dan8 26.04.05, 13:28 kawiarenka otwiera podwoje i wszystkich odwiedzajacych czestuje truskawkami i szampanem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ligia12 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 13:44 Bardzo dobre truskaweczki , a nie wspomnę jaki szampan !! od razu zrobiło mi sie lżej na duszy. Odpowiedz Link
dan8 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 13:54 Czy zauwazylyscie,ze sa dwa rodzaje truskawej,jedne maczane w czarnej a drugie w bialej czekoladzie,polecam tem w czarnej czekoladzie,poniewaz czarna czekolada ma wplyw na poprawienie nastroju. Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 13:59 A czy ta czarna czekolada to mleczna czekolada? Bo gorzka jest dla mnie...zbyt czarna Ale szampan jest zawsze świetny! Na poprawienie nastroju Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 14:17 Truskawki w czekoladzie! No pycha! A ja dzisiaj siedze nad swoim (i mzonka) PIT-em...Wiec szampan nieco pozniej! Odpowiedz Link
dan8 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 14:25 Moniu,tak ta czarna jest gorzka i ona wlasnie poprawia nastroj a z szampanem tworzy fantastyczne dla podniebienia i ducha polaczenie )) Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 14:32 dzien dobry popoludniowa pora truskawki z szampanem na obiad, czemu nie? jedno i drugie gwarantuje poprawe samopoczucia!, a moze by tak jakas muzyczke do tego? - the space is our future Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 14:37 proponuje na poczatek Barbra Streisand duety - the space is our future Odpowiedz Link
ligia12 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 14:47 mnie już głowa boli od muzyki, za to jest mi bosko po szampanie! Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 15:17 Uwielbiam i truskawki i czarna czekolade!Szampan tez,ale wylacznie wytrawny ML Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 15:15 kurcze, nie wiem jak to sie robi, zeby aktywny link skopiowac ? kombinuje i kombinuje, a tu duze nic moglby mi ktos pomoc ? ponizej moje wypociny fakty.interia.pl/news?inf=612987 - the space is our future Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 15:23 a przepraszam cofam pytanie, jednak cos wypocilam))) male cos niecos do truskawek w czarnej czekoladzie,babli oraz dobrej muzyki, - the space is our future Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 15:52 witaj Jutko, u mnie dziala bez zarzutu, ciekawam jak u innych... - the space is our future Odpowiedz Link
ewelina10 Re: KAWIARENKA ML -II 26.04.05, 16:48 Jutka ... Nie martw sie, ukladanka sie ulozy, od tego jest Juteczko zawsze sobie to powtarzam ... biere się zaraz (ort) za naprawę tej układanki Odpowiedz Link
dan8 Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 06:31 Przysiadam z poranna zielona herbatka i przegladam dziwne,ciekawe i inne wiadomosci na stronce podanej przez Wenus,polecam warto poczytac i usmiechnac sie z rana. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 11:49 Popijam,zamiast kawki wode mineralna "Zywiec",jakos mi lepiej smakuje niz "nasze" Spa czy inne.... Pogoda deszczowo-sloneczna,wokol sie zamailo,mam moje dorosle i przerosle dziecko z wizyta i jestem ,z tego powodu bardzo szczesliwa! ML Odpowiedz Link
skynews Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 12:03 Tak jest: Żywiec to jest to,uwielbiam,ale nigdy nie zapominajmy schlodzic szampana! Wiosna zaczyna dominowac,dzisiaj we Wroclawiu 18°C z tendencja wzrostu. Dlugi weekend ma byc goracy... Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 13:35 Zachmurzyło sie , ochłodziło się , ciśnienie spadło . Siadam więc z filiżanką kawy , alby je podnieść. Zastanawiam się dlaczego w ludziach jest tyle darmowej podłości. Dla polepszenia nastroju , mąz włączył mi Grechutę , dojrzałego i jego piosenki "krajobrazowe", piękne teksty , piękne śpiewane obrazy . Chyba będzie mi dobrze. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 13:54 lablafox napisała: > Zastanawiam się dlaczego w ludziach jest tyle darmowej podłości. ... proponuję, jeśli masz możliwość dostępu do TV o g. 14,35 (ew. video) obejrzyj sobie Przystanek Alaska ... na mnie serial działa tak, że patrzę na ludzi z większym przymrużeniem oka Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 14:10 ewelina10 napisała: > lablafox napisała: > > Zastanawiam się dlaczego w ludziach jest tyle darmowej podłości. > > ... proponuję, jeśli masz możliwość dostępu do TV o g. 14,35 (ew. video) > obejrzyj sobie Przystanek Alaska ... na mnie serial działa tak, że patrzę na > ludzi z większym przymrużeniem oka Ewelino, te moje dywagacje nie sa ogólnie na temat, ale dotycza autopsji, zwłaszcza teraz, gdy wszystko jasne , niektórzy kłamią nadal . Wiem , wiem , wiem ,że boją sie o własne stołki i swoje na nich tyłki, ale.... > Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 13:55 Po pracy na powietrzu (ach,jak przyjemnie wreszcie cieplo!)pokrzepiam sie Liptonem. Lx - tez sie zastanawiam nieraz skad ta darmowa podlosc! Zwlaszcza, ze trudno sie przed nia bronic Na szczescie jest tez zyczliwosc innych Odpowiedz Link
skiela1 Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 13:58 Dzien Dobry,na kawiarenke nie mam teraz czasu ale moze pozniej...lece.. Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 14:12 mammaja napisała: > Po pracy na powietrzu (ach,jak przyjemnie wreszcie cieplo!)pokrzepiam sie > Liptonem. Lx - tez sie zastanawiam nieraz skad ta darmowa podlosc! Zwlaszcza, > ze trudno sie przed nia bronic Na szczescie jest tez zyczliwosc innych Fakt Mammajko ,że bez tej darmowej i czasami zupełnie niespodziewanej życzliwości chybabym zwariowała, albo co .Z akcentem na alboco. Ten czas był czasem wielkiej prawdy. Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 14:13 Tez znikam .Do wieczora . Za chwilę przychodzi do nas moja Mama i zaraz sie dowiem ,że mimo jej wieku ....Dobrze jednak ,że ją mam.))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 14:16 pozdrawiam mamę ... rozumiem i czuję to samo w stosunku do swojej Odpowiedz Link
ewelina10 Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 14:15 ... to fakt ... ale i tak polecam obejrzenie serialu. po tylu latach oglądam go po raz drugi i czuję te same dobre fluidy ))))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 27.04.05, 21:31 Ja przyszlam z moussse au chocolat, bialym i czarnym, chilijskim cabernet i bratkami. Bratki sa aksamitno - fioletowe , blekitne , biale i zolto -pomaranczowe. Zapalam swieczki i lampki herbaciane ( teelichter... nie wiem jak po polsku ). Niktore plywaja w wodzie, inne sa umieszczone w roznokolorowych szkielkach. Gra Kroke Z Nigel Kennedy... Ja siedze w kaciku dla palacych i popijam zielona herbate z mieta. Na ktora Was tez zapraszam) Kran. Odpowiedz Link
dan8 Re: KAWIARENKA ML -II 28.04.05, 14:05 jan-kran stworzyla nastroj w kawiarence a bratki dodaly uroku,ale jakos pusto,tyle wolnych stolikow,czyzby wszyscy byli zabiegani i nie maja czasu,zeby przysiasc na chwile napic sie herbatki,kawki,likieru. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II 28.04.05, 14:34 Tak,nastroj jest uroczy!!Wpadam na mini kawke "polunnczowa",moze sie po poludniu,europejskim,albo amerykanskim.. znajdzie jakies towarzystwo Dan ,a jaka pogoda u Ciebie??? ML Odpowiedz Link
rzepicha5 Re: KAWIARENKA ML -II 28.04.05, 21:43 lubisz KROKE? Jan.K ? basista to mój były sąsiad, a teraz znajomy. Mieszkaliśmy w jednym bloku na takim małym osiedlu i kiedyś na parkingu, koło śmietnika, przy wspólnym osiedlowym grilu i piwku grali z Kennedym do rana...strasznie tam było fajnie mieszkać, cudowni ludzie z tych sąsiadów Odpowiedz Link
rzepicha5 Re: KAWIARENKA ML -II 28.04.05, 21:59 podaja tu coś do jedzenia w tej kawiarence? okropnie głodna się zrobiłam Odpowiedz Link
mantra1 Re: KAWIARENKA ML -II 28.04.05, 22:02 A cos cieplego? Bo mnie "czesie" okrutnie z zimna ) Odpowiedz Link
rzepicha5 Re: KAWIARENKA ML -II 28.04.05, 22:30 to może grzaniec albo herbatka z prądem? zupki tez dobrze robia Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA ML -II 29.04.05, 10:27 Popijam kawę i wczytuję się w wątki - sporo interesujących nowości Może nawet gdzieś się dopiszę Właśnie się dowiedziałam, że w poniedziałek mam wolny. Nowina ta - w połączeniu z rozsłonecznioną wiosną za oknem wprawiła mnie w nieomal szampański nastrój Żeby tak jeszcze pani w sklepie bez robienia trudności wymieniła mi żakiecik na większy...Byłoby miło. Zobaczymy. Zapowiadają piękną pogodę na długi łkend. Zrobię chłodnik ))) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA ML -II 29.04.05, 10:45 Dzien dobry Moniu Gratuluje dlugiego week-endu! Siade z druga kawa i tez poczytam. Mam zaleglosci bom wczoraj okrutnie zajeta byla.. Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA ML -II 29.04.05, 11:00 To okrutne. Mam nadzieję, że dzisiaj jesteś zajęta nieco mniej a łikenda sama sobie gratuluję. Zwłaszcza, że jeszcze dwie godziny temu byłam przekonana, iż w poniedziałek jak to w poniedałek - karnie acz niechętnie stawię się we firmie. A tu taka siurpryza I to bez jakichś skomplikowanych podchodów z mojej strony... Więc jest mi dobrze i już I oczywiście - witaj Jutyldo Piątkowa Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA ML -II 29.04.05, 11:05 Na Dolnym Slasku, jak pewnie w innych regionach, week-end jest pelen imprez wszelakich.. Od jarmarkow staroci po festiwale muzyczne po walki rycerskie ) Troche poodwiedzam i pozwiedzam ) A teraz biegne sie przyszykowac, o 12:00 mam cos na palecie pa ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 29.04.05, 21:23 Bardzo lubie Kroke i muzyke klezmer. Marze zeby nauczyc sie idisz,zreszta troche rozumiem , ale alfabet mnie odstrasza... Mysle ze na taka okropna i mokra pogode jaka panuje za moim oknem dobrze zrobi taki prawdziwy domowy rosolek)) I kafka z likierem. I slucham , w kaciku dla palacych Edith Piaf. Moja ulubiona. Kran. Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA ML -II 04.05.05, 11:30 Otwieram kawiarenka, bo zostala w tyle i gdzie tu pogadac przedpoludniem ? Kawa troche wystygla, prasa (wirualnia) przejrzana. Leniwie telefonuje i zapraszam na kawke Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II 04.05.05, 11:57 Powinnismy otworzyc kawiarenkowy tarasik,z parasolami,albo kawiarenkowy ogrodek..Pogoda dzis,hm,niezbyt,ale w ogrodku wirtualnym moze zawsz swiecic slonce,co Wy na to????? ML Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA ML -II 04.05.05, 12:03 Witaj ML Tarasik dobra rzecz, mozna sobie wyobrazic, ze swieci slonce, i ze jest cieplo W odroznieniu od prawdziwych temperatur.. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: KAWIARENKA ML -II 04.05.05, 12:07 Witajcie dziewczyny ... po błogim lenistwie wyczyszczam sprawy firmowe. troszkę mam ... może nie zaraz doła, ale taki maleńki "wykopek" się utrzymuje. Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 04.05.05, 19:46 Ja nie mam nastroju na parasole i inne wymysly )) bo w Oslo duje jak w Kieleckiem i do tego pada( Rozpalilam w kominku , zawinelam sie w pled , sacze szeri , z glosnikow dobiega Prince. Zaraz odejde w objecia Morfeusza , bo ostatnio fatalnie sypiam i w zwiazku z tym jestem lekko szara na twarzy i bardzo nie w formie, a jutro musze w fabryce byc w stanie nadajacym sie do uzytku)) Kran. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA ML -II 04.05.05, 12:00 Dzien dobry Mm Po kawie, po zielonej herbacie, zastanawiam sie, co dalej. Obdzwaniam rozne miejsca z wiekszym lub mniejszym powodzeniem, czekam na dostawe kosiarki (dopoki nie przywioza, nie moge sobie zapodac terapeutycznej kapieli z sola Czytam to i tamto, i ten swiat mnie nie nastraja optymistycznie. Moze to po prostu niewyspanie i bol nogi... Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 05.05.05, 20:53 Zmierzch... wszedł cicho przez sień - TWOJ profil jak cień rozplynął się w mroku... W kącie - męski parasol ociekający resztką kropel... Ktoś tu jest... Ktoś przyszedł przede mną... Ktoś przyjdzie po nas... Patrzę w okno, gdzie usychający z pragnienia świat czekał na deszcz, rozmywający gorzki zapach czyjegoś pośpiechu... Na dole, pośród traw - kamienna sadzawka, przy której naga bogini spowija się w bluszcz. Jeden z tych wieczorów tchnących niezrównaną melodią... Niebo epatuje odcieniami ciemnego błękitu i przechodzącego weń granatu, jednak z jakaś... zamierzoną powściągliwością... Wydaje się, że jego krańce obleka warstwa postrzępionego różu - omszałej, wrażliwej na zimno, potrząsającej szarością mgiełki. Swiatła miasta spryskują takim kolorem zbyt niski nieboskłon; wkrótce pierzasta ławica przesłoni go w całości. Ktoś kogoś zaprasza na spacer... gdzie wśród oszalałych od kolorów drzew będzie można wlec noga za nogą. Bezkarne milczenie dwóch nóg... Pierwszej "pary" naszego życia... Gwiazdy rodzą się teraz w głowach, gwiazdy rozbiegają się po Drogomlecznej Drodze... Tam, daleko od Ziemi, od tego siedliska mrówek, rozbłyskują nagle, a ich niepowstrzymywane promienie na wskroś przeszywają ciemność... Czas ledwo nadąża za myślą... Aż nagle staje się jasne, że obowiązujące tu prawa i przyblizenia przestają wystarczać. Nie uwzględniają bowiem poprawki na niestałość, na zmienny bieg spraw tego świata i nieprzewidywalne kaprysy losu... Nie biorą pod uwagę Przypadkowej Przypadkowości, ktora zatrzymuje w locie niedościgłą myśl... Dobiega skądś muzyka, inkrustowana fantastycznymi improwizacjami... Ta muzyka, która zawiera wszystko, czego człowiek pragnie zaznawać w miłości - troskliwą słodycz, namiętną wesołość, a przede wszystkim - czulość... Ta muzyka nie może służyć niczemu innemu, jak spotkaniu, fascynacji, wreszcie - tęsknocie... Ta sama muzyka, o tej samej godzinie, kiedy te same gwiazdy spadają do dwóch filiżanek kawy, na dwóch końcach świata... A my... wracamy dróżką pośród dekadenckiego wdzięku ogródków, tarasów i furtek. Pośród zmawiających się i szepczących liści... I bzów, które podają sobie krople rosy nad naszymi głowami... Idziemy tam, gdzie litanię do skowronka już pisze świt... Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 05.05.05, 21:07 Taki sliczny tekst - a ja wpadlam zmeczona, zdyszana dniem - no to chwilke pomarze przy takiej poezji (zmierzch dawno minal ).... Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 05.05.05, 21:54 dobry wieczor, tez sie rozmarzylam.... postanowilam przeczytac ten poemat z lampka dobrego wina,hmmm ! balsam dla oczu, duszy i ciala - the space is our future Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 05.05.05, 21:49 Tutaj jest pozny zmierzch....niebo jasno granatowe.. Pijac herbate , rozkoszuje sie poezja... ML Odpowiedz Link
kamfora Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 06.05.05, 07:18 Się tak nastrojowo tu zrobiło Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 06.05.05, 08:05 Takie słowa , o poranku, poetycko nastrajają na cały dzień. W powietrzu wigoć, zieleń zmienia sie ilościowo i jakościowo. Niech pada. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 06.05.05, 08:33 Tez przeczytalam dopiero teraz.. Dziekuje, Szwagierko )) Juz wygladam dzisiejszego zmierzchu - wyjde do ogrodu, bede wdychac majowe zapachy... Teraz przy drugiej kawie poczytam najnowszy Przekroj i Polityke. Potem nie bedzie czasu, dom pelen ludzi az do popoludnia. Przy Tito Puente niewazne, ze dzien szary i deszczowy - sloneczna muzyka, sloneczny nastroj. Odpowiedz Link
ligia12 Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 06.05.05, 10:21 Mnie przypadł dyżur i tak będę męczyć się do wieczora,ale za to wypiłam bardzo dobrą kawkę ,oczywiście szef postawił i pyszne ciasteczka. Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA ML -II - Poranek 06.05.05, 10:39 Nie jest zle, w kawiarence przejrze wiadomosci w necie, skoncze kawe, ciastek nie ma - to i lepiej! Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA ML -II - Poranek 06.05.05, 13:14 Przysiądę się z kawą i orzeszkami pistacjowymi...Ostatnio pistacje strasznie za mną "chodzą". Jakby ktoś miał ochotę - to zapraszam Zimno Ładna ta wiosna, nie powiem...ale czemu taka niezrównoważona temperaturowo? Jak to miło, że juz piątek... Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II - Poranek 06.05.05, 13:42 "Oblozylam" sie pismami z Polski i holenderskimi, m.in. "Linda",ciekawe,czy Verbena je zna?? Przyniosla mi sasiadka..sa ciekawe artykuly,m.in. o nalogach ... Na tarasik kawiarniany realny za zimno,ale w wirtualnym jest zawsze slonecznie..A do kawy proponuje torcik wedlowski..dla Was zwyczajnosc a dla mnie delikatesik!! ML Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 09.05.05, 17:04 ewapf napisała: > > > Zmierzch... > wszedł cicho przez sień - > TWOJ profil jak cień > rozplynął się w mroku... ---- ...Zmierzch więc chyba już czas Twój uśmiech mi zgasł i smutno jest wokół... ...Gdy zmierz Twą zakrył mi twarz i nie wiem czy masz w oczach... żal czy może...zmierzch... no_no... Odpowiedz Link
marialudwika Pozny "poranek".. 10.05.05, 11:56 ..a dla innych prawie poludnie.Musialam odespac tzw. nocne Polakow rozmowy,"cuce sie" kawa i nabieram energii do obudzenia slodko spiacych gosci.. ML Odpowiedz Link
jutka1 Re: Pozny "poranek".. 10.05.05, 12:36 przysiade sie z druga kawa, dzien dobry ML pogoda do kitu - czekam na czwartek, bo wtedy podobno ma sie poprawic, ocieplic, naslonecznic itp... na razie trzeba przeczekac Odpowiedz Link
jan.kran Re: Pozny "poranek".. 10.05.05, 17:53 Ja wchodzę z muzyką Kurta Weilla ktorej ostatnio słucham namietnie i kieliszkiem czerwonego. Kawy nie moge , bo musze odespać ostatnie szalone dni i noce:-pppp Ponieważ w realu nadal szaro i buro rozlozyłam sobie wirtualny leżaczek na wirtualnym tarasie i grzejąc się w promieniach wirtualnego słońca marzę o bryzie morskiej na jakiejs łódce... Moze byc katamaran))) Uwielbiam podróże morskie zwłaszcza, że mieszkam w miejscu zewsząd otczonym wodą... Kran Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pozny "poranek".. 11.05.05, 12:31 Zasiadam z piwkiem i kabanosami,widac samotnie ..Aby sie nie nudzic czytam o fundacjach,sponsorach...tych i innych.. Moze jednak lepiej tego nie czytac?Brrrr!!Zle wplywa na trawienie.. ML PS.Dawno niewidziana Moniu!!Gdzie jestes??? Odpowiedz Link
jutka1 Zamienie Zywca... 11.05.05, 13:24 ... na kawalek kabanosa... Dzien dobry ML ), nie czytaj o tych rzeczach podczas konsumpcji, rzeczywiscie zle na trawienie wplywa ps. kabanosa to na sucho czy z musztarda spozywasz? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zamienie Zywca... 11.05.05, 13:37 Na sucho Jutencjo!!F-my KRAKUS..ale pycha!! Bez musztardy i bez czytania!!Tak,jak radzisz! ML Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zamienie Zywca... 11.05.05, 13:51 ML, nastepnym razem, jak bedzie sie zapowiadac dostawa z PL, popros o sucha krakowska Krakusa. Mniam )) Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA ML -II - Zmierzch... 13.05.05, 18:16 ewapf napisała: > > > Zmierzch... > wszedł cicho przez sień - > TWOJ profil jak cień > rozplynął się w mroku... ----- Jest między nami wiele ciszy i bardzo mało słów słów więcej boję się usłyszeć powiedzieć: mów.... Gdy zmierzch.... Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 08.05.05, 16:25 przycupnelam w najdalszym kaciku mego wigwamu z duza kawa, zastanawiajac sie jak by sie tu udzielic na reszte dnia pogoda fatalna, humor sredniowspanialy, obiadu tez jeszcze nie bylo... - the space is our future Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 08.05.05, 19:22 Ja mam serdecznie dość deszczu i buractwa za oknem. Wiec idę na wirtualną kawiarniana werande gdzie pachnie lawenda i zioła Prowansji oraz wiciokrzew. Popijam sok z grenadyny słucham Vivaldiego i czytam Safonę zawsze piękną i aktualną. Pozdrawiam slonecznie )))) Kran. Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 08.05.05, 19:28 Wenus życzę lepszego humoru i smacznego obiadku! Mój obiadek też niegotowy dziecko nie ugotowało... Dziś będzie Chinesische Hühnerpfanne a la Claire czyli to co krany lubią najbardziej, kurka chińska z dużą ilościa warzyw. Sciskam serdecznie. Kran. Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA ML -II 08.05.05, 20:50 Jestes wspaniala,ze potrafisz tak sie wyluzowac - mniedzisiejszy dzien jakos stlamsil, popludniu padalo i nic mi sie nie chce! Nie lubie tego Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 08.05.05, 21:54 zdecydowalam sie na paelle, bardzo dawno juz nie jadlam. owoce morza .....ba to jest to!! do tego biale wino. muzyczka saczy sie drobnym, slodkim strumieniem, napawajac zapomnieniem... nawet pogoda juz mnie nie interesuje!))) - the space is our future Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 09:17 Na ogólne życzenie rozpalam w kominu, bo zimno jak w Kieleckiem. Popijam pierwsza kafke rozkoszując się posiadaniem kompa w domu. Pobłądzę po forumach a potem idę odespać zaległości. Sluchamy Mozarta... Kran. Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 11:22 Siądę sobie z kawą przy kominku...Bardzo milutko grzeje. Niby zaawansowany maj...a mnie dzisiaj ciut przewiało. Ale nic to - pięknie jest. Dzisiaj Osobisty na weekendowe sędziowanie wyjeżdża...i sama, samiuśka w domu zostaję...(( Ależ mam planów!!!))))) To się naoglądam, naczytam, napiszę... Może coś posprzątam - ale nie koniecznie i nie na siłę Będe dla siebie dobra i wyrozumiała..)) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 12:13 Kawa dzis opozniona z powodu holenderskiej biurokracji,wrrrrr!!Zezloscilam sie...Plusem jest,ze podnioslo mi sie cisnienie ).Nawet przed kawa!! Pozdrawiam "kawowo" ML Odpowiedz Link
dan8 Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 12:43 Przysiadam z goraca zielona herbatka z cytryna oraz wloskimi cynamonowymi ciasteczkami.Musze rozgrzac sie na dworze pochmurno i tylko 17C,po raz pierwszy od trzech miesiecy zaczelo padac,jest to tylko drobny kapusniaczek ale cieszy. Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 13:02 Podrzucam do kominka i piję herbatkę jaśminowa. Moni plan na dzień dzisiejszy mi się podoba. Czasem trzeba być dla siebie dobrym i wyrozumiałym. Wiem co mówię bo ostatnio miałam taki maraton że kompletnie nie wiem czy dzień czy noc i w ogóle ...JAKI DZIEŃ dzisiaj. Ofiarom jakiejkolwiek biurokrakcji serdecznie współczuje. Niby co kraj to obyczaj i różnice kulturowe ale jak co trzeba załatwić to adrenalina i bałagan:-ppp Słucham Lester Bowie ale jestem otwarta na kazdą propozycję muzyczną... Kran. Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 13:37 Och, Kranie - to jest mój plan na najbliższe trzy dni. I każdego zamierzam być dla siebie wyjątkowo dobra...Na dziś zaplanowałam sobie długą, relaksującą kąpiel w jakiejś luksusowo pachnącej soli...i przetestowanie czegoś tam na oblicze. Dodałabym szampana...ale znając mego farta - korek wybije mi oko albo szybę...nigdy nie potrafiłam otwierać szampana - zawsze rozglądałam się za jakimś gentelmanem Potem się zobaczy - pewnie spać pójdę - bo jutro do pracy. Matko...jak ja się obudzę...? Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA ML -II 12.05.05, 13:46 Nastaw budzik)) Ja bym Ci szampana otworzyła , bo przemogłam lęk wybicia oka i teraz mogę w jakiejś restauracji się zatrudnić.... Masz wannę? Wrrrrr... To moje niedościgłe marzenie((( Przynajmniej na razie. A jak chodzi o lęki to mi sie jakiś pomysł na watek kroi. Przestałam sie bać kompa, rozmawiania po norwesku przez telefon i szeregu innych. Jak mus to mus . Kran. Odpowiedz Link
jutka1 Piatek trzynastego :-)))) 13.05.05, 12:22 Pusto, cicho, ciemno... a nie, nie ciemno - slonce swieci. Wreszcie )) Siadam w kaciku dla palacych, nalewam sobie zimnego Zywca, i zanim wsiade na traktor przejrze NYRB, ktory wlasnie w skrzynce zawital Po koszeniu bede powoli przygotowywac kolacje dla dwojki wieczornych gosci. Zdalam sobie dzis sprawe, ze znamy sie 26 lat... To oni wprowadzili mnie w magiczny swiat jazz'u, to dzieki nim poznalam Coltrane'a i Davis'a, i Komede, i Joplin'a, i... i... Szmat czasu i wiele wspomnien... Na te nutke puszcze moze spokojna, czarujaca plytke Miles'a Davis'a "Love songs Vol. 2". J. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Piatek trzynastego :-)))) 13.05.05, 12:44 A ja pije kawke..sowy "tak maja.." ZYWIEC bedzie w KNM! ML Odpowiedz Link
jan.kran Re: Piatek trzynastego :-)))) 13.05.05, 12:51 Ja piję mleko w kaciku dla palących, słucham Coltrane "Dear old Stocholm " i buszuję po forumach. Mięsko marynuje się w sosie z ziół i czerwonego wina. Do tego bedzie szpinak z makaronem. Jest dobrze. Kran. Odpowiedz Link
wenus440 Re: Piatek trzynastego :-)))) 13.05.05, 15:33 witam mile panie pora popoludniowa u mnie rowniez sloneczko utrzymuje dobry humor, jest cieplo i chce sie oddychac pelna piersia ..) na napoje alkoholowe jeszcze troche dla mnie za wczesnie, mam slaba glowe, wieczorkiem na zakonczenie dnia to juz predzej... zycze jeszcze milego i owocnego dnia dla pracujacych W. - the space is our future Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piatek trzynastego :-)))) 13.05.05, 12:55 ML, ja wprawdzie sowa, ale wczesnie wstajaca (z reguly Dwie kawy juz z rana zaliczylam, teraz mialam ochote na piwo (bo slonce )) Na obiad zupa jarzynowa. Na kolacje dwie salaty - grecka i z zielonej soczewicy du Puy. Za pol godzinki zaczynam kosic... Czekam az slonce podsuszy trawe Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 14.05.05, 15:10 wiem, ze gdzies tu byl watek z nowosciami muzycznymi, niestety nie znalazlam, chcialam tylko nadmienic, iz doczekalismy sie "Rendez-Vous On The Jazz Boulevard" vol.4 , naturalnie dla tych, ktorzy lubia z pozdrowieniami W. - the space is our future Odpowiedz Link
skynews Re: KAWIARENKA ML -II 14.05.05, 16:42 Venus, super muzyke zapodalas)) Jezeli pozwolisz to uzupelnie: na ponizszej stronie jest lista tytulow i mozna przesluchac fragmenty utworow www.merlin.com.pl/frontend/towar/402908 Odpowiedz Link
wenus440 Re: KAWIARENKA ML -II 15.05.05, 15:41 alez prosze bardzo z wielka przyjemnoscia i zawsze do uslug))) pozdrawiam wszystkich niedzielnie ! - the space is our future Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA ML -II 15.05.05, 19:44 Pustki dzis tutaj,ale nadal przytulnie,wiec napije sie czegos zimnego..sama,ale nie samotna. ML Odpowiedz Link