Dodaj do ulubionych

terapia malzenska

09.04.06, 08:50
chodzil ktos ? , jak to wyglada i czy warto?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kiki-riki22 hmm... 10.04.06, 13:33
      tez bym chciala wiedziec
      • m.chorzewska Re: hmm... 11.04.06, 10:11
        terapia małżeńska polega na tym, że psycholog stara się znależć punktu wspólne
        partnerów, małżonków. Jeśli para nie ma odpowiedniej motywacji, a facet
        przyznaje przed psychologiem,że ma inną,a żony juz nie kocha to w tej sytuacji
        psycholog pomaga ludziom sie godnie rozstać. Na terapii mozna nauczyć się mówić
        partnerowi o swoich potrzebach i rozwiązywać problemy z którymi nie dajemy
        sobie rady. Jeśli rzeczywiście macie problem to naprawde warto. Na terapii
        psycholog zachowuje sie czasem tak jakby go nie było, a partner mówi wprost do
        partnera, a nie o partnerze.Troche chaotycznie to wyjaśniłam ale mam nadzieje
        ze cos z tego zrozumiałyście.pozdrawiam.
    • oxygen100 Re: terapia malzenska 11.04.06, 10:44
      ja chodzilam kiedys sama. Ludzilam sie ze specjalista pomoze. Nie pomogl nikt i
      nic poki sama nie zabralam sie za siebie i wlasne zycie
      • oliwka117 Re: terapia malzenska 11.04.06, 12:40
        Taki psycholog pomaga uchwycić sedno problemu. Pokazuje techniki mówienia o
        swoich potrzebach i o tym co nam się nie podoba bez obrażania i poniżania
        drugiej osoby. Warto pójsć, aby dowiedzieć się jaki tkwi w nas problem i jak go
        rozwiązać a także aby trzecia postronna osoba ukazała nam nowe widzenie na
        problemu. Ale z problemem i tak trzeba się uporać samemu.
        • oxygen100 Re: terapia malzenska 11.04.06, 13:06
          jak rowniez zadaje durne prace domowe typu po jednej stronie wypisz plusy po
          drugiej minusy lub napisz list do swego meza/zony. Paw....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka