espressoo 25.02.05, 12:01 Jakie macie stanowisko, w jakiej branży. Pracujecie czy wychowujecie dzieci. Ile jest tu kobiet pracujących a ile gospodyń domowych?:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja45 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 12:37 W showbiznesie.Papierami się zajmuję. Marta Odpowiedz Link
karioka23 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 14:52 Ja w edukacji, ale na szczęście zajmuję sie papierami lecz obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Trochę się opierdzielam, delikatnie mówiąc. Odpowiedz Link
paris81 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 16:01 Ja jestem sekretarką w szpitalu- praca typowo papierkowa, ale lubię ją:) Odpowiedz Link
oxygen100 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 16:38 Pracuje w jednym z instytutow PAN-owskich prawie jako adiunkt (musi uplynac iles tam czasu od obrony wiec jeszcz echwiel poczekam). Zajmuje sie neurobiologia/farmakologia doswiadczalna. Konkretnie grzebie w mozgu a konkretniej opracowujemy nowe strategie terapeutyczne minimalizujace skutki udarow i innych chorob neurodegneracyjnych (Alzheimer, Parkinson SM, SLA itp i rozpracowujemy molekularne mechanizmy tych patologii. Odpowiedz Link
jezdodomu Re: W jakiej branży pracujecie? 27.02.05, 23:46 to bardzo ciekawe, bo ja też zajmowałam sie modelowaniem molekularnym i lekami, extra temat!!! Odpowiedz Link
oxygen100 Re: W jakiej branży pracujecie? 01.03.05, 11:12 hehe ciekwae czy pracujemy po sasiedzku?? Odpowiedz Link
farmahool Re: W jakiej branży pracujecie? 08.03.05, 00:18 a co skończyłas jeśli można wiedzieć ? Odpowiedz Link
jenny1 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 17:07 Jestem ekonomistą z wykształcenia, skończyłam dwa kierunki i dodatkowo posiadam licencję potrzebną w jednym z kilku zawodów jakie mogę wykonywać,moja praca jest nierozerwalnie zwiazana z komputerem czy tego chce , czy nie chcę i muszę byc cały czas na bieżąco:))niestety nie mogę powiedziec szczegółów, bo zasypana bedę lawiną pytań tak jak moja znajoma , która bedąc dla odmiany lekarzem musi nawet na przyjęciu stawiać diagnozy:P Odpowiedz Link
izzunia Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 17:07 hmm :) a ja mam wlasna firme, ale robie papierki dla innej i w miedzyczasie probuje rozkrecic cos wiecej:) Ale zeby nie bylo zbyt prosto, to kura domowa tez jestem:) Iza Odpowiedz Link
ewcialinka Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 17:41 ja jestem pracownikiem cywilnym w policji Odpowiedz Link
karat2 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 19:57 a ja jestem robie ladne paznokietki i makijaze. Odpowiedz Link
paulinek1 Re: W jakiej branży pracujecie? 25.02.05, 20:06 a ja jestem teacherem angielskiego i powiem, że nawet to lubię:))) Odpowiedz Link
xapur Branża - sport. 25.02.05, 20:25 Zarabiam bieganiem z gwizdkiem w ustach. Ale to żadne pieniądze. Ciągle szukam czegoś w zawodzie - na razie bez większych rezultatów. Odpowiedz Link
wielorak Re: Branża - sport. 26.02.05, 12:17 pracuję w banku na stanowisku doradcy klienta- wiadomo o co chodzi ;) Odpowiedz Link
natalya20 Re: Branża - sport. 26.02.05, 13:40 pracuje w domu:) sprzatam gotuje niedlugo bedzie jeszcze dzidzius:) Odpowiedz Link
mayya2 Re: Branża - sport. 27.02.05, 09:17 A ja pracuje w firmie ubezpieczeniowej. Czytam sobie ten watek i sie zastanawiam czy tylko ja tak mam. Od jakiegos czasu mysle o powiekszeniu rodziny ale przeciez sie nie da. Niedawno zmienilam prace na nowa, myslalam, ze bedzie lepiej ale jest o wiele gorzej. Rano przychodze do pracy godzine wczesniej, zostaje codziennie minimum 1,5 godziny dluzej, zeby sie wyrobic z praca, od rana do wieczora stres. Prawie codziennie nie biore przerwy na lunch bo nie mam czasu, od biurka odchodze tylko wtedy, zeby pojsc do toalety. Przychodze do domu i jestem padnieta, siadam na kanapie i odrazu zasypiam. Jak ja w ogole mam myslec jeszcze o dziecku? Jak ja mam znalezc na nie czas? Czy ciagly stres i zmeczenie jest dobre dla dziecka i czy w ogole w takiej sytuacji mozna zajsc w ciaze? Czy wy tez macie taki nawal pracy i "deadlines" z ktorymi musicie sie wyrabiac??????? Jestem zalamana i wyczerpana!!! Odpowiedz Link
mayya2 Re: Branża - sport. 27.02.05, 21:43 Chyba musze zalozyc nowy watek bo juz nikt sie nie wypowiada.... Odpowiedz Link
domownik2 Praca+ciaza 27.02.05, 22:40 Ja w tej samej branzy arbajtam. I wyglada to tez tak jak u ciebie. Doszlam do wniosku ze jak bede chciala bobasa to pierw zmienie prace jak nie pomoze, to pojde na chorobowe w czasie ciazy pierdziele chce miec zdrowe dziecko i to jest najwazniejsze Odpowiedz Link
lesia27 Re: Branża - sport. 01.03.05, 17:16 ja w firmie usługowej jako kierownik dz. administracyjnego; mam tak jak TY - po pracy padam na twarz; a dziecko chce mieć w najbliższym czasie i po cichu sobie planuje, że po macierzyńskim do tej pracy już nie wróce, mam nadzieję, że następna nie będzie gorsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link
miriam_b Re: W jakiej branży pracujecie? 27.02.05, 22:24 farmaceutka-ale dużo bym dała za bycie tylko i wyłącznie gospodynią domową:(:( Odpowiedz Link
zuza123 Re: W jakiej branży pracujecie? 01.03.05, 10:41 W consultingu. Nie mam dzieci, ale za to od paru dni jestem właścicielką szczeniaczka :) Odpowiedz Link
amwaw Re: W jakiej branży pracujecie? 13.06.05, 19:14 Witam kolezanke po fachu!!!Ja tez po farmie, ale pracuje naukowo:-O, za bycie kura domowa wiele bym niedala, ale za wieksze fundusze na nauke-taaaak!Teraz nawet w ciazy bawie na stanowisku( nie ma mnie kto zastapic- wiadomo-pieniazki) i tak sie nie moge doczekac macierzynskiego... Pozdrawiam Odpowiedz Link
kolunia1 Re: W jakiej branży pracujecie? 01.03.05, 16:27 Pracuję jako asystentka szefa, w pracowni architektnicznej, a nic co z domem związane nie jest mi obca:-D Odpowiedz Link
askoska Re: W jakiej branży pracujecie? 01.03.05, 17:33 zamówienia publiczne czyli organizuję przetargi a poza tym jestem kura domową na pełen etat.... i na razie mi to nie przeszkadza ;-))))) Odpowiedz Link
wiorka_mrau Re: W jakiej branży pracujecie? 01.03.05, 19:01 Właśnie kończę studia muzyczne i mam nadzieję pracować w zawodzie! Odpowiedz Link
afryka13 Re: W jakiej branży pracujecie? 01.03.05, 23:57 Wymiar sprawieliwości i uniwerek Odpowiedz Link
wielorak Re: W jakiej branży pracujecie? 03.03.05, 15:53 wiecie co? jednak aż tak zabiegane to chyba nie jesteśmy bo znajdujemy pare minutek żeby choć napisać coś na tym forum :-DD i jakie poważne posady nono.. Odpowiedz Link
magdaraf22 Re: W jakiej branży pracujecie? 03.03.05, 16:09 Ja jestem dziennikarką i robię to o czym zawsze marzyłam. Tylko, ze w tym systemie za pisanie prawdy też mozna oberwać. Mam wielu wrogów, ale nie potrafię kłamać. Dlatego do polityki się nie nadaję. Lokalne władze za mną nie przepadają. Odpowiedz Link
elfnet Re: W jakiej branży pracujecie? 03.03.05, 16:42 Asystent w Marketingu- pracy zawsze duzo i na wczoraj:) Chyba wszedzie pracuje sie po godzinach>?? Odpowiedz Link
lamciad Re: W jakiej branży pracujecie? 03.03.05, 17:18 gastronomia,prowadzę kawiarnię mojego narzeczonego.Praca wtedy kiedy chce,przyjemnie,tylko dym z papierochow przeszkadza.A po pracy kura domowa pełną gębą!Piorę,gotuję,sprzątam(nie prasuję,bo nie lubię).W wolnym czasie myślę,co otworzyc na własną rękę.No i jeszcze studia w systemie dziennym(ale to już 4 rok ufff) Pozdrawiam Odpowiedz Link
kolunia1 Re: W jakiej branży pracujecie? 11.03.05, 16:15 piszę do Ciebie lamciad,bo miałabym prośbę,a raczej pomoc w podpowiedzeniu=doradzeniu w pewnych kwesiach-Twoich zawodowych,bo mój mąż marzy sobie o kawiarni w stolicy,dopiero zaczyna coś działać, czy mogłabym zadać Ci kilka pytań,np.odnośnie sanepidu itp?Jak coś proszę odezwij się do mnie na gg 3363952 Odpowiedz Link
beautiful_joanna Re: W jakiej branży pracujecie? 07.03.05, 15:13 Ja w tej chwili sie jeszcze ucze. Studiuje Informatyke na Wydziale Fizyki i Chemii, mysle o specjalnosci Informatyka w medycynie.... W przyszlosci chcialabym znalezc prace w moim zawodzie, ale jeszcze nie wiem gdzie... moze w Anglii :) Bycie tzw "kura domowa" (bardziej mi odpowiada termin angielski: "housewife") moze by mi nawet odpowiadal, jakby moja druga polowka zarabiala odpowiednio duzo... chociaz z drugiej strony... no nie wiem. Narazie mysle o jakiejs karierze zawodowej :) Odpowiedz Link
teufelchen17 Re: W jakiej branży pracujecie? 07.03.05, 15:33 Niedawno skonczyłam studia - (filologia germańska) i chwilowo jestem "kurą domową" - muszę czekać, aż wyjasni się kwestia zmiany mojego miejsca zamieszkania, żeby zacząć pracę. A wtedy prawdopodobnie bedę "Deutschlehrerin" :)) Odpowiedz Link
misia197510 Re: W jakiej branży pracujecie? 08.03.05, 15:07 A ja pracuję w budownictwie, jestem inżynierem budowy i pracuję w delegacji (na razie). Jestem młodą mężatką (6,5 miesiąca), nie mamy jeszcze dzieci ale myślę, że jeszcze w tym roku rozpoczniemy starania :) Odpowiedz Link
magda.lenna Re: W jakiej branży pracujecie? 09.03.05, 23:15 Cześć, zainteresował mnie Twój post, bo ja też jestem inżynierem budownictwa. Pracuję w firmie przemysłowej i zastanawiam się nad zmianą pracy, ale z tego co wiem kobiety jako inżynierowie budowy nie są mile widziane. Co sądzisz na ten temat? Odpowiedz Link
misia197510 Re: W jakiej branży pracujecie? 14.03.05, 09:42 cześć! Ja miałam chyba szczęście bo nie odczułam na własnej skórze jakiejś niechęci czy czegoś takiego, raczej wszyscy mnie tu (tzn. na mojej budowie) traktują bardzo dobrze ale to chyba zależy od ludzi z jakimi pracujesz, ja trafiłam na super zespół. Wiem, że dyrektor techniczny w mojej firmie był zawsze przeciwny kobietom na budowie, ale mnie przyjął i mam nadzieję nie żałuje. A mnie wtedy bardzo zależało na pracy bo jej nie miałam i byłam gotowa jechać na drugi koniec Polski byleby tylko pracować. Na marginesie powiem Ci, że jestem owszem inżynierem budowy ale głównie "produkuję" papiery (a jest ich sporo) i większość czasu spędzam w "biurze" (piszę w cudzysłowiu bo wiadomo jakie biura są na budowie;)), na placu budowy bywam naprawdę rzadko zwłaszcza, że u nas wiąże się to z wyjazdem na kilka godzin (pracuję przy modernizacji linii kolejowych, robota w tej chwili na odcinku 7 km oddalona od naszego zaplecza o jakieś 30 km), a mam tyle pracy, że nie starcza na to czasu. Ja chciałam iść na budowę tylko do czasu kiedy zdobędę uprawnienia i właśnie w maju podchodzę do egzaminu jak się uda to będę chciała wrócić do mojego miasta, jeszcze tylko nie wiem czy będzie to ta sama firma czy pomyślę o biurze projektowym. Jak widzisz nie wiążę swojej przyszłości z budową, chyba dlatego, że wiąże się to w moim wypadku z delegacją a dzieci wychować z delegacji się nie da a to jeszcze przede mną:) Sądzę, że niechęć do kobiet jako inżynierów budowy bierze się z tego, że mężczyźni stereotypowo przyjmują, że kobieta jest zbyt delikatna aby zapanować nad brygadą ludzi a składają się na nią czasem różne idywidua. Poza tym jak nie rzucisz parę razy mięsem to nie dotrze do niektórych co mają zrobić. Ale okazuje się, że praca inżyniera budowy może mieć różny charakter na co ja jestem przykładem. A i kobiety są różne niektóre radzą sobie lepiej niż niejeden facet :) Mam nadzieję, że Cię nie zanudziłam, jak jeszcze będziesz chciała czegoś się ode mnie dowiedzieć chętnie odpowiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
magda.lenna Re: W jakiej branży pracujecie? 14.03.05, 23:28 To co napisałaś jest dla mnie bardzo ciekawe. Wyjaśnię Ci w skrócie dlaczego. Ok. 2 lata temu intensywnie poszukiwałam pracy (po studiach) i jednocześnie (tego samego dnia) dostałam pracę w dwóch firmach - firmie budowlanej zajmującej się remontami linii kolejowych (chyba też tramwajowych) oraz w firmie przemysłowej.Musiałam wybrać i wybrałam firmę przemysłową ale czasami zastanawiam się jak by to było pracować w firmie budowlanej - tamta praca była na budowie i w delegacji. Wiem też , że równocześnie zatrudnili w tej firmie jakąś dziewczynę z Gorzowa Wlkp. Chyba nie pochodzisz z tego miasta bo byłby to za duży zbieg okoliczności? :))) Pozdrawiam i życzę powodzenia na egzaminie na uprawnienia Odpowiedz Link
misia197510 Re: W jakiej branży pracujecie? 15.03.05, 08:11 Ja pochodzę z Poznania, moja firma mieści się również w Poznaniu a zatrudniłam się w niej już trzy lata temu, więc niestety to nie ja :) Powiem Ci na marginesie, że praca na budowie jest na pewno ciekawa ale delegacja to nic przyjemnego, no może na początku i jak nie masz jeszcze rodziny to ok, ale ja jak wyżej wspomniałam wyszłam za mąż pół roku temu i trochę mnie już ciągnie do domu :) no ale po egzaminie będzie czas na jakieś zmiany. Nie dziękuję za życzenia powodzenia (żeby nie zapeszyć;)) i również pozdrawiam! Odpowiedz Link
magda.lenna Re: W jakiej branży pracujecie? 16.03.05, 21:47 Ja też skończyłam studia w Poznaniu w 2002 r. Jednak świat jest mały ... Pozdrówki Odpowiedz Link
kangurzysko Re: W jakiej branży pracujecie? 08.03.05, 15:52 Jestem po geografii i pracuje w reklamie. Na szczescie teraz znalazlam taka posadke,że mam mniej stresu i o 17 wychodzę do domku :-) Odpowiedz Link
magzak Re: W jakiej branży pracujecie? 11.03.05, 07:06 jestem po filologii germanskiej i ucze. Mezatka, synek 16 miesiecy Odpowiedz Link
vipmann.com Re: W jakiej branży pracujecie? 11.03.05, 12:27 Witajcie, ja pracuje w produkcji i reklamie. Ania Skype: Ania_z_Poznania Odpowiedz Link
trociszczet Re: W jakiej branży pracujecie? 12.03.05, 00:09 A ja jesrem gl. analitykiem ds zapasow w jednej wiekszej firmie. Fajnymi rzeczami sie zajmujecie dziewczyny. Czytajac to myslalam ze wiekszosc z osob wypowiadajacych sie na forum to nastolatki. Jestem mile zaskoczona. Gratulacje Odpowiedz Link
bejoy Re: W jakiej branży pracujecie? 12.03.05, 14:55 INTERNET :))) Stronki www i pochodne, sklepy, portale... Usługi dla firm - materiały i wyposażenie biur. Sporo, ale skoro klient nasz Pan, to musi tyle być :) Odpowiedz Link
bejoy Re: W jakiej branży pracujecie? 12.03.05, 14:56 I zapomniałam napisać, że to na swoich śmieciach :) Odpowiedz Link
lolka44 Re: W jakiej branży pracujecie? 13.03.05, 01:37 rejestratorka medyczna w najwiekszym labie w polsce :) Odpowiedz Link
vanessa75 Re: W jakiej branży pracujecie? 27.03.05, 15:56 Ja jestem kierowniczką w sklepie z bielizną damską - lubię swoją pracę , chociaż skończyłam studia kierunek- ochrona środowiska(co też lubię), ale chcę zmienić pracę i pomyśleć o dziecku ,bo instynkt m. sie odzywa.A obecnie duży stres w pracy , sporo nadgodzin i dośc spory kawałek do pracy,a do tego okropna szefowa .Pozdrawiam Odpowiedz Link