Dodaj do ulubionych

Prezent ślubny

03.07.06, 13:30

Niedługo szykuje się slub mojej przyjaciółki,a jeszcze nie mam ciekawego
pomysłu na prezent.Wy jakko młode mężatki możecie mi w tym pomóc.Który z
prezentów ślubnych najbardziej Was ucieszył.Pieniądze jako prezent to chyba
ostateczność.Chciałabym aby dostali ode mnie coś trwałego i na lata.Dodam że
młodzi od pru lat mieszkają razem i raczej z tych "domowych" rzeczy nic im
nie brakuje.
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Prezent ślubny 03.07.06, 13:33
      zalezy co i za ile. na forum slub i wesele, kiedys dziewczyny pisaly o fajnym
      pomysle- ksiazka/ksiazki z jakas dedykacja, wtedy zawsze gdy otworza ksiazke
      wroca jakies mile wspomnienia, i beda pamietali ze od ciebie. taki drobiazg z
      krotkim tekstem jest fajny tez jako dodatek do czegos bardziej przyziemnego;)
    • polka1975 Re: Prezent ślubny 03.07.06, 15:28
      prezenty jakie ja dostałam z okazji ślubu były w 90% zupełnie nietrafione.
      Mieszkaliśmy ze sobą przed ślubem, mamy urządzone mieszkanie, więc wszelkie
      sprzęty agd, pościel, sztućce, serwisy leżakują teraz w piwnicy i szczerze
      mówiąc nie mam pojęcia co z nimi zrobić.
      Nie wiem ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na prezent, nas najbardziej
      ucieszyły: kamera, komplet walizek (wypróbowane od razu w podróży poślubnej,
      nasz portet namalowany przez przyjaciela.
      Jeśli szukasz czegoś dla przyjaciółki po prostu zapytaj ją co chciałaby dostać.
      Moja psiapsiółka wybrała sobie konkretna lampę z IKEA. Wiem, to mało
      romantyczne ale b. praktyczne :) Obie byłyśmy zadowolone, ona dostała to co
      chciała, ja nie musiałam głowić się nad prezentem.

Zawsze najbezpieczniej jest dać kasę.
      Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
    • azanna Re: Prezent ślubny 03.07.06, 15:34
      My dostaliśmy głównie pieniądze - i całe szczęście. Dostaliśmy też dużo
      pościeli, a że tego nam brakowało byłam zadowolona, ale...dwa podwójne komplety
      są w kolorze bordowym, którego oboje nie lubimy. O ile bardziej wolałabym
      wybrać sobie sama - np. coś niebieskiego. Od kilku gości dostaliśmy pieniądze z
      zaznaczeniem na co są - i to nam się bardzo spodobało - kupiliśmy mikrofalówkę
      i traktujemy ją jak prezent od moich chrzestnych, zmywarka jest od dziadków,
      garnki od ciotki. Ten system podoba mi się szalenie, bo przynajmniej mamy
      rzeczy dokładnie takie jak chcemy.
      Naprawdę radzę pieniądze.
    • ja19812 Re: Prezent ślubny 03.07.06, 21:15
      Ja wychodziłam za mąż dwa tygodnie temu i poprosiliśmy gości o pieniądze-oczywiście tych, którzy sami zapytali, ci zresztą, którzy nie pytali i tak dali pieniądze. Zrobiliśmy tak, ponieważ sami sobie wyprawiliśmy wesele i po prostu musieliśmy spłacić kredyt. Oprócz pieniędzy dostaliśmy też komplet pościeli (oddałam Mamie, bo nie mój rozmiar kołdry), serwis do kawy (powędrował do piwnicy) i odkurzacz (mieszkamy w mieszkaniu studenckim i żaden sprzęt domowy po prostu nie jest nam potrzebny, nie stać nas na własne m, więc pewnie jeszcze długo nie będzie). Myślę, że najlepiej zapytać koleżanki co by chciała pieniądze czy prezent. Bo jeśli wolą pieniądze, to trochę jakbyś robiła prezent dla siebie, bo państwo młodzi i tak nie będą z niczego zadowoleni.
      pozdrawiam
      • dorcia225 Re: Prezent ślubny 03.07.06, 21:46
        Hej, jesli juz kompletnie nie masz pomyslu, to mysle, ze najlepiej pieniazki +
        jakis mily dodatek - dla mnie taka mila rzecza byl ogromny album na zdjecia
        slubne - i tak gdzies je trzeba pozniej poskladac, wiec to ladna i praktyczna
        pamiatka-czesto ogladana, albo butelka dobrego szampana, z karteczka - zeby
        wypic na pierwsza rocznice slubu:)
        • domi_mikolka Re: Prezent ślubny 04.07.06, 19:32
          my też dostaliśmy od grupy znajomych taki prezent: koperta+piękny album na
          zdjęcia, w którym mamy wszystkie nasze fotki od czasu poznania się aż do teraz,
          poza tym bardzo nam się podoba zestaw mlecznik+cukiernica w bardzo
          wyrafinowanych kształtach, ale oboje interesujemy się wzornictwem, więc na to
          już trzeba amatora:) i filiżanki, chyba rosenthala, z grafikami Alfonsa Muchy,
          ale też oboje jesteśmy jego fanami, więc dużo Ci pewnie nie pomogłam.
    • best_girl Re: Prezent ślubny 04.07.06, 10:20
      My również w większości dostaliśmy pieniążki. Jestem zdania, że ciężko trafić
      komuś w konkretne potrzeby chyba, że sam powie co chce dostać lub jest lista
      prezentów.
      Ja kiedyś kupiłam znajomym wiklinowy kosz piknikowy i sama go wyposażyła, bo te
      standardowe wyposażenie jest trszkę kiczowate (plastikowe). Kupiłam talerze,
      filiżanki (polska porcelana), kieliszki do wina i ręcznie wyszywany obrus.
      Państwu młodym bardzo się podobało i już kilkakrotnie wyjeżdzali na romatyczne
      pikniki za miasto.
      A z moich prezentów, które dostałam podobała mi się pościel z wyszytymi naszymi
      inicjałami i datą ślubu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka