Dodaj do ulubionych

Już czas!

22.12.03, 18:36
Kochani! Moi wspaniali forumkowie i forumki!

Czas na świąteczne życzenia!

Życzę wam najwspanialszych i niezapomnianych Świąt Bożego Narodzenia!
Pyszności na świątecznym stole, prezentów, o których zawsze marzyliście,
spokoju ducha i pogodzenia się z tymi, z którymi chcecie się pogodzić;
refleksji i dobrego humoru na całe święta!
Nucenia kolęd pod nosem, zapachów z dzieciństwa, drżenia w sercu, gdy
zabłyśnie pierwsza gwiazdka (może tym razem ten Mikołaj jednak się pojawi?)
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Już czas! 22.12.03, 20:13
      przyłączam się i dodam jeszcze od siebie życzenia sczęśliwych świąt spełnienia
      wszelkich innych marzeń w 2004 roku.
      Chciałbym tylko zadać jedno małe pytanko:jaki kalendarz obowiązuje na naszym
      forum?smile))
    • jamskoj Re: Już czas! 22.12.03, 22:46
      Pozdrawiam wszystkich!
    • jamskoj Re: Już czas! 22.12.03, 23:40
      A tak na marginesie, Panie Sharikov, moze troszeczke przesadiles z ta swoja
      wyrozumialoscia i szczeroscia?..
      • gospodinrasputin Re: Już czas! 23.12.03, 09:49
        Świąt pogodnych
        Pogody ducha
        Duchowej beztroski
        Beztroskiego nastroju
        Nastrojowych rozmow
        • jr1000 Re: Już czas! 23.12.03, 11:02
          A ja wszystkim życzę tłumów Mikołajów i Diedów Morozów uginających się pod
          ciężarem prezentów! A żeby nie było tak materialistycznie, życzę Wam też dużo
          ciepła rodzinnego, pogody ducha i wiele, wiele pozytywnej energii na cały
          nadchodzący rok!! No i niech gwiazdka pomyślności nad naszym forum nigdy nie
          zagaśnie!
    • yigor Re: Już czas! 23.12.03, 15:02
      Tez zycze wszystkim, zeby Swieta zostawili w dusze slad wiary w spelnienie
      najwaznieszych marzen.
      Polskie Swieta sa naprawde wspaniale. A ich ciepla rodzinna atmosfera napewno
      jest potrzebna wzsystkim Rosjanom, ktorzy spedzaja te Swieta poza domem.
      Trzymajcie sie cieplo.
    • 3axap Re: Już czas! 23.12.03, 22:18
      Z bozym narodzeniem!
      • white.falcon Re: Już czas! 24.12.03, 00:06
        Dobrego Wam.smile Ze Świętem i Nowym Rokiem.smile Tak razem wyszły mi te życzenia.
        • edeka5 Re: Już czas! 24.12.03, 00:12
          Najlepszego... spełnienia marzeń... chwili spokoju...
          Wszystkim, wszystkim
          smile
          • macinak Re: Już czas! 24.12.03, 01:00
            Ciepła, miłości, pyszności na stole i pięknej choinki, tolerancji, zrozumienia
            i dobrej woli i nie przejmujmy się kalendarzem w końcu Święta są dwa razy do
            roku smile
            Pozdrawiam Wigilijnie Gośka
            • fanta-girl Re: Już czas! 24.12.03, 15:16
              Wesolych Swiat!
              Coby nam forum kwitlo!
              I zeby wogole bce procwietalo!
    • kontrkultura zyczonka 25.12.03, 09:30
      A ja wam wszystkim zycze: milego nowego roku, milej pogawedki i znajomosci na
      tym milym forum, milej muzyki i filmow, bezstresowych i szybkich wiz, dobrego
      lacza i sciagania z netu.
    • kwartira50 Re: Już czas! 27.12.03, 16:13
      Да пошли вы все!
      Kiedy mieszkałam w Moskwie, lubiłam święta... W Polsce ta komercyjna atmosfera
      jest zbyt nachalna sad Nie podoba mi się. Nie lubię świąt.
      Ale - dziękuję za życzenia - i - dajmy na to - с новым годом!
      • kontrkultura w sumie 29.12.03, 12:57
        Sa swoje plusy i minusy swiat polskich

Tutaj najgorsze sa 25, 26 Grudnia, gdy wszystko zamkniete, w Warszawie (nawet w
        centrum) nie ma nikogo, pusto, okropnie pusto! W Moskwie, wszedzie zawsze pelno
        ludzi, nawet w swieta w Lubiercach w nocy smile i wszystko zawsze otwarte.

Tutaj sa promocje i swiateczne pocztowki, choinki, ewentualne prezenty itp sa
        objete promocja, zas w Moskwie ceny na to wszystko rosna jak "Griby posle
        dożdia" ...

Nie ma nic gorszego niz te uwspolczesnione polskie koledy, ktore leca wszedzie
        naokraglo. Mowiac szczerze, sa do d... sa dosyc kiepskie i denerwuja, wiec nie
        ma co sie dziwic, ze coraz czesciej Polacy kupuja koledy angielskie,
        niemieckie... W Moskwie zawsze leci to co zazwyczaj leci czy to bedzie TATU,
        RAMSTEIN, czy Marlin Manson i jest wiecej zabawy, tak jak normalnie, ale wiecej
        i weselej.

Ale najochydniejsze co moze byc, to merdajacy przed kamera polityk, mowiacy
        jakie to wszystko wspamniale...
        • fanta-girl Re: w sumie 29.12.03, 15:51
          Mialam taka przygode na tych swietach, ze do firmy gdzie pracuje, przyjechali
          Rosjanie.
          I chcieli tak przyjechac, zeby byc w Polsce na swietach zeby zoboczyc jak to tu
          wtedy jest.
          I strasznie ich do tego zniechecano.
          A oni nie chcieli wierzyc, ze Polska tak na swieta wymiera.
          I przyjechali.I przesiedzieli tu cale swieta. I byli naprawade w szoku, ze tu
          tak pusto sie wtedy zrobilo.
          Bo Rosja i новогодные праздники to swieta ludne tam.
          • gospodinrasputin Re: w sumie 30.12.03, 09:57
            Nie za bardzo kąsam o co biega? Że w Moskwie na Święta jest wiecej ludzi na
            ulicach? A jak to wyglada w innych miastach? I to jest lepsze? A moze chodzi o
            to, zeby w tym zaganianym na maxa swiecie, gdzie nierzadko nie ma nawet czasu
            pogadac z bliskimi poza zdawkowym "Co slychac?", w te 2 (slownie: dwa) dni
            pobyc z Rodzina itepe. Pomijam fakt, ze mozemy zrec sie caly rok a w te pare
            dni odbębniamy szopke pt. Kochająca sie rodzinka. Taka nasza polska tradycja.
            Nie wiem jak to bylo za tzw. komuny w ZSRR. U nas nawet 1si sekretarze
            wiedzieli, ze karpia przed Swietami do sklepow trzeba rzucic bo bedzie rebelia.
            Od razu zaznaczam, ze ja tez nie jestem zwierzakiem rodzinnym i w drugi dzien
            swiat wyalądowałem w kinie i na małym wink) piwie w pubie (tak tak, były otwarte
            puby w Warszawie).
            • lacietis & & #35 1050;& & #35 1072;& & #35 1082;& & #35 30.12.03, 12:35
              Какая гадосьть!!! – Эта Ваща заливнвя рыба…

С лёгким паром! ((-:
              • fanta-girl Re: & & & #35 35 1050;& & & #35 35 1072;& &# 30.12.03, 12:39
                Czyli jaka ryba?
                Chodzi o karpia w galarecie?
                O co kryja krzaczki w tytule?
            • kontrkultura Re: w sumie 30.12.03, 13:43
              gospodinrasputin napisał:

>Nie za bardzo kąsam o co biega? Że w Moskwie na Święta jest wiecej ludzi na
              >ulicach? A jak to wyglada w innych miastach? I to jest lepsze? A moze chodzi o
              >to, zeby w tym zaganianym na maxa swiecie, gdzie nierzadko nie ma nawet czasu
              >pogadac z bliskimi poza zdawkowym "Co slychac?", w te 2 (slownie: dwa) dni
              >pobyc z Rodzina itepe. Pomijam fakt, ze mozemy zrec sie caly rok a w te pare
              >dni odbębniamy szopke pt. Kochająca sie rodzinka. Taka nasza polska tradycja.

W Rosji jedzie sie do rodziny letem, a nie na dwa dni, zima. Kto na tydzien,
              kto na miesiac (caly urlop). Zas Nowyj God w Rossji to najwazniejsze i
              najweselsze swieto. Tak szczerze mowiac to co sie mowi w Polsce o rosyjskich
              swietach (Rewolucji, Czeki itp) nie dokonca odpowiada rzeczywistosci, jest to
              jedynie powod swietowac (kazdy lubi), choc czasami nawet sie wydaje, ze troche
              tych swiat zaduzo, rowniez powod napelnic kieliszki (a kto nie lubi?) i nie
              pojsc do pracy (a kto leniem nie jest?), a nie obchodzenie pamieci wydarzen,
              choc za to tez trzeba wypic tongue_out

>Nie wiem jak to bylo za tzw. komuny w ZSRR. U nas nawet 1si sekretarze
              >wiedzieli, ze karpia przed Swietami do sklepow trzeba rzucic bo bedzie rebelia.
              >Od razu zaznaczam, ze ja tez nie jestem zwierzakiem rodzinnym i w drugi dzien
              >swiat wyalądowałem w kinie i na małym wink) piwie w pubie (tak tak, były otwarte
              >puby w Warszawie).

W kinie, w pubie, w drugi dzien swiat ????? Hej... Ja przeszukalem prawie cale
              centrum, wszedzie bylo zamkniete, rowniez pubow otwartych nie widzialem....
              Wszedzie bylo tak pusto, a ja tak tego nie lubie... Moze tylko dlatego, ze tak
              dlugo zylem w Moskwie i mi tych tlumow tutaj brakuje, tego metra z prawie 200
              stacjami... Jedyne miejsce, ktore bylo wtedy otwarte, byl jeden jedyny
              McDonald. Najgorsze bylo to, ze nie przewidzialem tego, ze wszystko bedzie
              zamkniete i nie zadbalem o zawartosc lodowki....
              • fanta-girl Re: w sumie 30.12.03, 14:28
                Ja przezylam totalne wyczyszczenie lodowki w okresie przeswiatecznym.
                Te dzikie tlumy w sklepach tak mnie irytowaly, ze nie robilam wogole zakupow.
                Wyzarlam nawet jakies mrozonki.

Na swietach zato juz bylo obzarstwo.Nabilam nawet 2 kg extra do mojej masy...
              • gospodinrasputin Re: w sumie 30.12.03, 14:58
                W Rosji jedzie sie do rodziny letem, a nie na dwa dni, zima. Kto na tydzien,
                > kto na miesiac (caly urlop).

Urlop to ja wole bez rodziny. A juz caly miesiac, o Swieta Tereso -
                NIEEEEEEEEEEEEE !!!!!

Zas Nowyj God w Rossji to najwazniejsze i najweselsze swieto.

Ale narzekania byly na Swieta a nie Nowy Rok. Mysle, ze akurat na N.Rok pustek
                na ulicach nie bedzie (nie tylko w Wawie) zwlaszcza w miejscach gdzie wladze
                miast, wsi i miasteczek urzadza zabawy na swiezym powierzu z atrakcjami typu
                oblewanie sasiadow szampanem, rzut butelka za siebie itepe wink)

Tak szczerze mowiac to co sie mowi w Polsce o rosyjskich
                > swietach (Rewolucji, Czeki itp) nie dokonca odpowiada rzeczywistosci, jest to
                > jedynie powod swietowac (kazdy lubi), choc czasami nawet sie wydaje, ze
                troche > tych swiat zaduzo, rowniez powod napelnic kieliszki (a kto nie lubi?)
                i nie > pojsc do pracy (a kto leniem nie jest?), a nie obchodzenie pamieci
                wydarzen, > choc za to tez trzeba wypic tongue_out

Akurat tu mi sie wydaje, ze tak samo jest i w Polsce. Swieto swiętem, okazja
                okazją a wypic trzeba. Czy to Dzien Niepodleglosci, Dzien Kobiet czy Dzien
                Strazaka. Tu akurat dwie nacje sa bardzo podobne w zachowaniach smile)

W kinie, w pubie, w drugi dzien swiat ????? Hej... Ja przeszukalem prawie cale
                > centrum, wszedzie bylo zamkniete, rowniez pubow otwartych nie widzialem....

Wlasciwie, zeby juz w ogole Cie pognebic wink) to byl 1szy dzien swiat. Z tym,
                ze wszystko dzialo sie na Ursynowie gdzie spokojnie mozna bylo wszystko kupic.
                • kontrkultura Re: w sumie 01.01.04, 10:53
                  >Ale narzekania byly na Swieta a nie Nowy Rok. Mysle, ze akurat na N.Rok pustek
                  >na ulicach nie bedzie (nie tylko w Wawie) zwlaszcza w miejscach gdzie wladze
                  >miast, wsi i miasteczek urzadza zabawy na swiezym powierzu z atrakcjami typu
                  >oblewanie sasiadow szampanem, rzut butelka za siebie itepe wink)

Bo w Rosji sa az DWA nowygody! Stary, nowy... + katolickie swieta (sa
                  swietowane) i nie tak po purytansk
                  • gospodinrasputin Re: w sumie 02.01.04, 14:14
                    Czego Ci ludzie nie wymysla, zeby tylko sie napic... Dwa Nowe Roki wymyslili :-
                    ))
                • kontrkultura ps 04.01.04, 13:35
                  Pozatym powiedzialem, ze jest swietem Najwazniejszym!

> Urlop to ja wole bez rodziny. A juz caly miesiac, o Swieta Tereso -
                  > NIEEEEEEEEEEEEE !!!!!

Fakt, tez mnie to dziwi... Jest to rowniez zwiazane z AGROTURYSTYKA, ze ludzie
                  chca pogrzebac w ziemi, bo przez caly czas w miescie czuja sie zadaleko od
                  przyrody...

> Wlasciwie, zeby juz w ogole Cie pognebic wink) to byl 1szy dzien swiat. Z tym,
                  > ze wszystko dzialo sie na Ursynowie gdzie spokojnie mozna bylo wszystko kupic.

AAAAAAAAAAA!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka