Dodaj do ulubionych

Ślub bez ciąży

27.04.06, 11:46
Jestem juz 6 mieś po ślubie i czuje dziwne spojrzenia
sąsiadow,rodziny,znajomych, itp. Wszyscy patrza na mnie jakby chcieli
powiedziec: "Czemu nie jestes w 9 miesiącu, a może nie możesz mieć dzieci"
Wiem ze dziewczyny 6 miesiecy po slubie sa zazwyczaj w 9 miesiącu ale
przeciez to nie jest reguła. Czemu teraz ślub sprowadza sie do tego ze ktoś
wpadł i musi wziąść slub bo tak wypada?A nie dla tego ze ludzie sie kochają i
chcabyć razem!
Obserwuj wątek
    • ewelita Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 12:00
      Nie przejmuj się. Ja też chcę wyjść za mąż z miłości a nie z powodu dziecka w
      dordze. W mojej rodzinie wszystkie kuzynki i kuzyni żenili się z wpadki (
      łącznie z moją siostra) ja mam prawie 30 lat i nie wyszłam za mąż. Na pytania
      ciotek/wujków dlaczego jeszcze nie jestem mężatką odpowiadam - bo jakoś
      tradycyjnie nie mogę wpaść! Znam wiele par, które brały ślub i do tej pory nie
      mają dzieci lub dopiero kilka lat po ślubie. To ty decydujesz, kiedy urodzisz.
    • annb Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 12:17
      nie wydaje mi się
      a mowią cos?
      bo jak nie to widac masz , żeby nie urazic - zwidy ;)
    • panisiusia Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 12:24
      Heh, a co powiecie na to: para mówi rodzicom, że się chcą pobrać a przyszła
      potencjalna teścowa na to " a z jakiego powodu sie chcecie pobrać?" i rzut oka
      na brzuch.
    • viinga Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 12:58
      Ciągle piszecie o takowym problemie, jestem 10 miesiecy po slubie i jeszcze
      nikt się nie zdziwił, ze nie jestem w ciąży, zresztą teraz chyba coraz mniej
      par pobiera sie ze wzg na dziecko.
      • conejito13 Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 13:05
        jestem kilka lat po slubie, nie mamy dzieci, ale nie zauwazylam aby ktos mi sie
        dziwnie przygladal. zreszta, nawet gdyby, to zwalilabym to na np. oczko w
        rajstopach;)
        kazdy widzi (czuje) to co chce.
        ps. niech mi ktos opisze spojrzenie 'JESZCZE DZIECKA NIE MACIE??!!!' tak
        golnie, zebym wiedziala w razie co;)
    • veevaa Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 13:26
      Ja mysle, ze po swoim slubie (ktory zaskoczy mieszkancow mojego malego miasta)
      pewnie jeszcze z 3-4 lata nie bede miec dziecka. Nie dlatego, ze nie moge, albo
      ze nie chce - po prostu chce, zeby najpierw moj facet skonczyl studia, i zebysmy
      osiagneli delikatna stabilizacje materialna. A potem sie bedziemy mnozyc... (bo
      chcemy miec min. trojke dzieci).
      Mysle, ze beda o nas plotkowac w naszym miescie malym, bo tam w zasadzie
      niewiele osob wie o slubie, i gdy zawisna zapowiedzi, bedzie sie dzialo (ze w
      ciazy na pewno jestem, skoro taki szybki slub, nagle i w tym wieku). Z reszta,
      jak mowimy komus, przypadkiem, ze bierzemy slub, to pierwsze pytanie jest:
      "musicie?". No coz, bo ja mam 21 lat dopiero, to na pewno musze...
      Swiat jest durny i nie umie sie cieszyc szczesciem innych.
      • luana4 Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 14:31
        Ja bedac mezatka 3 lata nie mialam dziecka i ani razu nie przyszlo mi do glowy,
        zeby z tego powodu ktos na mnie patrzyl w dziwny sposob, nigdy tez nie
        spotkalam sie z pytaniami dlaczego nie mam dziecka lub kiedy bedzie. Synka
        urodzilam dokladnie w trzecia rocznice slubu (taki prezent z niebios).
        • spoti Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 15:06
          Jestem prawie dwa lata po ślubie a ciąży brak... stąd wniosek, że zdarzają się śluby ot tak, z miłości:)
      • izurek_18 Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 18:08
        wychodze za maz za dwa miesiace i nie jestem w ciazy, kazdy kto sie dowiaduje
        pyta mnie czy wpadła a jesli ma troszke taktu to pyta czy z koniecznosci... nie
        nie skoniecznosci, z miłosci!!! strasznie mnie to denerwuje, a babacia to do
        tej pory mi nie wierzy i namawia zebym tego nie robiła...... co jest z tymi
        ludzmi? dodam ze mam 22 lata i niby tez za wczesnie (skoro nie wpadałam sobie
        jeszcze to za wczesnie), a my poprostu bardzo chcemy :D
        • swinka-morska Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 09:15
          Słuchaj babci !!!
        • justyna_p_k Re: Ślub bez ciąży 19.05.06, 21:52
          ja tez wyszłam za mąż mając 21 lat i znajomi też się pytali czy z
          konieczności...Teraz jestem prawie rok po slubie i nie jestesm w ciąży
          ...mieszkam w duzym miescie i nikogo to nie obchodzi czy bede miała dzidzi czy
          nie ale wywodze sie z małej mieściny a tam kto wiee...ale niech gadaja na
          zdrowie....:) nie ma sie co przejmowac...
    • kalinazkalinowa Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 16:42
      a ja jestem prawie 2 lata i nie mam ;) i co z tego ;)
      • utunia Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 16:49
        To ślub teraz musi równać się ciąży???
        Jestem prawie trzy lata po ślubie, a nasze pierwsze dziecko jest w drodze. Czy
        to coś nienormalnego??
        • rotkaeppchen1 Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 23:10
          ...bo to pewnie sloniowa ciaza, hihi. A tak na powaznie, ja jestem 1,5 roku po
          slubie i nie mamy dzieci. A zeby bylo "smieszniej", maz oswiadczyl mi sie dwa
          dni przedtem, nim mu powiedzialam, ze jestem w ciazy. Niestety, poronilam, a
          slub wzielismy wtedy kidedy byl zaplanowany, a planowany byl calkowicie
          niezaleznie od innych czynnikow, poza miloscia:-)
    • tusia364 Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 17:07
      A ja miałam podobnie :) Po ślubie jesteśmy półtora roku. Najpierw było, że
      bierzemy ślub bo pewnie wpadliśmy, potem usłyszałam gdzieś, że pewnie jestem
      bezpłodna, a jak teraz będę w ciąży (bo chcemy mieć dzieci), to na bank będzie
      to efekt jakiejś cud kuracji :)
      Dodam, że te newsy wychodzą z rodzinnego miasteczka mojego M., mieszkamy 100 km
      dalej i przy każdej naszej wizycie tam jesteśmy pod obstrzałem...
      No cóż... wolność słow (i domysłów) :D
      • aksamitka23 Re: Ślub bez ciąży 27.04.06, 21:52
        Dzieki za podniesienie na duchu! Widze ze nie tylko ja mam takie
        problemy,pozdrowienia
        • mayya2 Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 00:51
          Ja jestem ponad 4 lata po slubie i dopiero teraz planujemy (narazie tylko
          plany).
    • dunia77 Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 10:00
      To co ja mam powiedziec ? Jestem 3,5 roku po slubie i nawet nie probowalismy
      starac sie o dzieciaka.
      Mysle, ze masz duzo racji, ja czesto slysze "a kiedy Wy ?" itp.
    • katia221 Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 10:56
      Moja kuzynka 32-letnia jak dowiedziała się, że wychodzę za mąż (ja 21 lat, mąż
      25) to bez ogródek zapytała czy pobieramy się bo chemy czy dlatego że
      musimy...Dodam tylko że w ciąży nie byłam, nie jestem i przez jakieś dwa
      najbliższe lata nie planuję....
      nie przejmuj się więc takim głupim gadaniem bo to świadczy o głupocie i braku
      kultury tych co pytają.....
    • magdam26 Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 12:33
      No nie przesadzaj! :)
      JA nie znam osobiście zbyt wielu przypadków żeby dziewczyna szła do ślubu w
      ciąży. Znam natomiast wcale nie małe grono osób, które brało ślub nie
      uprawiając wczesniej seksu, mimo chodzenia ze sobą 3, 4, a nawet 7 lat :).
      I nie są nienormalni ani "oziębli" tylko są to ludzie wierzący, potrafiący
      stawiać wyższe cele (przykazania boże, skończenie studiów, wzajemne poznawanie
      się i pogłębianie przyjaźni) ponad uleganie popędom.
      Nie próbujmy sytuacji patologicznych traktować jako normę tylko dla tego że ta
      patologia występuje nie rzadko i ludzie uprawiający seks przed ślubem próbują
      tę sytuację przedstawiać jako jedyną właściwą. Robią po prostu dobrą minę do
      złej gry - i to jest cały sekret. Dla ludzi (dziewczyny idące w ciąży do ślubu)
      uśmiechają się, udają radość a w domu często płaczą w czterech ścianach. I po
      to żeby sobie ulżyć próbują całą sytuację odwróćić o 180 stopni, :(
      • jagoda68 Ło matko 28.04.06, 13:07
        Aż mnie lekko przytkało, jak przeczytałam Twoją wypowiedź. W jaki
        sposób "uleganie poędom" (czyli seks z kochaną osobą) może
        przeszkadzać "wyższym celom"? Mnie udawało się świetnie godzić jedno i drugie.
        Na czym polega patologiczność przedmałżeńskiego seksu? Patologia wg mnie to
        sytuacja, w której komuś dzieje się krzywda. Kogo krzywdzimy kochając się z
        ukochaną osobą?
        Wydaje mi się, że Twój sposób rozumowania opiera się na założeniu, w pewien
        sposób promowanym przez kościół katolicki, że seks to zło. Ja myślę inaczej.
        Seks jest OK. Zresztą, skoro stworzył nas Bóg - to stworzył nas też z popędem
        seksualnym.
        • searena Re: Ło matko 28.04.06, 22:04
          MNie też :D A do tej "wierzącej" - poczytaj sobie rozpaczliwe wątki dziewczyn,
          które poszły do ślubu nie uprawiając wcześniej sexu ze swoim przyszłym mężem. To
          jest zbyt ważna sfera życia aby ją sprowadzać do "popędów". Z powodu niedobrania
          seksualnego ludzie cierpią, nie mogą się ze sobą porozuymieć, rozwodzą się. Seks
          jest piękny i buduje między ludźmi najbliższą intymność jaka może być.
          • dorrisa Re: Ło matko 03.05.06, 23:41
            Seareno, mylisz się straszliwie, podobnie zreszta jak niezliczone
            rzesze młodych ludzi. Nie ma czegoś takiego jak wypróbowanie przed ślubem
            wzajemego dobrania. Przed ślubem może być fantastycznie, super i hiper,
            a już niecały rok potem może byc tylko gwałtowna potrzeba rozstania.
            Wystarczy że kobieta zostanie matką, nastąpią zmiany hormonalne i po
            seksie i po małżeństwie. Jest takie forum: "brak seksu w małżeństwie".
            Poczytaj, długa to lektura na wiele dni i wieczorów i bardzo pouczająca.
            Można dojrzeć w stosunkowo krótkim czasie (czyli czasie lektury).
            Większość ludzi z ich rozpaczą na tamtym forum sprawdziło się przed
            ślubem, a jakże ! No i co z tego...
        • dorrisa Re: Ło matko 03.05.06, 23:50
          Myślę że sednem wypowiedzi powyższej było to że popędy powinny
          podlegać woli człowieka a nie powinno byc tak aby człowiek podlegał
          popędom. W tym sensie to wszystko co podlega woli, rozumowi, jest
          wyższe od tego co nie jest kontrolowane.
          Kogo krzywdzimy kochając się z ukochaną osobą ? A może siebie krzywdzimy
          właśnie dlatego że wyłączamy pewne sfery spod kontroli ?
          Kościół katolicki nie twierdzi że seks to zło (o ile się orientuję w doktrynie,
          nie należę do KK). Twierdzili tak niektórzy heretycy (odłamy gnostycyzmu),
          były dziwaczne odłamy typu skopcy, którzy samookaleczali swoje genitalia,
          ale Kościół ? Absolutnie nie - jest wręcz odwrotnoe.
          Seks jest ogromnie ważny w małżeństwie, jego brak jest podstawą do uznania go
          za nieważne (tzw. "kościelny rozwód") !
      • aksamitka23 Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 22:40
        Skad ty znasz takie pary które nie uprawiają seksu przed ślubem,ja nie znam
        nikogo takiego? Poza tym nie uważam ze to coś złego,należy sie dopasować także
        seksualnie! Takie niedopasowanie może skończyć sie rozwodem a to jest chyba
        gorszy grzech niz seks przed ślubem!!
        • dorrisa Re: Ślub bez ciąży 03.05.06, 23:54
          Niestety życie to bardzo skomplikowane zjawisko. Nawet tak drobnej dziedziny
          jak satysfakcja seksualna nie da się rozwiązać za pomocą prostych recept.
          Recepty potrzebne są również skomplikowane.
    • mynia_pynia Re: Ślub bez ciąży 28.04.06, 23:02
      A ja nie wyjde za mąż jak w ciąży nie będę, bo mi poprostu się niechce zabrać
      za zorganizowanie tego wszystkiego.
      Jak bym dzieci nie chciała to bym za mąż nie wychodziła, bo do mojego szczęścia
      papier mi nie potrzebny, natomiast przy dzieciach sprawy się komplikują i byćie
      w związku legalnym bardzo ułatwa życie.

A wogóle laski to się nie znacie na modzie teraz jest trendi iść do ołtarza z
      brzuchem jak piłka ;)
    • aneta9946 Re: Ślub bez ciąży 29.04.06, 13:24
      Ja jestem już prawie 9 miesięcy po ślubie i nie jestem w ciąży;na mnie tez
      dziwnie się patrzyli jak wychodziłam za mąż.Myśleli że jestem w ciąży a tu
      takie,,rozczarowanie";Na głupie uwagi odpowiadam ,że ja wziełam ślub z miłości
      a nie przymusu.Jestem pewna ,że mój mąż ożenił się ze mną z miłości a nie z
      przymusu. Dziecko będzie owocem miłości a nie wpadką ;jak słyszę takie głupie
      komentarze na temat tego ,że nie mamy dziecka to mam tylko jedną odpowiedź ,że
      jak będę w ciąży to dam ogłoszenie w telewizji żeby się dowiedzieli.Odrazu się
      zamykają i nie ma więcej drążenia tematu
    • katarzyna0407 Re: Ślub bez ciąży 29.04.06, 18:04
      Ja nigdy nie reagowalam zle na zaczepki "czy juz jestes w ciazy". Dla mnie
      rzecza naturalna jest, ze jak dwoje ludzi sie pobiera to maja tez zazwyczaj w
      planach (blizszych lub dalszych) poczecie malenstwa. Wszyscy o tym wiedza i coz
      w tym zlego, ze pytaja czy to juz. Zawsze odpowiadalam, ze dowiecie sie
      pierwsi - niezaleznie kto pytal. 2.5 roku po slubie, kiedy wszystko sobie w
      miare poukladalismy, zaszlam w ciaze i wszystkich i zainteresowanych i nie, o
      tym poinformowalam i informuje. To po mezu najwieksze moje szczescie w zyciu.

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;29/st/20061026/k/07a4/preg.png
    • gintaras2 Re: Ślub bez ciąży:-) 02.05.06, 19:10
      A ja byłam w ciąży wychodząc za mąż z miłości. Dlaczego kiedy para spodziewa
      się dziecka i planuje ślub odrazu zarzuca mi się wpadkę! W wielu przypadkach,
      ludzie wczesniej wiedzieli, że chcą się pobrać, a zajście w ciążę bardzo ich
      cieszy...
      • aiczka Re: Ślub bez ciąży:-) 04.05.06, 11:32
        Ja tak sobie ostatnio myślę że to strasznie smutno nazywać dziecko "wpadką".
        Wiem, że to często oddaje sytuację, ale i tak jest to smutne. Nie będę tak
        mówić, nawet jeśli zajdę w ciążę w jakimś niedogodnym czasie.
    • monica232 Re: Ślub bez ciąży 04.05.06, 10:34
      Od trzech lat jestem mężatką i każdy bez wyjątku, a szczególnie teściowa, zadają
      mi pytanie: "Dlaczego nie macie jeszcze dzieci? Nie chcecie czy nie możecie?".
      Nigdy nie wiem, co odpowiedzieć. Bezczelność, wścibstwo i brak kultury
      pytającego zamyka mi usta. Dlaczego każdy myśli, że małżeństwo MUSI mieć
      dzieci, najlepiej 9 miesięcy po ślubie?
      • mpingo Re: Ślub bez ciąży 04.05.06, 12:17
        Może razi cię częstotliwość bądź forma takich pytań. Ale czy w istocie
        nie jest tak że "małżeństwo MUSI mieć dzieci" ? Bo po co w ogóle malżeństwo ?
        Czy to nie to samo co "założenie rodziny" ? W krótszej bądź
        dłuższej perspektywie ludzie łączą się po to aby wspólnie spłodzić i
        wychowywać dzieci w miłości i stabilnych warunkach.
        Pobawić się w seks można bez zawarcia aktu małżeństwa prawda ?
        • yasemin1 Re: Ślub bez ciąży 04.05.06, 19:09
          Chyba niezupełnie tak jest, że ludzie pobierają się po to aby wspólnie spłodzić
          dzieci.
          Małżeństwo powinno się zawrzeć z osobą którą się kocha i chce z nią być,
          teoretycznie do końca. Najważniejsze są więzi pomiędzy dwojgiem ludzi a dopiero
          potem ewentualnie są dzieci, które dopełniają tą więź. Co z tego, że się dwoje
          pobierze i spłodzi kilkoro dzieci, kiedy ich w zasadzie po latach oprócz tych
          dzieci nic nie łączy.
          My się pobraliśmy z zamiarem nie posiadania potomstwa zarówno ja jak i mój mąż
          tego nie chcieliśmy. Jesteśmy 4 lata po slubie i zaczynamy się nad tym
          zastanawiać a może jednak?
          A na pytania ciekawskich zawsze była ta sama odpowiedź: my nie chcemy i już.
        • spragnienie Re: Ślub bez ciąży 16.05.06, 23:02
          Nie zgadzam sie wcale. To myslenie zascinakowe. Malzenstwo jest po to by miec
          dzieci?????? A co w takim razie powiesz o parach homoseksulanych, ktore chcac
          miec slub a nie planuja dzieci??????????
        • anneczka78 Re: Ślub bez ciąży 19.05.06, 13:40
          Mpingo, czy naprawdę uważasz, że to co może połączyć dwoje ludzi, poza dziećmi
          oczywiście, to tylko ZABAWA W SEKS??? Współczuje Ci, bo widocznie nie wiesz, co
          to jest miłość ;-)

Ja jestem dwa lata po ślubie i nie mam dzieci. Brałam ślub, bo chciałam zostać
          żoną człowieka, którego pokochałam. Nie myślałam jeszcze o byciu matką... Teraz
          już do tego dojrzeliśmy, ale to odrębny temat :-)
        • popea1 Re: Ślub bez ciąży 07.07.06, 09:49
          ludzie łączą się po to aby wspólnie spłodzić i
          > wychowywać dzieci w miłości i stabilnych warunkach.
          > Pobawić się w seks można bez zawarcia aktu małżeństwa prawda ?

Pobawić się w seks można bez zawarcia aktu małżeństwa prawda?-prawda.
          Wspólnie spłodzić i wychowywać dzieci bez zawarcia aktu małżeństwa też można,
          prawda?
          Ale małżeństwo to trochę chyba więcej niż zabawa w seks. Nie zgadzam się, ze
          ludzie łączą się po to, aby płodzić dzieci.
    • alija_2 Re: Ślub bez ciąży 19.05.06, 14:29
      A my nie jesteśmy jeszcze małżeństwem, ale juz "pracujemy" nad dzieckiem:) Ślub
      to bedzie tylko formalność, która ułatwi nam pewne sprawy...
      • marti_ka82 Re: Ślub bez ciąży 20.05.06, 14:20
        ojj skąd ja to znam brałam ślub cywilny ze względów formalnych rok wcześniej,
        poszłam do krawcowej i mówie jej, że ptorzebuje suknie na cywilny i potem pytam
        o suknie do ślubu kościelnego, jak to wygląda, kiedy trzeba przyjść itp
        przychodzę na przymiarkę, a ona się mnie znienacka pyta, czy nie poluzować, bo
        przecież może być za ciąsne za tydzień, może będzie już widać i że szkoda
        takiej figury? ja w sozku i pytam o co pani chodzi? a ona do mnei to pani nie
        jest w ciązy, ja odpowiadam, że nie... aż jej się głupio zrobiło, porostu
        ludzie nie rozumieją, że ktoś nie bierze ślubu bo wpadł i wypada, tylko go
        bardzo chce... w tym roku jak szyłam suknie slubna już nie palneła tkaiej
        gafy...
        inne sytuacje, byłam u kuzynki która pracuje w pubie, zapoznała mnie z swoimi
        znajomymi i mówi oficjalnie, że już jestem mężatka, a jej koledzy prosto z
        mostu, to nie powinnaś teraz siedzieć z dzieckiem w domu? ja mówie, że nie mamy
        dziecka jeszcze, a oni do mnei nie żartuj, to ty tak z miłości? yhh
    • szelest_tafty Re: Ślub bez ciąży 21.05.06, 18:58
      oj to prawda, teraz pakiet ślub+ciąża jest tak rozpowszechniony, że na takich
      dziwaków jak my patrzy się podejrzliwie;) wzięliśmy ślub, bo pragnęliśmy sobie
      ślubować miłość oraz ze względów formalnych. acha, mi krawcowa też chciała roić
      miejsce na brzuch;)
      • marti_ka82 no tak pakiety w modzie;) 22.05.06, 16:40
        mnie najbardziej irytuje fakt, że straszyzna psioczy, że co panna to w ciązy
        lata, szybko ślub trzeba jej wyprawiać i "wczesniaki" rodzi... a w praktyce się
        dziwą, że ktoś bez tego bierze ślub i próbują dziecko w brzuchu wmówić ;)
        • disarono Re: no tak pakiety w modzie;) 22.05.06, 16:54
          Ja jestem po ślubie 2,5 roku i jedynymi osobami, które dopytują się "kiedy?" to
          teściowa, która czeka na pierwszego wnuka i babcia męża, która ciągle powtarza,
          że jeszcze chciałaby zobaczyć swojego prawnuczka...A my właśnie zaczęliśmy się
          starać o dziecko...ale nie dlatego, że ktoś się dopytuje - tylko dlatego, że
          bardzo chcielibyśmy je mieć...pozdrawiam
          • marti_ka82 disarono powodzenia 3 mam kciuki bardzo mocno... 22.05.06, 20:11
            my po ślubie cywilnym jesteśmy prawie rok, a koscielny za miesiąc... i też
            planujemy powiekszenie rodziny, tlyko ostatnio wypadek autokaru na linii kraków-
            Innsbruck pokrzyżował mi mocno plany... bo byłam jedną z rannych i chyba się
            wszystko poprzesuwało...yhh
    • kotka81 Re: Ślub bez ciąży 22.05.06, 22:12
      ja jestem juz 4 lata po slubie i wciaz bez dziecka w dniu slubu nikt sie nas
      nie zapytal czy wpadlismy a mialam 21 lat pobralismy sie z milosci i ze bardzo
      tego chcielismy teraz czasami sie zdarzaja pytania kiedy dzdzius ale to raczej
      dlatego ze wszyscy znajomi juz maja a pobierali sie po nas rodzina nie pyta
      chociaz wiemy ze mamy i dziadkowie bardzo by chcieli dzidzie ale sznuja nasza
      decyzje ze jeszcze nie nadszedl czas i dziekuje im za to bardzo
      • caysee Re: Ślub bez ciąży 22.05.06, 22:18
        Wow.
        Jakies 100 slow bez ani jedniuskiego znaku przestankowego.
        Czapki z glow.
        • kotka81 Re: Ślub bez ciąży 22.05.06, 22:25
          przepraszam czy to aby bylo do mnie?
          • malgorzata_i_mistrz Re: Ślub bez ciąży 23.05.06, 10:43
            Dwa pytania pomocnicze:
            1) kto w tym wątku nie użył ani jednego znaku przestankowego?
            2) pod czyim postem wpisała się Caysee?
            Rozpoznajesz się w tym portecie? Tak? No to masz odpowiedź na swoje pytanie :)
          • caysee Re: Ślub bez ciąży 23.05.06, 11:27
            To bylo takie westchnienie po zobaczeniu twojego wpisu.
    • caysee Re: Ślub bez ciąży 22.05.06, 22:21
      Dla mnie to jest jakas bzdura, ze niby wiekszosc pobiera sie jak panna jest w
      ciazy. Wsrod moich znajomych i w rodzinie w ciagu ostatnich 2 lat bylo ok. 8
      slubow, w zadnym przypadku panna nie byla w ciazy.
      Podejrzewam, ze te spojrzenia sasiadow to twoja wyobraznia.
      • malgorzata_i_mistrz Re: Ślub bez ciąży 23.05.06, 10:44
        Też mi się tak wydaje, ludzie w dzisiejszych czasach są raczej dość zajęci i nie
        mają czasu na wsadzanie nosa w macicę sąsiadek.
    • midli1 Re: Ślub bez ciąży 23.05.06, 13:17
      A bierzcie ślub i w wieku 14 lat z miłości mnie to guzik obchodzi!!!!
      • ola1250 Re: Ślub bez ciąży 06.07.06, 11:22
        Ślub brałam w wieku 23 lat . teraz jestem 2 lata po ślubie . Jak braliśmy ślub to wszyscy znajomi pytali w którym miesiącu ciązy jestem . Teraz ludzie pytają czy możemy mieć dzieci . Dziadkowie mówią , że chcą się doczekać wnuczków . Ciągle słyszę , że Siostra cioteczna Męża ma już 3 ( jest w Naszym wieku ) . Na szczęście moi rodzice nic nie mówią . A teściowe już przestali się dopytywać :) .
        A ja ciągle powtarzam , nie wcześniej jak za 4 lata ( będę miała wtedy 29 ) , i tu nie chodzi o kupno mieszkania, kariery itp. Dla pracy nigdy się nie poświęce bo nie warto . Już to przerabiałam . Po prostu narazie nie chcę mieć dzieci , nie chce mi się wstawać w nocy , karmić , przewijać . Nie jestem na to gotowa psychicznie . Od 4 lat mam hobby - podróże . Uwielbiam zwiedzać , poznawać nowe miejsca . To mnie narazie fascynuje . Nie przyszedł jeszcze mój czas . Jak ujawni mi się instynkt macierzyński - to popadne w szał bebemani;) . Narazie cieszy mnie co innego . To dotyczy również mojego Męża , który podziela moje zdanie .
    • claudias Re: Ślub bez ciąży 06.07.06, 15:08
      nie przejmuj się głupimi uwagami. Ja ze swoim mężem mieszkałam prawie 4 lata. Do
      tego wszystkiego właściwie o wszystkim decydowaliśmy oboje razem i
      zdecydowaliśmy się kupić wspólny dom. Nikt z rodziny o tym nie wiedział, bo
      oczywiście byłoby więcej gadania niż jest to potrzebne,że robimy to bez ślubu. A
      ślub wzieliśmy w kwietniu ponieważ faktycznie jestem w ciąży ale nikt z rodziny
      o tym fakcie narazie nie wie, ponieważ mieszkamy sami i mamy do nich daleko.
      Zresztą co kogo obchodzi dlaczego jeszcze nie macie dzieci, to jest tylko i
      wyłącznie Wasza sprawa, a nie otoczenia
    • azanna Re: Ślub bez ciąży 06.07.06, 16:09
      Ja wyszłam za mąż mając 30 lat - z mężem byłam wcześniej 3 lata i wszyscy już w
      tym czasie zdążyli go poznać. Gdy rozdawaliśmy zaproszenia na ślub ciągle
      powtarzały się pytania o ciążę. Najpierw mnie to bawiło, potem irytowało. Wsród
      moich znajomych i rodziny tylko 1 para pobierała sie gdy dziewczyna była w
      ciąży. Więc skąd to natychmiastowe skojarzenie??? Teraz minęły dopiero dwa
      miesiące od ślubu, więc nikt nas jeszcze nie nagabuje, ale pewnie niedługo się
      zacznie.
    • tysiamisia Obserwowanie 06.07.06, 20:21
      Brzydko mówiąc: olej to!te dziwne spojrzenia, durne gadki i podgadywania!
      miałam ten sam problem - choc właściwie to inni mieli problem a nie ja:)
      Zapowiedziałam wszystkim, że za niecałe 2 miesiące biorę ślub i odbędzie się
      wesele. Rodzina, znajomi - nikt nie wiedział szybciej. I nikt sie nie zapytał
      wprost o powód tak naprędce robionej uroczystości, ale właśnie BACZNIE
      OBSERWOWALI :)

Tak było w czasie ślubu, jeszcze długo po nim ale juz w pierwszą rocznicę chyba
      dali za wygraną:)
      Najlepsze jest to, że połowa z Pewniaków rękę już dawała sobie uciąć!:)
      na dziwne sugestie my się po prostu oboje w duchu śmialiśmy:)

więc nie przejmuj się.
      prawdziwą miłosc trudno zrozumieć.
      pozdrawiam!
    • oelefante Re: Ślub bez ciąży 06.07.06, 20:39
      Czym Ty się, dziewczyno, przejmujesz? My jesteśmy 5 lat po ślubie i dzieci nie
      mamy, bo jeszcze nie chcemy. A starsi od Was na pewno jesteśmy. :) I nikomu nic
      do tego. Głowa do góry :)
      ------
      Chcesz mieć bliźnięta? Jedz nabiał
      Karmienie piersią zapobiega moczeniu nocnemu
      Nie chcesz przytyć? Wyłącz klimę
      KopalniaWiedzy.pl - medycyna, psychologia, biologia, IT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka