ma.cinak 13.02.07, 10:53 turystyka.wp.pl/artykul.html?wid=8724415&katn=2:0 Pozdrawiam, Gośka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sedona Re: Jakuck 13.02.07, 16:33 Ale Gosko kusisz. Fajny artykul, tylko szkoda, ze krotki. Ale za to jakie ladne zdjecia. Kapuscinski, tez pisal o Jakucku, pamietam u niego te sniezne korytarze. Odpowiedz Link
sedona Re: Jakuck 13.02.07, 17:27 podroznik.net/podroze/jakucja_2002/jakucja_2002_04.html jeszcze cos z tamtych stron, sa tam tez inne opowiesci. Jest Kolyma. Odpowiedz Link
yigor Re: Jakuck 13.02.07, 17:35 sedona napisała: > jeszcze cos z tamtych stron, sa tam tez inne opowiesci. Jest Kolyma. Odrazu mi sie przypomnialo: "-Nie, uzh luczsze wy k nam..." Pamieta kto, kto tak odpowiedzial na zaproszenie na Kolymu? Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Jakuck 13.02.07, 18:00 - Приезжайте к нам в гости... На Колыму! - Нет уж, лучше Вы к нам! Nikulin w "Briljantowoj ruke". Gdzie grali tez Mironow, Papanin, Mordiukowa, i po filmie kochanka wszystkich miesczyzn w Rosji Swetlicznaja. A sam dialog jest przed, czy odrazu po, piosence "Pesnia pro zajcew!". youtube.com/watch?v=rH5qI0plA4U youtube.com/watch?v=Z738D15WC4E youtube.com/watch?v=PkHsgtW9j3k youtube.com/watch?v=JyU37EkpCDY Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Jakuck 13.02.07, 18:02 Jusz korekta. Popatrzylem na dvd - nie Nikulin odpowiadal, lecz Mironow. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Jakuck 13.02.07, 18:06 A tu jest duzo wyrazow z filmu - www.youtube.com/watch?v=dUqA-Us67Wo&NR Odpowiedz Link
yigor Re: Jakuck 13.02.07, 21:37 Bingo!!!!!!!Wygrana nalezy do Ciebie. Musisz posliznac sie na dowolnym chodniku i odebrac odszkodowanie od wlasciciela posesji Chaslo - "szjort pobjery" Uwaga! Nie na wlasnym chodniku!! Z reszta nie mialem watpliwosci, ze kazdy prawdziwy kacap skojazy tekst z tego filmu. np -Niewinowataja ja... -Beregi ruku, Senia.. -Ty czego usy zbril?.. -Uprawdom - drug czeloweka.. Chyba poszukam sobie ten film obejzec... Odpowiedz Link
metelica Re: Jakuck 13.02.07, 21:46 A ja ten film przywiozlam z domu. I jeszcze kilka filmow Gajdaja ["Kawakazskaja plennica", "Opieracija "Y" i drugije prikluczenija Szurika" i jeszcze inne filmy]. Często oglądam i nigdy nie mam dośc A te wyrazy - ktos to nie zna! A "russo turisto obliko morale"? Suuuper! Jak przyjezdzam do jakiegos kraju,to zawsze to "russo turisto" mam w glowie Bardzo grzeczna jestem,pasuje to do mnie Odpowiedz Link
sedona Re: Jakuck 13.02.07, 21:46 Z reszta nie mialem watpliwosci, ze kazdy prawdziwy kacap skojazy tekst z tego > filmu -czyzby bylo to cos w stylu polskiego "Rejsu" albo "Misia"? Skoro tak zachwalacie, to chyba sobie wypozycze. Odpowiedz Link
metelica Re: Jakuck 13.02.07, 21:48 Sedono, poprostu MUSISZ to obejrzec!!! Dobry humor gwarantowany na dlugi czas jeszcze i po obejrzeniu tego filmu! Odpowiedz Link
sedona Re: Jakuck 13.02.07, 22:05 Zamowilam, powinnam miec pod koniec tygodnia. Przy okazji zorientowalam sie, ze to Gajdaj zrobil (jak to smiesznie napisali w katalogu): "Ivan Vasilievich: BACK TO THE FUTURE"))))))) Odpowiedz Link
metelica Re: Jakuck 13.02.07, 22:24 sedona napisała: > to smiesznie napisali w katalogu): "Ivan Vasilievich: BACK TO THE FUTURE")))) > ))) A to czemu tak dziwacznie przetlumaczyli?! Przeciez nazwa filmu jest łatwa do przetlumaczenia. "...changes his profession..." Cos w tym rodzaju chyba powinno byc. Moze po obejrzeniu ktos postanowil,ze dla s-f , pasuje bardziej intrygująca nazwa:"back to the future" ),niż cos tam o zmianie zawodu Odpowiedz Link
sedona Re: Jakuck 13.02.07, 22:29 > A to czemu tak dziwacznie przetlumaczyli?! Moze, zeby nierosyjskojezyczni szybciej pojeli o co chodzi? Odpowiedz Link
yigor Re: Jakuck 13.02.07, 22:43 Smieszne jest to BACK TO THE FUTURE poprostu postanowili skomercjonizowac nazwe W summie chyba pasuje bardziej od oryginalnej nazwy Odpowiedz Link
pioter34 Re: Jakuck 16.02.07, 08:56 Możnaby pomyśleć, że Jakuck to koniec świata. A tam na przykład organizuja wybory miss Jakucji i do tego wirtualnej. Ale najlepsze, że jedna z finalistek Andżela okazała się mężczyzną - Olegiem. Niestety w ten sposób zgniły zachód dotarł i tam. Odpowiedz Link
jakutianka Re: Jakuck 18.02.07, 20:05 16 lat mieszkałam w Jakucji (Ałdan), urodziłam się w Czersku (Kołyma) rodzina mieszka w Jakucku pozdrawiam Odpowiedz Link
pioter34 Re: Jakuck 26.02.07, 11:55 Rosja to kraj ogromnych kontrastów, dlatego obok zapadnietych drewnianych domków w Jakucku można znaleźć i takie budynki www.rosfoto.ru/shop/photo/50923/ www.rha.ru/h117323/htlphotos/index.ru.html?kk=e710997b39 Odpowiedz Link