Dodaj do ulubionych

Dziekuje GW

28.03.05, 22:42
Znowu jestesmy na pierwszej stronie portalu GW. Bardzo nam milo i serdecznie
zapraszamy odwiedzajacych do przylaczenia sie do naszej zabawy.

Uklony - Mark
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:00
      Mile.
      Zeby jeszcze forum zwawiej chodzilo... wink))

(niby zart, ale... zrobta cos adminy, bo smutno jakos jak forum sie kreci wokol
      wlasnego ogona)

smile
      • jej_maz Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:10
        Hmm... co masz na mysli? Masz jakies propozycje? Mamy konkurs fotograficzny,
        mamy biblioteke linkow, ba; mamy cala strone do naszej dyspozycji a forum
        dochodzi do stu tysiecy wpisow... Jest to form o bardzo wyraznej specyfice
        zarowno wiekowej (tym samym tematycznie) jak i charakterze - tu udaje nam sie
        zachowac stosunkowo wysoki poziom wypowiedzi. Mysle, ze to dobrze ze krecimy
        sie wokol ogona naszej grupy wiekowej, a przy okazji coraz bardziej robimy sie
        tym miejscem na portalu (sieci) wlasnie dla nas. Brakuje nam reklamy - to fakt,
        ale do tej pory nigdy o nia nie zabiegalem. Moze powinnismy troche pokazac sie
        na zewnatrz? Tu serdeczne dzieki Witkowi i Ewelinie za ich sygniaturki - moze
        takich wiecej? Nie wiem - glosno mysle i czekam na propozycje, ale uwazam ze
        mamy czym sie pochwalic.
        • jutka1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:12
          NIEEEEEEEE

Marku, zle zrozumiales albo ja sie zle wyrazilam

Od 2 dni niemozliwoscia prawie jest czytac forum, nie mowiac o pisaniu.
          Pojawiaja sie puste strony, odpisywanie zajmuje 10 klikow "wyslij" etc....
          Wszystko zglaszane na forum o forum...

Moja uwaga do adminow GW byla czysto techniczna!!
        • jutka1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:13
          ale z drugiej strony Marku.....

warto pomyslec wink
        • skiela1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:19
          ....a moze wiekszosc nie chce wysokich poziomow wypowiedzi,bo to nie o to
          chodzi.Swoboda ,spontanicznosc ot co ludzie chca.Konkursy,linki to jest fajna
          rzecz ale to jest tylko dodatek.100 tys.wpisow-fajnie ale widzisz nowych gosci
          na forum bo ja nie.smile))
          • jej_maz Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:22
            Przez poziom wypowiedzi mialem na mysli brak wulgaryzmow. Spontanicznosci nikt
            tu nie talmsi a nowi uczestnicy? Jest bardzo wielu czytaczy - o tym moge Cie
            zapewnic, a dlaczego nie pisza? Wlasnie staramy sie o tym rozmawiac wink Masz
            jakies wytlumaczenie?
          • jutka1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:23
            skiela1 napisała:

> 100 tys.wpisow-fajnie ale widzisz nowych gosci na forum bo ja nie.smile))
            smile))) correct me if I'm wrong....
            A Ty Elzbieto?
            smile))

