ona_00 09.04.06, 08:50 chodzil ktos ? , jak to wyglada i czy warto? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.chorzewska Re: hmm... 11.04.06, 10:11 terapia małżeńska polega na tym, że psycholog stara się znależć punktu wspólne partnerów, małżonków. Jeśli para nie ma odpowiedniej motywacji, a facet przyznaje przed psychologiem,że ma inną,a żony juz nie kocha to w tej sytuacji psycholog pomaga ludziom sie godnie rozstać. Na terapii mozna nauczyć się mówić partnerowi o swoich potrzebach i rozwiązywać problemy z którymi nie dajemy sobie rady. Jeśli rzeczywiście macie problem to naprawde warto. Na terapii psycholog zachowuje sie czasem tak jakby go nie było, a partner mówi wprost do partnera, a nie o partnerze.Troche chaotycznie to wyjaśniłam ale mam nadzieje ze cos z tego zrozumiałyście.pozdrawiam. Odpowiedz Link
oxygen100 Re: terapia malzenska 11.04.06, 10:44 ja chodzilam kiedys sama. Ludzilam sie ze specjalista pomoze. Nie pomogl nikt i nic poki sama nie zabralam sie za siebie i wlasne zycie Odpowiedz Link
oliwka117 Re: terapia malzenska 11.04.06, 12:40 Taki psycholog pomaga uchwycić sedno problemu. Pokazuje techniki mówienia o swoich potrzebach i o tym co nam się nie podoba bez obrażania i poniżania drugiej osoby. Warto pójsć, aby dowiedzieć się jaki tkwi w nas problem i jak go rozwiązać a także aby trzecia postronna osoba ukazała nam nowe widzenie na problemu. Ale z problemem i tak trzeba się uporać samemu. Odpowiedz Link
oxygen100 Re: terapia malzenska 11.04.06, 13:06 jak rowniez zadaje durne prace domowe typu po jednej stronie wypisz plusy po drugiej minusy lub napisz list do swego meza/zony. Paw.... Odpowiedz Link