paola1981 13.05.05, 11:50 Kobiety napiszcie coś o plastrach, ile kosztują i czy dobrze działają? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_z-d Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 12:07 Właśnie właśnie!! Ja też proszę o info - jak to się robi, jak często i cena?? Z góry dzięx!! Odpowiedz Link
andorinha Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 13:16 ju kupowalam za 16 euro...czyli nie tak tanio :-/ (za pigulke placilam 10 euro) W Polsce cena musi byc zblizona...bo to przeciez te same plastry Zmienia sie je raz w tygodniu (3 plasterki) potem tydzien przerwy. Nie jestem jakos super zachwycona- plastry sie odklejaja na brzegach i brudza. Ale maja ten wieli plus ze omijaja watrobe. A za to warto chyba zaplacic troche wiecej. Odpowiedz Link
paola1981 Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 13:59 to nie sa drogie, myslalam ze moze ponad 100 zl. czyli nosi sie te plasty 3 tygodnie a potem tydzien przerwy?i moze przykleic gdzie sie chce? Odpowiedz Link
andorinha Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 14:31 prawie gdzie sie chce :-) mysle ze np stopy raczej odpadaja ;-) serio to np piersi czy przedramiona nie sa wskazane. za pierwszym razem powinnas sobie kupic zestaw startowy..ja dostalam taki od ginekologa. Tam jest potezna ulotka w ktorej wszystko jest wyjasnione. No i oczywiscie internet: plaster nazywa sie evra. www.orthoevra.com/ ->tam znajdziesz chyba wszystko pozdr Odpowiedz Link
paola1981 Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 14:41 ok dzieki za informacje, czytam w necie. Tylko jest problem bo mam dziecki i karmie go piersią - narazie zostają mi tabletki dla matek karmiących lub zastrzyki depo .. Kurcze a tak chcialabym plastry Odpowiedz Link
wielorak Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 14:52 ja tam wiem tyle że plastry opatrunkowe do 5zł. dostaniesz a działają ochronnie Odpowiedz Link
maga2004 Re: PLASTRY - ile kosztują!? 13.05.05, 15:08 Plastry stosuję od kilku miesięcy i mimo kilku wad (trochę się brudzą i odklejają na brzegach) jestem z nich zadowolona. Przykleja się taki plasterek raz w tygodniu (nie można gdziekolwiek, może byc na ramieniu, na brzuchu, pośladkach, górnej części pleców), jak zapomnisz zmienić to masz 48 godzin tolerancji, a nie 12 jak przy pigułkach. Ja toleruję je bardzo dobrze, nie mam żadnych skutków ubocznych. Jeśli chodzi o cenę to na jesieni kosztowały mnie około 60 zł a ostatnio - miła niespodzianka - zapłaciłam 49 zł. Odpowiedz Link
eliszka25 Re: PLASTRY - ile kosztują!? 14.05.05, 17:40 w zaleznosci od apteki zawsze placilam ok. 60 zl. uzywam od kilku miesiecy i jestem zadowolona. nie zdazylo mi sie, zeby plaster sie odkleil. dla mnie wazne jest tez to, ze hormony nie przechodza przez uklad pokarmowy, bo biore oprocz tego tabletki na tarczyce, ktore czasem powoduja u mnie rewolucje zoladkowe. najwiekszym minusem plastwo, moim zdaniem, jest to, ze dookola powstaje ciemna obwodka, ale przyklejam je zawsze tak, zeby nie byly widoczne, wiec nie jest to jakis straszny problem. mi nie przeszkadzaja w normalnym trybie zycia - wytrzymuja szalenstwa na nartach, wyprawy w gory czy gre w badmintona. trzeba tylko przyklejac tak, zeby o plaster nie obcieralo sie np. ramiaczko od stanika czy brzeg majtek. Odpowiedz Link
agnieszka_z-d Re: PLASTRY - ile kosztują!? 15.05.05, 09:52 A mam jeszcze dwa pytania - basen w plastrach raczej odpada, nie?? I 2 - a jak z Waszym libido?? Bo po pigułkach jest ono dość średnie. Po plastrach też, czy też jest zupełnie normalne?? Odpowiedz Link
pepperann Re: PLASTRY - ile kosztują!? 15.05.05, 11:14 Plastry Evra kosztuja okolo 60 zl za opakowanie, ktore starcza na miesiac. Nosi sie jeden plaster przez jeden tydzien i tak prze 3 tygodnie a potem tydzien przerwy. Jestem z nich zadowolona, chociaz ostatnio sie wscieklam na producenta bo przez pare dni nie mozna ich bylo dostac. Mozna przyklejac na ramie, na lopatke, na dol brzucha i na pupe (to polecam najbardziej - trzyma sie najlepiej, najgorzej na lopatce). Plastry sie nie odlepiaja. To znaczy - troche rozki. No i sie brudza i po tygodniu juz nie wygladaja jak na rekladmie, tylko maja niechlujna czarna obwodke. Tak jak kazdy plaster noszony przez tydzien. Na basen, silownie - spoko. Raz mialam z nimi powazne problemy , w gorach w Hiszpanii , w dosc ekstremalnych warunkach, brudzie, obcierajacym plecaku i upale, bo skora mi sie pod nimi odparzyla. Wiec jesli ktos sie szykuje na ostra wyprawe - polecam wziac wiekszy zapas. Ogolnie maja przewage nad tabletkami. Libido chyba tez mniejsze niz bez uzywania hormonow, ale wieksze niz przy tabletkach. Ja poza tym uzywajac tabletek (roznych, ostatnie to byly Cilest) mialam stale problemy z nawracajaca grzybica/suchoscia pochwy i tym podobnymi milymi sprawami, a po plastrach - nic. I nie bola mnie piersi przed miesiaczka. Ale to sa chyba indywidualne sprawy. Podobno sa o wiele mniej szkodliwe, bo nie obciazaja watroby i ukladu pokarmowego. Moim zdaniem najwieksza wada jest to, ze nigdy nie masz takiej pewnosci jak przy tabletce. Zwlaszcza na poczatku to odczuwalam. Tabletke wiesz , ze polknelas. A jak Ci sie odklei tak leciutko maly rozek plastra? Czy jeszcze dziala? Czy nie? Ja od ponad roku biore. W ciazy nie jestem, czuje sie dobrze. Moge polecic, ale nie sa bez wad. W kazdym razie biore Odpowiedz Link
paola1981 Re: PLASTRY - ile kosztują!? 15.05.05, 17:42 dzieki za super wyczerpujaca odpowiedz:) Odpowiedz Link