Dodaj do ulubionych

Warunki lokalowe :-)

01.06.06, 11:28
Ciekawa jestem, jak i gdzie mieszkacie. Czy z rodzicami, czy sami, czy
wynajmujecie, czy własne? No i ile pokoi na rodzinę?
Inspiracja było stwierdzenie mojego lubego, że w duzej kawalerce (taka
posiadamy)zmieści się rodzinka z dzieckiem, byle małym. Zastanawiam się więc,
czy wy się mieścicie?
Obserwuj wątek
    • ewelita Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 11:29
      My mieszkamy w kawalerce (pokój + kuchnia), sami, własne mieszkanko, dwójeczka
      bez potomka :-)
      • martabg Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 11:36
        My mieszkamy na wynajętym mieszkaniu, dwuipółpokojowym:) To pół to kiedyś była
        wnęka, ale wyodrębniliśmy z niej mały pokoik. Na razie stoi komputer, ale jak
        zajdzie potrzeba to i łóżeczko się zmieści:)
    • badam1 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 11:35
      przez dwa lata mieszkaliśmy z teściami w czteropokojowym domu, na jednym
      poziomie, oprócz nas byli teściowie i siostra mojej żony z mężem, co prawda bez
      dzieci, ale i tak było ciekawie :) choć raczej w tym pozytywnym sensie
      teraz mieszkamy sami w trzypokojowym mieszkaniu, bez potomstwa, chociaż jak
      ostatnio się zastanawialiśmy gdzie zrobić pokój dla dziecka to skończyło się
      konkluzją, że fajnie byłoby mieć większe mieszkanie :)
      apetyt rośnie w miarę jedzenia :)
      mój sąsiad mieszka w 36-metrowej kawalerce z żoną i dzieckiem, nie wiem co
      prawda czy narzeka, ale mi nigdy się nie skarżył
    • dorcik_wk Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 11:37
      Własne 3-pokojowe 70 metrowe mieszkanie. Nas dwoje + golden retriever :-)
      • arbuzunia wow! 01.06.06, 12:00
        ale masz ślicznego pieska, obejrzałam zdjęcia i strasznie mi się podoba :) ale
        ja w ogole lubie goldeny :)
        • dorcik_wk Re: wow! 01.06.06, 12:51
          Dzięki :-)
    • triss_merigold6 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 12:05
      Kawalerka to mieszkanie dla jednej osoby. W życiu nie zamieszkałabym w
      jdnopokojowym mieszkaniu z kimkolwiek, za mało przestrzeni.
      • aiczka Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 12:09
        Oh, pewnie na początku można "romantycznie z ukochanym klepiąc biedę"... ^_^ My
        mieliśmy szczęście i trafiło nam się fajne mieszkanie dwupokojowe z miejscem na
        ciemnię. Wynajmujemy.
    • oxygen100 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 12:05
      my mieszkamy sami w naszym splaconym juz mieszkaniu dwupokojowym we Warszawie.
      dzieci nie mamy nad wiekszym lokum sie zastanawiamy cyklicznie co jakis czas
      ale ze teraz mieszkamy w bdb miejscu blisko centrum i wód (pole mokotowskie)to
      nie bardzo widza nam sie przemiescia a poki co sami nie wiemy czy chcemy dom
      czy apartament:)
    • veevaa Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 12:14
      wynajem, mamy dla siebie jeden pokoj, w drugim, wydzielon z kuchni, mieszka poki
      co wspollokatorka. jestesmy 2 miesiace przed slubem. potem - wlasne, albo
      samodzielny wynajem malenkiego mieszkanka. dziecko - jak bedzie wlasne mieszkanie.
      • zuza123 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 12:43
        W domu pod Warszawą :) Ja, mąż, dwie suczki :) Rok temu przenieśliśmy się ze
        spłaconego już 2-pokojowego mieszkania i znów płacimy kredyt. Widocznie żyć bez
        niego nie możemy ;)
    • chiara76 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 12:53
      my we dwoje mieszkamy we własnym, spłaconym 4 pokojowym. Szczerze mówiąc, po
      ostatnich doświadczeniach z sąsiadami, coraz częściej marzy nam się dom...
    • annajustyna Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 13:15
      1 pokoj z wneka kuchenna + lazienko-toaleta + balkon. W sumie 22m2. Podobno
      oplacamy jeszcze miejsce garazowe na samochod, ale T. mieszkajac tu ponad 2
      lata, jezscze do niego nie dotarl. Samochodu nie mamy. Ja nie mma pracy. A nie
      mam tez m.in. dlatego, ze nie mam odchowanego dziecka. Dziecka miec nie
      bedziemy, bo nie mam pracy. Wiekszego mieszkania nie wezmiemy, bo teoretycznie
      moge dostac prace na drugim koncu miasta i trzeba by sie znow przeniesc....Nie
      majac pracy, nie dokladam sie do czynszu.
    • paula.anna Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 13:18
      za ok 3 miesiące wprowadzamy się do wymarzonego własnego M. 3 pokoje, ok 58 m2.
      na początek wystarczy na salon sypialnię i pokój dziecka (którego jeszcze nie
      mamy). bałam się, że skończymy w 2 pokojach, a ja bardzo nie chciałam mieć 2 w
      1- sypialni z salonem (trudno byłoby nam się przestawić na spanie na jakimś
      rozkładanym wyrku). więc pokoje oprócz "salonu" są mniejsze, ale za to 2.
      a za kilka lat chcemy wybudować "mały, biały domek" za miastem, z trawnikiem,
      ogródkiem...
      • monjan Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 15:15
        Paula!! to super!!! dawnoCie nie widzialam! odezwij sie na priv
        gratuluje mieszkanka!
        my mieszkoamy we wlasnym 55metrowym bez rodzicow
        na razie we dwoje ale juz niedlugo...
    • viinga Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 15:54
      Wraz z mężem mieszkamy sami z psem w domu w którym jest 15 pomieszczeń licząc
      piwnice :)z czego uzywamy trzech pokoi oraz oczywiscie kuchni i łazienki, oraz
      mąż intensywnie eksploatuje piwnice :))Jest to dom moich teśćiów my zajęlismy
      górne pietro z myslą, że zamieszkamy tu na stałe, ale po ich tygodniowej
      wizycie zdecydowalismy sie na budowę własnego - " dom w zurawinie" znacznie
      mniejszy powierzchniowo. Póki co mozemy tutaj mieszkac do woli bo teściowie nie
      mają się narazie zamiaru tu wprowadzić
    • caysee Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 16:30
      My mieszkamy w 50-metrowym dwupokojowym mieszkaniu, ktore wynajmujemy. Zbieramy
      na wklad wlasny w kredyt, ktory chcemy wyiac za dobrych pare lat i kupic wtedy
      jakis segment syeregowca.

Do niedawna pomieszkiwalismy w akademiku jednoosobowym - pokoj z mini aneksem
      kuchennym i lazienka na ok.18m2. Tez bylo fajnie, najbardzziej przeszkadzal mi
      brak miejsca na szpargaly i za malo miejsca do gotowania, a to ze bylo tylko
      jedno pomieszczenie bylo pewnym plusem.
      • disarono Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 17:21
        my na razie mieszkamy w wynajmowanym domu z tego względu, że jesteśmy za
        granicą. ale niedługo wracamy i będziemy urządzać naszą ciasną ale własną
        kawalerkę i już nie mogę się doczekać;)
    • kasica_33 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 19:03
      My mamy kawalerkę i mieszkamy sami...nieduże mieszkanko, ale bardzo przytulne:)
      Nie mamy dzidziusia i w najbliższym czasie nie planujemy, więc narazie jest nam
      bardzo dobrze, a co najważniejsze-ciasne,ale własne:)Jesteśmy bardzo
      szczęśliwi...
      • natalya20 Re: Warunki lokalowe :-) 01.06.06, 22:06
        wynajmujemy mieszkanie(czekamy na kredyt zeby swoje kupic bo nie chcemy za
        gotowke) 70m, dwa pokoje, duza kuchnia z jadalnia i ogromna lazienka z jaccuzi
        i prysznicem:) mimo wszystko 70m to dla nas troche malo, moze gdyby to byly
        trzy pokoje...ale w holandii mamy swoje mieszkanie(moj maz jest holendrem),
        100m, dwa pokoje i ogromny taras z ladnym widokiem...mimo wszytsko wolimu tu
        mieszkac:)
    • black.lady Re: Warunki lokalowe :-) 02.06.06, 10:36

Własny dom 230 metrów z dużym ogrodem w pięknej miejscowości pod Warszawą :)))
    • kocio-kocio Re: Warunki lokalowe :-) 02.06.06, 13:50
      I ma rację :o)
      Znam takich, co tak mieszkają i zupełnie nie narzekają.
      Sami tak zaczniemy mieszkać w styczniu, bo czekamy na dziecko :o)
      Większe mieszkanie będzie, ale za jakiś czas. Z różnych względów teraz
      moglibyśmy dostać kredyt na małe dwa pokoje, a jesienią dadzą na dużo większe
      mieszkanie.
      Więc po co się śpieszyć?
    • elza78 Re: Warunki lokalowe :-) 03.06.06, 14:53
      113 metrow w poniemieckim wolnostojacym domu - 5 pokoi z czego 2 okolo 20 metrow
      mieszkamy z moimi rodzicami, szczerze - na takiej przestrzeni mozna sie
      mijac :) chwilowo mamy remont i i tak nie jest nam zle :)
      chwale sobie zamieszkiwanie z moimi rodzicami :) w sumie mamy typowa "rodzine
      wielopokoleniowa" bez zgrzytow dramatow - wszyscy sa zadowolni i szczesliwi,
      ale kazdy ma wlasne miejsce :)
      • ewma Re: Warunki lokalowe :-) 03.06.06, 22:42
        Swój mały domek z wielkim ogrodem.I nie zamieniłabym się na nic innego.
    • kalinazkalinowa Re: Warunki lokalowe :-) 04.06.06, 11:32
      wynajmujemy duże wygodne mieszkanie ale aktualnie próbujemy kupić stary dom do
      remontu
      jest to dosyć skomplikowane nie wiem czy nam się uda
      • testardo Re: Warunki lokalowe :-) 04.06.06, 16:12
        Z nie-tesciami na 140 metrach. Za niedlugo zaczne szukac pracy i jak tylko
        spelnie warunki biore kredyt i kupujemy cosik swojego.
    • teligo Re: Warunki lokalowe :-) 04.06.06, 18:23
      He he!
      I co? nikt nie mieszka w ciasnym mieszkaniu w bloku z rodzicami czy teściami i
      dzieckiem/dziećmi? Większość ma duże mieszkania, albo domy z ogrodem? A jak
      ciasne, to przynajmniej własne?

Taki wątek próżności, można się pochwalić, kto ma lepiej? ;)

Pozdrawiam!

P.S. Proponuję stworzenie wątku "ile zarabiacie?" albo "kto ma leopszy samochód" :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka