Dodaj do ulubionych

Niespodziamka! Forum w Radiu Bis!

08.07.04, 07:57
Słuchajcie od 9 do 10, będę pozdrawiać w zakamuflowany sposób!
Obserwuj wątek
    • kontrkultura Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 08.07.04, 11:19
      Na ktorej to czestotliwosci?
    • 3axap Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 08.07.04, 12:07
      niestety, nie zdążyłem
    • qubraq Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 08.07.04, 13:10
      Chyba Cię nieuważnie słuchałem, nawet chciałem zadzwonić ale telefon był bez
      przerwy zajęty. Aga, strasznie chciałbym żeby młodzi Rosjanie otrząsnęli sie z
      tego amerykańskiego zawrotu głowy ale pewnie to co mówię im się wydaje
      bluźnierstwem. Pogadamy jeszcze...
      Będziesz dziś w Barbarzyńcy na Oldze Leonienko?
      Andrzej
      • fuihui li-ling 10.07.04, 16:39
        Jestes w stanie wskazac mi kraj, w ktorym jego mieszkancy (zwlaszcza mlodzi
        ludzie) nie byliby zafrapowani "Zachodem" (czesto blednie utozsamianym z
        Ameryka)? Jesli nie mozesz tego zrobic, to porzuc smutek i zal z powodu
        zachowania mlodych Rosjansmile

fuihui
        • qubraq Re: kam-sa ham ni-da --- li-ling! 10.07.04, 18:41
          fuihui napisał:

> Jestes w stanie wskazac mi kraj, w ktorym jego mieszkancy (zwlaszcza mlodzi
          > ludzie) nie byliby zafrapowani "Zachodem" (czesto blednie utozsamianym z
          > Ameryka)? Jesli nie mozesz tego zrobic, to porzuc smutek i zal z powodu
          > zachowania mlodych Rosjansmile
          > fuihui

Nie wiem co to znaczy "li-ling" ani "fuihui" choć to drugie kojarzy mi się
          zabawnie ale w rewanżu pomęcz się nad moim rebusem "kam-sa ham ni-da".
          W kwestii merytorycznej sam czuję, że niestety mam to już przerąbane.
          Nie wiem nawet czy ten temat nadaje się na to forum choć właśnie tu są ludzie,
          Rosjanie i Ukraińcy, którzy być może mnie zrozumieją. Mimo wszystko tęsknię za
          rosyjskością wspaniałej rosyjskiej kultury.
          A ba-dżi qub-raq.
          Ps. no! zgaduj, zgaduj!

• fuihui Re: kam-sa ham ni-da --- li-ling! 10.07.04, 19:11
            Qub!wink

"li ling" - poza tytulem postu to takze atrybut jednego z bogow w kulturze
            japonskiej. Fakt, nie byl on zwiazany z tematem watku, ale - czyz musialo by
            tak byc? Nie, tytul zawsze pozostaje dowolnymsmile
            Podobnie moj nick nie jest (zwiazany z tematem tego wpisu, co raczej
            oczywiste), dlatego nie widze powodu do wyjasniania jego znaczenia i etymologi.

Proponuje powrocic do wlasciwego tematu: jestes w stanie wskazac kraj, w ktorym
            ludzie mlodzi nie byliby zafrapowani tym - co uwazaja za kwintesencje Zachodu?
            Obrazem, jaki wytworzyl sam Zachod w ich glowach? Tym, co ich zdaniem jest tak
            rozne od tego, co maja za oknem?

Przyznam, ze nie do konca rozumiem co chciales mi przekazac w nastepujacym
            zdaniu swego postu: "Nie wiem nawet czy ten temat nadaje się na to forum choć
            właśnie tu są ludzie, Rosjanie i Ukraińcy, którzy być może mnie zrozumieją.
            Mimo wszystko tęsknię za rosyjskością wspaniałej rosyjskiej kultury"....czyli
            co? Brak jezyka ojczystego w kulturze "swiatowej" to raczej presja czasu
            (zawsze istnialy grupy wygrywajace na tym, ze mialy wspolny i zrozumialy jezyk -
            na przyklad lat temu kilkaset wygrywalo sie w ten sposob wojny), tu akurat nie
            widze powodow do oburzenia. Jesli juz miec o cos pretensje, to raczej o
            zmienianie rdzennego rosyjskiego, polskiego itd pod katem "amerykanskiej
            odmiany angielskiego". Potwornie to wychodzismile

Sadze jednak, ze tak naprawde zawsze istniec bedzie kultura narodowa i kultura
            miedzynarodowa - odrebnie od siebie, w separacji miedzy soba. Rosyjski bedzie
            na wlasnym podworku, zas angielski (sympotomatycznie) jako kod zrozumialy dla
            wiekszosci swiata. Jasnym jest, ze mlodzi Hindusi, Arabowie czy Chinczycy
            teskniacy do Zachodu wyobrazaja sobie ten "zachod" inaczej, niz odpowiednio
            mlodzi Rosjanie, Lotysze czy Bulgarzy. Ale jedni i drudzy chca Zachodu...zatem,
            czyzby nalezalo napisac, ze WSZYSCY tego chca?smile)))

fuihui

P.S. Nie usiluj oceniac ludzi po nickach, jakich uzywaja. Mozna sie bardzo
            latwo pomylic.
            • qubraq Re: kam-sa ham ni-da --- li-ling! 10.07.04, 21:17
              fuihui napisał:

> ...Nie usiluj oceniac ludzi po nickach, jakich uzywaja. Mozna sie bardzo
              > latwo pomylic.

Nieuprawnione wnioskowanie. Kto Ci powiedział, że usiłuję "oceniac ludzi po
              nickach, jakich uzywaja"? To wyłącznie Twój, nietrafny zresztą, domysł! Ale
              skoro coś sugerujesz to może wcale się tak bardzo nie myliłbym gdybym to chciał
              robić.
              Zastanawiasz sie skąd moje wątpliwości co do właściwości forum do tego tematu:
              jesteś nowy więc Ci cierpliwie odpowiem: ja tego nie ustalałem ale
              demokratycznie wybrana władza zasugerowała już kilka razy aby drażliwe dyskusje
              przenosić do siostrzanych paneli wymienionych na stronie głównej tego forum.
              Jesteś chyba przeładowany umiejętnością kontrargumentacji. Czy to zboczenie
              zawodowe? Trudno nie spostrzec Twojego intelektu. Czy mógłbyś trochę prościej
              mi wyłożyć Twoje tezy? Chyba już jestem za stary na taką szermierkę.
              Ale ale - nie rozszyfrowałeś mojego rebusu! Czy to zemsta?
              Pozdrawiam z szacunkiem
              A.
              • fuihui Re: kam-sa ham ni-da --- li-ling! 10.07.04, 22:27
                Qub!smile

Jesli to moj domysl i nadinterpretacja, to z naukowa uczciwoscia przepraszamsmile
                Za swoje nieobeznanie takze przepraszam - tyle, ze bylem na forum slowianskim
                (bodaj taka nazwa, ale jakos nie zrobilo ono na mnie wrazenia (nie chcac
                urazic - to moj poglad). Owszem, zasugerowalem kilka rozwiazan
                kontrargumentacyjnych - rozwaze w przyszlosci znalezienie lepszej formuly
                realizacji sie na forumwink Albo i niesmile

fuihui
                • qubraq Re: kam-sa ham ni-da --- li-ling! 11.07.04, 09:50
                  Stary, nie przejmuj się - od Ciebie samego zależy jak Ci tu będzie. Wolę z
                  mądrym się zgubić niż z głupolem coś znaleźć. Nos do góry i skokami do ataku
                  naprzód!
                  Andrzej
    • fanta-girl Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 08.07.04, 17:03
      qrcze znowu przegapilam... sad

a moze przy okazji lata i tego ze mamy wiecej czasu wszyscy chyba zrobimy
      jakies spotkanie forum na antenie?
      Da sie tak?
      • qubraq Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 09.07.04, 17:47
        fanta-girl napisała:

> qrcze znowu przegapilam... sad
        >
        > a moze przy okazji lata i tego ze mamy wiecej czasu wszyscy chyba zrobimy
        > jakies spotkanie forum na antenie?
        > Da sie tak?

Osobiście wolę patrzeć na prawdziwą piękną buźkę Justyny niż przypominać sobie
        jej oczy i blondkudełki. Ale pewnie przyjdzie poczekać do jesieni.
        A.

• fanta-girl Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 11.07.04, 23:46
          smile))))))))))

dlaczego do jesieni? wink
          Adminka zarzadzi sped i sie stawimy!
    • ochrana Re: Niespodziamka! Forum w Radiu Bis! 08.07.04, 18:26
      Pozdrawiam, Koci Guźcze (tak to się odmienia?) smile Słyszałem tę "burzliwą" dyskusję, no i nie ma, jak dobre "czwartkowe śniadanie". Powodzenia i czekam na więcej... .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka