jej_maz 03.12.03, 01:02 Mam na mysli nasze forum - zostalismy zakwalifikowani do waskiej grupy 28-iu for uznanych jako "Najlepsze". Gratulacje dla nas ) forum.gazeta.pl/forum/71,46581,1540807.html?x=1512997 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada296 Re: Uznani 03.12.03, 01:06 gratulacje dla Ciebie chyba dzięki Tobie i atmosferze tego forum czuję się tu dobrze pozdrawiam piwnie (Lechowo premium) Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Uznani 03.12.03, 01:11 Chcesz nam zrobić przyjemność, czy gdzieś to wyczytałeś???? Jeżeli to prawda, to gratuluję wszystkim klikającym na czele z szefem ))) Sobie też a co tam )) Odpowiedz Link
jej_maz Re: Uznani 03.12.03, 01:14 wywrot53 napisała: > Chcesz nam zrobić przyjemność, czy gdzieś to wyczytałeś???? Zobacz pod ten link i znajdz "Najlepsze" - kliknij; jestesmy na zaraz na gorze ) forum.gazeta.pl/forum/71,46482.html > Jeżeli to prawda, to gratuluję wszystkim klikającym na czele z szefem ))) Dzieki... a wlasnie na ten temat byla dzisiaj rozmowa > Sobie też a co tam )) Jak najbardziej !!! Odpowiedz Link
ada296 Re: Uznani 03.12.03, 01:16 to ja sobie też gratuluję podążam dzisiaj tropem Wywrot więc nalezy mi się miłe słowo za całokształt a co jest bardzo dziwne - jestem na odwyku od netu co widać, słychać i czuć pozdrawiam coraz radośniej ) Odpowiedz Link
jej_maz Re: Uznani 03.12.03, 01:18 ada296 napisała: > to ja sobie też gratuluję > podążam dzisiaj tropem Wywrot > więc nalezy mi się miłe słowo za całokształt > a co jest bardzo dziwne - jestem na odwyku od netu > co widać, słychać i czuć > pozdrawiam coraz radośniej ) Odwyk od Netu? Dlaczego? I do tego z piwkiem w reku... az mnie skreca Koncze prace za 10 mninut i chyba tez cos poszukam z przyjemnosci browarowych Odpowiedz Link
jej_maz Re: Uznani 03.12.03, 01:24 Jest teraz 7:22 wieczorem i koncze o 7:30. Mam dzisiaj dyzur - pilnuje, aby polaczenia fibro-optyczne dzialaly bez zarzutow - pracuje w duzej firmie telecomunikacyjnej, ktora daje polaczenia dla providerow internetu... za nudny temat jak na forum ) Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Uznani 03.12.03, 01:28 Masz szczęście, że nie jesteś providerem u nas, szczególnie gdyby to było moje łącze )) Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Uznani 03.12.03, 01:31 Wyręcze Marca, bo pewnie poszedł do domu )) i nie pogniewa się chyba jak napiszę, że z Kanady )) Odpowiedz Link
ada296 Re: Uznani 03.12.03, 01:36 mam znajomego z ICQ z Kanady czasami musimy sobie na bieżąco tłumaczyć dlaczego ja chcę iść spać gdy on jest w pełni sił życiowych i wiesz co - przeraża mnie fakt, że świat jest globalną wioską ma to swoje zalety ale dziwi to mnie ciągle i ciągle dziwi mnie to, że w necie można poznac zupełnie prawdziwych ludzi normalnych to są perełeczki i powinny być pod ochroną więc tym bardziej pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
jej_maz Re: Uznani 03.12.03, 05:27 Pozwolilem sobie w imieniu nas wszystkich podziekowac Administracji GW za to wyroznienie. Odpowiedz Link
em_em Re: Uznani 03.12.03, 07:02 ciekawa jestem kryteriów : czy tylko dynamika postów ? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uznani-post scriptum 03.12.03, 10:44 Uznanie dla Marka a przy okazji i dla nas wszystkich tez ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Uznani-post scriptum 03.12.03, 12:40 Czy to za bardzo nie wyszło z "efekciarska" co nie co ? Odpowiedz Link
omeri Re: Uznani 03.12.03, 10:17 Gratulacje dla Marka i także dla wszystkich uczestników. Miły początek dnia. Odpowiedz Link
lablafox Re: Uznani 03.12.03, 10:23 Gratuluję Nam Wszystkim .Zawsze wiedziałam ,że jesteśmy świetni , rewelacyjni , pociągający i przyciągający. Gdyby nie te cechy dawno byśmy wymarli. HUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAA.Lubię od rana dobre informacje. Lx Odpowiedz Link
em_em Re: Uznani 03.12.03, 10:40 hmmm - ale z drugiej strony ......... uznani w "Gazecie Wyborczej"? - a co będzie jak afera Rywina wykona skręt?? jako ilustrację podam co mi się "przytrafiło" - chodziłam do szkoły podstawowej przy liceum pedagogicznym, zwana była "szkołą ćwiczeń", aby być przyjętym zdawało sie testy, w każdym roczniku po jednej klasie, nauczyciele wszyscy z wyższym wykształceniem (dziś to nic nadzwyczajnego - ale to było parę... lat temu) - później zlikwidowano liceum, a szkoła została połączona z inną podstawówką - z okazji jubileuszu szkoły ukazała się publikacja ze znamiennym zdaniem: "w roku ..... szkoła utraciła swój elitarny charakter" - zestawiając fakty parę osób przygląda mi się od tego czasu podejrzanie "hmmm, elitarna szkoła w TAMTYCH czasach, wiadomo dla kogo...." Odpowiedz Link
jej_maz Re: Uznani 03.12.03, 15:21 Uwazam, ze nie ma rzeczy idealnych i tak samo jest z naszym forum. Skoro znalezlismy sie na tej liscie, to w jakis sposob sie wyrozniamy od pozostalych. Czym? Mysle ze poziomem rozmow, "jakoscia" uczestnikow, ich zaangazowaniem i wspolodpowiedzialnoscia (Mammaja; jak widzisz bardzo to lubie) Odnosze wrazenie ze nasze forum przezywa wazny okres, ktory bym nazwal samookresleniem stylu i tozsamosci; zauwaza sie wiele uwag dotyczacych samych rozmow. Ostatnia i bardzo trafna jest autorstwa Foxala; "duzo pisania malo dyskusji", samo pytanie Em-Em i ML o kryteria swiadczy o... no... chyba nawet o watpliwosciach? Porozmawiajmy; co zmienic? Jak poprawic? Osobiscie mile bym widzial jeszcze wieksza "dyscypline tematyczna", aczkolwiek postep w porownaniu z poczatkiem jest niesamowity! Z pewnoscia uwaga mniej bylaby rozpraszana pisanina a bardziej skoncentrowala sie na dyskusji na dany temat. A co Wam lezy na sercu? Jak ulepszyc? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uznani 03.12.03, 15:35 Co mi siedzi na sercu, watrobie a nawet sledzionie (wiadomo:" siedlisko melancholii") powiedzialam kawa na lawe w nowobogackich. Oj, bardzo mi lezy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani 03.12.03, 15:46 Gratuluję wyróżnienia. Od razu mój dobr humor przeskoczył na jeszcze wyższy poziom radości Pozwolę sobie trochę nie zgodzic się z jej_mezem - załozycielem. Sądzę, że jeśli ktoś chce dyskutować na jakiś temat, to zakłada wątek i osoby zainteresowane tematem zabierają tam głos. Wszelkiego rodzaju odstępstwa od tematu są jak najbardziej naturalne. W rzeczywistości rozmowy też nie przebiegają monotematycznie, a są w nich różnego rodzaju odstępstwa. Na szczęście dyskusja, na ogół, wraca na swoją drogę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
monia.i Re: Uznani 03.12.03, 19:04 Popieram wędrowca! Nadmiar dyscypliny zabija spontaniczność! )) Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Uznani 03.12.03, 19:48 I ja jestem za "luzem". Nie biurokratyzujmy forum. Odpowiedz Link
maya_may Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 20:13 ~~ a jakie byly kryteria? niestety nic nie znalazlam na ten temat? A wracajac do tematu... bardzo mila wiadomosc , )) pozdrawiam** Odpowiedz Link
mammaja Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 20:23 A ja jak Klapouchy - mam ochote powiedziec -" tylko nie miejcie do mnie pretensji jak bedzie padal deszcz".To znaczy lubie jak jestesmy cicho w katku i sobie gwarzymy ,a wszelkie wyciaganie nas na wierzch napawa mnie obawa.No ale to napewno chwilowe depresyjki jesienne z ktorymi walcze przy pomocy np.racuszkow z jablkami.(Wlasnie usmazylam kilka polmiskow i juz prawie nie ma!) Odpowiedz Link
glodn-y Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 20:52 20.23 i juz nie ma ,wstrzymaj się, za 15 min jestem. Zostaw choć jednego,uwielbiam z jabłkami Odpowiedz Link
lablafox Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 20:57 Ja też uwielbiam , mammajko , dopiecz dla nas .Jak coś Ci klapnie w ogrodzie to znaczy ,że wylądowałam. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 20:57 I ja "chcem" racuszka!!!! Popieram Wedrowca!!! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 21:13 Dla mnie też proszę trochę zostawić - z przyjemnością wielką zjem przed snem racuszki z jabłkami. Mammajko - mam propozycję - zacznij ćwiczyc rzut racuchem do znajomych. Te, których nie wyłapie Lx nad Poznaniem, obiecuję złapać jeszcze przed granica państwa (chyba, że każdy racuszek zaopatrzysz w paszport. Te z paszportem będe kierowała w stronę ML. Odpowiedz Link
lablafox Re: Uznani + jej_maz 03.12.03, 21:18 wedrowiec2 napisała: > Dla mnie też proszę trochę zostawić - z przyjemnością wielką zjem przed snem > racuszki z jabłkami. Mammajko - mam propozycję - zacznij ćwiczyc rzut racuchem > do znajomych. Te, których nie wyłapie Lx nad Poznaniem, obiecuję złapać jeszcze > > przed granica państwa (chyba, że każdy racuszek zaopatrzysz w paszport. Te z > paszportem będe kierowała w stronę ML. Nie tylko do Ml , proszę, może racuszki osłodziłyby i życie i charakter ppnk. Latające racuchy , byleby nie trafiły mnie w trakcie lotu , bo klapnę z miotły gdzieś w polu i co ja biedna o ciemku tam bedę robić, oby nie były wzięte za UFO , albo wrogi samolot szpiegowski i nie zostały zestrzelone. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Nie strzelać do racuchów! 03.12.03, 21:22 Widziałam w sklepie miotlane radary racuszkowe. Może znajdę taki pod choinką? Odpowiedz Link
lablafox Re: Nie strzelać do racuchów! 03.12.03, 21:32 To zamów dla mnie też, jeden. Może być zielony. Lx Odpowiedz Link
em_em Re: Nie strzelać do racuchów! 03.12.03, 21:34 Uwaga - akcja o kryptonimie "racuszki pod Wawelem" - więcej nie mogę powiedzieć Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Nie strzelać do racuchów! 03.12.03, 21:36 Mówić nie musisz, ale może szepniesz, albo napiszesz? Odpowiedz Link
omeri Re: Uznani 03.12.03, 21:10 Popieram Wędrowca. Natomiast co do dyskusji, to pragnę zauważyc ,iż cechą 40+ jest akceptacja różnych pogladów (innych od własnych też)i zaniechanie chęci przekonania wszystkich innych o jedynej słuszności własnych poglądów. Odpowiedz Link
lablafox Re: Uznani 03.12.03, 21:13 Zgadzam się z Tobą ,iż cechą 40 + i nie tylko, powinna być akceptacja różnych poglądów, albo polemika z nimi na odpowiednim poziomie , rzeczowa,bez inwektyw, obrażań , osobistych wycieczek . Lx Odpowiedz Link
glodn-y Re: Uznani 03.12.03, 21:20 Nie ma "akceptacji"dla nie lubiących racuszków z jabłuszkami. Zerooooo tolerancji. Odpowiedz Link
mammaja Re: Uznani 03.12.03, 21:39 Sluchajcie, to ja przerzucam z kluseczek na racuszki z jablkami .Robi sie blyskawicznie! Moze taka duza proca zadawalaby sie do wysylania? Odpowiedz Link
lablafox Re: Uznani 03.12.03, 21:45 Lepsza byłaby automatyczna łycha , która wysyłałaby racuchy seriami. Przy procy nabawiłabyś się kłopotów z rękoma przy ciagłym naciąganiu gumy strzelniczej. Na Poznań - naprowadzaj bardziej na zachód/zachód , jak przeleci który to może wpadnie do Gorzowa, na Szczecin zach/pn. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uznani 03.12.03, 21:47 A A-dam??? Zdaje sie,ze Szczecin- A-dam to niedaleko i pogoda naogol podobna. ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani 03.12.03, 21:48 Łycha na katapulcie. Ja moge stać z wielką rakietą tenisowa i kierować je dalej na szeroko rozumiany zachód Odpowiedz Link
glodn-y Re: Uznani 03.12.03, 21:50 Wogóle nie wysyłaj ,rekfiruje wszystkie. Ps A gdzie zdobyłas antonówki,o tej porze roku ho,ho,hooooo!! Odpowiedz Link
lablafox Re: Racuchy 03.12.03, 21:59 Z jakimkolwiek jabłkiem . Wkrawam je jak leci. Też pycha. Ciekawe czy w latających jabłka ułożyłyby się w części pędnej racucha czy dolnej , odrzutowej ? Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Racuchy 03.12.03, 22:03 Ciekawy temat. Czy pędzący racuszek wyglądałby jak kometa - kuliste, jabłkowe jądro i ciastowy ogon, czy raczej przyjąłby bardziej opływowe kształty - łza "pod prąd". I tak oto forum nie może istniec bez problemów Odpowiedz Link
lablafox Re: Racuchy 03.12.03, 22:05 wedrowiec2 napisała: > Ciekawy temat. Czy pędzący racuszek wyglądałby jak kometa - kuliste, jabłkowe > jądro i ciastowy ogon, czy raczej przyjąłby bardziej opływowe kształty - > łza "pod prąd". I tak oto forum nie może istniec bez problemów Co na to "inżyniery" wszelkiej maści , może pomogą nam rozwiązać ten problem . Lx Odpowiedz Link
warum Re: Racuchy 03.12.03, 22:17 Tu weszlaby na pewno i teoria wzglednosci do rozwazan.. wiec moze pominmy, ale jestem prawie pewna ,ze w takim np. AutoCadzie wersja FuturoXXX mozna by rozrysowac kazdy model racucha w locie...tylko po co? skoro nam zalezy,zeby te smakowitosci trafily we wlasciwe miejsca /wskazane buzki/, a nie pozostaly tylko ambitna teoria? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Teleportacja! 03.12.03, 22:20 Jak to po co? Musimy wiedzieć jak przysyłać racuchy by w dobrej formie doleciały do odległych celów. Mam pomysł - teleportacja! Odpowiedz Link
mammaja Re: Uznani 03.12.03, 21:59 A nie koniecznie, bo antonowka za kwasna.Do szarlotki - tak , do racuchow przychylam sie do em-em. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uznani 03.12.03, 22:02 Szmalczyk z jablkiem tez pyszny,jutro musze zrobic!!!!!Oj,zglodnialam... ml Odpowiedz Link
em_em Re: Uznani 03.12.03, 22:04 a propos jabłek (renet w szczególności) - to jeszcze śledzik w śmietanie z cebulą i jabłkami, a dziś na obiad była wątróbka do której również pod koniec smażenia daję jabłka Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uznani 03.12.03, 22:06 Jabluszka sa dobre w kazdej postaci!!!Nie do wiary ile z nimi mozna zrobic! Ten sledzik to dobry pomysl na najblizszy "dzien rybny",mniam-mniam. ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani 03.12.03, 22:07 Antonówka i renata najlepsze są po upieczeniu. W środku cukier albo syrop malinowy. Sama radość dla kubeczków smakowych, i zdrowe dla "żołądkowców" Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani 03.12.03, 22:08 W miejsce poogryzkowe można jeszcze włozyc rodzynki i włoskie orzechy. Odpowiedz Link
em_em Re: Uznani 03.12.03, 22:16 ryż z jabłkami - trochę cynamonu, oczywiście rodzynki ....... Odpowiedz Link
mammaja Re: Uznani 03.12.03, 22:19 W miejsce poogryzkowe wkladam knfiture z wisni ,kiedy pieke cale jablka ! Tez pycha! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani 03.12.03, 22:24 Zawsze piekę całe jabłka (bez ogryzków), ale najczęściej wyjmuję je w bardziej płynnej postaci Odpowiedz Link
marialudwika Re: Uznani 03.12.03, 22:33 A kto pamieta wierszyk o jabluszkach? "Entliczek ....w koszyczku jabluszko,w jabluszku robaczek... ml Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Uznani 03.12.03, 22:36 Ryż z jabłkami, rodzynkami, cynamonem i polane śmietaną z cukrem i wanilią. To mój ulubiony zestaw bezmięsny. Mniammm. I głodn-y by mnie nie wyprzedził. Odpowiedz Link
em_em Re: Uznani 03.12.03, 22:39 bodzio49 napisał: > Ryż z jabłkami, rodzynkami, cynamonem i polane śmietaną z cukrem i wanilią. przemilczałam śmietanę w kontekście dawnych prób odchudzania Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Uznani 03.12.03, 22:34 Pieke w kuchence mikrofalowej i trudno jest wyłapać odpowiedni moment do wyjęcia. Gdy jeszcze piekłam je w prodiżu, to czas był stały, jabłka w całości wyjmowałam odpowiednio upieczone. Własnie pomyślałam, że mogę włączyć kuchenkę tylko jako piekarnik. Jabłka powinny zachować kształt. Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Uznani 04.12.03, 11:46 Doleciały, doleciały 2, jeden z antonówka drugi z renetą. Całe obsypane pyłem gwiezdnym........... niebiański smak!!!!!!! Odpowiedz Link
mammaja Re: Uznani 04.12.03, 15:13 Wodniczku,co za radosc! Nastepnym razem dolaczymy piane z mglawic jako garnie ! Odpowiedz Link