lablafox 18.10.03, 07:51 W Wielkopolsce wyraźnie się ochłodziło : 1.Na dworze 0 stopni o godz 7.79 2.U mnie już tylko 37,5 stopnia Pozdrawiam ,w trakcie łykania lekarstw , ale już z lepszym samopoczuciem,lablafox Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warum Re: Dzisiaj-II 18.10.03, 08:01 Na wschodzie zimno,ja tez od przedwczoraj z podwyzszona temperatura ale...mam nadzieje,ze do poniedzialku wyzdrowieje. Wstalam skoro swit , bo w Kozim Grodzie zmasowany wyjazd przyszlych maturzystow do Czestochowy i musialam odwizc syna. Mam nadzieje,ze mlodziez wie po co tam jedzie?Pozdrawiam i ma nadzieje,ze Lx goraczka Ci opadnie. I tu na forum sie przeniesie Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 18.10.03, 09:11 Witam Was z mroznego /-1stopnia/ A-damu.Ciesze sie,ze Lx juz "chlodniejsza"!! Oby tak bylo dzien caly.Moze grypsko sie juz wynioslo z Twego organizmu. Nogi mi marzna przy biurku,ide podciagnac termostat w gore i wypic goraca kawusie.Pozdrawiam zmigrenowana,ale optymistyczna ml Odpowiedz Link
iremos Re: Dzisiaj-II 18.10.03, 09:39 witAM Z CHŁODNEJ ACZ SŁONECZNEJ Wwy. Wszystkim chorującym życze poprawy. Lubię soboty, bo tydzień za mna a w perspektywie niedziela.Chociaz i tak zawsze mam cos do zrobienia. Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II 18.10.03, 10:50 Drogie Panie a może zamiast osłabiających medykamentów zainicjujcie naturalne rozgrzewanie z wykorzystaniem 2 ziarenek pieprzu Szybkiego powrotu do 36.6 życzę U mnie od świtu jest wesoło Sąsiedzi wymieniają okna Pracują wiertary, młoty i inne najcichsze narzędzia Głowa mi za chwilę pęknie Odpowiedz Link
wedrowiec2 Dziś w Tatrach 18.10.03, 10:20 W ZAkopanem -3,3 stopnia, ciśnienie 924hPaa Zamknięcia szlaków pieszych: Szlaki otwarte, ale w związku z coraz to grubszą wartstwą śniegu i rosnącym zagrożeniem należy spodziewać się zamknięcia niektórych szlaków. Zamknięcia nartostrad, tras i szlaków narciarskich: Wszystkie nartostrady, trasy i szlaki narciarskie są zamkniete - brak warunków do uprawiania narciarstwa. Utrudnienia na szlakach: Śnieg leży praktycznie już od podnóży Tatr. Dolne, leśne partie szlaków są błotniste. Szlaki w górnych partiach Tatr zalodzone. Zagrożenia na szlakach: W wyższych partiach Tatr kilkunastocentymetrowa warstwa niezwiązanego śniegu. Bardzo ślisko i niebezpiecznie. Zagrożenie lawinowe powyzej górnej granicy - 1 stopień. Odpowiedz Link
olga55 Re: Dziś w Tatrach 18.10.03, 13:17 Aaach, jak Ci zazdroszczę tych Tatr.Ja na razie mimo pieknej pogody w W-wie siedze w domu i nadrabiam domowe sprawy.Nieco kiepsko sie czuje, jutro mam nadzieję na jakis dłuższy spacer.A Tatry w jesiennym słońcu "ucukrowane" śniegiem, czy tak?? Pozdrawiam, stęskniona za górami Olga. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dziś w Tatrach 18.10.03, 13:27 U nas w cieniu 4 stoni,ale w sloncu cieplo.Przepieknie,prawdziwa zlota jesien.Mnowstwo prac ogrodniczych do wykonania.W ciagu poprzedniej nocy liscie zrzucil orzech,zmarzly dalie i niecierpki.Zima idzie duzymi krokami.Ale jeszcze sie trzymamy! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dziś w Tatrach 18.10.03, 13:27 Ja jestemw Szczecinie((, ale zawsze podglądam sytuację w Zakopanem: aktualna pogoda i widok na ul.Kościuszki www.internetia.pl/pogoda/obraz.html?miasto=zakopane&skala=C Prognozę w górach wzięłam ze stron TPN Jeśli jesteś zainteresowana, to podam więcej linków do aktualności zakopiańskich Pozdrawiam Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dziś w Tatrach 18.10.03, 13:47 SUPER!!!!I mnie ciekawia zdjecia z Zakopanego,zwlaszcza,ze mieszkam w depresji!!!A przy okazji znalazlam lekcje angielskiego!! Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dziś w Tatrach 18.10.03, 14:44 Przesyłam część adresów internetowych do stron zawierających zdjęcia tatrzańskie. ML - mam nadzieję, że dzięki nim wzniesiesz się na szczyty i wyjdziesz z depresji)) Wiadomości, aktualności: www.warta.pl raven.tatrynet.pl/tp/ www.nowiny.z-ne.pl/ Galerie zdjęć www.zakopane.pl/ www.topr.com.pl/ www.ceper.com.pl/ www.galeria.z-ne.pl/ www.tatry.ipx.pl/galeria.php www.cyf-kr.edu.pl/tpn/ - strona TPN www.topr.pl/ -strona TOPR Odpowiedz Link
olga55 Re: Aaaaaa..psik 18.10.03, 19:57 A co tam u naszej "zakichane" lablafox...Czy pomogły piguły i domowe specjałki?? Ja po ataku grypy żołądkowej dzisiaj na lekkiej dietce fuuuu. Zdrówka zyczę. Będe przejeżdżac przez Poznań niedługo...jade do dziadków na groby, to Ci pomacham... Odpowiedz Link
lablafox Re: Aaaaaa..psik 18.10.03, 20:33 dzisiaj już mi trochę lepiej , ale program dnia jest następujący : spię , budzę się, łykam świństwa,czasami coś zjem, śpię itp. różnica między dniem dzisiejszym a wczorajszym jest taka ,że czasami myślę , bo już mi nie huczy i nie gwiżdżę w łepetynie . Wczoraj było podobnie , choć bez myślenia , ale za to z występami prawie w malignie na forum Witkacy notował na obrazach co brał ,ja notowałam jak się czuję . Ciekawe co to za rodzaj ekshibicjonizmu . Olgo daj znać kiedy , przylecę z husteczką na dworzec żeby Ci odmachać. A dokad jedziesz , jeśli to nie tajemnica? Dziękuję Wszystkim za dobre słowa, są jak balsam na ma duszę . Pozdrawiam , mówiąca basem,lablafox Odpowiedz Link
olga55 Re: Aaaaaa..psik 18.10.03, 20:44 Moi dziadkowie mieszkali w Opalenicy, tam też spędził młodość mój ojciec (chodził do liceum w Poznaniu -ale na studia poszedł do Warszawy). Jeździłam do nich przez wiele lat,aż do ich śmierci. Nie ma tam już nikogo z rodziny, został tylko grób dziadków,kilku przyjaciół ojca z młodości, no i wspomnienia... Odpowiedz Link
lablafox Re: Aaaaaa..psik 18.10.03, 20:49 Hahaha , mój mąż też ma w Opalenicy krewną - najmłodszą siostrę ojca . pojedziesz więc z przesiadką, może i z przerwą na wspólną kawę ? Lx Odpowiedz Link
olga55 Re: Aaaaaa..psik 18.10.03, 20:55 Przerwa w podróży jest dość krótka, spędzamy ją (ja i mój tato) na dworcu...Poza tym bedziesz pewnie nawiedzać groby swoich bliskich...Niemniej napisze kiedy będę jechać...Bo to już całkiem niedługo. P.S. A wiesz Ty, że ja całkie nieźle mówiłam gwarą poznańską. Jak zaczęłam rozmawiac z tatą to mama nie wiedziała o co chodzi.Teraz już niewiele pamiętam...a i ludzie już tak nie mówią. Zdrówka życzy półpoznanianka. Odpowiedz Link
kusmolek Re: Dzisiaj-II 18.10.03, 21:31 Witam. U mnie zapowiada sie upal. Na razie 24 stopnie ale bedzie ze 30. Pozdrawiam cieplutko wszystkich schlodzonych. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 18.10.03, 22:06 Czy Ty moze jestes z Colorado??Czy z Australii,czy.... ml Odpowiedz Link
olga55 Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 10:22 No, zgadnijcie z kim idziemy dzisiaj na dłuuugi spacer?!!!Mam nadzieję, że sie w tej roli spiszemy. psisko, choc młode, waży ponad 40 kilo i jest silny jak diabli.Ale tez my mamy niezła kondycję....Opowiem jak wrocę... Na razie popzdrawiam słonecznie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 10:27 Moje dwa waza tyle samo!!!!A trzecizawsze moze chodzic luzem,a raczej trzecia bo to sunia.Witam w piekny i sloneczny dzionek.Ale jest zimno,brrrr!!! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 11:29 Dziś rano obudził mnie odgłos skrobania zamarzniętych okien samochodowych. Mróz zawitał do mojego wilgotnego miasta. Liście na drzewach coraz bardziej żółkną, niedługo opadną odkrywając cały "urok" domów z wielkiej płyty. Nie mam piesków, które trzeba wyprowadzać na spacer, ale pod Waszym wpływem sama siebie wyprowadzę na długą przechadzkę w pięknym niedzielnym słońcu. Odpowiedz Link
popaye Re: Dzisiaj-II --->ML 19.10.03, 11:55 Jak ja twierdze iz Kobiety maja szczegolne, extra prawa - to Wy (Panie) najczesciej protestujecie i zarzucacie mnie tendencyjnosc oceny . Jak przydzielasz Twojej suni (tez "kobieta"!) szczegolne prawo poruszania sie bez smyczy i kaganca - jest OK! - Wszystko to jest kolejnym przyczynkiem do tezy o "wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiejnocy" - co udowadnial prof.Stanislawski - spec od mniemanologii stosowanej. Z "naukowym" pozdrowieniem -)) pE Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II --->Popeye'ka 19.10.03, 12:49 Zdaje sie,ze suczka straci to prawo bycia na luzie-niepotrzebnie ja pochwalilam. Popisala sie niesubordynacja,hm.Okazalo sie,ze pokusa w postaci dzikiego krolika kest silniejsza od "rozumu".Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
popaye Re: Dzisiaj-II --->ML 19.10.03, 13:49 Toz... to chyba caly urok "kobiecosci"! Na moj gust z ROZUMEM to ma niewiele wspolnego -)))) pE Odpowiedz Link
wedrowiec2 Przesłanie od 70+ 19.10.03, 12:01 Przed chwilą moja mama przysłała mi e-mail, w którym prosi, bysmy nie pozabijali się teraz na Forum, bo i tak za kilka dni będziemy zdziwieni własnymi emocjami. Starszych trzeba słuchać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
popaye ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 12:11 Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Twoich Rodzicow - Wedrowcze. Tylko ... czemu nie chca "razem z nami"? - przeciez zapewne (przynajmniej Tato!) - sa w pasujacym przedziale wiekowym 40+ !. Milego dnia - Wam wszystkim pE Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 12:18 Siedzą zakopani w zdjęciach - mama w górskich, a tata w przezroczach ze swoich podrózy do odległych krajów. Jeśli uda się, część z nich umieścimy na stronie www. Odpowiedz Link
popaye Re, Re: ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 12:33 Z przyjemnoscia obejrze - Nieraz, sam mysle (serio!),- iz przydalo by sie nam "mlodziezy 40-50 letniej" - spokojne i poparte dluzszym zmaganiem z zyciowymi realiami i postawami - spojrzenie b.doswiadczonych osob z pokolenia naszych rodzicow. Wiekszosc z nas nie ma juz tego szczescia - zazdroszcze Ci Wedrowcze!. pE ps: Twoje "wymachiwanie galazka oliwna" - czarny baran przyjmuje z wdziecznoscia. Truizmem bylo by zapewnianie Ciebie iz Twoje wpisy traktuje zawsze jako jedne z b.przemyslanych i rozsadnych na tym jarmarku subiektywnych ocen, postaw, sympatii i celowej nieobiektywnosci - Odpowiedz Link
ewelina10 Re, Re: ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 12:49 popay-e - jesteś szarmancki do wedrowca ....i cieszę się, że na bieżąco zrobiłeś ten gest. wedrowiec ma wspaniałą osobowość, szkoda, że za rzadko to wyraża. Cenię Ciebie za Twój "zdrowo-rozsądkowy" stosunek do życia. Jak mi się spali dzsiejszy obiad, to dzieciom powiem, że to wina popay-e Poważnie - wyłączam się. Całuski dla wszystkich bez wyjątku. Odpowiedz Link
popaye Re: ----> Ewelina10 -:) 19.10.03, 13:45 Ewelinko,- To nie sa grzecznosciowe gesty - serio Czym starszy jestem tym bardziej doceniam i zazdroszcze tego "luzu" w reakcjach i duzej tolerancji nawet skrajnych postaw u starszego pokolenia. Ja, chyba jeszcze tego "luksusu" nie mam i nie umiem sobie przyswoic. Zapewniam Cie iz nie chce Ciebie i zadnej Pani urazic ale ta umiejetnosc - jak wynika z moich subiektywnych obserwacji - jest wlasciwa chyba tylko Panom i przez nich do "opanowania". Panie, z natury rzeczy, zawsze beda mialy b.emocjonalne podejscie do zyciowych okolicznosci i zdarzen. Moze sie myle, ale jest to oparte na zyciowym doswiadczeniu. Pozdrawiam Cie b.serdecznie - wsrod czarnych baranow - zawsze potrzebna jest "czarna owca"! -)))) pE Odpowiedz Link
marialudwika Re: ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 12:24 Popeye'ek zadal takie zamo pytanie ,jakie i ja zamierzalam zadac!!! Uklony dla Panstwa=Rodzicow naszego Wedrowca ml Odpowiedz Link
alfredka1 Re: ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 14:01 Za pozdrowienia dziękuję - mać wedrowca2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=8421561&a=8422289 Odpowiedz Link
em_em Re: ----> Wedrowiec -:) 19.10.03, 14:07 "azaliż ta niewiasta to Wasza mać?" - nawet dziesiąty raz czytając rzęziłyśmy z mamą w tym miejscu - serdecznie pozdrawiam fanki autorki Lesia, którego odcinki czytane przez Irenę Kwiatkowską w godzinach pracy skutecznie odrywały nas całe biuro od tejże ))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 16:34 Dziekuję wszystkim za miłe słowa. Czuję się jakby wieniec laurowy spoczął na mej głowie Same zachwyty - dobrze, że nie znacie mnie w rzeczywistości... Odpowiedz Link
jej_maz Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 17:25 Najserdeczniejsze pozdrowienia i glebokie uklony dla madrosci zyciowej nowego uczestnika naszej zabawy ) ...bo jak slusznie juz tu Popaye podkreslil; 40 daje prawo wstepu a ten + oznacza calosc. Poza tym trzezwego spojrzenia i madrego slowa nigdy za malo dla popedliwych malolatow Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 17:50 Po imieninowym obiadku u szwagierki - obzarta indykiem i tortem orzechowym - pozdrawiam juz dzisiaj wszystkie jutrzejsze solenizantki - Ireny,Janow Kantych i Janiny! PS.Chyba w najblizszym tygodniu oglosze scisly post po tym obiadku! Odpowiedz Link
olga55 Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 18:06 Żyję, chociaz jedną rekę mam bardziej.Juz wiem, czego nasze maleństwo nie umie. Nie umie mianowicie chodzic przy nodze na smyczy, strasznie rwie do przodu. Natomiast na spacerze, spuszczony ze smyczy biegnie przodem , ale zawsze ogląda sie i stara trzymać dość blisko. Jest dość karny i reaguje na kilka komend. No i pogoda dzis była rewelacyjna.Teraz wszyscy jesteśmy padnięci. Pozdrawiam,i ciesze się, że zostałam (albo sama sie poczuwam)zaliczona do smarkaterii.Łoł, po dzisiejszym spacerze czuje sie jak "młody bóg". Teraz herbatyyyyyyyyy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 20:00 Rozwiązywałam test na inteligencję w Onecie. Organizatorzy chyba nie dopracowali programu, bo okienka z rysunkami otwierały sie z 10-15 sekundowym opóźnieniem, a czas uciekał. Ostatnie elementy testu (wykazywanie różnic w obrazkach) też nie zdał egzaminu - na ekranie komputera trudno było dostrzec szczegóły. Albo mój komputer ma za mały IQ Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 20:11 "Na smierc" zapomnialam o tescie,zreszta i tak nic bym w nim nie osiagnela zwazywszy,ze mi migrena "rozsadza" glowe...Pozdrawiam bolesciwie ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj-II 19.10.03, 20:20 Współczuję, połóż się w ciemnym pokoju i i i i nie wiem co dalej. Znajomym migrenowcom pomaga właśnie to i absolutna cisza. Może do jutra wydobrzejesz) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II - dov Popaye! 20.10.03, 00:01 Pierniczki dopiero beda pieczone!!!!nie omieszkam zawiadomic!!! - pozdro.Mm Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 00:03 Nie znalazlam wiadomosci o zdrowiu Lbx.Czy juz wszystko dobrze? Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 02:36 ML, mam nadzieję, że potrafisz ją ujarzmić w krótkim czasie i rano niczym skowronek wesoła, powrócisz na forum Odpowiedz Link
millefiori Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 10:32 Buda i Peszt - zamglone, 6 stopni, wilgotny i przejmujacy ziab na dworze. Przez letnie upaly i dluga, sliczna jesien zupelnie zapomnialam, gdzie utknelam rekawiczki, chyba musze zjechac ze wzgorz do centrum, przynajmniej po jedna pare czegos do wdziania od zaraz na zziebniete lapy. Cieplo pozdrawiam, Millefiori Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 12:13 Wywrot,dzieki za mile slowa.Paskudna migrena chyba "juz" minela.Meczyla mnie przez trzy dni/jak zwykle/. W jeszcze pogodny,ale jakis "zalzawiony" poniedzialkowy,zimny ranek wzielam sie ze zdwojona energia do roboty..powstaly zaleglosci.Ta energia kiepsciutka,czuje sie jak po jakiejs chorobie.Mimo to jestem szczesliwa,ze nie boli mnie glowa i wszelkie "prozaiczne" zajecia wykonuje z przyjemnoscia!!! Pozdrowka ml Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 13:59 Dziekujemy za przyjęcie do grona młodych, od razu lepiej poczuliśmy się i przystąpiliśmy do badania swego IQ, po piętnastu minutach komóreczka jedynaczka zmęczyła się... Pozdrawiamy, kłaniając się głeboko (kręgosłupy jeszcze zdrowe) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 14:04 Witajcie w naszym gronie!!!!!!!Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 20.10.03, 14:49 Nie moge sie powstrzymac od wyrazenia rodosci ze nasze forum staje sie wielopokoleniowe! Pozdrowienia dla Alfredki z malzonkiem i liczymy na dalszy udzial! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 09:38 Dzis jest ponury dzien,szaro i ciemnawo.Czuje sie zblizajacy listopad..Zimno! Czy ktos wie,kiedy sie zmienia czas na zimowy?? Pozdrowka ml Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 10:48 Przy takiej pogodzie mam wisielczy humor Nic mi się nie udaje Sok nie dość, że wykipiał to jescze butelka pękła W kuchni pobojowisko Jak pójdę się zaszczepić to pewnie igła pęknie ML, kiedy zmiana czasu nie wiem. Jakoś tak mam, że nigdy nie patrzę na daty, biorę dzień po dniu, jak leci Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 13:18 Rozporzadzeniem Rady Ministrow do 2006 roku zmiana czasu nastepuje w kazda ostatnia niedziele pazdziernika i w kazda nastepna niedziele marca.Czyli wlasnie 26 pazdziernika dostajemy w prezencie godzinke spania dluzej.Pozdro! Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 13:20 Ojej, co ja napisalam! Oczywiscie w kazda ostatnia niedziele marca !A potem,sadze nastepna Rada Ministrow przedluzy te ustalenia ! U mnie szaro i wilgotno ! Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 13:40 i co z tego, że cżłowiek soie godzinkę dłużej pośpi jak i tak wychodzę do pracy - ciemno, wracam z pracy - ciemno;-( brrrrrrrr Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 14:28 Oj,jak fajnie!!!!!Przyda sie ta godzinka nocnym markom,do ktorych sie zaliczaja niektorzy z nas! ml Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 18:06 Właśnie wróciłam do domu z psiej pogody i wcale nie było źle, gęsty deszcz zalał mi okulary i odrazu przyjemniej: na chodnikach nie widać rozdeptanych różności, a i ludzie bez grymasów na twarzy ... Woalki to chyba była dobra rzecz Odpowiedz Link
jakbar2 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 18:44 A mnie w taką pogodę jak dzisiaj boli cały człowiek buuuuuuuuuuuuuu. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 19:34 Proszę, niech cię nie boli, zapomnij żeś Człowiek, wyobraż sobie że zmieniłaś się w.... a czym chciałaś być w dzieciństwie gdy ci smutno było.No, już nie buuuuczysz? Uściski od maci Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 19:54 Brawo ,Alfredko,od razu zrobilo sie cieplej na sercu!Zwlaszcza se ostatnio na naszym forum dominuja tematy malo przyjemne. Moze poszukamy w prasie jakich dobrych wiadomosci? Odpowiedz Link
jakbar2 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 19:54 Już nie płaczę.Przypomniałaś mi, że w dzieciństwie chciałam być kotem, bo on nie musiał chodzić do szkoły.No, to biorę kota,książkę i idę do łóżka.Kot czytając książkę będzie mnie grzał. Dzięki za pomoc,magda Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj-II 21.10.03, 20:33 No, no, koty do stołu, do łóżka. Prosto dopust boży ) Odpowiedz Link
millefiori Re: Dzisiaj-II 22.10.03, 08:29 iremos napisała: > A ja dzisiaj zmieniłam opony na zimowe... To juz??? W Budzie slonce i przesliczna jesien. Koty strasznie bija sie w ogrodzie, znow trzeba bedzie zszywac podarte futra... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 22.10.03, 10:49 Jesienny dzien,ale liscie sa na drzewach wiec nie jest smutno ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 22.10.03, 11:39 Dzisiaj ukazal pierwszy numer nowego dziennika FAKT ,wydawany przez niemiecki koncern Axelsprienger Polska .(Moze zle napisalam,ale z pamieci). Kolejny brukowiec,ktorego sila jest ze kosztuje zlotowke.Caly czas mysle , jak w tym kraju ukladaja sie wplywy na ksztaltowanie opinii publicznej.Ta gazeta tez nie bedzie budowac - raczej oglupiac.Mozecie sobie darowac zakup. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II - do Millefiori 22.10.03, 12:00 Mialam juz wczesniej specjalnie napisac specjalne pozdrowienia dla Budy i Pestu,a szczegolnie dla ciebie.Mam fantastyczne wspomnienia z Budapesztu a jak mieszkasz "na gorze" to wogole "wow".Jesien musi byc tam piekna.Pisz wiecej o tym pieknym miescie! Mm. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II - do Millefiori 22.10.03, 13:01 Nie bylam,nestety, w tym miescie,ale chetni o nim poczytaM!!!! Z Budapesztu jes jeszcze hr.Marica,ktora oststnio zamilkla!!!Odezwij sie prosze ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj-II - do Wywrot 22.10.03, 22:46 Czy zgodnie z chcicą , coś dziś zbroiłaś? lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II - do Wywrot i Lx 22.10.03, 23:02 Lx czy grypka juz mija????? Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj-II - do Ml 22.10.03, 23:48 Już mija , temperatura w normie , kaszel czarujący , zarzuca mnie czasami jak Wywrot po naleweczce , ale idzie ku lepszemu . Lx Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II - do Wywrot 22.10.03, 23:12 Nabroiłam, że wstyd się przyznać) Zamiast, jak dobra żona ugotować obiadek, zadzwoniłam po psiapsiółki no i przez delektowanie naleweczki, zapitoliłyśmy się na cacuszko Teraz już jest ok a mój pan chodzi i się śmieje z naszych tęgich głów )))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II - do Wywrot 22.10.03, 23:22 No,no widze,ze narazsz kamyczki na powazna probe wytrzymalosci!!! ml Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II - do Wywrot 22.10.03, 23:27 Jakoś się nie odzywają a może jeszcze nie wytrzeźwiały? Ale myślę, że nalewka im nie zaszkodzi Jakby co to mój grubasiński oberwie, bo on przytargał od teścia do degustacji))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II - do Wywrot 23.10.03, 00:08 Jak cicho siedza to ich lepiej nie budzic!!!!! pozdrowka ml Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 00:40 Trzymajcie za mnie kciuki O 9.15 mam komisję lekarską Jak nic wyzdrowiałam i zabiorą mi ogromniastą rentę 378 zł na rękę coby zasilić budżet na potrzeby socjalne Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 08:49 wywrot53 napisała: > Trzymajcie za mnie kciuki > O 9.15 mam komisję lekarską > Jak nic wyzdrowiałam i zabiorą mi ogromniastą rentę 378 zł na rękę coby > zasilić budżet na potrzeby socjalne Pewnikiem zabiorą, bo teraz jak nawet nie masz nóg i rąk to jeszcze możesz od biedy w chórze śpiewać Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 08:50 Jednak w myśli kciuki trzymam, może trafi się jakiś człowiek w komisji ... Odpowiedz Link
jakbar2 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 08:57 Wywrot trzymam paluchy bardzo mocno.Wrócisz to koniecznie napisz. magda Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 09:16 Oj, Wywrot, Wywrot, jak możesz ograbiać swoje państwo .Jak Ci nie wstyd , przez Ciebie mamy dziurę budżetową i wszelkie zło. Trzeba z tym wreszcie zrobić porządek. Pozdrawiam Cię serdecznie , w myślach będąc z Tobą , bo ręce oby dwie muszę mieć czynne , lablafox Odpowiedz Link
olga55 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 09:17 Są to najbardziej niezwykłe uzdrowienia, jakie zna medycyna...Mozna by ogłosic i uczynic z tego miejsca kultu ) A tak, na poważnie, może jeszcze nie do cna im rozum i serce odebrało. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 09:33 Podejrzewam ,że odebrałoi to do cna. Ludziom odbierają nędzne renty a rząd kupuje nowe samochody- miało ich być 87 , ale w ramach oszczędności zeszli na zakup 70. Może by tak diety poselskie obniżyć . Dziś w Poznaniu słonecznie ale -2 i szron na trawnikach. Lx Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 10:05 W Warszawie zimno, pochmurno i ogólnie mówiąc do de. Powiem wam, na co jest łatwo dostać rętę - ano trzeba być alkoholikiem lub narkomanem po leczeniu aczkolwiek nie koniecznie wyleczonym... To podobnie jak z pomocą opieki społecznej ... jak jesteś żulem, bez chęci do pracy to oni ci napewno pomogą ale jak się nagle znajdzie w tragicznej sytuacji zwykły cżłowiek to ci każą najpierw posprzedawać telewizor, pralkę, lodówkę bo to są wdalszym ciągu według naszego państwa opiekuńczego - l u k s u s y. A jak nie daj Boże masz komputer (choćby to był stary rzęch) to już napewno nie kwalifikujesz się do pomocy. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 10:09 Z mroznego A-damu pozdrowka.Wywrot i ja trzymam za Ciebie zmarzniwte nieco figi ml Odpowiedz Link
jakbar2 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 10:37 Syla, a nie boisz się, że Wywrot poprosi Cię o przepis jak zostać żulem?) Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 10:48 Jak zostać żulem to nie wiem ale wiem gdzi można się "poleczyć" a po tem to już bułka z masłem Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 12:52 Wróciłam )) Jak poszło nie wiem Decyzja w ciągu 2 tygodni ale pewnie schalapałam, bo nie skłamałam ile to prochów mam naprzepisywane i jakich Zgodnie z prawda powiedziałam, że od lekarza żadnych. No to się dowiedziałam, że ze mną nie jest tak źle )) Tylko nie bierze sie pod uwagę, że chyba idiota by latał 4 km do lekarza, jak 100 m. od domu jest apteka. A przy takim stażu jak mój, wiem co mi pomaga i co mam brać. Ale neich tam, zobaczymy Dzięki za wsparcie )) Mam nadzieję, że te cieplutkie impulsy płynące od Was dotarły do Pani orzecznik ) Syla, do chóru się też nei nadaję Głos mam przepalony przez fajki )) ale jeśli chodzi o zostanie żulem, to z chwilą odebrania zapomogi, którą mi dają, bedę na dobrej drodze żeby się szybko stoczyć ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 13:30 No trudno,Wywrot, jak nie umiesz komisji naklamac to widocznie nie kwalifikujesz sie do zaliczenia w poczet tych ktorzy gladko przeslizguja sie przez sito . Spotkalam sie z przypadkiem faceta,ktory na komisje dostarczyl zdjecie krgoslupa swojej zony. Moze nie byl swiadomy roznic anatomicznych budowy miednicy .Jeszcze potem wpieral ,ze to "w roentgenie zamienili". Smutne . Zycze powodzenia i pomyslnego orzeczenia komisji.Bardzo serdeczne pozdro!!!!!Mm. Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 14:01 Wywrot - rozumiem cię bo teeż zawsze chlapnę prawdę a potem sobie w brodę pluję. Obecnie jestem na etapi załatwiania kredytu i niestety bida z nędzą bo mam dwoje dzieci, do których niemal automatycznie się przyznaje. Znajomi poradzili mi, żeby zmienić dowód (w starym potomstwo figuruje a w nowym już nie) i żeby nie przesadzić to odjąć sobie jedno dziecko. Zresztą moim zdaniem to uczciwe, skoro banki nie uznają tego, że dzieci alimenty dostają. Wiecie to jest żenujące, że w tym kraju tylko kłamstwem i matactwami można coś załatwić. Wywrot stara się o rentę a mój znajmy ukrywa chorobę bo z renty by się nie utrzymał, a jakby się przyznał to nikt by go nie przyjął. I tak to w tym kraju jest. Kredyty dostają (i to w miliardach) oszuści wszelkiej maści, złodzieje na duuuuuuuuużą skalę żyją sobie na wolności a człowieka, który ukradł bułkę wsadzają do więzienia, chodzy ukrywają chorobę albo wydeptują sobie te marne rentowe grosze a zdrowe byki po znajomości dostają najwyższe grupy a i tak sobie na czarno dorabiają. p a r a n o j a Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 14:48 Masz racje,poruszyla ten temat....w innym watku/no taki pokrewny/,ale okazlao sie,ze tak wyglada mloda demokracja... pozdrawiam ml Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 15:10 Marioludwiko to nie jest już młoda demokracja ale demokracja po polsku Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 16:33 Bo przez przeszlo 40 lat wszystko bylo jak z filmu "Ewa chce spac" i ciagle odbija sie czkawka. I ciagle pokutuje oszustwo i prywata,jako sposob zalatwiania spraw.Az dziw,ze przy tym wszystkim wyrosli jeszcze uczciwi ludzie. Afery jakie byly w warszawskim ZUS ie z przyznawaniem rent zostaly wyciszone,albo jeszcze sie ciagna, ale tez slyszalam ,ze bylo niezle! Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 18:12 dzisiaj we Szczecinie spadł śnieg, co jest ogromnym wydarzeniem w pażdzierniku /!!!/Spadł, rozpełzł się gdziesik ale chyba zdążył Wędrowca zasypać albo podmoczyć i internet znikł.Wędrowiec popadł w smutek wielki a że Mać jest dobra na wszystko, prosi aby wszystkich serdddeczniesxxxecxz pozdrowić, co też czynię w swoim i reszty rodziny imieniu.Wykrot, napewno będzie dobrze, nawet jeżeli nie tak jak oczekujesz, to nigdy nie wiadomo "skąd się nagle dobro stało"/pozdrowienia naprawdę serdeczne tylko zamiast paluchy kłaść na właściwe klawisze kładłam jej chyba na łasce boskiej, przepraszam/ Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 18:18 Pozdrawiam też. U nas w Warszawie i okolicach nie padał śnieg, ale przez 4 godziny walczyłam z dodzwonieniem się do serwisu technicznego telekomunikacji, ażeby powiadomić go o usterce internetu. Odpowiedz Link
popaye Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 19:00 Oooo! ZIMA! -) Wrrr... w zostawionym przed domem aucie zamarzly wszystkie szyby . Rano temp: ca -1, 0°C. Zeby bylo "weselej" akurat dzisiaj byly wymieniane wszystkie okna i drzwi balkonowe w moim mieszkaniu . Wzialem wolny dzien w pracy - i malo co nie dostalem drugiego zawalu bo ci "fachowycy" - wyjeli wszystkie okna wraz z futrynami w mieszkaniu i pojechali na sniadanko. Troche mnie przeszlo bo zgodnie z umowa, punktualnie o 16°° zakonczyli robote, pzwijali wszystkie przykrycia mebli i podlog, posprzatali i wreszcie jest cieplutko i milo. Moja sprytna Malzonka - jak zobaczyla co sie "swieci" - pojechala sobie do Przyjaciolki i jak wrocila - bylo "cacy" i jakby "nigdy NIC" -) Eeeh kobiety - sprytne To -)) Jak bym mogl wybrac - wole byc KOBIETA!. Odpowiedz Link
syla63 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 19:20 Ja też wolę być kobietą, a że od wielu lat robię za jedno i drugie to wiem co mówię Na szczęście synowie m dorastają i coraz częściej mogę zrzucać z siebie tą męską skórę. Papaj takie małe zmarźnięcie podobno jest dobre dla zdrowia, krioterapia to się chyba nazywa (jak czegoś nie poplątałam) a potem jak się do ciepłej małżonki przytulisz to dopiero będzie super terapia dla skołatanego nerwami serducha!! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj-II 23.10.03, 19:40 A ja sobie z mrozku nic nie robię...w domu ciepło, w samochodzie tyyyż a.... woda na basenie była taka cieplusieńka, że nawet latem w największy upał na dworzu nie miała takiej wysokiej temperatury. Potem sobie wlaaaaaaazłam do jakuzi i .... udało mi się GO pokonać .... GO ??? ON mnie męczy od kilku dni. Wczoraj nie byłam w stanie zrobić ćwiczeń po biegach, a jakikolwiek skłon....wyciska mi łzy z oczów. Ach ten ból korzonkowy.... potem poducha elektryczna pod plecy i ..... ślęczenie nad papierzyskami i nudnymi przepisami. Odpowiedz Link
millefiori Re: Dzisiaj-II 24.10.03, 14:35 Bude zasypalo sniegiem w nocy, dosypalo do poludnia. Pieknie wygladaja lasy na wzgorzach. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj-II 24.10.03, 15:47 Do sniegu mi nie spieszno,ale tych wzgorz i tej Budy to zazdroszcze...napisz cos o niej..... ml Odpowiedz Link