Dodaj do ulubionych

40-jaka powinna być??

25.02.06, 10:58
No właśnie ,jakie mamy być -ubiór ,fryzura ,figura .Czy mamy już zapomnieć o
swoich potrzebach.Świat się zmienił ,czy mamy za każdą cenę nadążyć za
nim ,czy już zwolnić?
Obserwuj wątek
    • fedorczyk4 Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 12:31
      Taka jaka ma ochote byc. Gruba jesli jej to nie przeszkadza, w szpilkach jesli
      jej w nich wygodnie, w domu przy garach jesli lubi, za dyrektorskim biurkiem
      jesli ja to bawi. Tak samo 30 latka i 60 latka dla mnie bez roznicy.
    • ewelina10 Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 12:39
      Nniiie ma być, tylko - taką w czym czuje się dobrze robiąc to co robi smile))
      • bodzio49 Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 14:56
        Taka jaka będziesz się podobała swojemu mezczyznie.
        • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 15:32
          Ti ja cos powiem od siebie. Po pierwsze 40 lat to jest ladny wiek. Widzialam
          mlode dziewczyny bardzo ,,zapuszczone''...nie dbajace o swuj wyglad. Kazda
          kobieta powinna dbac o swuj aspekt. To nie sa czasy kiedy nasze mamy, babcie
          nie mialy mozliwosci o dbanie o siebie. Nie bylo silowni, kosmetyczki,
          masarzy...itp itp. Jesli mezczyzna mi powie...KOCHANIE, DLA MNIE PODOBASZ SIE
          NAWET JAK JESTES Z NADWAGA....nie wierze w to. Tylko ze potem oglada sie za
          tymi chudszymi....hahahahaah. Dziewczyny po 40-estce....dbajcie o Siebie.
          Troche diety,ruchu ( rower, spacery.....), dobre wesole towarzystwo...dziala
          dobrze na SPIRITO...HAHAHAAH (na dycha )
          • kornikuno Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 15:58
            Taka jaka chce i czuje sie byc!
            Po prostu!
            IzaBella
            PS
            nie rozumiem sformulowania " to nie sa czasy kiedy nasze mamy, babcie...itd"
            o dbanie o siebie zawsze jest i byla mozliwosc! nie bylo silowni, ale tez i nie
            bylo automatycznych pralek i innych "wspomagaczy" domowych...
            A ja naprawde chcialabym wygladac tak jak moj Mamutek i Jej Mamutek jak byly w
            moim wieku.....
          • ewelina10 Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 17:22

Desi ja bym się tak bardzo tym nie katowała i nie przywiązywała szczególnej
            roli. smile)))

A może lepiej zerknąć okiem na płeć przeciwną. Oni też bywają przystojni mniej
            lub więcej smile

Mężczyźni czasami naprawdę mnie zadziwiają. Dokonują nieraz takiego wyboru, że
            i "Łabędziem być" nic tu nie pomoże. Znam różne przypadki, gdzie uroda nie
            odegrała jakiejś szczególnej roli i ta "brzydsza" zostawała wybranką.

PS' "Łabędziem być" myślę o programie, w którym kobiety poddają się różnym
            cudom takim jak botox, lifting
            • ewelina10 errata 25.02.06, 20:22
              jest "roli" zastąp "wagi" smile))))
    • ord Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 22:22
      40tka? Zapomnialem, ale taki sa Geburtstag jak kazdy inny. Chcialbym jednak
      Abrahama troche inaczej. Moze jakis wypad na CN Tower w Toronto? W koncu
      najwyzsza wolno-stojaca budowel swiata; 40plus.ca/TO.jpg
      • ord Re: 40-jaka powinna być?? 25.02.06, 22:35
        Przepraszam; zly watek - mialo byc o urodzinach.
        • bodzio49 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 00:22
          Niezłe wieże w tym Toronto. Na urodziny w sam raz smile
      • skynews Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:24

Ord napisał:

"40tka? Zapomnialem, ale taki sa Geburtstag jak kazdy inny. Chcialbym jednak
        Abrahama troche inaczej. Moze jakis wypad na CN Tower w Toronto? W koncu
        najwyzsza wolno-stojaca budowel swiata; 40plus.ca/TO.jpg"

Oooo, toz to prawdziwa Mamá Culo Grande !!!

Enjoy !