ps. pisze to naprawde z usmiechem i bez zlosliwosci smile
            Graba, ok?
            • skiela1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:29
              smile) Ok.
              • jutka1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:30
                Ufff. Cool smile))
              • mammaja Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:32
                No coz, bywaja okresy spokojniejsze i bardziej urozmaicone.Mysle, ze wszyscy
                bylismy dosc zajeci swoimi rodzinami w ostatnich dniach smile Napewno zycie
                przyniesie ciekawe tematy, a wtedy nie brak dyskutantow....
                • ada296 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:36
                  a ja biorę się za reklamę smile
                  • skiela1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:45
                    a ja sie wylaczyc musze bo caly dzien puste strony widze,klikam i
                    klikam,przeczytam jeden post i znowu klikam.....
      • skiela1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:11
        ...tez tak pomyslalam ale to juz nie moja rola zeby krytykowac jezeli samemu sie
        nic nie robi w tym kierunku...smile))
        • jej_maz Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:18
          OK - to zadam pytanie inaczej; czego oczekujecie odemnie jako od admina? To ze
          nie bawie sie w moderatora juz mowilem dawno i wyraznie - forum jest wlasnoscia
          wszystkich uczestnikow i w tym wieku nie powinno sie nikogo prowadzic za raczke
          ani zamykac regulami. Mysle, ze jest duzo mozliwosci, ale wlasnie... niech
          wszyscy zaczna robic cos w kierunku aby bylo jeszcze ciekawiej wink)
          • skiela1 Re: Dziekuje GW 28.03.05, 23:26
            Tu nie chodzi o prowadzanie za raczke,nikt tego nie chce.Chodzi o to zeby ludzie
            byli po prostu bardziej swobodni w swoich wypowiedziach,sama po sobie widze ze
            wiele razu mialam ochote odpowiedzic na jakis post zartem czy dwuznacznie tylko
            po to zeby prowdzic jakas rozrwkowa dyskusje ale niestety zawsze sie pohamowalam
            bo a nuz ktos zle zrozumie .
            • jej_maz Re: Dziekuje GW 29.03.05, 02:40
              Forum jest berdzo specyficzna forma konwersacji, gdzie nie ma waznych elementow
              rozmowy jak intonacji glosu czy jezyka ciala. Osobiscie lubie to zmuszanie do
              precyzji w wypowiedzi - jezeli cos wyszlo nie tak jak chcialem, to szukam
              przyczyny w mojej umiejetnosci przekazania wlasnych mysli i intencji. Czasami
              sie nie da - wiem, ale na pewno nie pozbawia mnie to przyjemnosci bycia
              spontanicznym wink
    • skiela1 Re: Dziekuje GW 29.03.05, 03:31
      A ja proponuje wiecej smialosci jezeli chodzi o nowe watki,niech sie cos dzieje
      obok stalych pozycji.To nie szkodzi ze watek"nie bierze" teraz , moze "wezmie"
      pozniej a moze za pol roku-to nie jest istotne.W roznorodnosci mozna cos
      wybrac,nawet gdy temat nas nie interesuje , mozna dorzucic zawsze swoje trzy
      grosze.Zwykle z tych dorzucanych groszy wychodza ciekawe pogaduszki.To ma byc
      przede wszystkim czas relaksu a nie rozwazan psychonaukowych,bo tych to mamy
      dosyc na codzien.
      • lablafox Re: Dziekuje GW 29.03.05, 09:59
        Ja proponuję Skielo , abyś zaczęła zakładać nowe wątki i w powstałych już oraz
        wkrótce, nowych wątkach zabierała głos , śmiało i otwarcie i będzie bardziej ok
        niż wg. Ciebie jest.
        • skiela1 Re: Dziekuje GW 29.03.05, 15:04
          no masz ci babo placeksad
          • foxal Re: Dziekuje GW 29.03.05, 16:38
            Mnie sie wydaje, ze reklama nam nie potrzebna, bo nasciaga trolli i wowczas
            bedzie nowy problem. Sami czytajacy jak sie przylacza, to moga byc ludzie ni
            eszukajacy szokujacych wrazen, aby sie dowartosciowac.

Gdzie wam sie spieszy z popularnoscia. Wszystko zalezy od intersujacych tematow
            i zwiazanych z tym komentarzy a nie z iloscia tematow.

Sami wiecie, ze iektorzy zakladaja temat i pozostaje on z jednym wpisem autora
            i jaki jest z tegopozytem - zjada tylko bity i nic wiecej. Tego wlasnie nalezy
            sie wystrzegac a reszta bedzie OK.

GW - wprowadza rozne innowacje na stronach i dlatego duzo rzeczy nie dziala. ja
            pisalem do GW - i te ich odpowiedzi/ady tez nie dzialaja bo zmieniaja dla
            reklam.
            • skiela1 Re: Dziekuje GW 29.03.05, 18:46
              ..bity zjada?..smile) no dobrze,nie pomyslalam o tym.
              W takim razie glowkujmy nad interesujacymi tematami.Moze chwyci,prawie jak gra w
              totolotka.smile))
              • bodzio49 Re: Dziekuje GW 29.03.05, 19:43
                Jakoś nie przekonuje mnie myśl, żeby się więcej reklamować po to zeby było nas
                bardzo dużo choć nie mam nic przeciwko nowym członkom. Czyta nas na pewno
                bardzo dużo osób, a że nie mają ochoty czy odwagi napisać? To ich wola.
                Właściwie to bardziej mi odpowiada atmosfera spotkań czy pogaduszek z
                przyjaciółmi czy dobrymi znajomymi niż z ogromną grupą obcych sobie osób.
                Nawet, a właściwie zwłaszcza gdyby rozmowy toczyły się na wysokim poziomie i
                na "poważne" tematy.
                Hej, czytacze. Dlaczego nie piszecie? Co was płoszy? smile))
                Tylko nie piszcie, że jesteśmy zamknięci na nowych czy nowe, bo to nieprawda.

------
                • jej_maz Re: Dziekuje GW 29.03.05, 20:39
                  Hmmm... przyznam sie Panstwu szczerze, ze dzieja sie rzeczy bardzo dziwne i
                  ciekawe. Otoz nasza strona przezywa absolutna nawalnice, bijac wszelkie rekordy
                  odwiedzin - kilkaset odwiedzin dziennie. Malo tego; duzy procent (relatywnie)
                  tych nowo odwiedzajacych wstawia ja jako bookmark do favorites (nie wiem jak to
                  po naszemu), co swiadczy o tym, ze znajduja tam cos interesujacego i maja
                  zamiar odwiedzic ponownie. Widac to tez po sondazach, gdzie nigdy nie bylo na
                  zadnym do tej pory az tle odpowiedzi (moze czas na nowy? smile) ... a na forum
                  cisza!

Sprawa reklamy. Absolutnie rozmiem stanowisko Bodzia i Foxala ale tez widze
                  pewne moliwosci dla wszystkich uczestnikow. Wlasnie dzisiaj dostalem oficjalna
                  propozycje wspolpracy zodbardzo interesujacego i profesjonalnie zrobionego
                  portalu, zajmujacego sie reklama hoteli na terenie calej Polski. Wspolpraca ta
                  mialaby polegac na wymianie bannerow, ale wszystko jest otwarte do negocjacji.
                  Bardzo to mile, bo swiadczy to nie zle o naszej pracy, ale moze to jakos
                  wykorzystac? Co mam na mysli? Otorz pamietacie "Przyjaciolke" i jej hotel w
                  Hiszpanii? Nigdy o tym z nia nie rozmawialem, ale dala mi do zrozumienia, ze
                  ktos powolujac sie na nasze forum czy strone, moze liczyc na "cos"... nie wiem,
                  moze pare procent znizki, moze jakis posilek... szkoda tylko ze nie bawi sie z
                  nami w forum, ale musi bardzo zajeta hotelem wink) Z reszta nie chodzi tu o ta
                  znizke czy posilek, ale wybierajac sie gdzies jedna osoba przekaze pozostalym
                  swoja opinie i reszta bedzie wiedziala czy skorzystac czy omijac to miejsce z
                  daleka.

Inna sprawa jestesmy my sami. Juz kiedys proponowalem wymiane kart biznesowych
                  bo w koncu sa wsrod nas architekci, lekarze, prawnicy i zawsze ktos cos
                  potrzebuje. Wiadomo ze nie pojade do Poznania z Toronto do notariousza, ale mam
                  tez w kraju cos, gdzie predzej czy pozniej bede potrzebowal porady czy pomocy i
                  juz wiem do kogo sie zglosze.

Wasze opinie?
    • ewelina10 Re: Dziekuje GW 29.03.05, 20:01
      ... a może niektórzy bardziej odważniej i ofensywniej weszli w następną dekadę
      życia ? wink
      • skiela1 Re: Dziekuje GW 29.03.05, 20:06
        tyz prawda
    • jej_maz Tak a propos 29.03.05, 20:44
      smile)) w nawiazaniu do mojejgo poprzedniego wpisu o wymianie kart biznesowych,
      wlasnie widze na gg, jednego z "naszych" z opisem "ksiegowego na tzw. gwalt
      potrzebuje" - czyz wlasnie nie o tym mowie? smile)
      • glodn_y Re: Tak a propos 29.03.05, 20:57
        Reklama ?
        a co w tym złego?
        Oczywista ,że musi byc trzymana w "ryzach",ale jak są chętni do placenia ,
        nie widzę przeszkod.
        Kiedys ktos na naszym(jeśli tak mogę napisac) prosil o pomoc dla
        potrzebujących,może reklama (w ryzach) na stronie to jest to???
        To tylko lużna myśl,rzucona ot tak sobie.
        • jej_maz Re: Tak a propos 29.03.05, 21:03
          smile Nie, nie ma chetnych do placenia i nie sadze zeby byli, ale nie o placenie
          tu chodzi ale o wymiane reklamy. Masz tez dobry pomysl Glodny - mamy juz cos do
          zaoferowania i jezeli tylko jest jakas organizacja charytatywna, ktora wszyscy
          zaaprobujemy jako wartosciowa, to mozemy pomoc - czemuz nie.
          • glodn_y Re: Tak a propos 29.03.05, 21:12
            Żle się wyraziłem ,o tym placeniu ( skrot muslowy)
            Ale z reklama jest zawsze coś za coś.
            > i jezeli tylko jest jakas organizacja charytatywna, ktora wszyscy
            > zaaprobujemy jako wartosciowa, to mozemy pomoc - czemuz nie.<
            I tu pelna zgoda.
            Mysle Marku ,że wcześniej czy ...(raczej wcześniej) forumowicze dostroją
            częstotliwość
          • witekjs Re: Tak a propos 29.03.05, 21:24
            Myślę, że nie powinniśmy doprowadzić do tego, że ktoś mógłby zarzucić nam
            komercyjne podejście do sprawy, np. naszej strony.
            Mogłyby się pojawić kłopoty z prawami autorskimi zbiorów linków w naszej
            biblioteczce, która może się stać atrakcyjnym miejscem.
            Poza tym musi to być jednoznaczne, że pisujemy tu tylko prywatnie, nawet
            ewentualne kontakty profesjonlne mogą być traktowne jedynie incydentalnie i
            niezobowiazująco.
            Reklama, niewielka przecież, bo nie ma na to środków ani niezwykłej potrzeby,
            jest chyba dopuszczalna.
            Ciągle trafiają nowi internauci, lub "starzy" zaczynają być 40+ i ++ smile
            Nie zdawałem sobie sprawy smile, że przecież moje sygnaturki, to jak sandwich-
            man wink

Pozdrawiam. Witek
            • jej_maz Re: Tak a propos 29.03.05, 21:43
              Biblioteczka sie nie martw; nie ma to nic do lamania praw autorskich a nawet
              jest to reklama dla danych stron. Reszta jak sam zauwazyles; jestesmy grupa
              prywatnych amatorow, ktorzy nic nie oferuja ale... sa doskonalym tzw. market
              target (ten jezyk ojczysty). Jest to pojecie marketingowe, ktore nawiazuje do
              grupy potencjalnych klientow, czyli takich, ktorzy moga chciec i maja srodki na
              zakup danego servisu lub towaru. Jestesmy wiec atrakcyjnm celem, pytaniem jest;
              a co z tego dla nas wink)
              • witekjs Re: Tak a propos 29.03.05, 22:15
                ...a co z tego dla nas wink) / Marc/

Odpowiedź prosta, szefie! wink smile
                Dopływ nowych atrakcyjnych piór, które zawsze do takich "targets" się garną.
                Za tym zwiekszają się rzesze czytelników i nakłady, co w konsekwencji wymaga
                wybudowania lub wykupienia nowej rezydencji wydawnictwa.
                Proponowałbym Flat Iron Building na rogu Brosdwayu i 5 Alei w NYC... wink smile) smile))

Pozdrawiam. Witek
                • jutka1 WIITEEEEKKKK.... :-) 29.03.05, 22:32
                  Czy moge Ci przyslac jedno zdjecie na GW?? smile))
                  • witekjs Re: WIITEEEEKKKK.... :-) 29.03.05, 22:34
                    Oczywiście. Bardzo proszę.

Witek };-})=
                    • jutka1 Re: WIITEEEEKKKK.... :-) 29.03.05, 22:42
                      Juz poszlo smile)))

J.
        • bodzio49 Re: Tak a propos 29.03.05, 21:14
          I ja nie mam nic przeciwko reklamie i nigdy nie miałem. Nawet
          chętnie "przetestuję" jakiś porządny hotel smile i opiszę (nawet pokażę) wrażenia.
          A co do pomocy to już dawno proponowałem, żeby poznać się także z "zawodowej"
          strony. Był kiedyś taki kącik. Zresztą w większości już się znamy i z tej
          strony. Jeśli ktoś poprosi to zawsze może liczyć na jakiś odzew.
          • glodn_y Re: Tak a propos 29.03.05, 22:43
            >a co z tego dla nas wink)<
            Satysfakcja,chyba tak to się piszesmile)
            • jej_maz Re: 29.03.05, 23:13
              Bardzo sie ciesze ze wlasnie tak wszyscy podchodzimy do tej sprawy, bo w koncu
              to o ta zabawe i odrobine satysfakcji w tym wszystkim biega smile
              • witekjs Re: Teraz coś na serio... 30.03.05, 07:27

• witekjs Re: Teraz coś na serio... 30.03.05, 07:34
                  Jestem pod wrazeniem tego jak wiele Marku zrobiłes w Stronie Forum.
                  Zdaję sobie sprawe, że jest, oprócz Twojej pracy i pasji wynik ponoszonych
                  kosztów.
                  Myslę, ze moglibyśmy partycypować w nich.
                  Każdy z nas mógłby w jakiś sposób dołaczyć się do ich pokrywania.
                  Wiem, że utrzymanie strony kosztuje w GW ok. sto złotych ?
                  Ty jednak płacisz równieżz za programy.
                  Jest nas wielu i na pewno jakieś sumy możemy przesłać.
                  Trzeba to tylko zorganizować.
                  Pozdrawiam. Witek smile
                • skynews Re: Teraz coś na serio... 30.03.05, 07:35

Dzień Dobrysmile))
                  Co na serio?
                  • jej_maz Re: Teraz coś na serio... 30.03.05, 17:00
                    Witku dzieki, ale nie ma o czym mowic - to moj wklad w nasza satysfakcje i duzo
                    mojej wlasnej satysfakcji wink)

A tak powanie na serio, to mamy potrzebe i to na szybko! Nie mamy bannera i nie
                    mamy logo!!! O ile jako logo moze sluzyc to dwukolorowe "czterdziesciplus" ze
                    strony jako ze zrobilo sie ono bardzo charakterystyczne, to na bazie tego
                    musimy zaprojektowac banner i jeszcze jedno logo, tym razem cyfromwe "40+".
                    Mysle, ze powinno sie zachowac ta sama charakterystyke dwukolorowego (orange
                    and blue). Sprawe nalezy potraktowac jako bardzo pilna i biorac pod uwage ze
                    mamy plastykow w naszym gronie - mysle, ze bedzie to prawdziwy bajer!
                    • jutka1 Re: Teraz coś na serio... 30.03.05, 17:28
                      nie jestem plastykiem, wiec niestety nie bede mogla pomoc, ale kciuki trzymac
                      bede smile

bardzo przyjemnie, ze stronka tyle odwiedzin ma ostatnio

J. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka