elfi2 17.12.04, 15:50 czytam opowieści o okropnych teściach i włos mi się jeży na głowie. Proszę napiszcie czy istnieje jakiś przypadek że teściowa jest OK??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzia81 Re: dobra teściowa 17.12.04, 15:57 Pociesze Cie, dobre teściowe też sie zdarzaja :) Ja na swoja narzekac nie moge. Mieszka stosunkowo niedaleko ale nigdy nie przyjezdza bez zaproszenia. Nie krytykuje mojego gustu, wystroju mieszkania, wypieków.... niczego. Zaprasza nas czasami na obiad i przy okazji robi dla nas zapasy pierogow, bigosu, czy co tam akurat ma. Nie staje ślepo po stronie swojego synka. Moge z nia smiało o wszystkim pogadać. Słowem, moja tesciowa nic nie ma z tej stereotypowej hetery z dowcipow :) Każdmu moge takiej zyczyc :) Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
axy23 Re: dobra teściowa 17.12.04, 23:17 moja taka była zanim wzięliśmy ślub i zamieszkaliśmy razem (teściowa na dole, my na górze w 1 domu) - dopiero wtedy wyszło szydło z worka... kto wie, gdybysmy nie mieszkali razem może też bym mówiła, że mam dobrą teściową... Odpowiedz Link
jenny1 Re: dobra teściowa 17.12.04, 16:42 Moja druga mama (słowa teściowa nie lubię)jest wspaniała serdeczna kobietą, która wychowała swych synów na wspaniałych ludzi w tym również mojego męża za co jestem jej wdzięczna:)obce są mi dylematy poruszane często na tym forum, mam swietne relacje z rodzicami męza , bardzo ich podziwiam i cenię z wzajemnością:D chcieli mieć córkę i mają:D i bez faszywej skromnosci dodam ,ze spełniłam ich marzenia co do idealnej synowej, ale nie było to trudne , bo wychodząc z rodzinnego kochającego sie domu weszłam do kochającej się równie szczerze rodziny męza :D dodam ,że i moi i rodzice męza bardzo się przyjaźnią , a obie mamy szczególnie:)cóz do mnie los sie uśmiechnął:D Odpowiedz Link
anula36 Re: dobra teściowa 18.12.04, 15:29 fajna dziewczyna z ciebie musi byc:) wiekszosc kobiet do rodziny meza podchodzi jak do jeza:) Ja moich (prawie) tesciow bardzo lubie to sa mili,kochajacy,nie krytykancy ludzie, chetni do pomocy ale nie na sile. Mialam to samo szczescie co Jenny - ze przyjeli mnie z miloscia jako jeszcze jedno dziecko. Nie mieszkamy razem ( choc proponowali) ale widujemy calkiem czesto ( godzina drogi) i zawsze jest milo. Odpowiedz Link
emma_euro_emma Re: dobra teściowa 18.12.04, 15:25 Tak, na pewno są takie przypadki, np. gdy teściowa mieszka daleko... Odpowiedz Link
agata781 Re: dobra teściowa 18.12.04, 16:46 Jesteśmy ze sobą już 8 lat. W tym czasie mój kandydat na teścia kilkakrotnie dał mi do zrozumienia że ma mnie za dziwkę(żona starszego syna niestety nie jest święta-stereotyp teścia jest taki że każda synowa to dziwka i trzeba ją zgnoić).Teściowa też mu przez długi okres wtórowała w tym twierdzeniu,a ja miałam wrażenie że najchętniej zrobili by wszystko żebyśmy się rozstali.Byłam załamana.Ale odkąd zamieszkaliśmy razem to muszę stwierdzić że wszystko odwraca się o 180 stopni.Chyba dotarło do nich że my i tak będziemy razem.Jednak ja już się chyba nie przełamię w stosunku do nich...po prostu mam do nich uraz.A mieszkają tylko 20 minut drogi od nas...:))) Odpowiedz Link