• ord Re: 26.02.06, 15:46
          Widze, ze myla ci sie czesci ciala; akurat tutaj culo jest niewidoczne, ale nie
          wyglada na grande, za to widok z CN Tower jest naprawde niesamowity. Np; czy
          wiecie ze w dobra pogode przez lorntki mozna z niej zobaczyc... zarysy Nowego
          Yorku?
    • kama652 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 11:13
      Chodziło mi o to ,jak dbać o siebie -co nam pasuje a co nie .Czy mam pogonić
      fryzjerkę za podcięcie grzywki (bo tak modnie) Wygoda jest dobra ,łączy się z
      totalnym luzem -waga ,ubiór włosy w nieładzie .Nie chcę się ubierać jak moja
      córka ,a łapię się na tym że podobają nam się te same rzeczy .Więc albo moja
      córcia jest za bardzo klasyczna albo ja zdziecinniała .Jakie produkty używacie
      do pielęgnacji ,jakie kolory i trendy podobają wam się?
      • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 12:49
        KAMA..... musze Ci powiedziec ze jeszcze 2 lata temu ( a mam teraz 47 lat )
        nosilam dosyc krutkie spudniczki. Ja mowie ile mam lat..... musze pokazywac
        dokument, bo nie wierza.. Nie robilam JESZCZE operaci plastycznej smile. Moja
        szafa zawiera SZMATKI kturych nawet nie ubieralam jak bylam mloda. Moze dlatego
        ze moge sobie jeszcze na to pozwolic.Oczywiscie nic wulgarnego. Jeansy z
        dziurami, sukienki wieczorowe z ooooooolbrzymim dekoltem z tylu smile. szpilki (
        na wieczor )....uwielbiam color czarny na imprezy...elegancki. Kozaki na
        wysokim opcasie,skurzane marynarki i plaszcze, latem sukienki i bluzeczki ,
        torebki kolorowe, spodnie rybaczki, sandalki ze swiecidolkami. Jesli chodzi o
        fryzjera to chodze 4 , 5 razy w roku na zrobienie pasemek i podciecia.
        Czasami zmieniam styl aby lepiej sie czuc. Makijarz?....w ciagu dnia bardzo
        malo...wieczorem ciut wiecej . Dobre perfumy, krem na dzien i na noc, krem do
        rak. Depilacjaaaaaa nog, pachy. Ojej..... byloby na ten temat tyle do
        powiedzenia.....ale moim zdaniem kobieta jak chce sie podobac....wie jak to
        zrobic smile
        • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 12:53
          przepraszam Was z gury za moje bledy ortograficzne....... jestem prawie od
          urodzenia we Wloszech i mam troche trudnosci z polskim.Ale napewno mi
          wybaczycie.
          • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:19
            Desi, Twoje błędy są urocze. Już po chwili wiedziałam, że nie mieszkasz z nami,
            w Polsce. Tez jestem po 40. I chociaż czuję się dużo młodziej jednak lusterko i
            kalendarz mówią co innego. Dopóki moje dziecko nie dorosło nie przejmowałam się
            mijającymi latami, czułam się młodo i wydawało mi się, że tak będzie wiecznie.
            Dopiero 18-stka mojego syna i jego wyjazd na studia uświadomił mi ile mam lat.
            Trochę sobie z tym nie radzę, ale mam nadzieję, że kwestia czasu. Jeszcze
            poszaleję!
            • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:28
              A do Kamy: 20-stki mówią o Nas, że jesteśmy stare, 60-stki, że zazdroszczą Nam
              młodości. Punkt widzenia zależy od .... wiadomo. A My cieszmy się chwilą,
              jeżeli mamy to szczęście i jesteśmy kochane i Nasze dzieci sa dowodem na to, że
              naprawdę warto było żyć - to jest najpiękniejsze co mogło Nas spotkać.
              Świadomość, że połowę życia przeżyliśmy pięknie pozwala cieszyć się tą drugą
              połową .... i chrzanić wiek!!
            • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:48
              anka45..... nie tylko Twoje lusterko odbija Twuj wizerunek........ i
              moje rownierz sad((. nooooooooooooooo. Mam 2 synow 14 i 17 lat. to
              oni mowia mi abym szla jeszcze na silownie, robila diete, jezdzila
              rowerem, chodzila na imprezy...... MAMA, JESTES JESZCZE MLODA I LADNA.... ZYJ,
              ZYJ.... to sa slowa moich synow.
              • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:52
                Teraz Cie zaskoczę. Mój synek ma 20 lat i kibicuje mi w moich staraniach o
                dziecko!! Co miesiąc pyta czy się udało. Co Ty na to?
                • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:56
                  co mam Ci powiedziec..... masz syna BARDZO inteligentnego, wrazliwego
                  ktury rozumie Twoje problemy
                  • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 13:57
                    powinnas byc tylko szczesliwa ze masz takiego syna
                    • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:00
                      moi synowie po smierci mojego i ich ojca powiedzieli mi : MAMMA, W
                      TYM DOMU ZADEN MEZCZYZNA PRZEKROCZY PRUG....
                      • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:02
                        DO TEJ PORY TAK BYLO..... mialam respekt dla moich dzieci. Lata
                        miaja.... a ja jestem sama...... Wina moich dzieci?
                    • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:02
                      Oczywiście, że jestem szczęsliwa. Mój syn udał mi się najbardziej w moim życiu.
                      Ale chodziło mi o przełamanie pewnego tabu. Czy 40 - stka to koniec świata?!
                      Bywa, że to jest początek. Nie dramatyzujmy z tym wiekiem. Wszystko zależy od
                      sytuacji życiowej. Ja miałam dużo szczęścia i dla mnie 40 - stka to początek
                      nowego życia.
                      • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:05
                        A wiec?.... w czym problem?. ja mam 47.... i jak bym Ci powiedziala
                        ile mam problemow......... opadlyby Ci uszy...... mnustwo
                        • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:11
                          Jeżeli chcesz pogadać to pisz na ankax5@gazeta.pl. Mam dużo czasu, chęci i
                          chyba trochę doświadczenia. Mój Skarb pływa i wróci za 3 miesiące. Chętnie Cie
                          poznam. Może pogadamy?
                          • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:17
                            ho porca mizeria.... che botta
                            • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:19
                              Mam nadzieję,że mnie nie obrażasz!!? Tłumacz!
                              • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:23
                                nigdy nie obrazilam osoby bez powodu.... a Ty nie dalas mi powodu
                                • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:25
                                  No to tłumacz!! Nie należę do cierpliwych. Nawet 40-stki maja dziecięce cechysmile
                                  • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:36
                                    ANKAX5....... nie wiem czy zle czytasz o zle rozumojesz..... napisalam
                                    Ci.... nie mam nic do Ciebie.... nie znam Ciebie aby cos
                                    powiedziec. Bardzo prosze Ciebie abys mnie nie mieszala w inne WASZE
                                    problemy.......
                              • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:25
                                masz 40 lat..... ja 47..... wedlug Ciebie mam pretekst do
                                obrazania?.... jesli tak..... to Ty moglabys obrazic mnie.......
                                • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:28
                                  boh.... nie wiem o co chodzi.,,,,, ja wychodze z domu.
                                • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:30
                                  do tej pory co pisalam....gdzie bylas?
                                • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:32
                                  W naszej rozmowie nie było powodu żeby się obrażać. Wiemy to obie. Nie pamiętam
                                  z jakiego kabaretu ten tekst był. W każdym razie jak Polak nie rozumie (bo
                                  niedokształcony , a z komplaksamismile to na wszelki wypadek pyta: Nie obraziłeś
                                  mnie?". To nie było złośliwe. A swoją drogą pokazałaś jak daleko jesteś od
                                  Naszych narodowych kompleksów. Zazdroszczę1
                                  • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:38
                                    dla czego piszesz . NIE OBRAZILES MNIE?...... ja jestem plci zenskiej
                                    • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:42
                                      Jejku, sorki!! To musiała być literówka! Gdybyś nie była babką to pewnie bym
                                      sie nie odważyła.
                                      • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:43
                                        Wróciłam, poczytałam i gdzieś to znalazła?
                                      • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:44
                                        bo- nita....oa
                                        ( nigdy nie zrozumialam czy jestes gay... czy nie )...... na
                                        • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:50
                                          nie wiem czy plakac czy sie smiac?......... nic nie rozumiem.
                                          weszlam na wasze forum bo myslalam poznac osobuy
                                          inteligentne........ nie mam slow...... bardzo mi jest przykro......
                                          ja nie chcialam tak zaczac......
                                  • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:42
                                    Po pierwsze , nie mam komplexuw, ani w pisaniu , ani w mowieniu.
                                    Widze czesto polakow jak pisza........ wstyd.
                                    • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 14:59
                                      O kurcze, jeżeli wyszłaś z domu to dobrze. to znaczy, że mam czas coś Ci
                                      wytłumaczyć. Każde zdanie puszczone enterem nie trzyma się kontekstu, jeżeli
                                      nie jest do końca przeczytane i zrozumiane. Czasami ktoś się wtrąci, coś
                                      napiszwe i pisząc własny tekst nie zdążymy przeczytać poprzednuich.Jeżeli
                                      jeszcze masz trochę cierpliwości (bo widzę, że włoski szalony temperament Ci
                                      się udzielił) to wróć do naszego tematu włącz sobie "pokaż treśc wszystkich" i
                                      bez złych uprzedzeń .. pogadajmy. Anka (zdecydowanie kobieca).
                                      • mantra1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:23
                                        Hehe widze, ze bez pomocy lingwistycznej sie nie dogadacie smile) Wiec sprobuje
                                        pomoc. Najpierw Ance:
                                        desi45 26.02.06, 14:17 + odpowiedz

