Dodaj do ulubionych

Plusy i minusy forum 40+

08.08.05, 16:59
1.Jest
2.Jest kulturalne
3.Ma stałe wątki
4.Nie porusza tematów drażliwych
5.Nie zajmuje sie ostatnio polityką
6.Skupia ludzi wykształconych( z jednym wyjątkiem)
7.Nie używa się na nim "słów"
8.Ma swój konkurs fotograficzny
9.Ma swoją stronę "tematyczną"
10.Jest grupka osób klikajaca od początku
11.Admin udaje,że nie faworyzujewink)
12.Admin jest mężczyzną
13.Zagladają forumowicze z róznych kontynentów
itp.itd.
co jest plusem,a co minusem, każdy musi ocenić sam i może dodać swoje
przemyślenia!smile
Obserwuj wątek
    • byfauch Re: Plusy i minusy forum 40+ 08.08.05, 21:31
      Zamierzasz przejść do dyplomacji?
      • no_no Re: Plusy i minusy forum 40+ 08.08.05, 21:50
        no_no - jak ja nie lubię matematykismile
        • fan-j23 Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 07:32
          no_no napisał:

> no_no - jak ja nie lubię matematykismile
          >
          bo Ty chyba w ogóle jesteś specem od nielubieniawink)).
          Czy Ty naprawde jesteś facetem?Bo już dawno w to zwątpiłam!!!!!
          • jan.kran Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 11:24
            Ustosunkowując się do kolejnych punktów:

1.Jest.
            --------> zaleta

2.Jest kulturalne.
            --------> patrz punkt pierwszy

3.Ma stałe wątki.
            -------->
            Bardzo pozytywne. Nie wiem czemu osoby nie piszące na tychże marudzą.
            Można łatwo ominąć jak kogoś nie interesuje.

4.Nie porusza tematów drażliwych.
            ----------> Moim zdaniem porusza sądząc po temperaturze dyskusji.
            Ja osobiście jestem za tematami drażliwymi.

5.Nie zajmuje się ostatnio polityką.
            ------------> tematy polityczne pojawiają się i bdb.

6.Skupia ludzi wykształconych ( z jednym wyjątkiem ).
            ------------->
            Kto nie ma tu minimum magisterium lub doktoratu smile))))
            Przyznać się !

7.Nie używa się na nim słów.
            --------------> Czasem soczyście zakląć nie zaszkodzi.Jeżeli mieści się w temacie.

8.Punkt mnie nie dotyczy. Nie robię zdjęć. Ale pomysł fajny.

10.Jest grupka osób klikających od początku.

--------------> plus i minus. Plusem są stałe struktury forum , minus nowym
            osobom ciężko się zagnieździć.

Ta specyfika zależy od forumów. Na niektórych klikam krócej niż tu i czuję się
            bardziej zadomowiona.

Z nikim z 40 + nie skypowałam , nie czatowałam , w zasadzie zero kontaktów poza
            forumowych.

11.Admin udaje że nie faworyzuje.
            -------------> Ja odbieram że nie faworyzuje.

12.Admin jest meżczyzną.
            ---------------> Dla mnie bez znaczenia.
            Dobrze spełnia swoją rolę.

13.Zagladają forumowicze z innych kontynentów
            .
            ---------------> Ubarwia to forum. Jednak dla mnie osobiście nie jest to tak
            istotne ,bo udzielam się na kilku forach polonijnych.
            Znacznie bardziej na tym forum interesują mnie sprawy PL.

14. To ode mnie.... Miło tu i już !

Kran.
            • jej_maz Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 18:21
              jan.kran napisała:

> 11.Admin udaje że nie faworyzuje.
              > -------------> Ja odbieram że nie faworyzuje.

A czym to sie objawia?

> 12.Admin jest meżczyzną.
              > ---------------> Dla mnie bez znaczenia.
              > Dobrze spełnia swoją rolę.

Dziekuje smile)
          • no_no Re: Plusy i minusy forum 40+ 10.08.05, 12:30
            fan-j23 napisała:

> no_no napisał:
            >
            > > no_no - jak ja nie lubię matematykismile
            > >
            > bo Ty chyba w ogóle jesteś specem od nielubieniawink)).
            > Czy Ty naprawde jesteś facetem?Bo już dawno w to zwątpiłam!!!!!
            -----
            Mam nadzieję, że Pani tu rzeczywiście tylko przejazdem, na krótko?smile

no_no - szerokiej drogismile)
            • fan-j23 Re: Plusy i minusy forum 40+ 10.08.05, 12:36
              no_no napisał:

> -----
              > Mam nadzieję, że Pani tu rzeczywiście tylko przejazdem, na krótko?smile
              >
              > no_no - szerokiej drogismile)

Tak jest!!!!!!!!myśle,że wyartykułował Pan to,czego inni z nadmiaru kultury nie
              mieli ochoty zrobić.Żegnam wylewnie!!smile).
              • no_no Re: Plusy i minusy forum 40+ 10.08.05, 12:45
                fan-j23 napisała:

> no_no napisał:
                >
                > > -----
                > > Mam nadzieję, że Pani tu rzeczywiście tylko przejazdem, na krótko?smile
                > >
                > > no_no - szerokiej drogismile)
                >
                > Tak jest!!!!!!!!myśle,że wyartykułował Pan to,czego inni z nadmiaru kultury
                nie mieli ochoty zrobić.
                -----
                Nie wiem jak inni, ale ja tam jestem z kulturą na bakiersmile
                -----
                > Żegnam wylewnie!!smile).
                -----
                Który to już raz?smile Trzeci? Bo się pogubiłem w rachunkachsmile

no_no - jak ja nie lubię pożegnańwink
                • meg_s Re: Plusy i minusy forum 40+ 10.08.05, 12:47
                  a to se oba nawrzucali - jak dzieci

nie wygłupiać się - oba wink
    • cassandrafr Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 18:41
      To forum ma spory mankament, pewno spora czesc ludzi klamie ze swoim wiekiem.
      Wlasnie dowiedzialam sie, ze jedna z Pan miala naprawde 62 lata. Dlaczego
      wstydzicie sie Waszego prawdziwego wieku?
      • fedorczyk4 Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 18:45
        A czy 62 to jest -40, bo o ile umiem liczyć to + 40, wiec czy ona kłamała, czy
        Ty się czepiasz? I to bardzo jest nieładnie wypominac komuś wieksmile
      • felinecaline Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 18:59
        Pani, ktora jak wielce delikatnie piszesz "miala naprawde 62 lata" byla nasza
        serdeczna przyjaciolka i -taka pozostanie MIMO roznicy wieku. Poza tym NIGDZIE
        w statucie tego forum nie ma okreslonej gornej granicy wieku. W istocie bowiem
        nie wiek sie tu liczy a cos, czego Ty, cassandro najwidoczniej nie rozumiesz.
        • cassandrafr Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 19:28
          felinecaline napisała:

> Pani, ktora jak wielce delikatnie piszesz "miala naprawde 62 lata" byla nasza
          > serdeczna przyjaciolka i -taka pozostanie MIMO roznicy wieku. Poza tym
          NIGDZIE
          > w statucie tego forum nie ma okreslonej gornej granicy wieku. W istocie
          bowiem
          > nie wiek sie tu liczy a cos, czego Ty, cassandro najwidoczniej nie rozumiesz.
          Rzeczywiscie nie rozumiem, po co w takim razie zakaladac fora wg. wieku?
          Btw. na portalu wyborczj istnieja fora +30,+40,+50, wiec nalezaloby wziac
          poprawke wiek(+ - )20 lat? To kommpletnie bez sensu.
        • mantra1 Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 19:33
          Powiem wiecej! Jedna z piszacych tu ongis i powszechnie lubianych Pan jest MATKA
          kobiety w wieku dosc mocno 40+. Czy wyobrazasz sobie, ile ta Pani musi miec
          lat??? Sprobuj policzyc na paluszkach, a wynik przyprawi Cie o zawrot glowy.
          I to sie nadaje do prasy, a nie tylko kelnerzy i kelnerzy! tongue_out

P.S. Mark, pofaworyzuj mnie, cooooo??? wink)
          • jej_maz Re: Plusy i minusy forum 40+ 09.08.05, 19:48
            Pewnie ze pofaworyzuje wink

Co do pytania czy takie fora maja sens czy nie, to odpowiem, ze my; 40+ bylismy
            pierwszym forum, ktory zapoczatkowal kategorie rowiesnicy. Za naszym przykladem
            poszly inne przedzialy wiekowe i ja to jak najbardziej rozumiem; problemy z
            szesnastoletnia corka dla trzydziestoletniej kobiety sa zdecydowanie "na
            wyrost" a dla piecdziesiecioletniej to juz historia. Poza tym ponad dwa lata i
            szesciocyfrowa ilosci wpisow swiadczy o tym ze ma sens... zapraszamy do
            wspolnej zabawy smile))
            • jej_maz upss 09.08.05, 19:54
              Zle mie sie wyslalo i uciekla mi wazna czesc wpisu; podkreslenie, ze po
              czterdziestce zaczyna sie okres, gdzie pojawia sie stabilizacja dzieki ktorej
              mamy wiecej czasu i mozliwosci na rozmowy, wypoczynek czy wymiane doswiaczen -
              tak juz zostaje do poznej starosci i dlatego tez z zalozenia nie mamy gornej
              granicy wieku.

Raz jeszcze zapraszam i dziejuje za odwiedziny

Mark
              • cassandrafr Re: upss 09.08.05, 20:00
                Ja mam trzydzieche, wiec chyba dlatego tak dobrze czuje sie na forum dla
                szesnastek, bo napewno wiekszosc ma +30.
                • jej_maz Re: upss 09.08.05, 20:19
                  Jak przyjdzie ten czas (40+) to bedziemy wink)) co w cale nie znaczy ze teraz
                  wyganiamy.
                  • lablafox Re: upss 09.08.05, 20:28
                    U nas warunkiem uczestnictwa jest przekroczenie 40 roku życia , ilość plusów za
                    40 jest mniej ważna.
                    Stąd nie +40 a 40+, delikatna ,acz znacząca różnica.
                    Z tego co wiem nikt u nas się nie kryje ze swoim wiekiem i my , starzy bywalcy
                    wiemy , kto z nas w jakim jest wieku.
                    • jej_maz Re: upss 09.08.05, 20:32
                      Warunkiem, ale nie przestrzeganym az tak ostro wink) Sa tez tacy, ktorym jeszcze
                      brakuje do tej magicznej cyfry a nie wyobrazam sobie tego forum bez nich... wink)
              • cassandrafr Re: upss 09.08.05, 21:09
                jej_maz napisał:

> Zle mie sie wyslalo i uciekla mi wazna czesc wpisu; podkreslenie, ze po
                > czterdziestce zaczyna sie okres, gdzie pojawia sie stabilizacja dzieki ktorej
                > mamy wiecej czasu i mozliwosci na rozmowy, wypoczynek czy wymiane doswiaczen -

> tak juz zostaje do poznej starosci i dlatego tez z zalozenia nie mamy gornej
                > granicy wieku.
                >
                > Raz jeszcze zapraszam i dziejuje za odwiedziny
                >
                > Mark
                Dziekuje za takie mile zaproszenie. Macie rzeczywiscie sympatyczne forum.
                Mam nadzieje, ze jak dobije 40tki to sie nie rozwiejecie po innych forach
                wiekowych.
                Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Was serdecznie. Do zobaczenia za + -10 lat
                Cassandra
                • no_no Re: upss Kasandra 10.08.05, 13:24
                  cassandrafr napisała:

> Mam nadzieje, ze jak dobije 40tki to sie nie rozwiejecie po innych forach
                  > wiekowych.
                  > Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Was serdecznie. Do zobaczenia za + -10 lat
                  > Cassandra
                  -----
                  Ani się obejrzysz, jak będziesz klikać na pięćdziesięciolatkachsmile

no_no - zleci tak szybko, jak z bicza trzasłsmile
                  • annabellee1 Re: upss Kasandra 10.08.05, 22:01
                    Ja tutaj zagladam od jakiegos czasu i jestem ciekawa jak wy sie poznaliscie?
                    Przedstawacie sie jakos czy piszecie prywatnie do siebie czy tylko na tym forum
                    wymieniajac uwagi poznajecie sie? Widzialam wasza strone ale nie wiele z niej
                    sie mozna dowiedziec.Wiec jak to sie zaczeło,jesli mozna wiedziec?
                    • bodzio49 Re: Kasandra 10.08.05, 22:26
                      Jest gdzieś wcześniej wątek do przedstawiania się (zakres wg uznania)a w miarę
                      wpisów poznajemy się bliżej. Ale możesz napisać o sobie i tutaj smile
                      • annabellee1 Re: Kasandra 10.08.05, 22:38
                        a co powinnam napisac?
                        • bodzio49 Re: annabellee 10.08.05, 22:46
                          Napisałem, że wg uznania ale miło bedzie jeśli dowiemy się skąd piszesz, co
                          robisz, stan zwierzyńca - jeśli posiadasz, czy lubisz fotografować smile i co
                          jeszcze uznasz za ciekawe. Pozdrawiam.
                          • annabellee1 Re: annabellee 11.08.05, 11:42
                            Chetnie sie przedstawie,szczegolnie,ze to nie grozne -
                            Pisze z Zalesia,mile i lesne to moje Zalesie.
                            A zwierzyniec mam niezły- Kajtus i Dudus dwa urwipolecie ktore uwielbia cale
                            Zalesie, bo sie szlajają .Sa sliczne - Dudek brazowy a Kajtek czarny mieszanka
                            jamnika szorstkowłosego i uwaga!!Shi tzu.
                            Mam tez bernardynka milego i lagodnego,lekko gluchego.Dwa koty jeden aniol a
                            drugi psychol, no i mam papuzke,sztuk jeden.
                            Nie mam niestety cyfrowki ale nabede.Zdjecia niekiedy posiadam bo dzieci robia
                            jak je poprosze. I to tyle.Witam!!!
                            • ewelina10 Re: annabellee 11.08.05, 11:48
                              Witaj Annabellee smile

mamy tutaj taki wątek "skąd ..." moze Juteczka nasza się tym zajmie

Zalesie to prawie rzut beretem mam do Ciebie.
                              Za ten zwierzyniec już ciebie lubię.
                              • mantra1 Re: annabellee 11.08.05, 11:57
                                I ja juz czuje, ze Cie lubie. Za zwierzyniec, za zbieznosc imion (u mnie
                                zaszczytne imie Duduś nosi papuzka) i za Zalesie, kore tez lubie i mam do niego
                                jeszcze mniejszy rzut beretem, niz Ewelina smile)
                                • bodzio49 Re: annabellee 11.08.05, 12:10
                                  I ja Cię lubię choc beretem na pewno nie dorzuciłbym bo piszę z Gorzowa Wlkp.
                                  Też miałem takiego pieska jamnikopodobnego, którego wszyscy uwielbiali i który
                                  się szwendał po całym mieście. W końcu nie zdążył uciec przed jakimś
                                  samochodem. Ale piękne miał życie i dokończył je przytulany na moich rękach.
                                  • annabellee1 Re: annabellee 11.08.05, 12:20
                                    Moje tez pewnie tak skonczą.Są nie do opanowania.
                                    Dziękuje wam za dobre słowa.Czuje sie jak na terapii grupowej,ale to mile bardzo.
                                    A wy gdzie mieszkacie? Tak blisko?
                                    • mantra1 Re: annabellee 11.08.05, 13:29
                                      Macham Ci lapa z okolicy stacji Metro Wierzbno. Trajektoria rzutu beretem do
                                      Zalesia to prosto, prosto i potem w prawo smile)
                                      • lablafox Re: annabellee 11.08.05, 14:52
                                        witaj , przesyłam pozdrowienia z Poznania.
                                        Zajrzyj tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=15577404
                                        ale nr 4 nie mogę znaleźć
                                        • jan.kran Re: annabellee 11.08.05, 16:01
                                          lablafox napisała:

> witaj , przesyłam pozdrowienia z Poznania.
                                          > Zajrzyj tu:
                                          >
                                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=15577404
                                          > ale nr 4 nie mogę znaleźć

Mam wrażenie że numer cztery jeszcze nie istnieje.

Kran Archiwistasmile))
                                      • annabellee1 Re: annabellee 11.08.05, 15:10
                                        To chyba u mnie bylas ,bo tak sie do mnie jedzie...
                                        • annabellee1 Re: annabellee 11.08.05, 15:28
                                          Strasznie jestescie tu geograficznie rozrzuceni.To dobrze.Daje szerszy ogląd.
                                          Co do Fedorczyk to sie ucieszylam ze ona historyczno sztuczna bo ja sobie teraz
                                          podstudiowuje HS jako wolny sluchacz.Na UW sobie podstudiowuje.Mam skonczoną
                                          polonstyke i zurnalistyke ale kiedys ongis chcialam hs, nie zrobilam i kiedy w
                                          moim zyciu nadszedl czas robienia tego co chce zaatakowam i hs.
                                        • mantra1 Re: annabellee 11.08.05, 16:03
                                          annabellee1 napisała:

> To chyba u mnie bylas ,bo tak sie do mnie jedzie...
                                          Pewnie, ze bylam i to nie raz. Kiedys jezdzilam do Zalesia prawie w kazda
                                          niedziele splawiac psa w lokalnej rzeczce i na pierogi w lokalnej knajpie
                                          (wowczas byly uznawane za najlepsze w okolicy). Psa nie ma juz od wielu lat, a
                                          papug splawic sie nie da, wiec bywam rzadziej, tym niemniej bywam smile
                                          • fedorczyk4 Re: annabellee 11.08.05, 18:12
                                            Cześć Annbellee, ja mam bernardyno podobną i dwa koty, dyplomu na IHSie życze
                                            całą duszą. Jak powiedziała sławetna M. sławetnego Brandysa, to cudowne studia
                                            i wspaniałe hobby. Dodała jeszcze że niestety nie zawód, ale ja kilka osób znam
                                            które z tego starają się wyżyc.I też nie mam cyfrówkismile) za to mam dzieci z
                                            cyfrówkami. I Mamuśkę.
                                            • annabellee1 Re: annabellee 11.08.05, 18:56
                                              No,to mamy zbieznosc bo mamuska tez jest. I bernardynopodobna-moskiewska
                                              strozujaca czyli kaukaz pomieszany z bernardynem.U mamy ale moja.Natomiast
                                              dyplomu nie bedzie bo sobie przeszlam na wolnego sluchacza.Nie dawalam rady.Wiec
                                              mam przyjemnosc bez stresu.
                                              • fedorczyk4 BPK 11.08.05, 19:07
                                                bernardyno-podchalano-kaukazko-petekiewiczówna. Lat trzy.Charakter zaparty,
                                                temperament ostry, waga lekko półśrednia- ok 60/65 kg. ale strsznie jest chuda
                                                bo z milości przestała jeść tak ze dwa tygodnie temu. O kurcze a może to jest
                                                pomysł na odchudzanie? Koty: jeden królewski, drugi kot
                                                ranyboskieiwzsyscyświęcipomocy.
                                                • annabellee1 Re: BPK 11.08.05, 19:08
                                                  No_ no-, powiem za no_ no
                                                • fedorczyk4 Re: BPK 11.08.05, 19:09
                                                  Ale, ale, bardzo proszę zaliczyć to wszystko, czyli dialogi na cztery łapy i
                                                  dyskusje z UK i Politykierni do plusów forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka