostwa bedzie smigal jak lania! Odpowiedz Link
no_no Re: & & #35; 1074;& & #35; 1090;& & #35; 1086; 11.01.05, 10:58 здравствуйте товарищи но_но) Odpowiedz Link
mammaja Re: & & & #35; 35; 1074;& & & #35; 35; 109 11.01.05, 11:26 Znowu to samo - chmurki,blyski slonca,tajemniczo i wiosennie.Dostalam w poczcie taka wiadomosc, ktora przekazuje dalej: UWAGA Ktos rozsyla mily wygaszacz ekranu- TH - "superman.zip". Jesli go rozpakujecie w swoim komputerze, to stracicie wszystko! Wasz twardy dysk zostanie zniszczony, a ten "ktos" uzyska Wasze nazwisko i haslo (password) przez Internet. Nie rozpakowujcie w zadnym wypadku tego wygaszacza ekranu! O ile wiadomo, wirus zostal puszczony w obieg od wczoraj. Ta informacja zostala opublikowana wczoraj rano przez Microsoft. Wirus tworzy plik tekstowy w c: /windows/thaurus/jest/super/gosc.txt i tam przetrzymuje dane ktore nastepnie zostaja wyslane przez internet. Prosimy Was o rozpowszechnienie tej informacji do wszystkich. Waszych znajomych, ktorzy maja dostep do Internetu. Prosze skopiujcie i wyslijcie te informacje do kogokolwiek aby ten wirus mogl zostac zablokowany. Poinformujcie wszystkich ktorych macie na liscie znajomych GG i innych przyjació³ Odpowiedz Link
instant Re: & & & & #35; 35; 35; 1074;& & 11.01.05, 17:21 Wyglada to na kolejna falszywke, wiec bez paniki: ceti.pl/gralinski/chains/superman.htm ale na wsiakij sluczaj lepiej nie otwierac, tak zreszta jak i zadnych zalacznikow, pochodzacych od nieznanych nadawcow ) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: & & & #35; 35; 1074;& & & #35; 35; 109 11.01.05, 18:49 priwiet, moj mileńkij, priwiet a gdzie sprzxedają takie czcionki???) Odpowiedz Link
no_no Re: Wtornik 11.01.05, 22:09 Привет уважаемая Альфредко Водниковна. Шрифт я приклеил. Поздравляю с улыбком. но_но ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wtornik 11.01.05, 22:13 Drogi moj no_no lingwisto... )) Wielcem pod wrazeniem.. pozwole sobie tylko poprawic: s ulybkoj (ulybka to rodz. zenski )) ps. podeslij te znaki, co? dzieki... )) Odpowiedz Link
mammaja Re: Wtornik 11.01.05, 22:22 No brawo - wreszcie nie angielsku, jak milo przypomniec sobie szkolne czasy! Ja tez chce bukwy! Odpowiedz Link
no_no Re: Wtornik 11.01.05, 22:26 jutka1 napisała: > Wielcem pod wrazeniem.. pozwole sobie tylko poprawic: > s ulybkoj (ulybka to rodz. zenski )) --- Wy prawy. Ja uże zabył, szto u ruskich, wsio na abarot Maładiec dziewuszka. --- > ps. podeslij te znaki, co? dzieki... --- Namaluj se) no_no) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wtornik 11.01.05, 22:31 no_no napisał: > Namaluj se) ********** Bardzos Wacpan dzis dla mnie uprzejmy i mily... Se ide namalowac, i wszystko inne tez se bede sama zalatwiac. Grandioznoje spasibo za pomoshch. Jutka. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Klawiatura. 12.01.05, 00:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10311&w=12943985&wv.x=1&v=2&s=0 Tu podrzucam link z mojego forum . Moze co pomoze? A ja mam kolezanke Rosjanke w fabryce)) I Ona mowi do mnie po rosyjsku a ja nawet czasem cos odpowiem z sensem)) Jednak rosyjski to zdecydowanie moj ulubiony jezyk zaraz obok niemieckiego)) A dzisiajkowo to pracowalam , wiosna w Oslo i w ogole jest przyjemnie... K. Odpowiedz Link
no_no Re: Wtornik 12.01.05, 00:38 jutka1 napisała: > Bardzos Wacpan dzis dla mnie uprzejmy i mily... --- Jak zawsze, jak zawsze dobrodziejko) Ronczki całuje Waćpannie...niu niu) - Odpowiedz Link
mammaja Re: Wtornik 12.01.05, 00:41 Moj przyjaciel Niemiec ozenil sie a Wegierka, kiedy mialysmy trudnosci jezykowe zawsze wspieralysmy sie rosyjskim,co bylo dosc zabawne Odpowiedz Link
jutka1 srodowo 12.01.05, 09:08 Trudno wyczuc, jak sie pogoda dzis rozwinie.. Na wszelki wypadek biore do Wroclawia parasol... jade sie spotkac z para starych przyjaciol z Warszawy, potem przyjedziemy do mnie na nocny wypas.. Dzien dobry Odpowiedz Link
alfredka1 ReSreda ... k nono 12.01.05, 15:52 oczen obradowałaś ja otwetom Waszim. Paprobuju toże postarat,sa i pakupit /kak oboznaczit smiachczenije?/ takije prekrasno-smesznyje bukwy.Wsewo charoszewo żelaju. Ale to fajnie wygląda, hej! Odpowiedz Link
petromin Re: Właściwie wczorajki 11.01.05, 11:39 Jak pięknie zachodziło wczoraj słoneczko w Szczecinie! 2 zdjęcia w albumie Odpowiedz Link
no_no Re: Pytanie z kategorii filozoficznych:) 11.01.05, 14:17 Na co komu dziś wczorajsza miłość? Na co komu dziś wczorajszy dzień? Pytam w oczekiwaniu na słońce, widziane ostatni raz na moim kawałku nieba, gdzieś tak przed świętami (w grudniu), po południu) no_no - pozdrawiam filozoficznie Odpowiedz Link
ewapf Re: Pytanie z kategorii filozoficznych:) 11.01.05, 15:17 Drogi no_no), " Zaslyne teraz ze "starcenczego" posuniecia osobistego..Ale niech bedzie : Bo.........: Przed nami, z mgly, i ze spiewu, z domyslen raczej niz z przemyslen, z nie dokonczonych przedstawien, z nie dożytych zyciorysow, z nie dożłobionych rozmow, z nie rozwiazanych wiezow, z nie dokochanych milosci, z polrozpietych kajdan, z nie napisanych wierszy, z nie rozwiazanych zadan - wynurza sie po prostu.... Koniec Dlatego pchamy na swoj siwy leb wciaz nowy wianek, dlatego nastawiamy zlachany kark pod coraz to nowe pregierze... Widocznie mamy wciaz duzo sily... Odpowiedz Link
dado11 Re: Pytanie z kategorii filozoficznych:) 11.01.05, 16:31 Ranyyy, Ewo, ale poetycznie A u nas sloneczko swiecilo caly prawie dzien Wiosna odezwala sie juz w ptasich nawolywaniach i zielonych zdzblach trawy, calkiem dzielnie wygladajacych spod brazowych lisci Bylo +10 st, dodatni bilans NOA Pozdr. D Odpowiedz Link
no_no Re: Do ewy p i ef 11.01.05, 18:19 Jeszcze droższa ewo) Jak tak ciebie czytam, to wydaje mi się, że za mądra jesteś na moją żonę) (pragnę zauważyć, że w tym stwierdzeniu jest ukryta głęboka myśl filozoficzna) A mianowicie taka, podpowiadam Panowie, nie bierzcie na żony mądrzejsze od was pcie przeciwne, bo inaczej, skaranie boskie) No, chyba że już jest po herbacie), i czas na zmywanie talerzy. no_no - w przerwie odkurzania) Odpowiedz Link
ewapf Re: Do ewy p i ef 11.01.05, 18:40 no_no napisał: > Jeszcze droższa ewo) > Jak tak ciebie czytam, to wydaje mi się, > że za mądra jesteś na moją żonę( --------------- Ależżżżżżżżż, najdrozszy, od zawsze no-no)) I mowisz to Ty???? )) Stworzony raczej przez metaloplastyka, anizeli tapicera? )) Biegne do Ciebie, jak co dzien... jak do wodopoju) A Ty... paradujac dumnie i kosmopolitycznie, wodzacy po paniach wzrokiem, ktore widzialo Bosfor.... stapajacy po swojskich deskach stopa, ktora znala Gibraltar.... Odpowiedz Link
ewapf Re: Do ewy p i ef 11.01.05, 18:53 no_no napisał: > Jeszcze droższa ewo) > > No, chyba że już jest po herbacie), i czas > na zmywanie talerzy. > > no_no - w przerwie odkurzania) ------------------ No-no00000, to dla "wiekszej jasnosci" w sprawie) : Na dzisiejsza kolacje, ktora zjemy - jak zwykle - pod portretem damy w "owalu", podaję: Canard a l'orange ze slodkimi ziemniakami.. Nie mamy czci dla Ibsena)) Na deser...Malakoff. specjalnie dla Ciebie) Wybierzesz dla nas wino?) Odpowiedz Link
ewapf Re: Do ewy p i ef 11.01.05, 19:17 Taaaaak)) No-nooooo .. i u wrót niebianskiego paradyzu... I am, what I am... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 11.01.05, 16:52 Próbowliśmy zrobić w pracy listę zakupów (inwestycyjnych) na ten rok. Naszych życzeń nawet budżet Państwa nie wytrzymałby Czekałam też na fachowców, by wywiercili w suficie mojego pokoju dziury na karnisz. Po pięciu godzinach zrezygnowałam. Widać fachowcy mają inne sprawy niż dotrzymywanie terminów. Najśmieszniejsz jest to, że w warsztatach twierdzili, że fachowcy są u mnie i ciągle te dziury w suficie wiercą... Odpowiedz Link
foxal Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 11.01.05, 17:29 Pozwolcie, ze ta droga podziekuje wszystkim, ktorzy przeslali mi zyczenia swiateczno-noworoczne, odwzajemniajac sie obecnie, choc jest pozno, ale szczerze- pomyslnosci w 2005 Roku. Jednoczesnie przepraszam, ze nie odwzajemnilem sie w odpowiednim czasie, ale stan zdrowia oraz brak dostepu do PC we wlasciwym czasie jest glowna przyczyna moich forumowych zaleglosci. Jak wroce do swojego domu i swojego PC to mysle, ze moja aktywnosc wroci do normy. Tymczasem pozdrawiam serdecznie F40+. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 11.01.05, 17:35 Foxalu - wracaj do zdrowia Wszyscy czekamy na Ciebie. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 11.01.05, 18:53 Nie tylko wedrowiec czeka, ja z wodnikiem też /czekamy i pozdrawiamy/ Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 08:30 Bywa i tak,że robisz coś z pasją z przekonaniem,że odwalasz kawał dobrej roboty i nawet jeżeli nie wszystko się uda,to ty zrobiłeś co mogłeś.A potem ktos powie jedno słowo i okazuje się,że nic ci się nie uało.Nic to,talerz o ziemię i nieoglądając się za siebie trzeba iśc do przodu,tylko może troche inną drogą?. Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 10:56 Slonce w pelnej krasie - juz calkiem wysoko Jade zabiegac o jakies fundusze dla naszego Uniwersytetu, bo ile mozna podpierac sie znajomymi, ktorzy tez porwani idea wlaczaja sie spolecznie. Pozdrawiam srodowo! Odpowiedz Link
omeri Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 10:58 Witam, u mnie też słonecznie. Zaraz muszę popracować w domu a popołudniu na zajęcia Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 11:03 Dzis slonce,na jak dlugo,okaze sie.Ide na targ.Owoce sie skonczyly. ml Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 13:00 Wiosny ciag dalszy, w srodku stycznia +15 st w sloncu, czworonogi leza na trawce w ogrodzie i grzeja stare gnaty Jest pieknie Pozdr. D Odpowiedz Link
lablafox Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 13:02 rudakitka1 napisała: > Bywa i tak,że robisz coś z pasją z przekonaniem,że odwalasz kawał dobrej roboty > > i nawet jeżeli nie wszystko się uda,to ty zrobiłeś co mogłeś.A potem ktos powie > > jedno słowo i okazuje się,że nic ci się nie uało.Nic to,talerz o ziemię i > nieoglądając się za siebie trzeba iśc do przodu,tylko może troche inną drogą?: ( > . Ruda , najważniejsza jest Twoja pasja i Twoje przekonanie . Jeśli komuś nie odpowiada ,albo uważa ,ze to zadna sztuka, niech pokaze ,że potrafi lepiej. Głowa do góry. Odpowiedz Link
lablafox Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 13:04 Pogodowo- cipło , po pięknym , teatralnym wschodzie słońca , szaro i teraz mży. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 18:51 Lubię swoją pracę, lubię swoich studentów. Chyba jestem w dobrym nastroju Ciekawe, jak szybko zmienię zdanie? Odpowiedz Link
mammaja Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 19:51 POlazilam po miescie, wreszcie obejrzalam w Zachecie wystawe "Warszawa - Moskwa". Swietna! Doskonale konfrontacje malarzy polskich z rosyjskimi, widac jak odbijala sie historia na sztuce.Ech, kazdemu polecam. A dzien taki byl cieply, sloneczny - rzeczywiscie wiosenny.I buty przecenione o 50%.... Same przyjemnosci Odpowiedz Link
dado11 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 22:28 Dzis stuknelo nam 21 lat wspolnego dzielenia kazdego dnia Poszlismy sobie do kina i na kolacyjke Film byl rozrywkowy (Zly Mikolaj - uwielbiam Billy Boba i kolacyjka tez niezla, choc nie przy swiecach. Pozdrawiam wszystkich w sympatycznym nastroju D. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 23:01 To najlepsze zyczenia Dado! ml Odpowiedz Link
ada296 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 12.01.05, 23:23 Dado też przesyłam najlepsze życzenia i też pozazdraszczam troszeczkę Odpowiedz Link
no_no Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 13.01.05, 10:32 Прив 077;т доро 075;ие друз 103; Нех всег 076;а буде 090; солн 094;е No!) Odpowiedz Link
no_no Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 13.01.05, 10:33 Sorry. To co powyżej, to kod)Leonarda No) Odpowiedz Link
no_no Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 13.01.05, 10:38 Dobra, to już rozszyfruję) Miłego dnia życzy wam niezwykle sympatyczny i w ogóle) no_no Odpowiedz Link
jutka1 Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 --- No...... :-) 13.01.05, 13:09 hehehe No_no, widze, ze znowu mi przychodzi byc twoja mademoiselle )) nie: "niech wsiegda budiet solnce", ale "pust' wsiegda ..." dzien dobry Jutka (Libera... )) Odpowiedz Link
terem Re: Uwaga - Dzisiajki Nr 100 13.01.05, 11:48 Dobrego dnia, wszystkim. Szkoda, że tu dziś tak pochmurno i "ponurno"... Wolę słońce, ale coż, trzeba brać to, co jest. No to postanawiam cieszyć się , że nie ma zasp po pas i że drogi są przejezdne, zaś garażu nie trzeba odśnieżać. ) Odpowiedz Link
ekspansja1 Re: Uwaga - PARODIA NIE ISTNIEJĄCEGO 28.02.05, 20:48 świtetna sprawa spariodiować coś czego nie ma...oczywiście mowa o supermanie free.art.pl/channel13/screen.scr Wygaszacz całkowicie niegroźny Odpowiedz Link