ho porca mizeria.... che botta

Co w luznym tlumaczeniu brzmi mniej wiecej: "o kurde, ale dalas czadu".
                                        Przypuszczam, ze bylo to napisane z przymruzeniem oka.

Ora per Desi:

Anka ti ha chiesto se non La offedi, perche' non aveva capito quello che hai
                                        scritto in italiano. E' un'espressione scherzosa in polacco e lo si dice, quando
                                        qualcuno dice qualcosa in una lingua che tu non capisci e ti suggerisce di
                                        tradurla. Non vuol dire che si sente vermanete offeso!
                                        desi45 26.02.06, 14:38 + odpowiedz

dla czego piszesz . NIE OBRAZILES MNIE?...... ja jestem plci zenskiej

e' stato un errore di stampa. Anka te lo ha spiegato qui:

ankax5 26.02.06, 14:42 + odpowiedz

Jejku, sorki!! To musiała być literówka! Gdybyś nie była babką to pewnie bym
                                        sie nie odważyła.

Mammamia, che equivoco! smile))

Pozdrawiam z nadzieja, ze sie dogadacie jak 40 z 40 smile
                                        • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:28
                                          dzięki.. Może pomogłaś. Jeżeli nie, to dzięki za intencje!
                                      • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:24
                                        Zrobiłam: "pokaż wszystkie" i tak do końca nie rozumiem Twojej reakcji. Ja
                                        pierwszy raz próbuję złapać z kimś kontakt. Szkoda, że to byłaś ty.
                                        • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:31
                                          jest mi bardzo przykro....ANIU.... TO NIE NALEZY DO MOJEGO HGARAKTERU
                                          • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:33
                                            NIE MA SPRAWY.... TAK JAK POZNALYSMY SIE.... TAK MOZEMU ZAPOMNIEC
                                            O SOBIE....
                                            • mantra1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:34
                                              Desi, per favore, leggi quel che Ti ho scritto sotto
                                          • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:41
                                            Przepraszam Kama. Wiem, że nie to było tematem Twojego postu. Działałam
                                            instynktowmie odpowiadając na najświeższy post. Jestem początkująca i być może
                                            trochę namieszałam. Odpowiadam jeszcze raz: 40 - dla mnie to początek, to coś
                                            najpiękniejszego. I byc może za 20 lat napiszę to samo...
    • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 15:56
      ...... smile nie ma problemu..... NAJLEPSZEGO......
      • ankax5 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 16:20
        Tobie też.
        • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 16:37
          IGNORANZIA TOTALNA OSOB KTURE ZNAJA MNIE OD ZLEJ STRONY,,,,,, NIE
          INTERESUJE MNIE TO....
        • desi45 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 16:40
          CALE SCZESCIE ZE MOJE ZYCIE OBRACA SIE INACZEJ JAK WASZE..... 16,
          40...... JADE DO MEDIOLANU NA IMPREZE..... NIE BEDE SIEDZIALA
          TUTAJ KRYTYKOWAC OSOBY....... IDE BAWIC SIE W INNY
          SPOSOBBBBBBBBBBBBBBB.........
          • mantra1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 16:55
            O kurde, ale jaja smile)))
          • ewelina10 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 17:37
            Oczy bolą, uszy też, czas by odpocząć trochę od netowania
            • mantra1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 18:52
              ord napisał:

>>Widze, ze myla ci sie czesci ciala; akurat tutaj culo jest niewidoczne, ale
              nie wyglada na grande, za to widok z CN Tower jest naprawde niesamowity.
              Jakie culo*??? Skoro jst niewidoczne to jak moze wygladac i skad? smile))

Eeeech chyba pojde w slady Eweliny wink)

________
              *) culo (wł.) - dupa
              • annabellee1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 19:18
                Swietny watek!!!
                Moze to byla jakas inscenizacja?
              • skynews Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 19:25

smile))
                Hmmm...,
                mysle ze sa czesto pewne okreslone zależności w proporcjach budowy.
                Wyobraznia cos mi podpowiada ze chyba jednak grande - zreszta popatrz na udka i
                brzuszek - a tak w ogole to niczego sobie...smile))

ps
                a ile to jest w lini prostej z Toronto do NY ?

Enjoy !
                • mantra1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 19:30
                  Najwazniejsze, ze waska w pęcinach smile)
                  • skynews Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 19:38

Tak,
                    to widacsmile)

Enjoy !
                  • verbena1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 19:57
                    Przepraszam, czy moge?
                    Spor zazegnany? To moze uda mi sie cos napisac na zadany tematsmile

Co prawda jestem 40 z duzym dodatkiem ale moj sposob ubierania jest - duzo
                    bardziej "odlotowy" niz przed laty.
                    Kiedys - trwala na wlosach, spodnica i stosowna w kolorze bluzka.
                    Teraz - wlosy krotkie postawione na zel, stroj sportowy, z dzinsowym wdziankiem
                    w kolekcji. Kolorystycznie bardzo dowolnie.
                    Mam wieksza odwage w doborze strojow, jestem odporna na krytyke.
                    Figura? Pare kilo przybylo, talia juz nie ta ale nie zamierzam juz byc modelka,
                    chociaz....kto widzial film "Dziewczyny z kalendarza" bedzie wiedzial o co
                    chodzi.
                    Pulchne kobiety sa bardziej zadowolone z zycia a po 40 tce zaczynamy doceniac
                    dobre smaki,zapachy,towarzystwo. Nadchodzi czas na delektowanie sie zyciem.
                    Odchudzajac sie wiecznie, zepsulabym sobie cala przyjemnosc.
                    Nie bojcie sie dziewczyny czterdziestki to wspanialy czas dla kobiet.
                    Wiem cos o tym
                    Verbena 40 ++++
                    • dado11 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 20:08
                      Masz świętą słusznosć Verbenosmile Tyle, że jak się obejrzy, dajmy na to, taką Bridget Jones,
                      gdzie na codzień cieniutka jak sznurek Renee wygląda jak wieloryb, to naprawdę odechciewa się
                      jadać cokolwieksad(((( Ja, zresztą, też nie za bardzo godzę się na optyczną wegetację, poprawiam jak tylko
                      najdzie mnie wenawink ale nie ortodoksyjnie... Czasem nie jadam, czasem zatęsknię za starymi jeansami,
                      czasem pobiegam, jeść i gotować kocham, ale widocznie ten typ tak ma.....
                      Wciąż się mieszczę w rozmiar 40, więc jest nie najgorzejsmile A czterdziestolatka, czy pięćdziesięciolatka,
                      czy dalej, powinna przede wszystkim być szczęśliwa i to chyba wystarczysmile
                      D.
                      • verbena1 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 20:26
                        Dado, mowie o kobietach pulchnych a nie grubych i zapuszczonych.
                        Nie moge pozwolic sobie na niekontrolowane obzrstwo bo wiem co dzieje sie potem
                        z moja waga. Cale zycie zazdroszcze tym chudym ,jedzacym do woli i nie tyjacym.

Mam tez duze lustro w domu, ono jest bezlitosne. Moge sto razy pytac -
                        lustereczko,powiedz, kto jest najpiekniejszy i najszczuplejszy na swiecie?
                        Nigdy nie powie ,ze to ja. Prawdomowne, psiakoscsmile))
                        • dado11 Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 22:04
                          Wybacz Verbenosmile ja też nie mówię o kaszalotach... Myślę, że wiek 40+ dla wielu z nas okazuje się
                          niezbyt łaskawy... niestety. Zaczynamy dostawać boczków, choć czasem nawet nie zasłużyłyśmysad(( Ale
                          często, to efekt wieloletnich nawyków, zmian hormonalnych, genów, itp. To truizmy. Fakt. Ale na
                          własnej skórze, boleśnie poznajemy te zakichane "prawdy". Dysonans pomiędzy tym, co sobie o sobie
                          wyobrażamy, a tym co widzimy w tych cholernych lustrach jest ogromny, i przykrysad(( Wydaje się, że
                          mam zupełnie normalne wymiary i nie muszę się zbyt martwić, ale nie, ja siebie widzę jako szczupłą,
                          wysoką trzydziestkę i choć obecny obraz nie jest dramatycznie odległy, to i tak trudny do
                          zaakceptowaniasad(( Pewnie mi przejdzie... kiedyś... Zresztą, od pewnego czasu, fascynuje mnie zjawisko
                          nieodwracalności, braku możliwości powrotu, niepowtarzalność zdarzeń i zjawisk...
                          No, nicsmile pozdrawiam, mimo wszystko, optymistyczniesmile D.
                          • ewelina10 Re: 40-jaka powinna być?? 27.02.06, 09:16
                            Mężczyzna po 40-stce też ma już z górki, ale wygląda na to, że dla niego to
                            mniejszy poblem smile)))
                            • mantra1 Re: 40-jaka powinna być?? 27.02.06, 10:17
                              Bo wiekszosc mezczyzn w kazdym wieku, a zwlaszcza w "pewnym" wieku nie ma na
                              tyle rozwinietej wyobrazni, by moc sobie wyobrazic, ze komukolwiek mogliby sie
                              nie podobac wink
    • joujou Re: 40-jaka powinna być?? 26.02.06, 20:01
      >Verbeno,fajnie to ujęłaś...
    • kama652 Re: 40-jaka powinna być?? 27.02.06, 15:47
      Cieszę się że ,moje pytania nie zostały bez odpowiedzi .Mam od 4 dni 41 ,i
      jakoś nie mogę się odnależć .Fakt że co roku w dniu ur.staję przed lustrem
      i ..no to też zależy od nastroju i hormonów .Zaczynam bardziej dbać o siebie,
      ostatnio znalazłam taki zabieg -elektrostymulację mięśni .Gimnastyka dla
      naprawdę leniwych .Po 6 zabiegach moje mięśnie na nóżkach się trochę
      uwidoczniły ,a moje samopoczucie wzrosło .Taki sobie zrobiłam prezent.
      • enry1 Re: 40-jaka powinna być?? 27.02.06, 16:05
        100 punktow dla Ciebie...... i tak dalej smile
    • skrzydlate Re: 40-jaka powinna być?? 27.02.06, 17:12
      jaja trzeba mieć i tyle, reszta nieważna
      • skrzydlate ;-) 27.02.06, 17:14
        niewyprasowany tyłeczek = niewyprasowane myśli, to bardzo interesujące
        połączenie .... i twócze wink
        • mammaja Re:- czterdziestki 27.02.06, 22:21
          A moze by tak powaznie podejsc do tematu. Jako byla 40 tka, mozna powiedziec
          dawno temu byla, uwazam, ze do najlepszy i jedyny moment zeby zaplanowac siebie
          na najblizsze lata - i to akurat nie pod wzgledem tyleczka a raczej glowy.
          Pomyslec dokladniej do czego chce dojsc w zyciu, bo naogol w tym wieku dzieci
          juz podchowane i kariera stoi otworem. Majac 42 zaplanowalam pewne zmiany w
          zyciu i konsekwentnie je realizowalam. Czego absolutnie nie zaluje. wrecz
          przeciwnie, mysle ze jestem bardzo zadowolona z pewnych decyzji. Wiec zycze
          wszystkim czterdziestkom sukcesow, bo to wlasnie pora, zeby je odnosic.
          • onkwe ..to jaka powinna byc ta baba po 40tce ??? 28.02.06, 00:03
            ..ano jako ta puma, czyli po tutejszemu cougar (czyt. kugarrrrr )...
            ... tak sie na nie mowi ...
            Oczywiscie tylko na te, ktore sa faktycznie pumopodobne... mrrrrauuu wink))
            • enry1 Re: ..to jaka powinna byc ta baba po 40tce ??? 28.02.06, 09:26
              Dzien dobry wszystkim.
              Moim skromnym zdaniem, kobieta zawsze powinna dbac o swuj wyglad, nie tylko
              przed slubem smile My mamy 1 dziecko i oboje pracujemy. Moja zona znalazla czas na
              prace, dziecko i na siebie , no i oczywiscie na mniesmile)) Zawsze z
              usmiechem, pelna zycia. Zapomnialem powiedziec ze jest starsza o kilka lat.
              Nigdy nie przywiazywalem do tego wagi. Byla piekna, i taka pozostala. Dbac o
              wyglad powinni wszyscy. Mlodosc mija bo to normalne, ale to co mamy w srodku
              NAS, jest wiecej warte i pozostanie do konca zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka